Mič Zveřejněno 25. Prosinec 2021 Sdílet Zveřejněno 25. Prosinec 2021 Nemate nekdo zkusenost s vlastní kajutovou motorovou lodí jet na delsi dobu do chorvatska? Dejte nejake uvahy proč jo a proč ne? Moje myslenka je takova: rad bych stravil v chorvatsku na lodi treba 3-4 tydny. Jsme jen 2 tak nam stací jednokajutova lod lehce vybavena. Plachetnice by byla nej, ale na 4 tydny si ji kazdy rok pujcovat pro 2 lidi je celke drahé. Tak uvažuji o koupi male jachy kterou tam budu schopen sam dopravit. Zkusenost ale žadna ani nikoho neznam co to vse obnaší. Diky za postrehy pripadně nabídněte loď :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 25. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 25. Prosinec 2021 To si musí každý zodpovědět sám podle toho jaké má možnosti, potřeby, zázemí, schopnosti...Je tu plno lidí co jezdí pravidelně. Je to uskutečnitelné a přináší to neuvěřitelné možnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 25. Prosinec 2021 Autor Sdílet Odesláno 25. Prosinec 2021 Pekna fotka :) tak nejak si to predstavuju :). Zajima me kolem toho všechno... od cesty z ČR, sundavaní z vleku, dobrá místa na kotvení, bezpečné kotvení v bouři, servis, treba i spotreba 5l motorů a ja nevim co všechno... je to vydržitelné v te jedne kajutce stravit mesíc? Moje predtava lodě je "sundancer 260" tzn ne uplně nejmenší možnost.. je treba takova lod vubec spustitelna bez jeřábu? Aktulně mam Mercedes ML 270 s 3,5 t na tažném. Je to dostacujicí vozidlo nebo bych musel rešit i auto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 25. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 25. Prosinec 2021 Hodně toho najdeš tady v různých tématech. Ledacos se dozvíš, když se dobře zeptáš. Chce to ptát se postupně na jednotlivé věci. Nechtít od ostatních komplexní rešerši celé problematiky.Já mám na svém Coasteru 600 vyzkoušené 7 denní pobyty. Při troše skromnosti pro mne s manželkou parádní dovolená. Sundancer 260 mi oproti mé lodi přijde jako plovoucí apartmán. V něm bychom ten měsíc dali jak nic. Krom toho už není nutné spoléhat jen na vlastní zázemí. V HR jsou fungující maríny, městská mola občas i se zázemím....Co se týče spotřeby, mohu jen hádat, že bys měl počítat tak se 120l na 100km.Vodu natankuješ u každé benzínky. Loď spustíš na vytipovaném sjezdu nebo jeřábem podle rady zdejších (nebo vyhledáš, už se to tu řešilo vícekrát).Jestli autem utáhneš loď si zjistíš podle váhy, tady Ti možná někdo přidá nějakou konkrétní zkušenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 25. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 25. Prosinec 2021 Do Chorvatska jsme jezdili s plachetnicí Venus 22. Když jsem se přijel na kapitanát přihlásit na 3 týdny, tak se na nás dost nechápavě díval. Prej 4 lidi na 6,5 m plachetnici na 3 týdny? Docela se smál. :)Dokud bylo pěkný počasí, tak to bylo super. V lodi jen spalo, jinak jsme byli pořád venku. Jak ale pršelo, tak to bylo opravdu malý.Loď o který píšeš, rozhodně není malá. Pro dva lidi až až. Teda záleží na lidech. Abramovič by se v tom cítil lehce stísněně a vodák by si připadal jako v hotelu. :)Na tahání už to taková legrace nebude. ML obecně jsou z těch lepších aut na tahání. 270 už je ale docela dědeček. Asi bych se bál pověsit mu na kouli tak těžkou věc a jet s tim takovou dálku. Minimálně bys měl rozhodit všechny 3 diferenciály a udělat na nich generálku. Uvědom si, že s takovou zátěží budou v těch kopcích rozžhavený do běla. Stejně tak almara dostane slušně zabrat. Tohle si raději vyzkoušej předem. Spuštění do vody lze buď na skluzu, nebo jeřábem. Já jsem využil skluz, ale dneska bych to už neudělal. Neriskoval bych problémy s vlekem kvůli pár korunám.Se spotřebou to je těžký radit. Někdo se přesune do zátoky a tam se celej den čvachtá a jinej lítá celej den a vyjezdí několik nádrží. Spotřeba 120 l / 100 km, jak tu psali, mi přijde reálná.No a nakonec to schování se před bouřkou..... Asi všichni by mohli vyprávět co se komu kdy stalo. Já jsem si taky prožil svý. Jsou to zkušenosti, který prostě musíš získat. Dneska bych taky řadu věcí řešil jinak.Každopádně opravdu bezpečně se schováš jen v maríně. Na kotvě v zátoce je to vždycky dobrodrůžo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 25. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 25. Prosinec 2021 Předpověď počasí pro námořníky:https://meteo.hr/prognoze.php?section=prognoze_specp¶m=jadranJe dobré to sledovat, ale ne se z toho rozklepat.Předpověď větru:https://meteo.hr/prognoze.php?section=prognoze_model¶m=ala_k&el=web_uv10_SPLI_Když tady napíšeš oblast do které pojedeš, určitě dostaneš radu jak to tam chodí s větrem a vlnama. Já mohu poradit na základě 15 leté zkušenosti v oblasti Brač, Hvar, Korčula. To počasí se tam chová zcela pravidelně. Už přesně vím co přijde za vlny, když předpověď ukazuje nějaký směr a sílu větru.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 26. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2021 Ja mam teda jen 5,6m open necky , už právě kuliva dopravě manévrovatelnosti a hlavně mimosezoní skladnosti ale :CHr se snažim jezdit pravidelně , začínal sem klasa do tejdne , pak 14 dní , současně už s kámoškou boucháme 3 tejdny vždy Září + , ceny už sou posezoní a teplo (počasí) je exelentní - bydlíme ovšem v apartmánu 5m od vody 6m od lodi s kotvením v místním přístavu v ceně ubytka na kterou samo vidim z terasy , vyhovuje nám to tak z dlouhodobejch ponaučení i s ohledem na kámoščino sportovní ranní běžecký nasazení a možností obstaraní denně čerstvejch pokrmů od snídaně po večeři - i u místních pěstitelů ,, někdy si řikáme že si dáme noc v laguně na bojce + kotvě - kotvách , ale po celodenim vyžití na šplouchající vodě sme radi , že vstoupime na pevnou zem vysprchujem se a přejde nás to :-) k tematu - když vidim ty znuděný obličeje lidí na zátokách a lagunách tak sem si jistej , že 3 tejdny na palubě nikdy nedam a sem rád za svoje apartman pohodlí .. dal (myslim si) že správně bys ani nikde kde to k tomu neni určený nocovat neměl - plavbu máš dle prukazu od svítání do soumraku a měl bys být na místech tomu určených , maríny + bojkoviště (samo že placený) ale to je na uvažení každyho .. dopravu podstupuju Superbem 4x4 manual bo necky s jednoosou mam v kamenolomu navážený 1286kg v plný polní i s bagáží k pobytu at to neni v autě , v místě radovánek využívám jeřábu do i z vody at nesolim ložiska a 400kn kompletně neni nic říkajici častka , kapitanát je 6km v Biogradu a delku pobytu nikomu nezděluju stejně to vydaj do konce kalend. roku od dne vytištění , další vec je že mam zajištěný parkování auta i vleku na soukro pozemku gratis - dost opomíjená skutečnost ! a věř že samostatně odstavená souprava s čr spz je pro místní črvenej hadr a nejednou ti to poliši zpoplatněj z jakýhokoliv duvodu a dohaduj se , vždy prohraješ :-) šmrdláme se denně mezi ostrovama a na dálkovou nas fakt neužije , letos sem najel 154km na 16mth a spotřebou cca 70L celkově :-) :-) a kamoška na paddlu nemá problem ject vedle mě (jedu vonoběh) klidně až na místo určení toho dne za mě s lodí vyrazit , ale OCAŤ POCAŤ :-) ( jezdim PAKOŠTANE) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 26. Prosinec 2021 Autor Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2021 Moc vsem diky za info a tipy. Je to dobry takto diskutovat. Trosku mi začíná svítat :) mam v podstatě stejnou loď. Jezdim s ni tady v ČR. Do Chorvatska se mi s ni nikdy nechtělo. To co se libí me je kazdy den byt jinde a nejlepe porad na lodi. Jezdim asi 5 let kazdoročně na plachetnici tak nejaké zkusenosti mam. Ale preci jen 11 metru plachetnice poskytuje mista víc. Kdyz to ted studuji a vy tady nazýváte sundancer 260 plujicí apartman tak asi slevuju s velikosti na sundencer 230. Taky i kvuli vaze a tažení. Kazdopadně asi ted vyzkousim tahnou svoji lod v duchu posledniho prispevku. Tobze na lod vidiš primo z okna je super.. mohl bych tam aspon po večerech vysedavat kdyz už ne spat =D. Dal by jsi mi tip na to tve ubytko?? Neboj termin ti nezaberu bo manzelka je ucitelka tak pro me pripada v uvahu jen sezona :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 27. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2021 Apartmán u vody a loď zaparkovaná na dohled je skvělá varianta. Strávili jsme tak 15 sezón v oblasti jižní Dalmácie. Pokud nebylo vysloveně hnusné počasí, tak jsme každý den ráno naložili proviant a vyrazili minimálně na protější Hvar do některé z mnoha zátok. Za 14 až 20 dní dovolené jsme najezdili většinou 800 až 1000km.Má to veliké výhody. Nejsme odkázaný na pláže v letovisku, kde je shon a hlava na hlavě.Vždy si na rekreaci najdeme nějaké opuštěné, nádherné místo, kam se člověk bez lodi nemá šanci dostat. A když chceme vidět nějaká městečka, není problém zajet si do Stari Grad, Jelsa, Hvar, Pučiša, Trogir, Vrboska, Neretva, Ploče, Korčula, Orebič....10 roků jsme měli otevřenou loď 4,5m, ale s čelním štítem, což je velká výhoda, když se zhorší počasí.Mnohokrát jsme zvažovali přespání někde venku, ale jak píše HANZTD, později odpoledne je člověk z intenzivní rekreace a jízdy na lodi tak unavený, že se rád vrátí do komfortu apartmánu. Další výhodou zázemí apartmánu a stálého místa je, že už známe všechny místní restaurace a chodíme na jistotu tam, kde víme že nám to vyhovuje.Občas si přivstaneme a na zrcadlové ranní vodě přeskočíme do 35km vzdálené Jelsy, nebo Vrboské. Dáme si tam snídani v cukrárně na nábřeží, projdeme se a s první přijíždějící lodí narvanou platícími turisty z pobřeží v klidu odvazujeme a přemísťujeme se na nějakou plážičku, kde jsme sami.Pořízením Coastera viz:https://plavidla.cz/forum/viewtopic.php?f=2&t=1456&start=400se možnosti zásadně rozšířily. Zatím 2x jsme to udělali tak, že jsme prvních 6 dní strávili na lodi. Udělali jsme velký okruh po destinacích, které jsou na jednodenní výlety daleko. Objeli jsme např. celý Brač, Hvar a Korčulu. Pak jsme dalších 14 dní bydleli v apartmánu a denně jezdili kam se nám zachtělo. Během těch 14 dní jsme několikrát přespali v nějakém hezkém městečku. Za loď 6m nejsou poplatky nijak dramatické a místo se vždycky najde. Často za hubičku po domluvě s někým místním.Také jsme vyzkoušeli dovolenou 7 dní jen na lodi. Bylo to před začátkem sezóny. Projeli jsme oblast Kornat a Dugi Otok. Nádhera. Zajeli jsme si např. na Slané jezero, kde jsme byli před 15 lety jako turisti na hromadném výletu ze Zadaru. Tenkrát několik vyčerpávajících hodin cesty tam, tlupa lidí, pak nekonečná cesta zpátky. Tentokrát liduprázdno, koupání ve slaném jezeře zcela sami, večeře na nábřeží v restauraci, kde bylo celkem asi 8 lidí, přespání u mola, ticho, pohoda. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 30. Prosinec 2021 Autor Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2021 Díky vše za skvělé příběhy a zkušenosti a prosím o další :-). Každopádně jsem se asi rozhodl, když již mám dobrou lod (sice bez kajuty), že to nejprve vyzkouším s tou vlastní. Udělám si zkušenost s celým procesem lod na vodu, cesta atd. Po sundanceru budu pokukovat a uvidíme co se ukáže. Z jara si dám zase týden jachtičku abych si uspokojil to bydlení na lodi a potom se vypravím se svou :) Kdyby jste měli někdo tip kam se vydat, tak aby skutečně lod byla pod okny budu rád... Jak třeba řešíte stání u těch městských mol? Já párkrát půjčoval lod v Pirovacu, moc se mi tam líbí. Tak vidím apartmány přímo nad městským molem. Našel jsem je i na airbnb ale nikdo tam stání pod oknem neřešní. Jde o to molo, kde stojí lodky místních rybářů takové ty poslepované vraky :). Předpokládám, že tam stání asi moc drahé nebude když tam stojí polopotopené lodě místňáků. Asi to nějakým způsobem spravuje město, ale kde se na to ptát? U pronajímatele apartmánu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 31. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 31. Prosinec 2021 My jezdíme už léta do Čaklje. Tam to funguje tak, že přístav je místního klubu Kanjac (stejně jako u vedlejší Podgory). Mají tam ceník za parkování lodí nečlenů a za použití sjezdu do vody. Našel jsem fotku ceníku z roku 2017, ale nejde mi to sem dát. Hlásí mi to, že bylo dosaženo max. velikosti příloh.V tom roce 2017 to bylo za mojí 6m loď 90 Kun za den, 150 Kun za použití sjezdu do vody a myslím, že jsem platil asi 15 kun na den za parkování přívěsu.Při příjezdu je potřeba sehnat pomocníka Lučki kapetana, tedy mladýho kluka, který pendluje na kole mezi přístavem v Podgoře a Čaklje. Poslední roky už to funguje docela dobře. Stačí zavolat Lučki kapetanu a on tam pomocníka pošle. Dříve to řešil sám kapitán a to bylo na dlouhé lokte. Pracoval jen ráno a pak až v podvečer. Když jsem mu volal v 10 dopoledne že jsme dorazili, tak řekl, že závoru na sjezd otevře a místo přidělí v 18 hodin. Pak dorazil v 19, takže první den vždycky co se týče plavby byl zmařený.Pomocník otevře závoru na sjezd, přidělí místo, zkasíruje poplatky.Bydlíme vždy v apartmánu v první řadě přímo u přístavu. Je to konec obce, dál už jsou jen pláže, takže je tam klid. Na loď vidím z balkónu, stejně tak na zaparkovaný přívěs. Apartmány jsou tam ale většinou zarezervované předem. Jezdí tam pořád stejný lidi a při odjezdu si rovnou rezervují na příští rok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 27. Leden 2022 Sdílet Odesláno 27. Leden 2022 Mno když spočítám co mě stojí roční provoz tím myslím údržba, servis, stání v hale, pojistka POV+HAV a další náklady u Crowline 250 tak, kvůli 3 týdnům na moři bych to nikdy nekupoval pokud bych pro loď neměl využití zde v ČR. A to nemluvím o nákladech na přepravu do HR atd. A to ještě za předpokladu, že na lodi vše funguje. Kvůli 3 týdnům ročně na moři bych si raději loď rozhodně půjčil protože bych ušetřil a ještě měl čistou hlavu. Do Chorvatska jsem kdysi jezdil s 5,8m motorákem Bayliner ale v režimu, že jsme měli apartmán, před domem jsem kotvil a vyráželi jsme denně na výlety a večer jsme se vraceli. Možná bych to na takovýhle skořápce zvládnul pouze se ženou a psem kdyby mi tedy nám bylo 18 ale teď už tedy rozhodně ne. Už jen proto, že si rád dojdu na záchod jako civilizovaný člověk, rád si sednu k pořádnému stolu k obědu atp. Ale 100 lidí 100 chutí. I teď s naší výrazně větší lodí, kde je klasické oddělené WC atd bych se hodně rozmýšlel zda na ní budu 3 neděle. Režim pohodlí v apartmánu a denní výlety dle chuti se mi jeví jako lepší možnost. Mám rád možnost volby ať už dle nálady, počasí atp. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 29. Leden 2022 Autor Sdílet Odesláno 29. Leden 2022 Jasně že je na tom také kus pravdy. Mohl by jsi mi trosku specifikovat co obnáší starat se o takovou lod? jaké jsou roční náklady na uskladnění, bežný předsezoní servis, případně náklady na dopravu do Chorvatska? Za cím takovou loď taháš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 29. Leden 2022 Sdílet Odesláno 29. Leden 2022 Tak nemám to štěstí, že mám velkou garáž. Poptej se v okolí kolik stojí v nějakym areálu stání tvých rozměrů a hned budeš v obraze. Já mám štěstí a dávám 1000,- měsíčně což ale asi neseženeš. Ono něco sehnat je vůbec umění a o ceně se radši nebavím. Marína v CZ tedy stání na sezonu 32.000,- Havarijko na loď mě stojí cca 15.000,- a údržba? Každoročně mot. olej, převodový olej, filtry, 25 litrů fridexu na zazimování, ob rok měním anody, půlim nohu abych zkontroloval kardan atd. No a jinak záleží co odejde, to je furt něco. Ať už něco u motoru, nebo něco na wc, něco v kuchyni, na lodi je milion těsnění, kabelů, čidel, různých dalších volovin, hele to je nekonečný boj. Práci si dělám co můžu sám. Když to dáš do servisu tak jen třeba za zazimování dáš 10.000,- Takže tak. Na druhou stranu já musím mít vše tip top, loď čistou, vymazlenou, vše funkční. Palivo a spotřeba mne nezajímá páč v konečném součtu je to ta nejmenší položka. Loď tahám 5 let starým Pajerem 3.2 DID. Proto jak jsem psal. Chceš-li loď jen kvůli dovolené do chorvarska, pronajmi si ji až tam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzam Odesláno 30. Leden 2022 Sdílet Odesláno 30. Leden 2022 Já jezdím chorvatsko také na 3 týdny, ale jak tady někdo psal, bydlím v apartmánu a vyražím na výlety každý den. A pro mě je rozhodně levnější vozit si vlastní loď. Kotvení neplatím, ročně na údržbu cca 10000, pojistka 15000. Parkuji ve vlastní garáží. Oproti půjčovného 100000. Jo ještě o 3 litry vyšší spotřeba na přepravu. A hlavně jsem na svojí vymazlené lodi kde všechno funguje. Údržbu si dělám sám a je to takový koníček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 31. Leden 2022 Autor Sdílet Odesláno 31. Leden 2022 Mám možnost zimování lodě pod svoji střechou. Tak to je podstatná výhoda, dokonce uvažuji si z toho také udělat trošku bussines. S trochou investice uskladním u sebe třeba 10 lodí v uzavřeném zastřešeném areálu. Kdybych měl hledat zimoviště apod. asi bych také uvažoval jinak. Lodě mě berou zatím velkým způsobem a starat se o pár pěkných lodí by se mi líbilo. Bohužel lokalita Pardubice není zrovna lodní město. I když je tu lodí co pozoruji poslední dobou poměrně hodně. Máme tu Labe to dokonce protéká mým zimovištěm takže ke sjezdu to mám 3 minuty :-), ale po Labi se z Pardubic nikam nedostanu =D . To jen tak mimo mísu a možná mi řeknete názor zda dělat zimoviště je blbost. Ale zpět k Chorvatsku, letos jsem se rozhodl absolvovat cestu se svoji lodí jak zminujete apartmán a lod u mola. Udělám si zkušenost s dopravou apod. a na příští rok se rozhodnu zda jít do kajuty. Mě se na plachetnici moc líbí být každý den jinde. Spaní na palubě to je nejvíc, ale neco jiného je týden a měsíc. To je mi jasné. Ted se snazím tu svoji dát do top stavu - radši asi udělat doma pod střechou než na moři :-). Řešili jste někdo servis v Chorvatsku, když už se něco stane jak se tam dá sehnat servisák a je to hodně drahé nebo překousnutelné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 27. Únor 2022 Sdílet Odesláno 27. Únor 2022 Takže letos s malou lodí u apartmánu a pak se uvidí.....Kde a kdy to bude?Co se týče servisu lodě v HR, to je moje noční můra. Vždycky jsem se snažil být soběstačný, To je jistota. A počítám s tím, že když se něco podělá a já to nespravím, tak zbytek dovolené proběhne na pláži u apartmánu, případně na jiné v dosahu auta.V případě problému je nejlepší obrátit se na místní. Někoho od lodí, kdo má stejnou techniku. Začít u domácího, ten Tě někam nasměruje. Co jsem tak pochytil z okolí, vždy to ale bude mnoho ztracených hodin a dnů, a finanční loterie.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 1. Březen 2022 Autor Sdílet Odesláno 1. Březen 2022 Jj letos to bude s moji malou Selvou. Nikdy me nezklamala az teda letos ten starter viz jine vlakno. Pojedeme od tusim 2.7. Na cely cervenec. Apartman mam v Pirovacu. Dobre to tam znam, vyplouvali jsme tam nekolikrat s plachetnicí. Je tam vyhoda, ze je to zaliv takze temer porad rybník. Zase trosku nevyhoda ze dál na moře, ale da se projet pod mostem v Tisnu. Okoli Murter atd je hezké, kousek na Vrgadu, do Biogradu.. tesim se ale obavy mam. Hlavně ta nezkusenost se spustenim lode. Mista vsude málo, ja mam vlek pomerně dlouhý... uvital bych radu kde v okolí Pirovacu spustit lod. Byla jsem v marine 5x ale vzdy placha tak ani nevim jestli tam je sjezd... Nebudete tam nekdo ve stejnem terminu? Kdyby neco at si pomůžeme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzam Odesláno 1. Březen 2022 Sdílet Odesláno 1. Březen 2022 Máš tam zprávu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 24. Červen 2022 Autor Sdílet Odesláno 24. Červen 2022 Poradte jakou znamku ve Slovinsku. Nikde nemuzu najit jestli je jina pro auto s vlekem. Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 24. Červen 2022 Sdílet Odesláno 24. Červen 2022 Pro osobák s vlekem je stejná jako pro osobák bez vleku. 15EUR na 7 dní, nebo 30EUR na měsíc. Je elektronická, už se nic nevylepuje. Dá se koupit na hraničním přechodu, nebo předem na https://evinjeta.dars.si/selfcare/sl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 25. Červen 2022 Autor Sdílet Odesláno 25. Červen 2022 Ok diky. To jsem vse nasel, ale potreboval jsem ujistit, ze kdyz to jsou takovy vydriduši ze by si nenauctovali za vlek :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 13. Červenec 2022 Autor Sdílet Odesláno 13. Červenec 2022 Aktualní info k mému příběhu. Jedním slovem paráda!!! Jsem tady, lod je ve vodě pod okny kamenného apartmanku. Když nejsme na vodě vyjetí tak ležím na lodi uvázaný u mola a jsem happy. Cesta do Chorvatska v pohodě jel si si svých max 100 spise kolem 90, cesta napůl první spaní v Záhřebu. Po prijezdu do Pirovacu v patek cca v poledne nez jsem ubytoval a zacal resit kapitanat atd jsem zjistil, ze vsechny v okolí jsou jiz zavřené. Navíc mi pojistovna dala spatnou modrou kartu tak lod jsem spustil na vodu az v pondeli dopoledne. Spustení nakonec jerabem za 200kun. Domluvili místni sousedi. Prijel typek s autem s rukou a lod byla ve vodě nez jsem stihl vytahnout fotak :). Takze zacatek trochu zadrhnul, ale casu dost tak to nicemu nevadí. Lod funguje dobre a neni nad to si vyjet na ostruvek bez lidi, udelat kafe, vyndat studené pívo, víno a dobré jidlo. Dal jsem si na ram maly solárni panel, který mi utáhne krasne malou ledničku, bez toho nevim jak bych fungoval. Je to pecka mít celý den studené pití. Co je taky super a diky Honzovi viz výše, který je zrovna kousek vedle v mestecku za rady a podporu co a jak. Je to dobré mít se na koho obratit. Zatím teda vse super a uz pokukuji po kajutě :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 13. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2022 ja asi přehlíd co maš teda za loď ? a co myslíš tim špatnou mod. kartu ? udržet chlad nic složitýho i bez el : namrazíš si petky (za mě 0,5l) nahažeš hala bala do chlad boxu i s jdlem a pochutinama , 1: postupně upíjíš petku po petce 2: ujídáš si pamlsky3: a pořád ledu a chladu dost =Djinak uživej , ja už odpočitavam k září :cool: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 13. Červenec 2022 Autor Sdílet Odesláno 13. Červenec 2022 V podstatě to samé co ty, jestli dokonce ne uplně to samé když to tak koumam. Stejny mustek, zahnute plexi i ten ram mam stejny, predpokladam ze mas taky sklapecí. Jen motor mam Selvu 75. Zkusim nahrat foto. Ja se trosku pripravil :) takze plynovy vařiček, moca konvičku takže kava na ostruvku the best, na lodi jsem si dal jeste jednu baterii a ten solarek, poháni lednicku, zadní sprchu, nabijecku, music a osvetlení tak se nemusim bat vycucnuti hlavní baterie. Mam z toho radost. A jeste se pochlubim jednou vychytavkou ktera se mi osvedcila ( nekdo jste mi to tu poradil) na lano hned za kotvu jsem dal 2m řetězu, krasně to tahne kotvu tak ze se zasekne. Funguje to super kdyz vidim jak se kolem gumaky 10x prekotvují. Ja hodim a stojim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky