Přejít na obsah
Plavidla.cz

Labe

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 272
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

• 9 months later...

Minulý rok jsem byl svědkem, jak tam nějakej dobrodruh na gumáku taky letěl ve skluzu, ale pro jeho smůlu to tam zrovna objížděla PČR... dusili ho tam pak půl hodiny. V neděli asi měli hoši volno, tak si tam každej dělal co chtěl.

Mně je to vcelku jedno, jsem většinou na kotvě, ale když tam jsou pak všichni zapíchnutý v písku o ostrova, tak asi moc radost z těch vln nemají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 4 weeks later...

V maríně na Žernosekách už zase šlape kamera:

http://www.marinalabe.cz/kamera.html#kamera

mimochodem, když už tam jedete jen na pivo nebo kafe, neparkujte loď do boxu, kde jsou navázána lana a fendry. Znamená to totiž, že to místo někomu patří, ten někdo se může vrátit i během toho co vy jste "jenom na kafi" a ta manipulace v zavřenym prostoru, mě konkrétně třeba moc nebaví.

Díky.

Odkaz ke komentáři

Lidem to je jedno, můžeš tam mít fendry, lana, cedule že zákaz a serou na to. Fendry prorazí, lana nahází do vody, kabel ti odkopnou, smotanou hadici, kterou necháš u kohoutku v dobrém, rozmotají a dvě třetiny hodí do vody... Ve finále na tebe mají ještě držku. Lidi jsou verbež, neumí ani pozdravit a bohužel ti co nově přibývají jsou víc a víc horší, čest výjimkám. Smutné...
Odkaz ke komentáři

Přesně , a nakonec tě pošlou do NĚKAM , protože oni jdou přece jen na terasu k hospodě , a ty z toho děláš aféru !!

tak sem ho poslal do NĚKAM taky a at vyfakne , kam si to dá mi bylo šumák :D

bába na terasce se infarktovala nasraností , že to sou teda zpusoby :D

KOSÁK : aspon mužeš študovat průtok i při ztížený manévrovatelnosti , SÁM OD SEBE BYS DO TOHO NEŠEL !! :D :D :D :D

Upraveno uživatelem HANZTD
Odkaz ke komentáři

Za posledních 14 dní se mi to stalo 2x. Jednoho jsem chytl ještě na mole a pro druhýho jsem si musel teď v sobotu dojít do restaurace. V obou případech nechápali, co se rozčiluju.

Hanztd: zase tak mě ten průtok nezajímá :D

Upraveno uživatelem kosak
Odkaz ke komentáři

Za posledních 14 dní se mi to stalo 2x. Jednoho jsem chytl ještě na mole a pro druhýho jsem si musel teď v sobotu dojít do restaurace. V obou případech nechápali, co se rozčiluju.

Hanztd: zase tak mě ten průtok nezajímá :D

Na druhou stranu ale jak se v tom má nováček orientovat. Nechci rozpoutávat emoce že to je přeci jasný. Není. Dobře si pamatuju jak jsme začínali a vůbec netušili jaké jsou zvyky, kde se můžeme uvázat aby nám někdo nevynadal, jestli můžeme od lodi odejít a po příchodu jí tam najdeme. Báli jsme se k maríně jen přiblížit, aby nás někdo nevyhodil. Pak jsme se osmělili, našli místo co vypadalo jako ničí a bác ho. Přišel hulvát, udělal z nás blbce a zkazil nám den, protože jsme to pak s manželkou do večera řešili.

Jednoznačné označení kde může a nemůže návštěva parkovat chybí.

Odkaz ke komentáři

Jako dobre, at to je, nebo neni jasny, ale pokud kdekoliv zakotvim a neni tam ani zelena placka, ani zadny oznaceni, tak prvni co se jdu zeptat hafenmajstra, nebo nekoho komu to tam patri, ze tam stojim a chci treba na nakup, na jidlo, nebo prespat, jestli muzu na tom miste zustat. A za celou dobu nebyl jedinej problem. Pokud je tam cervena znacka, tak sem trotl, protoze asi i malemu diteti je jasny, ze cervena znamena NE.

Ad kamera - kamera sice je, ale nevim, vcera to behalo cca po vterine a dneska vubec, takze nevim co si o tomto paskvilu myslet.

Odkaz ke komentáři

Lubor:

člověk má lízt na vodu, když už nějaké ty základní pravidla zná a nebo se prostě jednoduše zeptá. Já ptám se všude, u nás i na moři. Nikdy jsem neměl problém nebo jsem tu loď okamžitě vyvázal někde jinde, je to jen o komunikaci. Ale jak píše Sullaco, lidi neuměj ani pozdravit, natož aby se nějak chovali.

David: mam tam navázaný lana napevno a fendr... pochybuju, že nějaká červená a zelená by někoho trápila ;)

Odkaz ke komentáři

Na druhou stranu ale jak se v tom má nováček orientovat. Nechci rozpoutávat emoce že to je přeci jasný. Není. Dobře si pamatuju jak jsme začínali a vůbec netušili jaké jsou zvyky, kde se můžeme uvázat aby nám někdo nevynadal, jestli můžeme od lodi odejít a po příchodu jí tam najdeme. Báli jsme se k maríně jen přiblížit, aby nás někdo nevyhodil. Pak jsme se osmělili, našli místo co vypadalo jako ničí a bác ho. Přišel hulvát, udělal z nás blbce a zkazil nám den, protože jsme to pak s manželkou do večera řešili.

Jednoznačné označení kde může a nemůže návštěva parkovat chybí.

S tím lze pouze souhlasit. Někdy je molo omotané starými špagáty a různými jinými odpadky, které pouze původce považuje za zákaz byť i krátkodobého vyvázání. Jsme doma a většina umí číst, asi by nebyl problém s cedulkou "Prosím nevyvazovat! Děkuji" kteroužto jsem již několikrát viděl a jejímiž pokyny jsem se automaticky řídil. Naopak, provázkoviště mi bylo nejednou přiděleno pro krátkodobé vyvázání, když jsem se chtěl někde naobědvat. Někde mají dokonce část mola zřetelně označenou pro hosty restaurace.

Odkaz ke komentáři

Debata bez ČESKOSLOVENSKÉHO A PUJČOVNOVÉHO vyřešení .......

PS : mam otočeno na ČERVENOU , fendry , ceduli jak KRÁVA uprostřed s kolegou (od SULLACA) - neparkovat,nekotvit,soukro místo,placený flek , a stejně .... takže první oslovení s naplavninou slušně , druhá výzva razantně , finále jak on tak já :D

Odkaz ke komentáři

Debata bez ČESKOSLOVENSKÉHO A PUJČOVNOVÉHO vyřešení .......

PS : mam otočeno na ČERVENOU , fendry , ceduli jak KRÁVA uprostřed s kolegou (od SULLACA) - neparkovat,nekotvit,soukro místo,placený flek , a stejně .... takže první oslovení s naplavninou slušně , druhá výzva razantně , finále jak on tak já :D

To se omlouvám, nějak jsem to z výše uvedeného textu nepostřehl, kterak důmyslně to máš zabezpečené. Nenapadlo mě, že by se někdo po shlédnutí všech zábran a upozornění jen tak vyvázal a v klidu se šel najíst. To už asi chce povahu politika, nebudeme hanět tažná zvířata že.

Odkaz ke komentáři

Jak píše Hanz, máme na molech, červené značky, nechal jsem vyrobit cedule o formátu A3 kde je napsáno velkými a tučnými písmeny zákaz stání a vyvazování, soukromý prostor plus jsou tam zákazové plavební znaky, dále tam máme od mariny privátní cedule 40 cm dlouhé OBSAZENO a já tam mám ještě asi 10 velkých fendrů, lana atp. A je to úplně k hovnu! Tak jako jestli tohle už někdo nepochopí tak jako sorry. A ano taky jsem začínal a mnohdy začínám i nyní, ale mám hubu a taky telefon, začnu tím že pozdravím a ptám se. Klasická situace je taky to, že někomu na mole pomáhám s kotvení, přitáhnu je atp. oni vylezou a já na ně koukám a čekám a pak mi to nedá a říkám ty vole Bůůůůůůůůůůůůůů, zdravit vás neučili? A půjčovny to už vůbec komentovat nebudu nebo se mi zvedne tep...
Odkaz ke komentáři

Co se týká Žernosek:

Jsem také na řekách nováček, sice vlastním loď už skoro 20 let ,ale jezdím pouze na moře. A tam je normální že přijíždím k hospodě a vyběhne číšník a ukáže kde můžu zakotvit. No i tak jsme si udělali s manželkou výlet z Kralup do Žernosek, kde jsme měli domluvené kotvení i ubytování. Po příjezdu vidím na mole člověka co tam opravuje nějakou zásuvku na elektriku, tak mu říkám že tam mám domluvené kotvení a ubytování, tak nás nasměroval do nějaké kóje a že se tam můžeme vyvázat. Samozřejmě všude fendry a lana. Loď jsem zaplachtoval a šel se zapsat do recepce. Tam mi paní řekla že mám překotvit jinam, no nic, zase jsem odplachtoval a přejel jinam, ale tam byly také fendry a jiná lana. Tak mi řekněte jak má nováček poznat podle fendrů že tam nesmí kotvit? Asi by se hodila nějaká čitelná cedule v případě kotvení volejte .... Několik takových jsem dělal I panu Koženému do mariny v Nelahozevsi.

Odkaz ke komentáři

Co se týká Žernosek:

Jsem také na řekách nováček, sice vlastním loď už skoro 20 let ,ale jezdím pouze na moře. A tam je normální že přijíždím k hospodě a vyběhne číšník a ukáže kde můžu zakotvit. No i tak jsme si udělali s manželkou výlet z Kralup do Žernosek, kde jsme měli domluvené kotvení i ubytování. Po příjezdu vidím na mole člověka co tam opravuje nějakou zásuvku na elektriku, tak mu říkám že tam mám domluvené kotvení a ubytování, tak nás nasměroval do nějaké kóje a že se tam můžeme vyvázat. Samozřejmě všude fendry a lana. Loď jsem zaplachtoval a šel se zapsat do recepce. Tam mi paní řekla že mám překotvit jinam, no nic, zase jsem odplachtoval a přejel jinam, ale tam byly také fendry a jiná lana. Tak mi řekněte jak má nováček poznat podle fendrů že tam nesmí kotvit? Asi by se hodila nějaká čitelná cedule v případě kotvení volejte .... Několik takových jsem dělal I panu Koženému do mariny v Nelahozevsi.

Toto jsem v naší maríně řešil a bohužel je vinou majitele že nezabezpečí vhodnou pracovní sílu. Je tam nyní nějaký klučina, snaží se ale má toho moc. Rozhodně by měli mít nějaké návštěvnické molo a nebo, pokud je něco volné tak vyběhnout a loď nasměřovat. Nicméně diskuse výše je o tom, že spousta lidí tam má cedule zákaz, obsazeno atp a stejně si tam lidi zajedou a nechají to tam.

Odkaz ke komentáři