Bootcentrum Odesláno 14. Září 2011 Sdílet Odesláno 14. Září 2011 foto,video-bohužel se nic nedochovalo,bylo to před více jak 25 lety! A internet byla taky dosti neznámá!Bootcnetrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 14. Září 2011 Sdílet Odesláno 14. Září 2011 Pro Tomase80..Ahoj...to ,,kličkování ,, by jsi měl eliminovat trimem a přesunutím váhy více na záď pak bude víc ,,platit ,, kormidlo ...to kličkování je vlastně to že se točíš kolem přídě.Ahoj. Diky za info, na tom neco muze byt. Pokud by to takto fungovalo tak by se mi to hodilo, protoze to klickovani mne pekne stve, ale zase by se s tim blbe asi jezdilo ve skluzu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 14. Září 2011 Autor Sdílet Odesláno 14. Září 2011 Prave, ze mne se osvedcilo uplne opacne. Musim sklopit trim klapky a uplne sklopit nohu a pak je to jaks taks ujdouci, cumak se zabori vic do vody a uz tolik necestuje. Pokud spis toto neudelam, tak to honim jak kocka kotata :)Nojo, bohuzel se toto vlakno nejak zvrtlo, co dokaze jedna fotka zejo :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 14. Září 2011 Sdílet Odesláno 14. Září 2011 No jo zvrtlo,ale to se mi zde líbí.Je to tady jaksi volnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 14. Září 2011 Sdílet Odesláno 14. Září 2011 To je, ale už to nikdy nikdo nenajde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 14. Září 2011 Sdílet Odesláno 14. Září 2011 Možná by nebylo od věci založit nové vlákno a posléze to tam přesunout.To je ale věc moderátorů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 14. Září 2011 Autor Sdílet Odesláno 14. Září 2011 Jojo take o tom premejslim, protoze toto bude ztraceno. V patek to prekopu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 14. Září 2011 Sdílet Odesláno 14. Září 2011 Ono takových vláken je víc. Mě osobně spíš vyhovuje kontinuita momentální debaty, ale některá vlákna by asi měla zůstat "čistá". Ale u těch, která se zvrhla hned na počátku nebo u "nedůležitých" témat by bylo snad lepší než jejich trhání (většinou to zas ztratí návaznost a je to pro moderátory pracné až až) založit sekci "topiky, které se zvrhly" a tam to celé seknout. Sice by tam nikdo nic nenašel, ale při hledání něčeho by se nemusel prokousávat haldou pro něj momentálně nezajímavých příspěvků . Je to ale na posouzení, které vlákno má proti nadpisu minimální "poradní efekt". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 14. Září 2011 Autor Sdílet Odesláno 14. Září 2011 No, jeste jsem tady nidky nic nepresouval, takze samozrejme toto vlakno zatim necham a zkusim to hodit jinam. Takze uvidime co se z toho vyklube :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 14. Březen 2013 Sdílet Odesláno 14. Březen 2013 Zdravím a prosím o radu: 1 - je nutné mít v Chorvatsku na 4 m gumáku + 25 motor vlajku? českou nebo chorvatskou nebo obě?2 - je povinné na tomto člunu osvětlení? případně jaké.Dík za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 14. Březen 2013 Autor Sdílet Odesláno 14. Březen 2013 1- pokud nejsi patriot tak NE2-pokud nebudes jezdit v noci, tak NE:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 6. Květen 2013 Sdílet Odesláno 6. Květen 2013 Prosím zasvěcené o vyjádření. Dostala se mi do ruk tato informace. viz níže. Koho se to týká, jen větších lodí trvale kotvících v Chorvatsku nebo i menších, které po příjezdu nafouknu a nechám 14 dní na vodě po dobu dovolené? Je nějaká hranice?Dík za informace.Máte v Chorvatsku loď? Od 1.7.musejí vlastníci plavidel,která mají statut zboží celní unieEU,ale vůči Chorvatsku jsou považována za zahraniční,vyplnit celní deklaraci,zaplatit DPH a clo po propuštění plavidla do volného pohybu v Chorvatsku.Majitelé plavidel již kotvících v chorvatských vodách jsou povinni tak učinit do 31.5.2013.Jestliže se do této doby nezaregistrují,budou za období od 1.6.2013do30.6.2013 platit DPH v obvyklé výši a případně pokutu.Uvedlo to velvyslanectví čR v Záhřebu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 6. Květen 2013 Autor Sdílet Odesláno 6. Květen 2013 Pochopil jsem tak, ze by se melo tykat pouze lodi trvale kotvicich v Chorvatsku, ne tech, ktere si privezes jen na ctrnact dni dovolene. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 7. Květen 2013 Sdílet Odesláno 7. Květen 2013 No pro jistotu posílám celou zprávu. Možná zneklidní více majitelů lodí. Nejsem z oboru cla a dph a ne zcela to chápu.Změny v registraci plavidel (lodí a jachet) v Chorvatsku související se vstupem země do EU 17.01.2013 / 09:32 Chorvatsko by se mělo stát členem EU k 1.7.2013 a zároveň se stane členem celní unie EU. Z tohoto důvodu všichni vlastníci plavidel, která mají status zboží celní unie EU ale vůči Chorvatsku jsou považována za zahraniční, budou nuceni dle chorvatských celních předpisů vyplnit celní deklaraci, zaplatit DPH a clo pro propuštění plavidla do volného pohybu v Chorvatsku. Majitelé plavidel již kotvících v chorvatských vodách jsou povinni tak učinit v období od 1.1.2013 do 31.5.2013. Jestliže do 31.5.2013 nezaregistrují plavidla do místního registru budou za období od 1.6.2013 do 30.6.2013 platit DPH v obvyklé výši a případně pokutu dle příslušného sazebníku. 1. Stanovení výše DPH Pro výše uvedené období byla stanovena sazba DPH ve výši pouze 5 % z celní hodnoty plavidla. Plavidla, která budou přihlášena k registraci po 1.6.2013 budou zatížena plnou sazbou DPH ve výši 25 %. Pro registraci v Chorvatsku je třeba, aby plavidlo bylo zaregistrováno v místním lodním registru a plavilo se pod chorvatskou vlajkou. Plavidla, která musejí projít proclením jsou rozdělena na dvě kategorie - s délkou do 12 m budou registrována v lodním registru u Harbour Master´s Office a plavidla s délkou nad 12 m budou registrována v registru jachet u Harbour Master´s Office. Všechna plavidla proclená v tomto období získají status zboží Unie ode dne přistoupení Chorvatska k EU.Toto opatření se vztahuje na majitele plavidel, a to jak fyzické tak i právnické osoby. 2. Stanovení výše cla V období od 1.1.2013 do 31.5.2013 je pro plavidla, která pocházejí ze zemí EU, CEFTA, EFTA a Turecka a mají k dispozici evidenci o tomto preferenčním původu stanoven preferenční celní poplatek ve výši 0 % místo obvyklé sazby 1,7 %, resp. 2,7 %. K vyřízení dovozních a celních formalit ve prospěch vlastníka plavidla je příslušný autorizovaný dopravce registrovaný v Chorvatsku a k registraci plavidla je oprávněná právnická nebo fyzická osoba sídlící v Chorvatsku (právní kancelář, konzultant, lodní agent apod.). Bližší informace v chorvatštině, angličtině, němčině a italštině lze zjistit na webových stránkách www. mppi.hr. Dále kliknout na ikonu hrvatski, jazyk se poté změní na anglický a dále vybrat téma Maritime Affairs – Nautics – Information for Vesel Owners. Dotazy lze zasílat v chorvatském, anglickém, německém a italském jazyce na emailovou adresu nautika@hgk.hr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jura Odesláno 5. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2013 Pánove setkal se někdo po vstupu Chorvatska do EU na kapinátu že už nedávají viněty a ani nepíšou doklad o členech na člunu mám člun 3,5m motor honda 15 já ano.Dík za odpověd Jura Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 5. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2013 Letos ne, protože mi platila ještě ta loňská, ale už loni do seznamu posádky napsali jen mě, jako kapitána a do seznamu dál ať si prý napíšu koho chci :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 5. Srpen 2013 Autor Sdílet Odesláno 5. Srpen 2013 Hmm pozor na to. Toto mi sice jednou tvrdili take, uz si nevzpomenu kde, ale kdyz jsem pak byl loni a predloni na kapitanatu v Sibeniku, tak na mne koukali jak na zjeveni a prej neexistuje !!! Pokud budu chtit nekoho dopsat, tak samozrejme muzu sam, ale musim prijet na kapitanat a nechat si ten seznam dopsanych lidi orazitkovat. Nevim samozrejme, jak to plati letos. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jura Odesláno 5. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2013 No proto mně to dost zarazilo ale řekli že jsou v EU a že vinětu a papír napsaný s posádkou si mám nechat jako suvenýr a že stačí jenom to potvrzení že jsem zapsaný na kapitanátě a mám zaplacený poplatek. JURA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 5. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2013 No tak to tě tomasi uklidním, bylo to v Sibeniku :D , známku mi dali a já jsem samo na nic nečekal a hned jsem je tam napsal, takže jsem byl v klidu. akorát letos jsem tam dopsal ještě 2 děti, ale ty se prý nepíšou, myslím že mi to tam taky loni říkali a loni jsem děti sebou neměl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viita Odesláno 5. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2013 Píšu z Chorvatska.... opravdu stačí zaplatit dobře známý poplatek, známka ani crew list se již nevydává.Pojištění je samozřejmostí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaXt Odesláno 5. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2013 Já byl HR letos před prázdnimana, byl jsem na kapitanátu abych přepsal posádku. Jezdím tam už opravdu dlouho, poslední tři roky jsem měl člun s malou kajutou, loni mi kapitám tvrdil, že když budu spát na lodi musím zaplatit nějaký poplatek za nocování na lodi, nebylo to moc, ale mám apartmán tak jsem si zaplatil jen tři dny, dal mi nějaký papír že jsem za nocování platil – bylo to pár korun tak jsem neřešil, nicméně kamarád se nedal nezaplatil nic. Letos jsem přijel s novým člunem a jel doplnit posádku (přihláška z loňska). Kapitán mi změnu zapsal, ale řekl, že příští rok už to asi nebude třeba, že jsou v EU. Jedu tam ještě po prázdninách tak jsem zvědavý co bude, musím koupit novo vinětu. Poplatek + pojištění určitě bude potřeba stále. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 6. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2013 Kupoval jsem vinjetu letos 25.6. V Biogradu. A klasika jako kazdy rok-povinne ruceni, ridicak, doklady od lode, soupis lidi na lodi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jura Odesláno 7. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2013 No vinětu jste kupoval 25.6. Já měl známku až do 2.8 vstup CH.do EU 1.7.2013 proto asi ta změna. Jura Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 12. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 12. Srpen 2013 Dnes navecer v Biogradu u benzinky na mori chodili lod od lode z kapitanatu a kontrolovali vinjety vcetne tech seznamu posadky, ktere k vinjete jsou. Tak nevim jak to doopravdy s temi seznamy je. Jezdim tam leta, ale kontrolu u benzinky jsem tam zazil poprve. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robino Odesláno 13. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 13. Srpen 2013 Dnes navecer v Biogradu u benzinky na mori chodili lod od lode z kapitanatu a kontrolovali vinjety vcetne tech seznamu posadky, ktere k vinjete jsou. Tak nevim jak to doopravdy s temi seznamy je. Jezdim tam leta, ale kontrolu u benzinky jsem tam zazil poprve.Ja som teraz v chorvatsku a dali mi len potvrdenie o zaplateni...ze uz nalepky nedavaju... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se