Přejít na obsah
Plavidla.cz

Motorovou jachtou do Chorvatska

Mič

Doporučené příspěvky

• 2 months later...
  • 4 weeks later...

Kluci, komu se povedlo zaplatit vinětu na loď v HR online?

Jelikož jsem zažil dost nervů při nákupu na kapitanátu, kdy absolutně nedodržují pracovní dobu.

Minule jsme čekali na parkovišti ve vedru s dětma skoro hodinu 😞 

Chtěl bych to proto pořešit online....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak to myslíš znovu?

já na stránce:

https://enautika.pomorstvo.hr/api/nias/login

v sekci

Prijava za državljane EU koji nemaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj

zvolím Češka a pak mne to hodí na přihlášení přes identitu občana a jsem tam.

Loď tam taky hned nevidím, protože v tom asi mají bordel, ale minule se mi jí tam podařilo dohledat přes číslo viněty z letoška. Teď to nemůžu zkusit, nemám doklad u sebe. Kouknu na to večer.

• Super 1
Odkaz ke komentáři

• 4 months later...

V rámci těšení se na sezónu jsem si zaplatil online poplatek za moře.

Začal jsem na stránce:

https://enautika.pomorstvo.hr/api/nias/login

Dole v rámečku "Prijava za državljane EU koji nemaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj" jsem zvolil Češka a přihlásil se přes aplikaci E-government.

Pak jsem dal vyhledání podle čísla loňského dokladu o zaplacení, něco odsouhlasil, hodilo mě to na platbu kartou, zaplatil a v emailu mi přistálo potvrzení o úhradě do 31.12.2025 😀

• Super 1
Odkaz ke komentáři

Já jsem z toho taky nadšený. Jezdíme vždy v květnu do Biogradu s příjezdem v neděli. V neděli menší kapitanáty v okolí nemají otevřeno a do Zdaru se mi nechce. Takže jsme to řešili spuštěním na vodu v neděli, jedním dnem plavby bez zaplacení a zaplacením v pondělí na kapitanátu někde při cestě. Takže nervy a mnoho zmařeného vzácného času. Nevím, jestli to tak máte taky, ale já většinou když přijdu na kapitanát, tak mají polední přestávku, nebo si odskočili a čekám tam hodinu.

Jedna velká starost letos bude pryč. Spustíme na vodu v neděli dopoledne a jsme volní!!!!

• Super 1
Odkaz ke komentáři

Je to aplikace "Mobilní klíč eGovernmentu", která se nainstaluje do mobilu. Už si nepamatuju, jak jsem se do  ní zaregistroval, ale myslím, že nějak přes bankovní identitu. Funguje to pak jako přihlašování na různé státní portály jako je datovka, portál občana, zelená úsporám atd.

Po zaregistrování se k aplikaci přihlašuju otiskem prstu.

Na přihlašovací stránce webového portálu se zvolí přihlášení přes "Mobilní klíč eGovernmentu", stránka zobrazí QR kód, ten se naskenuje tou spuštěnou aplikací a jsi přihlášený na porále. Stejně to funguje na tom chorvatském ministerstvu moře na odkazu co jsem posílal.

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
V 22. 2. 2025 at 9:40, honzam napsal:

Tak už jsem se konečně probojoval až do nahlášení příjezdu, ale kde tam zadáváš email, aby ti přišlo potvrzení o zaplacení?

To se mi nějak nezdá. Příjezd jsem nikde nenahlašoval, poplatek se platí vždy za kalendářní rok. Nejsi v sekci, kde se platí rekreační poplatek za osoby na lodi?

Email se podle mne nastaví v profilu po přihlášení.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...