Přejít na obsah
Plavidla.cz

Vltavská kaskáda

ManyP

Doporučené příspěvky

Ahoj všem

Mám prosbu zda by nám někdo zkušený poradil jak je možné projet s motorovou kajutovou lodí někde z jihu Čech (Budějovice) až někde ku Praze...

Omezení na trati, kotvení mimo mariny atd.

Jsme 4 členná rodinka s 6m sport lodí a jezdíme pravidelně na vícero dní kotvit mimo mariny na Dalešice takže víme že přežijeme ale nevíme kde se může jet a za jakých podmínek (rychlost nebo v,kon motoru) kde je dovoleno nocovat na lodi a jakým způsobem a kde se dá třeba tankovat po cestě benzín...

Naše dopravní rychlost je zpravidla ve výtlaku i když sem tam se dá posunout i rychleji ve skluzu ale spíše si cestu chceme užít a s volným časem na délku cesty nejsme nikterak omezeni.

Předem díky za všechny rady

R+M+P+I

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oki díky za info

A kde přímo se dá nalodit do vody a kam se tedy dá dojet?

A tankování v marínách nebo jsou po cestě i dostupné benzínky s dochozem s kanistrem?

Víme jen že se dá jet z jihu na sever a zpět ale vůbec nevíme kde je začátek a konec cesty 🙂

Odkaz ke komentáři

Tankování na trase z Budějek na Prahu je možné cca 3x dochozí a jednou přímo u vody. Od Budějek je možné tankovat v Týně nad Vltavou, v Kamýku nad Vltavou a v Měchenicích - zde jsou všude klasické benzínky v dosahu kotvení . Na Živohošti potom je tankování možné rovnou do lodi ale cena je tak o 5,- Kč víc než u klasické pumpy. 

Doplout můžeš až do moře. No a začít nejlépe tam kde můžeš nechat auto s vlekem, takže nejspíš marina České Vrbné, tam lze dát i loď na vodu. 

Odkaz ke komentáři

Před pár lety jsem to jel jako 5 denní výlet z Roztok u Prahy do Budějovic a zpět.  Spali jsme cestou tam pod hrází Slapy na Štěchovicích, pak na Orlíku a na Hluboké, cestou zpět pak na Slapech, Tankoval jsem v Kamýku cestou tam i zpět. Bylo to úžasný.

Tenkrát jsem si myslel, že se to stane každoroční akcí, ale po zavedení toho úchylného rezervačního systému na převoz přes Slapy a Orlík se mi to už znovu naplánovat nepodařilo.

Přikládám informaci Státní plavební správy č. 8/2023 ze dne 18. 4. 2023, kde jsou provozní doby komor a telefony.

i2023-8.pdf

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
  • 9 months later...