Přejít na obsah
Plavidla.cz

2-takt vs 4-takt

Jbenda

Doporučené příspěvky

Známá kecá. Přesněji, větší spotřeba není lyžařem, zanedbatelné, ale opakovaným rozjížděním do kluzu.

Tedy např. když dáš sto kiláků na Orlíku, budeš mít výrazně menší spotřebu než když pojedeš Mělník - Hrčáky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Srovnávání s autem je úplně mimo mísu. Loď na rozdíl od auta je v konstantním odporu. Znám (z dob kdy se lodi stavěli doma) dost lidí, kteří podlehli myšlence namontovat motor z např. Golfa s tím, že když to žere 7l/100km tak u lodi to bude podobné. Vystřízlivění bylo rychlé a dost kruté. Co se týká spotřeby na 100km tak je opravdu malý rozdíl spotřeby ve způsobu jízdy, pokud s tím zrovna nepojedeš v přechodovém režimu (a to snad ne) nebo jak píše David se pořád nerozjíždíš. Jistě jsou dost zásadní rozdíly v typech motorů. Ty moderní jsou někde jinde, je však otázka, kdy se ti rozdíl v ceně za benzín vrátí. Přece jen většina nemá nájezd s lodí v řádu desítek tisíc km ročně.
Odkaz ke komentáři

Prostě to sežere přesně to co to sežere (cca si to dopočítáš ) , ale vždy to bude jinak !! CHCEŠ ZÁBAVU = LEJ BENZÍN !!

U sebe mam ňakou svojí SPOČTENOU představu co to žere , ale jak mám palivoměr na MNOU určenym udaji dolejvám pro klid duše .....

Odkaz ke komentáři

Ok, chápu. Takže bych tedy neměl být daleko u tebou zmiňované spotřeby.

Když jsme u té hmotnosti, nevím, co je u tebe lehký motor :-) Ten Tohatsu má 43kg.

Ten 2-takt 30Hp má sílu podobnou jako např. 50Hp 4-takt. Pochybuji, že ten 4-takt 50Hp bude vážit stejně nebo méně.

Tak jsem to myslel :)

Odkaz ke komentáři

Já si dycky říkám, stran té spotřeby, že jízda s lodním motorem je podobná jízdě autem pořád a všude jen na první převodový stupeň. Loďní motor prostě nemá kvalty, které by pomohly snížit spotřebu (tedy alespoň ne ten můj :)) narozdíl od vozidla.
Odkaz ke komentáři

Ahoj, rozhodně bych volil 15, na 20 už potřebuješ, alespoň v Chorvatsku pojištění lodě, na 15 ne. A je asi jedno jestli 2 takt(ten je lepší na přepravu), nebo 4 takt. Jen je škoda že sis neudělal rovnou papíry neomezené měl by si to rovnou hotové všechno, je pravda že je to +1500Kč za jízdy.
Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...