kosak Odesláno 22. Květen 2020 Sdílet Odesláno 22. Květen 2020 Ale pokud se bavíme o spotřebě na kilometr, tak je opravdu jedno jak rychle jedeš. Ta spotřeba l/km bude stejná ve skluzu i ve výtlaku. Spotřeba roste s rychlostí "stejně", akorát čas se krátí :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 22. Květen 2020 Sdílet Odesláno 22. Květen 2020 Známá kecá. Přesněji, větší spotřeba není lyžařem, zanedbatelné, ale opakovaným rozjížděním do kluzu. Tedy např. když dáš sto kiláků na Orlíku, budeš mít výrazně menší spotřebu než když pojedeš Mělník - Hrčáky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 22. Květen 2020 Sdílet Odesláno 22. Květen 2020 To fakt polemizuješ nad tim, jestli bude lodní motor žrát 22 nebo 25 litrů na sto? :DMně to žere asi 120 litrů na 100 a tak žiju :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 22. Květen 2020 Sdílet Odesláno 22. Květen 2020 Srovnávání s autem je úplně mimo mísu. Loď na rozdíl od auta je v konstantním odporu. Znám (z dob kdy se lodi stavěli doma) dost lidí, kteří podlehli myšlence namontovat motor z např. Golfa s tím, že když to žere 7l/100km tak u lodi to bude podobné. Vystřízlivění bylo rychlé a dost kruté. Co se týká spotřeby na 100km tak je opravdu malý rozdíl spotřeby ve způsobu jízdy, pokud s tím zrovna nepojedeš v přechodovém režimu (a to snad ne) nebo jak píše David se pořád nerozjíždíš. Jistě jsou dost zásadní rozdíly v typech motorů. Ty moderní jsou někde jinde, je však otázka, kdy se ti rozdíl v ceně za benzín vrátí. Přece jen většina nemá nájezd s lodí v řádu desítek tisíc km ročně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 22. Květen 2020 Sdílet Odesláno 22. Květen 2020 Přesně! Ledaže by s autem jel nekonečnej slapskej kopec rychlostí aspoň tak 140 km/h s vlekem s lodí. Čtyřka a plyn v podlaze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 22. Květen 2020 Sdílet Odesláno 22. Květen 2020 Prostě to sežere přesně to co to sežere (cca si to dopočítáš ) , ale vždy to bude jinak !! CHCEŠ ZÁBAVU = LEJ BENZÍN !!U sebe mam ňakou svojí SPOČTENOU představu co to žere , ale jak mám palivoměr na MNOU určenym udaji dolejvám pro klid duše ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 23. Květen 2020 Sdílet Odesláno 23. Květen 2020 Ok, chápu. Takže bych tedy neměl být daleko u tebou zmiňované spotřeby.Když jsme u té hmotnosti, nevím, co je u tebe lehký motor :-) Ten Tohatsu má 43kg. Ten 2-takt 30Hp má sílu podobnou jako např. 50Hp 4-takt. Pochybuji, že ten 4-takt 50Hp bude vážit stejně nebo méně.Tak jsem to myslel :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 23. Květen 2020 Sdílet Odesláno 23. Květen 2020 Já si dycky říkám, stran té spotřeby, že jízda s lodním motorem je podobná jízdě autem pořád a všude jen na první převodový stupeň. Loďní motor prostě nemá kvalty, které by pomohly snížit spotřebu (tedy alespoň ne ten můj :)) narozdíl od vozidla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 23. Květen 2020 Sdílet Odesláno 23. Květen 2020 Tak to si říkáš blbě. Tak to zrovna vůbec nefunguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 23. Květen 2020 Sdílet Odesláno 23. Květen 2020 Jasný, o nic nejde, každému co unese :) Fyzicky i finančně :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzam Odesláno 24. Květen 2020 Sdílet Odesláno 24. Květen 2020 Ahoj, rozhodně bych volil 15, na 20 už potřebuješ, alespoň v Chorvatsku pojištění lodě, na 15 ne. A je asi jedno jestli 2 takt(ten je lepší na přepravu), nebo 4 takt. Jen je škoda že sis neudělal rovnou papíry neomezené měl by si to rovnou hotové všechno, je pravda že je to +1500Kč za jízdy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 24. Květen 2020 Sdílet Odesláno 24. Květen 2020 Jenže s patnáctkou to nepojede, s dvacítkou daleko líp. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzam Odesláno 25. Květen 2020 Sdílet Odesláno 25. Květen 2020 moje chyba, pojištění je od 15kw Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzam Odesláno 25. Květen 2020 Sdílet Odesláno 25. Květen 2020 já mám na gumáku 15 koní motor a je to v pohodě, pojistku nechtějí, jenom zaplatíš poplatek za používání jejich vod, to platíš na kapitanátu. Počet osob se už neuvádí, poplatek platí na rok, ale kalendářní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 3. Červenec 2020 Autor Sdílet Odesláno 3. Červenec 2020 Jestliže chceš mít malou spotřebu hlavně nekupuj gumák???? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se