Přejít na obsah
Plavidla.cz

Evidence plavidel

Anachy

Doporučené příspěvky

Rekl bych, ze staci zajet do Holandska a tam to na zaklade kupni smlouvy prihlasis, nebo je to uz take slozitejsi ?

dnes jsem se tou problematikou trochu prokousával internetem, vypadá to že registrace v NL je pouze na základě kupní smlouvy...tím bych asi začal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

peu nebudeš ----- u nás to stačit nebude .. a čert ví jestli v Německu ,, ps jak to může přihlásit když k tomu nic nemá ?? jinak naše plavebka je velmi důkladná ,, mám to za sebou ,,

Jinak místo teoretizování tady ,, zavolej na SPS ,, tam ti řeknou PřESNě co a jak

Upraveno uživatelem my65hp
Odkaz ke komentáři

Já si myslim, že jak budeš mít ověřenou kupní smlouvu a doklad o odhlášení z německýho registru, tak ti to u nás normálně přihlásí.... ale ověřil bych to jak píše Bohouš na plavebce.

Nicméně tohle už je něco úplně jinýho, než na začátku. To jsi psal o lodi bez jedinýho dokladu. Nevím na základě čeho by to teda prodávající přihlásil v německu..... ale asi k tomu teda něco má. :)

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...
Já si myslim, že jak budeš mít ověřenou kupní smlouvu a doklad o odhlášení z německýho registru, tak ti to u nás normálně přihlásí.... ale ověřil bych to jak píše Bohouš na plavebce.

Nicméně tohle už je něco úplně jinýho, než na začátku. To jsi psal o lodi bez jedinýho dokladu. Nevím na základě čeho by to teda prodávající přihlásil v německu..... ale asi k tomu teda něco má. :)

tak posun ve věci:

Němec - mladík 88 ročník to podědil po otci a opravdu od toho neměl jediný papír...na jejich místním úřadě požádal o registraci lodi, kde to celé trvalo 9 pracovních dní, loď byla mimo jiné lustrována zda nepatří mezi pohřešované (dle výr. čísel lodi a motoru) a uhradil za to poplatek ve výši 220€ - víceméně to chtěl po mě, nicméně jsme se dohodli ne gantlemanských 50/50

Loď jsem v neděli dovezl a hned v pondělí jsem navštívil SPS v Děčíně. Tam jsem narazil na sympatického chlapíka, který navrhl pátek (dnes) prohlídku u mě. Přijel ve smluvený čas, udělal si pár fotek a doměřil nějaké údaje a slíbil že se po neděli ozve až bude mít připravené osvědčení.

Z dokladů jsem měl kopii německého lodního osvědčení, které byla orazítkována jejich úřadem a bylo vyznačeno že je v německu vyřazena z evidence, dále jsem měl kupní smlouvu (podpisy neověřeny) a kopii občanky prodávajícího.

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

Tak sem asi trubka a jako trubka se zeptám ; když koupim necky registrovaný v Přerově a budu ji přihlašovat v PH - DC to ještě promyslim . stačí mi plna moc + kupka a přehlasim to v pohodě na oněh případnejch pobočkách SPS , to znamená odhlašení z Př a přepsání na mě ? číslo asi zústáva stejný nebo si mužu zažádat o new jako u auta ?

Fakt sem to tady hledal ,a nedohledal ....... DíKY

Odkaz ke komentáři

Tak sem asi trubka a jako trubka se zeptám ; když koupim necky registrovaný v Přerově a budu ji přihlašovat v PH - DC to ještě promyslim . stačí mi plna moc + kupka a přehlasim to v pohodě na oněh případnejch pobočkách SPS , to znamená odhlašení z Př a přepsání na mě ? číslo asi zústáva stejný nebo si mužu zažádat o new jako u auta ?

Fakt sem to tady hledal ,a nedohledal ....... DíKY

A proč se nezeptáš přímo u pramene? Na pobočce SPS kde chceš plavidlo odhlásit nebo kde je chceš přihlásit. Nebo se podívej na web SPS, určitě tam nějaké informace jsou.

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
Přihlašuješ na pobočce SPS příslušné novému majiteli, odhlášku na původní si SPS vyřeší interně. číslo se při přechodu pod jinou pobočku vyfasuje nové. Před pár lety jsem takto kupoval člun registovaný na SPS Děčín a všechno vyřizoval v Přerově, při prodeji si potom nový majitel zase vyřizoval vše u sebe v Praze.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...