Přejít na obsah
Plavidla.cz

Mič

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    135
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Vyhraných dní

    1

Vše od uživatele Mič

  1. Je tu nějaký majitel rychlé dieselovky? Mám na mysli něco jako sundancer 240-270. Zajímala by mě spotreba a zkušenosti s motorem v takové lodi.
  2. Jsou Slapech nekde jeřáby misto sjezdu? Díky
  3. Dalnice vysvětlena tahám za Ramem takze asi výska bude nad 1,3m to me nenapadlo, nikdy jsem to nezkoumal. Ceny restaurace 70-80eur za rybu a pití no asi jsi natrefil na slušný oddíl to se mi zdá dost málo. Ja jsem v Pirovac, koukam na hodnocení restauraci nez nekam jdu a snazim se vybrat lepší (ale pořad z levných) a skutečne za 60 eur se 2 nenajime. A 175 eur stani na 14 dni je pecka. Je pravda, ze ja hledám lehce zivejší mista tzn ne kempy nebo vesnicky. No a ta cena je tady vsude daná jsou 2 kategorie 3 a 4 eura za 1metr lodi. Kde stojis u mestskeho mola za tech 185???
  4. Tak jsem si v šopu prohledl oba systemy a důvodu povalovani na palube nakonec zvolil ty gumove spermie. Ted po delsí době na moři můžu vřele doporučit, funguje to perfektně! Chce to nepodcenit délku a váhu lodi a k tomu koupit spravný tlumic. I ve vetších vlnách jsem letos nezaznamenal žadné tvrdé rány do lodi. Za me to predčilo očekávání a je to super věc.
  5. No kde začít: oproti lonskemu roku: - slovinsko tydeni znamka 32 eur (ze jsem pry uz dlouhý a musim mit 100% priplatek) - chorvatsko dalnice také 100% navic oproti lonsku - vecere 2x ryba + 2x 1,5 deci bileho 70eur (byli jsme zatim asi 5x a nikdy jsme si nerekli ze to bylo super) - stejne ubytovani + 20 eur na noc - a největší prekvapení sezóny. Stani v mestskem doku nebo bojka 32euro na den! Pocitano 1m lodi 4 eura/den. Jsem tu pres mesic takze naklad navíc 1200eur To stání trošku rozeberu, ostatní bych překousl. Loni byl poplatek za mesicní stáni 100 eur platili pro me stejne pravidla jako pro místní. Nehledně na to, ze jsem stál u místních na jejich místě a ty po me nechteli nic. Letos je zmena a platí se za plavidlo takze u místních to již nejde. Ani na bojce ani u mola. Já si zaplatím rád, chápu že to nekdo musí vybudovat a starat se to to, ale rozumné peníze!! Nejsem v marine jsem u mestskeho mola v zapadákově. Žadný servis, žadná ele, žadná voda. Nic. Jsou tu zoufalí lidé, kteří tu mají gumak 6m s 10hp motorem, byli uvázaní 50m od mola na volné bojce a vyhodili je. Je to nove zavedeno v celem Chorvatsku, jen nekde nejsou ty spravci tak důslední.
  6. Je to o 200km dál takže cesta mozna levnější. Kdyby to bylo o 10 tak asi neřeším. Ale nadávám ze sem všichni jezdí, ze by se melo ukázat, že vše má sve hranice, ale jezdím sem taky :). Proto se poptávám.
  7. Chorvatsko začína býti neúnosné. To co tu letos zažívám me silně nutí přemýslet kam jinam. Máte někdo zkušenost s malým motorákem 7,6m vyrazit treba na ELBU? Byl jsem tam kdyby na plachetnici, obeplouval jsem Elbu a bylo to super. Jen si pamatuji pomerně velké vlny po celý týden. Na plachetnici uplně v pohodě, ale preci jen s mensí lodí se tady v Chorvatsku rád schovávám spíše do zátok kde je to více rybník. A co kotvení u mestskych mol, pripadne jiné zkušenosti? Prípadně pustí me vůbec až na Elbu s autem a lodí? Nebo jiné místo v Itálii, kde je to vhodné pro motorový člun. Díky za postřehy
  8. Tak problém asi vyřešen. Zpatecka tam prostě nešla, sundal jsem nohu a problém byl novém bovdenu z číny. V místě kde je nalisovaná koncovka to bylo moc široké a branilo to posuvnemu jezdci. Hold origo díly jsou origo díly.
  9. Myslis odpojit to tahlo u motoru a potom radit na na noze? To zkusim.
  10. Normalni tedy je ze při zařazeni vpred se blokne vrtule na jednu stranu?
  11. Jeste přidávám video:
  12. A jak se má vrtule chovat pri řazení? Predstavoval bych si, ze kdyz zařadím dopredu je vrtule na obe strany zablokovaná, nejde s ní hnou, neutrál je volná a dozadu je opet zablokovaná. Nikdy jsem to predtim nezkoušel, ale ted mam stav takový, ze pri zařazeni vpred je vrtule bloklá pouze na jednu stranu.
  13. Prosim o radu, menil jsem impeller na Alpha One gen 2 a také lanko k řazení. Ted mi to neřadí jak má. Dopredu ok, neutral ok ale zpatecka nejde zařadit. A to ani rukou když odpojím táhla řazení v motorovem prostoru tzn ten bovden je volný tak rukou můžu hýbat přimo na noze hřidelkou ktera vede do prevodovky dolů k vrtuli. Kdyz dám hřídel rovně je zařazeno. Trochu doleva cca 20stupnu by me byt asi neutral to je taky ok, ale doleva 45 stupnu se nedeje nic, kdyz tocim vrtulí tak to malinko cvaká, ale zařazeno není.. co je špatně? Pred moji odbornou demontaží to fungovalo dobře :(. Skoro to vypadá ze to nejde v převodovce ze to s tim tahlem nemá nic společného. Je možne že mi to behem demontaze nejako v prevodovce vypadlo?? Diky
  14. Pořád nevím, ale jen přitisknuté mi přijde blbost. To je tam na nic. Ta točící hřídel to musí zvednout.
  15. Kuci díky. Zítra koupim pružinové tlumiče. A v červenci vyzkouším. Dám vědět.
  16. Prosim poraďte spravne osazeni impelleru. Jde mi o vrchni tesnení domecku. Viz foto. Je správně, ze je pouze pritisknute na domeček? Nebo se musi nejakym zpusobem zafixovat do domecku?
  17. Čauves, po loňské zkušenosti v Chorvatsku uvažuji a nerezovém tlumiči nárazů. Máte s tim někdo zkušenost? Zkusenost: lod 2t vyvázaná k městskému betonovému molu, bora a slusné vlny. Rány na vázáky byly šílené, ja přežil bez újmy, ale dvě lodě vedle poškozené. Jedné se vazák vytrhl z lodi a druhá přetržené lano a poskodila sousedici lod. Pomužou tlumiče?
  18. Někdo zkušenost s pruhlednym antifoulingem? Chystam se na novy lak zadního náhonu a nechci to napatlat cernym matnym antifoulingem.. minulou sezonu jsem nohu neošetřil antifoulingem a byl to po mesici na moři masakr.. diky
  19. poraďte prosím ještě někdo jak funguje termostat? nějak to nechápu. Je to tak, že při zahřátí motoru termostat otevře a pustí vodu do výfuku? Pokud ano kam teče voda při zavřeném termostatu? Zpět do motoru? Rozdělaný ten domeček ještě nemám a dle nákresu v manuálu to není moc vidět. Ptám se proto, jestli je nutné mít termostat pro zazimování otevřený. Aktuálně jsem zazimoval při studeném motoru, tedy při zavřeném termostatu a teď přemýšlím, jestli kvůli termostatu se dostal fridex všude. Zazimoval jsem tak, viz youtube, že jsem odpojil hadici nahoře na doměčku tu nejsilnější a lit fridex dokud netekl z modrých zátek a také z nohy. díky za rady
  20. Dekuji za info a manualy.. skutečně nemám výměník 🙂 to je dobré zjištění do začátku 🙂 díky.
  21. Prosim vysvetlete mi jeste chladici okruhy. Motor 4,3, noha alfa one 1gen. Nahore na motoru domecek do ktereho vedou 4 hadice. Dve silnejsi a dve tenci. Ve kterych je fridex a ve kterych voda? Mam tam 5 vypoustecich modrych zatek, ty kdyz vsechny povolim mam jistotu, ze nikde voda nezustane? Nebo je potreba udelat jeste neco? Dle videii na youtube jsem do tech silnych hadic lil fridex dokud nevytekal z modrych vypusti a i z nohy, ze dvou modrych zatek ktere jsou pod vymenikem nevytekal, predpokladam ze tam ma byt fridex celorocne? To je okruh chlazeni motoru? Na youtube to urcite vysvetluje, ale ja mu nerozumim. Diky
  22. Prosím o rady. Nikdy jsem nebyl s lodí na vltavě. Rad bych to letos zvladl. Chtel bych spustit lod na Slapech a dojet na Orlik. Ale nemám absolutně páru co chci 🙂. Poradte mi prosim: 1) na jak dlouho je to plavba tak aby to bylo na pohodu a videl jsem co stoji za to. Kolik dni? 2) kolik to je po vode km nekde z kraje Slapu do spodni casti Orliku 3) kde spustit lid do vody.. lod kajuta 2,3t 4) kde bydlet? Jeli bychom asi v 6, na lodi spani pro dva. Tak 4 musi nekam jinam. Ubytko radsi dražší a hezčí 🙂 pod stan nee 5) lepsi varianta sjet do dolu a vytahnou lod na Orliku nebo se vratit? 6) co benzin je na přehradě pumpa nebo kanystry? Pripadně další info. Za blbe dotazy se omlouvam, ale fakt nemám páru.
  23. Jediné nechápu. Jakto ze jsi tam sám... posledni 2 roky v sezoně v podstatě nemožné, v každým koutu osmdesát lodí 🙂 každopádně toto je fakt paráda 🙂 tak přeji ať to vydrží a najdeš vždy volno 🙂 Me dneska malem ranila mrtvice. Podobna zatočka ja tam sám zprávy plné informací kolik lidí zase dneska sežral žralok tak si tak šnorchluji a v cca 3-4 metrech jsem narazil na potapěče 😄.
  24. Lubore skoda, Hvar je kus cesty jinak bych se rad potkal, tak hezkou dovcu. Bydlitr nekde nebo jen na lodi?
  25. Hledal jsem pomerně dlouho. Motor mi byl celkem jedno, ale chtel jsem "velkou" lod ale lehkou. Libil se mi hodne sundancer 250 ale ten vazi uz pres 3t + vlek... kurna to uz je váha. Taky jsem hrozně chtel ochoz kolem takze zadani bylo dost težke 🙂 tohle se mi libilo ale k maní v dojezdove vzdalenosti nebylo dlouho. Pak se jeden vyloupl :). Váha 2,2 + 400kg vlek, motor mercury 4,3 + alpha one. Je to rok 2002. Tahnu to za starym ML 270 CDI (manual) a veř neveř ja neveřím a pocitam to už po 50 ale jel jsem s tim za 10l!! Rychlost 80-90 vic ne.
×
×
  • Vytvořit...