Přejít na obsah
Plavidla.cz

Motorovou jachtou do Chorvatska

Mič

Doporučené příspěvky

• 4 months later...

Mič , no hele jak to napsat ... o září se rozhodne časem , to je daaaleko ;)

abbé Labe se uvidí po CHr :rolleyes: , tak trošku ma kosak pravdu s tim zasviněnim =D , jak to bude letos hicovat to nikdo ještě nevíme ;)

ja nic dělat na neckách v těch 16°c v hale nemusim , vše hotovo :cool: .. jen v pulce května se projedem do DC na SPS k přistavení na technickou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 3 months later...

REPORT CHr - za mě 
Dvořiště nafta ONO 28,90,-
brenery stejně jak loni
Rakousko elektronicky o 30,- díky kurzu levnějc jak loni
Slovinsko elektronicky o 70,- díky kurzu levnějc jak loni
CHr nafta všude 1,24 € (dalnice i zapadákov) (mojim kurzem 29,14,-)
mýto CHr po přepočtu € stejně jak loni kuny (cca počítej 1€ 10km)
poplatek capitanat přesně v € (39,42) jako posledních 5 let v kunách (297)
zmrzlina (obrovská halda) 1,5 
pizza na přání 4 sejry + halda pršutu (2 se z toho najíme !) 2 malí ožujska v oblíbený knajpě 17 € i s 78centama dýško 
voda průzračná , lídí ještě pomálu , ale hupsnutí do vody bude srdcová záležitost (to zalapám po dechu 😄)
ubytování po šestý na stejnym místě mam  levnějc než loni
včera 28°  , ted zatim (10,36h) 24°
nechápu proč ty novináři neustále SENZACEMA vyvolávaj paniku !!!

Odkaz ke komentáři

Dobra raketa 

před 6 hodinami, Mič napsal:

Hanzi kde ze ty to spouštíš do vody jeřabem, co je to za jeřáb a cena? Ja ze mam ted lod trochu težsi cca 2,5t tak uz mi to ten muj kamarad, rukou na vodu nehodí. A marina chtela loni 1200 kun!!

Dobrá raketa 😳

Odkaz ke komentáři

Mič
jezdim už X let do PAKOŠTANE , je tu místní pojíznej auto LIEBHERR jeřáb (dizalica 🙂 ) kterej má monopol na skládání lodí 😄 
poplatek za AKCI 50€ (co se týká mojich necek) 
ale velký lodě skládá uplně s přehledem nahoru dolu každej den , místním i náplavám (a že ty místní velký dřevěný maj tuto víc než tvoje (foto ?)

foto toho jeřábu je už na první stránce 😉 (jiný nemá páč je to furt stejný)
20200907_105846.thumb.jpg.9b75c4dca633d8b07b958496c667fd71.jpg20200907_105933.thumb.jpg.539c104455dbc71f37723b80193fed9a.jpg

20210914_155156.jpg

Upraveno uživatelem HANZTD
Odkaz ke komentáři

před 23 hodinami, HANZTD napsal:

kde to je někde za BIO směr SUKOŠ ? (TURAJN ?) privátní sjezd ? 

Je to v Sv. Filipi i Jakovi, privátní sjezd. 

Při vytahování lodě jsem si tam z nezkušenosti s Rextonem způsobil pěkné nervy.

Pro vytažení jsem prvně aktivoval režim čtyřkolka s uzávěrkou diferenciálů a redukcí. Z vody to vyjelo jak nic krásně pomalinku a v klidu. Pak jsem couvnul stranou a chtěl dát normální režim. Ouha, pořád mi to blikalo že je tam ta želva s uzávěrkama a nechtělo to odpadnout. Popojížděl jsem sem a tam a pořád nic. Pak jsem odpojil loď a znova popojížděl, rovnal auto do přímého směru, dopředu, dozadu ..... nic. Studoval jsem příručku a obléval mne studený pot z představy jak tam budu čekat na asistenci.

Pak jsem zjistil, že pro změnu převodů je třeba zařadit N a já debil tam furt dával P. Cvaklo to a bylo OK.

I po těch letech jsem při manipulacích s lodí na přívěsu nervózní a občas udělám nějakou začátečnickou chybu. Loni jsem tam při vyjíždění z vody nezvednul motor a udělal rýhu do betonu ....🤪

Odkaz ke komentáři

tak je to ten co myslim -- doleva je na mapach (Turajn) doprava (Sv F i J ) je to asi uprostřed pojmenování 🙂

no tak ale vidiš jak seš vytrvalej , trpělivej a šikovnej , žes to nakonec odřadil , sice asi okolí sledovalo proč to tam tak prožívaš , ale určo ses tvářil JAKO ŽE NIC 😄 

no dej mi pokoj nechat nohu dole a ORAT , ani zlej sen takovej nechci 😄 

Odkaz ke komentáři

nechci nikoho srát tak jen lehkej náhled náročnýho života v CHr s neckama 🙂
obědy si řešim timhle způsobem (kamarád Lidl) nebo občas těstoviny , rizoto mě to neva , mám průpravu životem , 
ale samozřejmě i tak s kulturou stolování , pořádek a čistota musí na neckách být 🙂 

no a pak naka ta momentka z ,,přeloďovanejch"  zátok (ZalivŽinčena - z druhy strany Pašmanu) 😛 

20230609_150023.jpg

20230608_120418 (1).jpg

20230609_135632.jpg

20230609_145007.jpg

20230609_131302.jpg

20230609_143119.jpg

Odkaz ke komentáři