Zdenda Zveřejněno 13. Srpen 2012 Sdílet Zveřejněno 13. Srpen 2012 Ahoj,v plachtách jsem naprostý začátečník. Za týden se chystám podruhé plachtit. Mám 6.5m kajutovku. Co se týká plachet tak jak jsem koupil tak používám.Zkoušel jsem vytáhnout i genu, ale zdá se mi nějak velká. Za týden to nafotím a přidám. Jedná se mi o to, že když jí vytáhnu (po předním stěhu) až k vrcholu stěžně, tak je dole kousek od paluby a opírá se mi o zábradlí. Další je, že oko pro otěže je daleko až za posuvnou kladku pro otěže.Dělám něco špatně, nebo je ta gena na mou loď prostě velká? Jestliže je velká, dá se nějakým způsobem zmenšit?Kosatku tahám taky až nahoru a zdá se mi dlouhá (je trochu ohnutá přes zábradlí).díky za rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 15. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 15. Září 2012 Tak jsem povolil spodní úvaz a vytáhl genu asi o 8 cm výš. shodil jsem horní lanko zábradlí a vše OK! Ještě pořeším otěžový vozík, abych nevázal otěže rovnou jen na vinšnu.Plachta ale zjevně pasuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se