Přejít na obsah
Plavidla.cz

Chorvatsko

tomas80

Doporučené příspěvky

Ahoj, lidi.

Tak jsem právě v HR. Byl jsem přihlásit člun. A pozor změny. Žádná samolepka se nevydává a posádka se nikam nezapisuje. Sebou se mají vozit jen doklad o pojištění a doklad z kapitanátu. Ceny jsou stejné jako loni. Takže v celku pozitivní změny. Počasí je super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 107
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Zveřejněné obrázky

• 5 months later...
  • 3 months later...
Ahoj tak Chorvati opět perlej.Včéra přišlo všem co mají trvale loď v chorvatské maríně pod celním dohledem,že mají doplatit 1,57% nějakého proclení.Je to divné lodě jsou přihlášeny,procleny u nás a Chorvati jsou v unii.Tam s lodí natrvalo zřejmě nebude nikdy klid.Jediné řešení mít loď v jejich registru.
Odkaz ke komentáři

• 3 months later...

Ahoj, tak jsem si před týdnem v Sali (Dugi otok) na lučce zaregistroval člun. Probíhalo to naprosto v pohodě. Otevřeno denně i v neděli. Dopoledne tuším od 9 do 14 a pak od 17 do 19.

Předložil jsem VMP, Lloyd techničák a Allianz pojištění a ani sem nic moc nemusel říkat a paní to hned šla ťukat do PC. Cena 162 kn, (72 navigace, 30 světla, 40 administrační poplatek, 20 informační karta (kteoru mi nedali). Vyřízeno za cca 3 minuty, vše s úsměvem, v pohodě. Nutná komunikace v angličtině úplně bez problémů.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, včera jsem se vrátil z HR (po šesti týdnech) a mohu potvrdit, žádná známka a seznam posádky, jen poplatek 180kn za 4m Rib, oproti loňským 330kn. Takže aspoň něco pozitivního. Ještě mohu doporučit v Biogradu Vienna osiguranje taktéž 180kn. Když jsem to poprvé uzavíral u nás před čtyřmi lety u Alianz, tak to stálo asi 2500Kč. Já blbec neznalý!
Odkaz ke komentáři

• 2 years later...
Ahoj. Oživím toto téma. čerstvá informace z Chorvatska. Při znovu registraci lodi na kapitanátu v Biogradu jsem platil klasický poplatek za mou loď (7,7m) 635 kun, stejné jako loni. Novinkou (alespoň tedy pro mě) je, že se platí další poplatek BORAVISNA PRISTOJBA ZA PLOVILO. Bylo mi vysvětleno, že to platí každá loď, která má kajutu, bez rozdílu zda v ní spíte, či jste někde v apartmánu. V mém případě loď do 9m a délka pobytu do 90.dnů se rovná poplatek 600 kun. Maji to odstupňované podlé délek lodí a délek pobytu v HR (do 15.dnů, do 30.dnů, do 90.dnů)
Odkaz ke komentáři

Ahoj. Oživím toto téma. čerstvá informace z Chorvatska. Při znovu registraci lodi na kapitanátu v Biogradu jsem platil klasický poplatek za mou loď (7,7m) 635 kun, stejné jako loni. Novinkou (alespoň tedy pro mě) je, že se platí další poplatek BORAVISNA PRISTOJBA ZA PLOVILO. Bylo mi vysvětleno, že to platí každá loď, která má kajutu, bez rozdílu zda v ní spíte, či jste někde v apartmánu. V mém případě loď do 9m a délka pobytu do 90.dnů se rovná poplatek 600 kun. Maji to odstupňované podlé délek lodí a délek pobytu v HR (do 15.dnů, do 30.dnů, do 90.dnů)

Tohle myslím není žádná novinka a platí se to již několik let. Asi si někdo všiml, že máš kajutiovou loď a né otevřenou.

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...

zdravím

jsem zde zrovna zaregistrovaný a hned se optám

cesta do CHorvatu - čr rakousko slovinsko chorvatsko ; souprava osobák+brzděná jednoosa 1000kg 6m , naložen QUICKSILVER COMMANDER 500 + zavěs motor

osvětlení vleku dle předpisů světelná rampa možný posun až za zavěšený motor. je potřeba ještě ten "ODRAZOVÝ čTVEREC" na záď , nebo dostačuje předepsané osvětlení vleku ? na propeler bude nasazen reflexní obal . kurty 3ks + kurta z navijáku .. uvítám i další poznatky,osobní zjištění a vychytávky které mi zpříjemní případnou kontrolu policií

co třeba benzín v nádrži a dva kanystry v člunu? ,vesty oranžová barva v autě na počet osob a po ruce chápu ,

ještě možná dotaz na někoho kdo je už znalejší KAPITANÁTU v BIOGRADU co vše sebou , papíry od člunu , muj průkaz ,potvrzení o pojištění člunu , ... ? a co si letos mužou cca napočítat za podle papíru 4,96 X 2,19 m motor 75hp v délce do 14 dnů ??

díky HANZ

Upraveno uživatelem HANZTD
Odkaz ke komentáři

Pokud ti noha nepresahne povolenou delku skutecneho povoleneho vysuvu rampy, neni treba dalsi osvetleni. Rakouska policie presto rada vidi obalenou vrtuli, jsou na to takove plastove kryty - kvuli ostrym hranam. Kurty res s rozumem hlavne tak, abys nemel lod na strese, kdyz nedobrzdis. A pokud nemas zkusenosti, hlavne neblbni s rychlosti ,pak neohrozis sebe ani ostatni a policie te take necha v klidu. Ono se s tim totiz da jet velmi svizne, ale velmi spatne zvladat krizove situace, vcetne napr. uhybne manevry.
Odkaz ke komentáři

V Biogradu a asi i jinde chteji papiry od lode, ridicak na lod, pas nebo obcanku, modrou kartu od pojisteni. Docela to tam odsejpa, dnes dopoledne tam fronta nebyla.

Znami tam dnes prihlasovali 6,5m kajutovku, boravisnu taxu jim neuctovali. Me v cervnu ano. Letos jsem prihlasoval kajutovku poctvrte a taxu platil poprve. Asi zalezi na jakeho urednika trefis.

Odkaz ke komentáři

V poho , dík za info ohledně světel+odrazu , vrtule bude reflexní to mam vždy

lod nepovezu ani první ani poprvé něco sem se jich už natahal , šlo opravdu jen o ten odraz světel v rakousku ,, ja jezdil s vlekem 3,5t severněji a tam to bylo v poho

kajutovka to neni , jsou to jen otevřený 5m necky se závěsem

modrou kartou myslíš potvrzení o zaplacení? , ja mam od pojištovny (PANTAENIUS) asi jen A4 papír kde je vše vypsaný (možná modrý), a ještě asi dvě lejstra že jsem pojištěnej , no vemu to vše v originalech jako složku , lepší víc než nemít nic ..

Odkaz ke komentáři

V poho , dík za info ohledně světel+odrazu , vrtule bude reflexní to mam vždy

lod nepovezu ani první ani poprvé něco sem se jich už natahal , šlo opravdu jen o ten odraz světel v rakousku ,, ja jezdil s vlekem 3,5t severněji a tam to bylo v poho

kajutovka to neni , jsou to jen otevřený 5m necky se závěsem

modrou kartou myslíš potvrzení o zaplacení? , ja mam od pojištovny (PANTAENIUS) asi jen A4 papír kde je vše vypsaný (možná modrý), a ještě asi dvě lejstra že jsem pojištěnej , no vemu to vše v originalech jako složku , lepší víc než nemít nic ..

Ano ten modry papir

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

Vráceno z Chorvatu ,( Biograd n/M ) cena na kapitanátu za moje necky __podpis__ 263kn , hození na vodu 150kn z vody 150kn , ale to je dle aktualního rozpoložení obsluhy :-) tak jsem se letos se zajížděnim do vody nezdržoval

Cesta v cajku ,ani na hranicich ani v provozu nikde nikdo nic nechtěl .. dnes spláchnuto wapkou a vráceno na labe

Odkaz ke komentáři

• 10 months later...

Byl sem ted tejden zase v Biogradu , nebudu psát o cenach kapitanátu , nebyl sem na svoji lodi ale na místní , ale všeobecně o cenách na žití , v TV placaj hovadiny a hledaj senzace kde nejsou , ceny stejny jako loni pizza velká 50kn pivko 0,5l 15-20kn podle podniku a značky , stejky 90-140kn podle gramáže a zvířete , zmrzlina klasicky dvojitá 8km , nafta Chorvati dálnice 9,80kn , tankujem Slovinsko 1,28€

cesta teda aspon my - neděle noc tam Brno Wídeň Grac Maribor Biograd jak vymeteno , Mikulov první na semaforu , Slovinci Chorvati laxní , míto prázdno ,..

pátek zpět v 6 odjezd , míto prázdný , Chorvati laxní , Slovinci 4min , Mikulov 16min , D1 čistá

Odkaz ke komentáři

Byl sem ted tejden zase v Biogradu , nebudu psát o cenach kapitanátu , nebyl sem na svoji lodi ale na místní , ale všeobecně o cenách na žití , v TV placaj hovadiny a hledaj senzace kde nejsou , ceny stejny jako loni pizza velká 50kn pivko 0,5l 15-20kn podle podniku a značky , stejky 90-140kn podle gramáže a zvířete , zmrzlina klasicky dvojitá 8km , nafta Chorvati dálnice 9,80kn , tankujem Slovinsko 1,28€

cesta teda aspon my - neděle noc tam Brno Wídeň Grac Maribor Biograd jak vymeteno , Mikulov první na semaforu , Slovinci Chorvati laxní , míto prázdno ,..

pátek zpět v 6 odjezd , míto prázdný , Chorvati laxní , Slovinci 4min , Mikulov 16min , D1 čistá

Ahoj. Mohu potvrdit, jsem kousek od Biogradu, ceny myslim jako loni. Na kapitanatu v klidu, ochotni, bez fronty. Na hranicich ted nevim, jel jsem v puli cervna a to byl uplny klid.

Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...