viky_cz Odesláno 18. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2020 Kola co jdou na běžný auto podle techničáku legálně nandat maj vždy stejnej obvod :D pravdu máš Pravdu nema. V ramci povolenych toleranci rychlomeru se to lisit muze, tady je priklad, rozdil je skoro 4%, to uz znat je: https://www.michelin.cz/auto/browse-tyres/by-vehicle/fiat/tipo/tipo/1993/1.6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 18. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2020 Doufám že jsme pořád na lodním fóru. Když už jsis dal tolik práce s hledáním usvědčujícího důkazu tak pouze u téhle motorizace tam má Michelin chybu u všech ostatních už to má správně. To co naznačuješ samozřejmě v techničáku nikdy nebude :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 19. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2020 Mne to praci nedalo, protoze presne tohle jsem kdysi u Tipa v technicaku prave mel. Prislo mi to jako relevantnejsi priklad, nez seznam schvalenych alternativnich pneu pro Skodu 120 (kde ty rozdily jsou i pres 5%).Edit: A neni to chyba Michelinu, Tipa 1.4 a 1.6 skutecne ty 13" kola mohly mit (nevim, mozna mely mensi brzdy nez silnejsi motorizace, takze se to tam veslo)... Ja jsem si pri dovozu VW T3 nechal teda napsat vsechny rozmery podle manualu, kde je rozdil o hodne vetsi (205/70R14 az 205/80R16), ale to neni spravnej priklad, protoze realne se na to pouzivaly 3 ruzny prevodovy pomery v diferencialu, takze ty nejvetsi rozmery tam nemuzu dat, aniz bych menil dily. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 19. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2020 Doufám že jsme pořád na lodním fóru.A v tomhle tematu rozhodne nejsme off-topic. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 24. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 24. Červenec 2020 U toho BMW bych se trochu bal zadniho nahonu (jestli se nepletu a ma ho). Kdyz jedina hnaci naprava je ta odlehcena a jeste treba ve vode, nemusi to mit na tahani z vody ten nejlepsi vliv. BMW je trochu jiná zadokolka, než jsou lidi zvyklí hlavně ze žižulíků. Vzhledem k tomu, že má rozložení hmotnosti 50/50, tak má zadek výrazně lepší trakci, než předokolky. Navíc na zadek tlačí jednak vlek a jednak se zadek při rozjezdu zatěžuje stejně jako se předek odlehčuje.Naprosto běžně jsem v zimě objížděl klouzající se předokolkaře. U předokolky platí, že když něco v zimě nejde vyjet, tak často pomůže couvat. Jinak při tahání nikdy auto nekoupu. Člověk nikdy neví co je tam za "vodotěsný" čidla. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 25. Červenec 2020 Navíc na zadek tlačí jednak vlek a jednak se zadek při rozjezdu zatěžuje stejně jako se předek odlehčuje.Nevim, pri tahani lode z vody je vzhledem k vyssimu tezisti klidne mozny, ze ta lod zadek auta i lehce nadlehcuje, ale dokud ji dokazes s tim z vody vytahnout, zadnej problem. Aspon to jsou auta ktery jsou vyrobeny na tezkej zivot s drifterama a jinejma zavodnikama, takze lod snesou taky. ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 26. Červenec 2020 Sdílet Odesláno 26. Červenec 2020 Naštěstí už to auto nemam. Tahalo to dobře, jezdilo to taky dobře, ale bylo to hrozně poruchový.Jinak jak píšeš, na skluzu vlek na kouli moc netlačí. Analogicky ale víc tlačí na zadek samo auto. Prostě ta trakce byla ve finále v porovnání s předokolkama opravdu výrazně lepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 7. Srpen 2020 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2020 Máte někdo zkušenosti s vytahováním lodě a jízdou s vlekem autem s DSG automatickou převodovkou?Teď mám automatickou převodovku s hydrodynamickým olejovým měničem a když vyjíždím z vody, mohu jet velmi pomalu, měnič si to přebere. Když totéž udělám s DSG převodovkou, spojka bude delší dobu v prokluzu, což mi nepřipadá správné. Nebude jí to rychle ničit?Převodovky s měničem se už nedělají, takže u budoucího auta budu řešit zda manuál, nebo DSG automat.Co radíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 7. Srpen 2020 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2020 ahoj . auto s redukční převodovkou a máš klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 7. Srpen 2020 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2020 Jenže já už se rozmazlil automatem.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 8. Srpen 2020 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2020 Auta s automatem a redukcni prevodovkou existujou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 11. Srpen 2020 Sdílet Odesláno 11. Srpen 2020 Používáte někdo k tahání lodě auto s DSG převodovkou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 11. Srpen 2020 Sdílet Odesláno 11. Srpen 2020 Tohle jsem před pár lety taky řešil. Prodejce se mi snažil namluvit, že ten automat se ke spojce bude vždycky chovat líp, než moje noha..... No možný to je. Zkoušel jsem se s DSG rozjet v prudkym kopci. Přesvědčilo mě to natolik, že jsem rád, že mám starý dobrý hydroměnič.Asi záleží jak velkou loď a kde bys chtěl tahat, jo a také na motorizaci. Jsou výrobci o kterých se všeobecně ví, že maji spojky poddimenzované a naopak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 25. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 25. Prosinec 2021 Máte někdo zkušenosti s vytahováním lodě a jízdou s vlekem autem s DSG automatickou převodovkou?Teď mám automatickou převodovku s hydrodynamickým olejovým měničem a když vyjíždím z vody, mohu jet velmi pomalu, měnič si to přebere. Když totéž udělám s DSG převodovkou, spojka bude delší dobu v prokluzu, což mi nepřipadá správné. Nebude jí to rychle ničit?Převodovky s měničem se už nedělají, takže u budoucího auta budu řešit zda manuál, nebo DSG automat.Co radíte?Tak jsem do toho seknul. Našel jsem auto, které má naftový motor 202HP, krouťák 440Nm, 8st. automatickou převodovku s hydrodynamickým měničem, na kouli 3t, uzávěrku diferenciálu, redukci a nové nestojí 2M. Jediná vada je, že bude k dodání v 8/22. :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 26. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2021 CO TO BUDE ? taky bych neměl problem s vlatnictvim new RAM F 150 :lol: ;) ale zustanu u superba 4x4 man , ten ma na ty moje necky ještě 700kg naskok :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 26. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2021 Bude to Ssangyong Rexton. Všechny recenze ho chválí, tak si snad nenaběhnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 26. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2021 vubec bych se toho nebál , PROČ NE , tady v Ustí je zastoupení a káry tam expedujou jak na běžícim pásu , na druhou stranu neni se čemu divit , komfort X cena a dneska už je asijský kde co , a kvalita je v součastnosti daaleko vpředu ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 26. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2021 Mimo jiné mne nadchla převodovka. Je tam typ pro motory s kroutícím momentem 400 až 540Nm. Rexton má motor s 440Nm, takže převodovka bude provozovaná v dolní třetině svých možností. To se mi pro tahání přívěsu hodně líbí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 29. Prosinec 2022 Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2022 Trvalo to přesně rok a den a konečně je REXTON před domem.Sportage vedle něj vypadá dost malá. =D Zatím jsem ve fázi krocení všech těch vlezlých asistentů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Abbé Odesláno 29. Prosinec 2022 Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2022 HanzTD: psal jsem ti SZ, předpokládám že ti nedošla ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Prosinec 2022 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2022 Trvalo to přesně rok a den a konečně je REXTON před domem.Sportage vedle něj vypadá dost malá. =D No vždyť Sportage je malá :) Zatím jsem ve fázi krocení všech těch vlezlých asistentů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Abbé Odesláno 30. Prosinec 2022 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2022 Lubore, ten Rexton je krásnej (závistivej smajlík). Řek bych, že je hezčí (a určitě prostornější) než ikonickej BAF X5 nebo X6.Jen dotaz do fóra: taháte někdo dvoukolkou loď cca 1,3-1,5t ? Já Ducato Maxi 3.0/180PS a Pilothouse SIL 540/Suzuki 90 - ale teprve mě to čeká. Loď dovezena před mjesícem z Dojčlandu. Budu do dodávky dozadu osazovat navijáka s plastovým lanem protože debilní sjezdy (typu marína Píšťany) určitě nedám. Ale čtyřnohý auto kupovat kvůli lodi se mi opravdu nechce. To jsem si moh´ koupit 6 metrofku (jako má Lubor = násobně lepší komfort i jízdní vlastnosti) a tahat to Allradem. Ale mám obytnou dodávku a v ní nabydlím násobně víc nocí než v lodi,.... Tak bych rád věděl, jestli někdo podobnej problém řešil. Se starou alkovnou (Bürstner 2,8) a Zodiacem Futura Mark Mk 3 s Hondí BF 50 problém nebyl, ale třeba na Trhovkách jsem jim lehce pooral pláž (podmítka) a dívali se nato lehce nakysle,... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 30. Prosinec 2022 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2022 Obávám se, že relevantní informaci zda s lodí vyjedeš či ne nezískáš, dokud to nevyzkoušíš.Já tahal 6 roků za Fábií loď s váhou vč. přívěsu cca 900kg. Na betonu jsem to vytáhl i při extrémním sklonu:ale bylo mnoho sjezdů, na které jsem si netroufnul. Jednou jsem na nouzovém štěrkovém sjezdu musel použít naviják. Tenkrát jsme uvízli v Holešovicích, když jsme nestihli zavíračku komory v Podbabě.Pak loď ztěžkla silnějším motorem a novým přívěsem na cca 1,1t, ale to už jsem tahal za Kia CeeD 1,6D a s tím se dalo na většině sjezdů co znám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 30. Prosinec 2022 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2022 Ještě jsem koukal na ten Pilothouse SIL 540.Prázdná hmotnost 630kg, k tomu motor 200kg, palivo pro motor 90HP aby to dávalo smysl min. 70l, Přívěs min. 400kg, výbava 100kg, pár dalších krámů v lodi 100kg a jsi na min. 1,5t.To už s obytňákem podle mne zvládneš jen na ideálních sjezdech.A ještě mám poznámku k těm navijákům.Zjistil jsem, že údaj o tažné síle platí při použití pomocné kladky a při minimálním návinu lana (miniaturní poznámka někde na konci technických parametrů).Takže skutečná síla přímo z navijáku při plném návinu lana může být jen 1/3 té deklarované na krabici a v technických parametrech.Naviják s potřebným výkonem by měl mít motor o výkonu cca 1HP. To už pak bere z baterky proud 50A a to se nepřenese nějakými kablíky průřezu 6mm, které k navijákům často dávají. Chce to kabely silnější a pokud by měly být delší, tak ještě 2x silnější, jinak se na nich ztratí čtvrtina výkonu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 30. Prosinec 2022 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2022 Abbénedošlo mi nic , co se SZ týče ;) Lubor no konečně , ohledně toho SANGA :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky