Libor Odesláno 18. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2016 Anachy, jaká je celková spokojenost s tímto řešením? Přemýšlím, že bych to tam taky realizoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 18. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2016 Ahoj, no největší problém je zvolit správný průtokoměr, vyzkoušel jsem jich pár co jsem koupil u Conrada a životnost bídná, naštěstí vždy mění bez problémů. Letos jsem zvolil trochu dražší verzi a zatím to vypadá OK. No a potom nastavení ale je k tomu bezva návod takže se to dá vychytat a nastavit tak jak si kdo představuje. Průtokoměr vždy musí mít celkem dost velkou trysku (tedy alespoň u žroutů motorů ) i když je spotřeba po rozjezdu menší než maximální průtok tryskou - nemusí to pustit při akceleraci dostatek paliva (vlastní zkušenost a vystřídal jsem jich celkem dost těch průtokoměrů) Pokud by jsi to chtěl řešit tak tu mám ještě jeden průtokoměr a fakt super provedení ale maximálka jen 30l což je tak pro nějaký klakla diesel, nebo menší závěšák. Jinak co se týče údajů které využívám, tak teploty obě dvě, hodiny, stav nádrže, okamžitá spotřeba, průměrná spotřeba, dojezd dle momentální spotřeby a stavu nádrže (ty spotřeby ve vztahu k hodinám). Nemám zapojen otáčkoměr a rychloměr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 22. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2016 Ahoj,to jsi mě moc nepotěšil - s tím jak odchází průtokoměry. Ale něco budu muset pořešit, tak uvidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2016 Ahoj,to jsi mě moc nepotěšil - s tím jak odchází průtokoměry. Ale něco budu muset pořešit, tak uvidím.No nejspíš to bylo volbou. Nejprve jsem zkoušel levnější řešení a to asi byla chyba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 25. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 25. Červenec 2016 A napíšeš typ toho průtokoměru, který se ti osvědčil? Já mám 90 hp Mercury, takže celkem žrouta, aby to stačil dávat dál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 25. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 25. Červenec 2016 A napíšeš typ toho průtokoměru, který se ti osvědčil? Já mám 90 hp Mercury, takže celkem žrouta, aby to stačil dávat dál.Teď tam mám tohle ale přetryskoval jsem to na 3 mm aby to měřilo i při menší spotřebě http://www.conrad.cz/prutokovy-senzor-b-i-o-tech-e-k-fch-midi-pom-97478940.k365257 když jsem to nechal bez trysky tak to ukazovalo při malých otáčkách nesmysli což mi potvrdily i na technické podpoře a když jsem tam dal trysku 0,9 mm tak to nestačilo zásobovat. Ty 3 mm mám vyzkoušené a jsou na spotřebu od 3 - 180 l/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 26. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 26. Červenec 2016 A tu novou trysku si sehnal kde? Taky u Conrada? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Červenec 2016 Sdílet Odesláno 26. Červenec 2016 No jen jsem si upravil tu co je tam přiložena a z 0.9 jsem udělal 3 mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 24. Květen 2019 Sdílet Odesláno 24. Květen 2019 Ahoj, oživím téma... Řešil někdo, od posledního příspěvku zde, jiný průtokoměr na palivo? Projel jsem na netu snad už vše a Anachyho systém na měření vypadá asi nejspolehlivějš a nejlevnějš.Ikdyž by mi stačilo něco jako vodoměr co máme v dománostech, nepotřebuju zobrazování na přístrojové desce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 25. Květen 2019 Sdílet Odesláno 25. Květen 2019 Strávil jsem na tom mraky času prohledáváním webu a bohužel marně, ten průtokoměr co je uveden v příspěvku výše je zatím jediné co funguje celkem spolehlivě, co se týče toho kde to zobrazit tak je asi možností více než to co jsem dával já.Je to už nějaký ten rok zpět, tak se třeba již objevilo něco nového :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 25. Květen 2019 Sdílet Odesláno 25. Květen 2019 Našel jsem i nějaké průtokoměry se zabudovaným displejem, ale čím míň elektroniky, tím líp. Zkusil jsem objednat jednoduchý "počítadlo" z Mall.cz -> https://www.mall.cz/cerpadla/geko-potadlo-do-erpadla-g01025-100003903086Uvidim, když to nebude fungovat, tak jim to vrátim. Za tu cenu tomu totiž moc nevěřim :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 25. Květen 2019 Sdílet Odesláno 25. Květen 2019 (upraveno) Neměř to , zjistíš že ti to žere :lol:neni k tomu počítání potřeba určitej tlak z čerpadla , aby to hejbalo tim číselníkem . (myslíš to tak-maš takovej tlak ?)volnym průtokem to jistě měřit dle mojeho soudu nebude :/ Upraveno 25. Květen 2019 uživatelem HANZTD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 25. Květen 2019 Sdílet Odesláno 25. Květen 2019 Mám rád konkrétní čísla, vím že to žere a kupoval jsem to s tím, že to žere :DUvidim co to udělá, kdyžtak ho umeju a vrátim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 25. Květen 2019 Sdílet Odesláno 25. Květen 2019 Žádnej tlak nepotřebuje. Ten udávanej v popisu je maximální, pak se to rozlítne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 26. Květen 2019 Sdílet Odesláno 26. Květen 2019 To čerpadlo je pro tebe totální nesmysl.Připojení 1", tzn.25,4mm!! Měří do 80L/min.!! Asi si pleteš minuty s hodinou!! Přívody benzínu se dělají 1/4" - 3/8" -lodní motory.bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Květen 2019 Sdílet Odesláno 26. Květen 2019 4800 l/h :) , dost pochybuji , že to bude něco ukazovat a samozřejmě redukce s 1"/na potrubí co tam máš. Asi vyhozenej peníz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 27. Květen 2019 Sdílet Odesláno 27. Květen 2019 Hoši, zkoušel jsem i vodoměr, ten má taky připojení asi 1", průtok jak kráva, dal jsem redukci a ukazoval v pohodě... akorát, že ta plastová vrtulka vydržela v benzínu asi 2 dny a pak odešla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 27. Květen 2019 Sdílet Odesláno 27. Květen 2019 (upraveno) Kdysi byl návod na prutokomer, měření spotreby v časopise Uss, byl to tenkrat hit a udělalo se jich v ucnaku dost. Když člověk viděl jak se to při každém přidání plynu roztocilo... No, prostě něco pro masochistu. Jinak pro orientační měření si ocejchuj průhledný kanystr a pak stačí matika z 5 třídy a hodinky Upraveno 27. Květen 2019 uživatelem packa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 27. Květen 2019 Sdílet Odesláno 27. Květen 2019 4800 l/h :) , dost pochybuji , že to bude něco ukazovat a samozřejmě redukce s 1"/na potrubí co tam máš. Asi vyhozenej peníz. Z daného principu funkce to měří víceméně přesně, jinak by si mohl každý u pumpy nakapat plnou nádrž. Jinak to samozřejmě postrádá smysl, není to průtokoměr ale měřící zařízení odebraného množství, totéž si dovedu vypočítat kupuji-li si nádrž od plné do plné (což sice dělám ale z důvodů udržení si duševního zdraví spotřebu zásadně nepočítám). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 14. Červen 2019 Sdílet Odesláno 14. Červen 2019 Nakonec jsem objednal palubní počítač s průtokoměrem, co zde prezentoval Anarchy. Instalace vcelku jednoduchá, vše bylo připraveno, po předchozí komunikace s panem Bendou. Průtokoměr jsem taky přetryskoval na 3mm, což byla asi chyba. Při nízký otáčkách, cca do 1500, to neukazuje skoro nic nebo to z nuly vyskočí třeba do 10l/h a hned to zase pomalu spadne do 0. Průtokoměr jsem dal mezi filtr a mechanickou pumpu, za pumpu to dát nešlo, mam tam pevnou hadičku a přepad z karbece zpět do pumpy. Jinak při plnym výkonu to ukazuje i 99.9L/h. Spotřebované litry asi +/- sedí, ale ty taky naskakují při vyšších otáčkách.Musim ještě vyřešit jeden problém, při startování dojde v celý lodi k poklesu napětí a palubní počítač se mi při startování restartuje. Baterky jsou nový, 2x 100 aH. Nějaký typ co s tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 14. Červen 2019 Sdílet Odesláno 14. Červen 2019 Tak dej mezi napájení a palubní počítač vypínač a zapni jej až po nastartování. Jinak mě ukazuje v celém rozsahu celkem dost přesně, je to o nastavení hodnot v počítači. Pokud máš to samé co já tak si musíš nastavit dost přesně hodnoty aby to ukazovalo správně stav v nádrži a impulsy na litr paliva a také koeficient pro benzín aby to ukazovalo to co má. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 14. Červen 2019 Sdílet Odesláno 14. Červen 2019 Nastavení jsem řešil s p. Bendou... mluvil jen o kalibraci, impulzu. V manuálu bylo, že 950 impulzů je cca 1 litr. Takže 1/950 a zadal jsem 0,00105263.Nic víc jsem nešteloval. Stav nádrže jsem ještě neřešil, řeším zatím jen spotřebu paliva. PP mam verzi B a průtokoměr, ten dražší za 1200,- co jsi posílal jako poslední. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 14. Červen 2019 Sdílet Odesláno 14. Červen 2019 Impulsy se právě zadávají dle hodnot průtokoměru a tam se to liší dle průměru trysky. A koeficient jsem zadával z toho důvodu, že impulsy jsou pro hustotu vody a benzín má jinou . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 14. Červen 2019 Sdílet Odesláno 14. Červen 2019 Mam vse jako ty, vcetne ty trysky 3mm, napsal bys mi prosim jaky hodnoty tam mas nastaveny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 15. Červen 2019 Sdílet Odesláno 15. Červen 2019 Ahoj, až budu na lodi tak to zkusím proklikat a podívat se na to, děsně nerad do toho nastavení lezu - vždy zapomenu jak se to odklikává a děsím se představy, že si něco změním když jsem to vychytal :) Budu tam nejspíš až ve středu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky