Přejít na obsah
Plavidla.cz

dítě na člunu

Karel

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl bych se zeptat jak jste na tom vy. Mám 2,5roku starého kluka. Minulý rok jsem ho na člun nedostal vůbec, to řval celou cestu jako tur. Tento týden, jsem ho naložil opět. Při plavbě celkem o.k, ale jak jsem přistával u břehu, tak zase řev. Celkově, ale na něm bylo vidět, že se celou cestu bojí, i když se sem tam přetvařoval. V autě se nebojí vůbec.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatim sem na lodi byl jenom s dcerou, kdyz ji byli 4 mesice, to byla uplne v pohode, resp. obcas rvala, ale po tejdnu na lodi ji vylez prvni zub a den po navratu druhej. Letos me to ceka s dcerou v te dobe taky 2.5 roku a prozmenu 4 mesicnim synem, tak sem zvedavej jak si s tim diblik poradi. Ale my sme vytlacnaci kochaci, tak tam strach nepredpokladam, spis bude problem ji zabavit.
Odkaz ke komentáři

Možná by pomohlo mu na palubu přibrat kámoše. Jen nápad, naše děti byly celkem v pohodě, jen při větších vlnách v HR byla malá trochu vyděšená, už jí to ale přešlo, spíš byl problém je z lodě dostat :) Je ale fakt, že naše děti od 6 týdnů chodily na plavání a ve vodě jsou jako doma, malá dává od 8 let na nádech v pohodě 3-4m, malej kolem 6m, prostě kachny. Taky bych zkusil častěji zastavit a jen se na lodi kravit, v létě čvachtat a koupat, aby si na to zvyknul, to víš, na auto je zvyklej od mala, s lodí jsi začal pozdě :D.
Odkaz ke komentáři

Vzpomínám na první plavbu s motorákem. Starší měla 6 a mladší 2 roky. Jak jsem to neznal, tak jsem vzal za plyn hned do plných. Příď vyletěla nahoru a obě holky i s manželkou se okamžitě sesypaly dozadu až k motoru. :D Smály se tomu ještě doma...... naštěstí. :)
Odkaz ke komentáři

Moje caparťata s tím naštěstí neměli problém.Jenom malá ve 3 letech měla strach v komorách-pak jsme zjistili že jí v komoře upadla hračka a hned zmizela.Ta asi proto ten strach.Koupili jsme novou a byl klid.Ve čtyřech jsem tahal malou i a mladym za lodí na laně když bylo horko cestou ze Žernosek.Neboj zvykne si.
Odkaz ke komentáři

Nase mlada se jednou sprajcla (byly ji tak 3), ze nevleze do jiny lode a tak se vztekala, ze malem spadla do vody (ale myslim, ze od ty doby uz na ni jela a pred tim incidentem urcite taky).

Ale zrovna vcera jsme na tu samou lod koukali na fotce ze srazu a mluvila o tom, ze se na ni bala vlizt, ale ze ted uz se neboji. Zajimavy, jeste si to pamatuje i po dvou letech. Detem proste obcas hrabe. Ale verim ze to prejde. :)

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Beru dcerku na loď už od 6 měsíců věku a naprosto v pohodě, užívá si to a miluje to včetně koupačky a chytání ryb. Jen člověk musí bejt furt ve střehu a to velkym!!! A abych pravdu řekl, teď teprve ta loď má pro mě význam a užíváme si to!!! Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

My s tím občas taky bojujeme, dceři je 5 let, na lodi je od 4 měsíců, ale občas se zkrátka sekne. Nejvíc jí vadí jízda ve skluzu, když jedu pomalu, tak je v pohodě i v komorách. Snad jí brzy přesvědčím i na rychlejší přesuny. Už jsem jí to říkal, že bychom toho stihli víc a vypadalo to, že váha, tak uvidíme ...
Odkaz ke komentáři

Když už jsme u těch dětí..... jaké máte pro ně vesty? ty záchranářské s límcem, které jsou asi nepohodlné, ale asi bezpečné a nebo ty bez límce, které jsou vhodné na sport, musím nějáké objednat než s nima vypluju..... mám děti 3 a 6 let a plavat ještě neumí... to je musím letos naučit......
Odkaz ke komentáři

Nejpohodlnější jsou pro děti takové ty vodácké s těma prouškama polystyrenu.Ty s limcema jsou pro plachetnice.Po raně do hlavy(ráhnem) a následném bezvědomy otočí tělo a drží hlavu nad vodou.Na gumáku jsem vždy vesty pro děti bez vyjímky dodržoval (je to i povinne).Na velkem člunu už vesty nemají(také vzhledem k tomu že jsou dávno větší než manželka) :) Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři

• 5 years later...

Ahoj,

chceme jet o víkendu na projíždu 9 lidí, z toho je 5 dětí (2roky, 3 roky, 5let, 6let a 7let). Loď má oficiální kapacitu 8 lidí, ale tuším že děti se nepočítají za plného dospěleho. Je to pravda a můžeme jet na lodi takto legálně?

Díky!!

Odkaz ke komentáři

Nesmíš překročit povolenou nosnost a každej musí mít vestu. Děti vestu nandanou. Pak snad by tě mohli nechat.

Díky za odpověď. Vesty a nosnost jsou samozřejmě jasňačka, nicméně stejně by mě zajímalo jak je to oficiálně s tim přepočtem :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...