Přejít na obsah
Plavidla.cz

S motorovou lodí do Itálie Elba


Mič

Doporučené příspěvky

Chorvatsko začína býti neúnosné. To co tu letos zažívám me silně nutí přemýslet kam jinam. Máte někdo zkušenost s malým motorákem 7,6m vyrazit treba na ELBU? Byl jsem tam kdyby na plachetnici, obeplouval jsem Elbu a bylo to super. Jen si pamatuji pomerně velké vlny po celý týden. Na plachetnici uplně v pohodě, ale preci jen s mensí lodí se tady v Chorvatsku rád schovávám spíše do zátok kde je to více rybník. A co kotvení u mestskych mol, pripadne jiné zkušenosti? Prípadně pustí me vůbec až na Elbu s autem a lodí?  Nebo jiné místo v Itálii, kde je to vhodné pro motorový člun. Díky za postřehy 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom tak hadam, ze to co mozna usetris na Elbe, tak nekolika nasobne projedes cestou tam a zpet ne? 🙂 o case nemluvim. 
Chorvatsko je hrozny, na druhou stranu je idealni na vzdalenost a poctem ostrovu, zatok apod. Schovas se vsude do hodiny, najis se vsude, natankujes vsude, co vic si prat? Kdyz tam jedes jednou za rok a nechas tam o 10 000 vic, tak se to da prezit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to o 200km dál takže cesta mozna levnější. Kdyby to bylo o 10 tak asi neřeším. Ale nadávám ze sem všichni jezdí, ze by se melo ukázat, že vše má sve hranice, ale jezdím sem taky :). Proto se poptávám. 

Upraveno uživatelem Mič
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 weeks later...

No kde začít: oproti lonskemu roku:

- slovinsko tydeni znamka 32 eur (ze jsem pry uz dlouhý a musim mit 100% priplatek)

- chorvatsko dalnice také 100% navic oproti lonsku

- vecere 2x ryba + 2x 1,5 deci bileho 70eur (byli jsme zatim asi 5x a nikdy jsme si nerekli ze to bylo super) 

- stejne ubytovani + 20 eur na noc

- a největší prekvapení sezóny. Stani v mestskem doku nebo bojka 32euro na den! Pocitano 1m lodi 4 eura/den. Jsem tu pres mesic takze naklad navíc 1200eur

To stání trošku rozeberu, ostatní bych překousl. Loni byl poplatek za mesicní stáni 100 eur platili pro me stejne pravidla jako pro místní. Nehledně na to, ze jsem stál u místních na jejich místě a ty po me nechteli nic. Letos je zmena a platí se za plavidlo takze u místních to již nejde. Ani na bojce ani u mola. Já si zaplatím rád, chápu že to nekdo musí vybudovat a starat se to to, ale rozumné peníze!! Nejsem v marine jsem u mestskeho mola v zapadákově. Žadný servis, žadná ele, žadná voda. Nic. Jsou tu zoufalí lidé, kteří tu mají gumak 6m s 10hp motorem, byli uvázaní 50m od mola na volné bojce a vyhodili je. Je to nove zavedeno v celem Chorvatsku, jen nekde nejsou ty spravci tak důslední. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takže NE Itálie ale klasa CHr - DOLAĎ TEN NADPIS 😉
(nebo to hod do tematu - MOTOROVOU JACHTOU DO CHORVATSKA 😎

jako cos (loď) tam a čim (povoz) táhnul , za ty ceny 🙈 - (dlouhym obytnákem nakej tanker né 👀)
o žádny zvýšený platbě za kotvení jakoliv x kdekoliv nevim 👀
ubytko stejný jako loni 
a orada (celá tak ja připluje na talíř včetně příloh) v restu u bytnýho 17€

kde seš - byl 

Upraveno uživatelem HANZTD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Miči, nebyl jsi v nějakém jiném Chorvatsku?

Ať máš přívěs jakkoli dlouhý, pořád jsi osobní automobil s přívěsem. Záleží ale na výšce kapoty. Máš-li nad 1,3m, pak platíš jak píšeš 32E na týden. Od loňska se ceny neměnily.

Dálnice HR totéž, s přívěsem jsme kategorie 2, s přívěsem a haubnou nad 1,3m kategorie 3. Od loňska se ceny neměnily.

2x ryba + 2x víno jsme platili letos většinou 50 až 60EUR. Je to nepříjemně hodně, ale prostě ceny poslední 3 roky vyrostly všude, i v HR. V HR v naší oblasti měli většinou stejné ceny jako loni. V ČR dneska hamburger za 250 a není to tak dávno, co byl za 150.

Ubytování +20E je nepříjemné, ale zase poplatné plošnému navyšování cen všude. Já měl cenou stejnou jako loni, že prý jezdím už 10 sezón. 🙂

Já za loď 6m na 14 dní platil 175EUR, stejně jako loni. Stání u mola s mooringem v řadě lodí špičkou ke břehu Je v tom parkování přívěsu a použití skluzu pro spuštění a naložení. K dispozici voda a elektřina.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše Lubor, ceny dálnice stejné, asi máš vyšší auto nad přední nápravou. Naše večeře pro 4 lidi většinou okolo 70-80 eur, nebyla to pizza, ale tuňák, ryba, olihně, míchané maso, přílohy.....k tomu pití vždy 0,5l vína a 2 piva a 1 litr vody. Tedy kromě restaurace Kezo, ale tam chodíme na steak, který si nikde jinde nedám. Za kotvení u domácího nikdy nic neplatím, ani letos.

Asi budeš muset změnit lokalitu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dalnice vysvětlena tahám za Ramem takze asi výska bude nad 1,3m to me nenapadlo, nikdy jsem to nezkoumal. Ceny restaurace 70-80eur za rybu a pití no asi jsi natrefil na slušný oddíl to se mi zdá dost málo. Ja jsem v Pirovac, koukam na hodnocení restauraci nez nekam jdu a snazim se vybrat lepší (ale pořad z levných) a skutečne za 60 eur se 2 nenajime. A 175 eur stani na 14 dni je pecka. Je pravda, ze ja hledám lehce zivejší mista tzn ne kempy nebo vesnicky. No a ta cena je tady vsude daná jsou 2 kategorie 3 a 4 eura za 1metr lodi. Kde stojis u mestskeho mola za tech 185???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedime uz 10 roku do Čaklje. Je tam maly pristav jen pro male lode. Ma ho v najmu mistni klub rybaru, zadna velka komerce. Je tam sjezd do vody, ale je to trochu komplikovany kvuli zaparkovanym autum. Je to klidne misto, najit ubytovani neni snadne. Kazdy si tam pri odjezdu rezervuje hned na dalsi rok.

20240713_101903.jpg

20240714_081630.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...