Přejít na obsah
Plavidla.cz

Motorovou jachtou do Chorvatska

Mič

Doporučené příspěvky

před 53 minutami, HANZTD napsal:

kam maš namířeno , předpokladam že na plachtu - někde kolem PAKOŠE ? (Sukoš , Bio ) ? 

Máme od zítra s rodinou plachetnici z Biogradu na 2 týdny. V neděli dám relax v marině a v pondělí asi krátký přesun na Vrgadu, vyvalit se na písek 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 1 month later...

Kluci, něco z cesty do HR.

V Rakousku na dálnici jsem potkal značku, která odkazovala všechna auta nad 2,8 tuny k odbočení z dálnice a asi nějakému kontrolnímu vážení. Týká se to i nás co táhneme loď na přívěsu? Já jsem pro jistotu nikam neodbočil, protože si úplně nejsem jistý váhou vleku🤔 

Odkaz ke komentáři

Záleží na tom jak to tam bylo napsáno. Jestli tam byla pouze kulatá cedule 2,8t doprava, tak tam jezdit nemusíš, pokud něco z tvé soupravy nepřesahuje okamžitá hmotnost 2,8t. Pokud pod kulatou značkou byla doplňková značka s váhou to by byla souprava jako  jediné vozidlo a pak jestli přesahuješ tuto váhu, měl by si tam zajet.

• Díky 1
Odkaz ke komentáři

• 11 months later...

letos jsme byli posledních 16 dnů v červnu počasí vyšlo krásně, jen trochu vedro, tak výlet někam autem a potom někam procházka se nekonala. Tak pouze výlety lodí, lodička jezdila krásně, prostě pohoda. Horší byla cesta do Chorvatska. Jeli jsme Praha - Budějoivice - Graz -  Záhřeb - Murter . Před Grazem mě vyfotil radar, ač dodržuji rychlosti. Zatím žádná obálka nedorazila, tak nevím. Ale co bylo horší, že už někde od Budějovic se začalo ozývat zezadu nějaké vrčení. Kola na vozíku ne nehřály, ani nic jiného jsem nenašel. Ten zvuk neustále stupňoval, ale na místo jsme dojeli. Loď jsme dali do vody a jeli jsme autem bez vozíku a žádný zvuk se neozýval. Tak to musí být vozík. Zvedl jsem nápravu, zatočil koly a nic, ani žádná vůle. Volal jsem kamarádovi ať mi poradí, a závěr že to musí ložiska. Jenže sehnat ložiska na nápravu knott je v Chorvatsku neřešitelné. Nakonec jsem objednal celé bubny z Německa, samozřejmě vodotěsné i s gufery. Ty dorazily za týden. Potom už jen hodinka výměna. Cesta domů už byla pohoda. Nejhorší byla ta bezmoc, že ani prodejce ani opraváři přívěsů neměli snahu objednat díly a ložiska vyměnit.

Odkaz ke komentáři

to je asi radar co fotí fšechny , možná ten samej blejsknul i mě při 80kmh .. takže cajk ,,, předemnou taky blejskal jak bouřka 🤣
tak vidiš neject CHr , tak servis neuděláš 🤠 , pravděpodobně se vydřelo , to bez zátěže a rukou nepoznáš ,, každopádně máš  vyřešeno a už se těšíš na další chorvatsko 😎👍

Odkaz ke komentáři

No máš pravdu, po rodinné poradě jsme se dohodli, že musíme jet letos ještě jednou, samozřejmě jenom proto aby jsme zjistili jestli jsem to dobře opravil. 😃😃. Za ten radar dík, jsem si jistý že jsem tam měl 80, ale už jsem si nebyl jistý jestli tam nebylo míň.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...