ManyP Zveřejněno 5. Červenec 2023 Sdílet Zveřejněno 5. Červenec 2023 Ahoj všem Mám prosbu zda by nám někdo zkušený poradil jak je možné projet s motorovou kajutovou lodí někde z jihu Čech (Budějovice) až někde ku Praze... Omezení na trati, kotvení mimo mariny atd. Jsme 4 členná rodinka s 6m sport lodí a jezdíme pravidelně na vícero dní kotvit mimo mariny na Dalešice takže víme že přežijeme ale nevíme kde se může jet a za jakých podmínek (rychlost nebo v,kon motoru) kde je dovoleno nocovat na lodi a jakým způsobem a kde se dá třeba tankovat po cestě benzín... Naše dopravní rychlost je zpravidla ve výtlaku i když sem tam se dá posunout i rychleji ve skluzu ale spíše si cestu chceme užít a s volným časem na délku cesty nejsme nikterak omezeni. Předem díky za všechny rady R+M+P+I Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 5. Červenec 2023 Sdílet Odesláno 5. Červenec 2023 Nocovat můžeš kde chceš, pokud tam není zákaz kotvení. Na Slapech jsou omezení rychlosti s cedulí na břehu. Hlavně se nezapomeň objednat na převoz Orlík a Slapy. Jinak smolík. http://rezervace.pvl.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 5. Červenec 2023 Sdílet Odesláno 5. Červenec 2023 Jen pozor při rezervaci vloni to bylo max 7 dní před a letos 10 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ManyP Odesláno 6. Červenec 2023 Autor Sdílet Odesláno 6. Červenec 2023 Oki díky za info A kde přímo se dá nalodit do vody a kam se tedy dá dojet? A tankování v marínách nebo jsou po cestě i dostupné benzínky s dochozem s kanistrem? Víme jen že se dá jet z jihu na sever a zpět ale vůbec nevíme kde je začátek a konec cesty 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 6. Červenec 2023 Sdílet Odesláno 6. Červenec 2023 Tankování na trase z Budějek na Prahu je možné cca 3x dochozí a jednou přímo u vody. Od Budějek je možné tankovat v Týně nad Vltavou, v Kamýku nad Vltavou a v Měchenicích - zde jsou všude klasické benzínky v dosahu kotvení . Na Živohošti potom je tankování možné rovnou do lodi ale cena je tak o 5,- Kč víc než u klasické pumpy. Doplout můžeš až do moře. No a začít nejlépe tam kde můžeš nechat auto s vlekem, takže nejspíš marina České Vrbné, tam lze dát i loď na vodu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 6. Červenec 2023 Sdílet Odesláno 6. Červenec 2023 Marina Měchenice už nemá veřejné molo, takže tankovat v Davli od parníkového můstku. Cca 100m. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 6. Červenec 2023 Sdílet Odesláno 6. Červenec 2023 Před pár lety jsem to jel jako 5 denní výlet z Roztok u Prahy do Budějovic a zpět. Spali jsme cestou tam pod hrází Slapy na Štěchovicích, pak na Orlíku a na Hluboké, cestou zpět pak na Slapech, Tankoval jsem v Kamýku cestou tam i zpět. Bylo to úžasný. Tenkrát jsem si myslel, že se to stane každoroční akcí, ale po zavedení toho úchylného rezervačního systému na převoz přes Slapy a Orlík se mi to už znovu naplánovat nepodařilo. Přikládám informaci Státní plavební správy č. 8/2023 ze dne 18. 4. 2023, kde jsou provozní doby komor a telefony. i2023-8.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 6. Červenec 2023 Sdílet Odesláno 6. Červenec 2023 před 2 hodinami, david napsal: Marina Měchenice už nemá veřejné molo, takže tankovat v Davli od parníkového můstku. Cca 100m. Děkuji za upřesnění :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 8. Červenec 2023 Sdílet Odesláno 8. Červenec 2023 tak podle toho objednávání se musí báječně cestovat (bejt ve stresu jestli to stihnu atd.... ) 🙈 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 8. Červenec 2023 Sdílet Odesláno 8. Červenec 2023 Slapy prave ted. 😀 Voda 24 st. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 7. Září 2023 Sdílet Odesláno 7. Září 2023 Už je zase další termín pro zdvihadlo tak bude po starostech s traktorem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Září 2023 Sdílet Odesláno 7. Září 2023 Zlatý voči. Těch zaručených termínů už bylo hafo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Září 2023 Sdílet Odesláno 7. Září 2023 před 1 minutou, david napsal: Zlatý voči. Těch zaručených termínů už bylo hafo. Totéž jako jezy pod Ústím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 8. Září 2023 Sdílet Odesláno 8. Září 2023 Já jsem zvědavej i na přístaviště v Malých Žernosekách https://www.rvccr.cz/strategicke-zamery-a-stavby/pristaviste-na-labi/pristaviste-male-zernoseky tam se to taky furt odkládá. Teda přístaviště mě ani moc nezajímá, já bych ocenil ten betonový sjezd do vody, který tu široko daleko nemáme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra Odesláno 7. července Sdílet Odesláno 7. července (upraveno) Unikátní zdymadla v Hoříně vyhořela https://www.novinky.cz/clanek/domaci-unikatni-zdymadla-v-horine-vyhorela-skoda-je-kolem-peti-milionu-korun-40479218#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest218_mobil_bez_boxiku_firem_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Upraveno 7. července uživatelem ondra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. července Sdílet Odesláno 7. července Zítra to snad na nouzový provozu spustí, říkají vltavské tamtamy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky