Tominoooo Zveřejněno 1. Květen 2022 Sdílet Zveřejněno 1. Květen 2022 Dobrý den. Přibližně před 5 lety jsem si udělal VMP a nyní se konečně rozhoupal ke koupi lodi. Mám v hlavě nějakou představu, ale rád bych si nechal poradit od zkušených mazáků. Bydlím přímo v Praze u mariny v Libni, takže z baráku bych to měl k lodi 10 minut pěšky. Lodí bych rád jezdil na celodenní výlety asi směr Slapy apod. Brzy ráno pryč, večer zpátky, příležitostně celý víkend. Na lodi bych chtěl v létě i částečně pracovat - boatoffice.:) Z výše uvedených důvodů koukám po nějaké kajutovce, kdy bych chtěl mít trochu "komfortu", tzn. ideálně nějaký vařič nebo mikrovlnku, dřez, záchod, ideálně sprchu. Na spaní to moc nevidím, dle mého bude v létě plastová kajuta vyhřátá a v případě vícedenního výletu budu asi preferovat přespání v nějakém pensionu na trase. Kajutu bych chtěl také z důvodu možnosti zamknutí věcí v marině, abych je pokaždé nemusel na loď nosit v taškách. Určitě bych chtěl také stříšku, abych se ve vedrech nesmažil na sluníčku, ale mohl se schovat do stínu. Jak jsem psal, jsem úplný nováček a nerad bych šlápnul zcela vedle, proto si dovoluji poprosit o rady v případě koupi lodi z druhé ruky. Chtěl bych se pohybovat někde mezi 600-750 tis. Dle toho co popisuji mi zatím vychází lodě jako:1) Bayliner 285 - https://www.boats24.com/motorboat/cruiser/bayliner/519748/285-mit-mercruiser-350mag-mpi-motor.html2) Baylinet 2355 - https://www.boats24.com/motorboat/motorboat/bayliner/517839/bayliner-2355-ciera-mit-mercruiser-motor.html3) Sea Ray 300 - https://www.boats24.com/motorboat/motorboat/sea-ray/482519/300-da-mit-volvo-penta-7-4-v8-motor.html4) Crownline 268 CR - https://www.boats24.com/motorboat/day-cruiser/crownline/519404/268-cr-mit-mercruiser-43-fi-motor.htmlA jim podobné, pokud máte nějaké tipy na modely, tak budu vděčný!K těm dotazům:1) Co je potřeba si nejvíce hlídat při nákupu lodě z druhé ruky? Existuje nějaká služba podobná jako u aut že s Vámi jede "technik" a loď Vám zkontroluje?2) Koupili byste loď ze zahraničí nebo raději brát něco registrovaného již v ČR?3) Jak s motorizací pro takovou loď? Lze určit nějaké minimum, aby byl motor dostačující? Co spotřeba?4) Jak s rozměry? Především kvůli přetahování na Slapech abych nekoupil loď která mě v tomto bude limitovat...5) Po koupi lodi, dělá se něco jako u auta rozvody pro lepší pocit? 6) Jaké roční náklady bych si měl připravit? Budu potřebovat vždy loď vytáhnout, zazimovat a udělat na ní servis, předpokládám že tyto starší lodě budou potřebovat obsáhlejší servis v porovnání s novými modelyMoc děkuji všem za postřehy a názory!Tomáš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzam Odesláno 1. Květen 2022 Sdílet Odesláno 1. Květen 2022 1) zjistí si jestli v Libni je vůbec volné místo na kotvení 2) zajistí si zimoviště3) na koupi si vem sebou někoho kdo rozumí lodnim motorům Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 1. Květen 2022 Sdílet Odesláno 1. Květen 2022 ahoj mam Bayliner 2355 jestli chceš nějaké info zavolej 602412116 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tominoooo Odesláno 2. Květen 2022 Autor Sdílet Odesláno 2. Květen 2022 Děkuji, poslal jsem SMS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelH Odesláno 2. Květen 2022 Sdílet Odesláno 2. Květen 2022 Hele jestli chceš, udělej si vejlet na Orlík uvidíš to na živo, svezeš se, zkusíš si to, osaháš a třeba se nakonec domluvíme. Uvažuji totiž o prodeji 602651765Bayliner Ciera 2355 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dědek1684956734 Odesláno 2. Květen 2022 Sdílet Odesláno 2. Květen 2022 Slapy převoz je 8,5 x 2,6 a 3,5t Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tominoooo Odesláno 2. Květen 2022 Autor Sdílet Odesláno 2. Květen 2022 Hele jestli chceš, udělej si vejlet na Orlík uvidíš to na živo, svezeš se, zkusíš si to, osaháš a třeba se nakonec domluvíme. Uvažuji totiž o prodeji 602651765Bayliner Ciera 2355 Moc díky za nabídku. Je možné zaslat nějaké info o lodi na mail nebo na telefon? 724985419 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 7. Květen 2022 Sdílet Odesláno 7. Květen 2022 Ahoj,no co ti říct. Na rovinu. Vybíráš už povětšinou typy co jsou dávno za zenitem. Tím myslím, že jde o z 99% vyčpělé a vybydlené lodě, málokdy obzvláště v ČR narazíš na opravdu udržovaný kousek. Ale záleží jak si náročný. Servis je podobný jako u auta s karavanem s tím rozdílem, že ještě čtvrt trupu vláčíš pod vodou, cokoliv marine je notně dražší, v motoru není prostor se nějak pohybovat kloudně, k tomu počítej že i po lodi jsou desítky metrů drátů, rozvodů atd. hezky ukrytých, kam se při problému jen tak nedostaneš atd. Taky máš Z náhon, o který je potřeba se pořádně starat, alespoň 1x za 2 roky ho sundat, rozpůlit, promazat kardan, vyměnit těsnění, zkontrolovat manžety atd.. Loď musíš po sezoně vytáhnout, udělat údržbu, zazimovat. Na jaře odzimovat. Kor jestli to chceš mít takhle na vodě. Pokud si na to netroufáš, zavolej si do pár servisů kolik to stojí atp. ať víš do čeho jdeš. (zeptej se na kompletní výměnu náplní, odvodnění motoru a celkově zazimování) Stejně tak kolik stojí antivegetační nátěr který budeš potřebovat každé 2-3 roky nový atd. Loď je skvělá věc ale upřímně, furt ser tam něco sere. A to i na nových. Jo jasně, jsou lidi, co jim polovina věcí na lodi nefunguje, lepí díru dírou a pak je to stav o kterém píšu výše. Tím tě nechci nijak odrazovat ale nebudu ti mazat med kolem pusy. Faktem je že každej rok řvu, že to prodám, páč to je furt něco ale pak stačí týden na vodě a vše je zapomenuto. Přeji ti ať dobře pořídíš! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 22. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2022 Sullaco trošku me děsíš, jsem taky z tech který je rozhodnuty na příští sezonu poridit neco o cem se zde píše a tak me zajimá vše. Co me predevšim v tvem komentu zarazilo 1x za dva roky půlit nohu. To je skutečně nutné? Zazimování, odzimování, uskladnění to vse beru a snad zvladnu, ale s tou nohou bych urcitě jezdil do servisu. Kolik takový servis u nekoho kdo to udela poctvivě cca stojí? A co jeste se na lodi kazí? Blbosti typu svetla, budiky a bežně udrzbárské veci neresim predevšim mi jde o poruchy ktere ti znehybní loď nejlepe na dovolené v Chorvatsku :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 22. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2022 tak třeba vystupní hřídel (ložiska) MOTOR - NOHA ,,, najednou to tam prostě je ! doporučuju si projít individualní opravou , zjistíš sam o sobě jak umíš kreativně skládat a vymejšlet nadávky =D a pak si nasledně našteluj trim - tylt :lol: PROSTĚ MAŠ O ZÁBAVU POSTARÁNO , samozřejmě na suchu !!! jinak na ZARUČENĚ LUXUSNIM kousku kterej v ČR z dovozu "pořídíš" mužeš začít od přídě a budeš rád když dojdeš na záď a na přídi je to pořád v cajku :cool: cokoliv vynecháš , čemukoliv uvěříš , komukoliv naletíš ! vše krutě zaplatíš ! máš přece VELKOU loď .... tim si projdeš VĚŘ MI - NÁMTaky ale záleží na tom , co všechno seš ochotnej PŘEKOUSNOUT , NEVIDĚT , STRPĚT , NECHTÍT Atd ..... PS: a SULLACOvi mužeš - musíš věřit , pokud je něco leštěnka , tak je to standard proti jeho KORÁBU ten je v TOPu od kýlu z venku po špičku antény !!!! ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 23. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2022 Hanzy, teda tys to moc nevylepšil :) ale díky. Veřim ze to bude pravda. Upřímně jsem skoro na vážkách. Úplně chápu situaci kdy to clovek chce okamžitě prodat. Zažil jsem to minulý rok. Viz jiné vlákno kde jsem řešil startér. V podstatě banalita ale pul sezony jsem kvuli tomu nebyl na vodě (nemohl jsem prijit na to proc starter motorem sotva točí ve hre bylo přidření motoru, starter atd.) . A to byla v podstatě maličkost.. fakt se těch vestavénych motorů a velké lodi bojím, ale jak psal Sullaco stací pár dní na vodě a :) =D =D =D . Je tu nekdo kdo je ochotný ( zaplatim) jet se na nejakou tu lod se mnou podívat ,zhodnotit udelat prvotní servis a pak to dale servisovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 24. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 24. Červenec 2022 tak lepší napsat jak to je , než mazat med kolem huby :cool:a fotky mi taky ted vložit nejdou , takže to bude něco VEJŠ ..... a ne naše teletina =D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 25. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 25. Červenec 2022 Když ono je těžký radit. Každý máme třeba i jiný nároky na to jak loď vypadá a v jakým je stavu. Na Labi vidim samý špinavý šroty a lidem je to jedno.V tomto případě tě bude stát něco koupě lodě a pak sem tam zaplatíš až když se něco fakt posere.Pak jsou lidi jako já například, kdy koupim 20 let starou loď a snažim se jí dát do stavu "nové" lodě. No a pak to stojí prachy a prachy, do toho se něco posere a zase to stojí prachy. Pak si rozmyslíš, že vyměníš staré okno za nové okno, protože to starý už ti přijde zašlý a dáš zase 15 000 kč (bez práce) ikdyž jsi nemusel.Pravidelný servis ani neřeším, ten si dělám sám a cena olejů apod. je "pakatel". Nicméně pokud budeš navštěvovat s každou blbostí servis, tak se prohneš no. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 25. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 25. Červenec 2022 Přesně jak píše Sullaco a Hanztd, je to tak a hned to podepíšu. Veškerý servis si dělám sám, a někdy je to opravdu o tom vydržet, zanadávat si a druhý den to dokončit tak, aby to bylo opravdu dobře a ne "to je dobrý". Pokud je loď celou sezónu na vodě tak trpí nejen z venku, ale i zevnitř, sluníčko, vlhko, a po sezóně je opravdu co dělat, aby jsi byl na začátku další připraven. Stav lodi je ale na každého náročnosti, já vlastním 8 let již dnes 18 let starou loď a tvrdím si říct že je v lepším stavu než jsem ji kupoval, ale jsem náročný a věnuji tomu spoustu času a peníze raději nepočítám. Bohužel jsou to jenom stroje a v půlce sezony se ti může vysypat cokoli, taky se mi to stalo, a těch co jsem odtáhnul s poruchou už bylo, ale většinou to byly neudržované lodě od pohledu. Takže jestli tě to baví, máš na to čas, um a nějaký peníz, tak hurá do toho a vítej mezi námi.A ještě dodám větší loď = větší starosti. To opravdu platí.Jo a loď z ČR jsem nikdy nekoupil, protože stav byl vždy takový jaký byl, když ne strašný tak katastrofální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 25. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 25. Červenec 2022 Na bazosi prodává clovek sundancer 240 z roku 2008. Asi jste videli je tam uz hodně dlouho. Myslím pár měsíců. Velikost i design presně co se mi líbí. Tato má poskozený motor spatným zazimováním ma popraskaný blok. Co obnásí motor udelat? Nebo dát jiný? Nebo nesmysl uvažovat? Si tak rikam koupit trosku levnejsi lod rovnou s tim ze se to udelá s vetší investcicí nez koupit drahou a stejně do motoru nevidíš. Co si myslíte? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dědek1684956734 Odesláno 25. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 25. Červenec 2022 Popraskaný blok neuděláš a holý motor stojí od 180000,- Kč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 26. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 26. Červenec 2022 No upřímně, ta loď už na fotkách vypadá hrozně.Hledej např. v Německu https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-boote-bootszubehoer/motorboote/c211+boote_bootszubehoer.art_s:motorbootetam je toho fakt hodně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 26. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 26. Červenec 2022 Cena za motor to je nový nebo starý, který opet nevís co s ním je? A k druhemu prispevku: co se ti na té lodi nelíbí? Ptám se proto, ze treba nevím na co koukat protoze me se zdá dle fotek v dobrém stavu. Kazdopádně diky za odkaz do DE, uz hledám :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 26. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 26. Červenec 2022 Mičja už myslel že tě omejvaj , když nereaguješ =D ja obytku měl ! nejdřív necky , pak onu obytku , a s usměvem sem se vrátil práve zase k neckám , nadmíru spokojenej : funkčnost využitelnost , nenáročnost , opravitelnost , samostatnost , nezavislost ... za mě sama pozitivnost :cool: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 26. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 26. Červenec 2022 Jsem na štěstí stále v Chorvatsku téměř pořád chlazen jadranem takže vaše komentáře jsem schopný ustát :lol: :lol: :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 26. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 26. Červenec 2022 Presně o tom jsem dnes uvažoval taky. Si tak říkám: vše funguje super, s lodí žadná starost, mám ja zapotrebí se poustet do novinek, abych se zas pak nevrátil jak ty říkás k neckám :) ale touha je velká a asi si tím budu muset projít. I když popravdě jsem dost nalomený! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 28. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 28. Červenec 2022 Mičted koukam na tu tebou opěvovanou loď v inzerci :cool: cena 620 bez daně , MOŽNÁ JEN motor 5.0 v hajzlu , bez těžkýho vleku , TO NECHCEŠ TOHLE :rolleyes: v dobrym případě , seš tam za mičudu a to to maš jen doma na dvorku na hromadě nepojízdný , a mužeš začít hrát člověče nezlob se :cool:za mičudu pojedu ať nepřehanim 13x k moři (13 dovolenejch 3tejdny v roce) na dovču i s pučenim lodě a nemam žadný starosti =D NA PÁNATOLIKO BYCH TO VIDĚL JÁ :p Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 28. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 28. Červenec 2022 HANZTD ty máš servis na lodě nebo proč se v tom tak vyznáš ? Kolik by teda ta loď měla stát podle fotek s vydechlym motorem bez vleku ? Není to můj inzerát jen mě zajímá kam až teda spadly ceny lodí podle odborníků a kolik je na e-bay lodí z tohoto roku a v tomto stavu levněji :rolleyes: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 28. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 28. Červenec 2022 Robertmyšleno směrem , že bych nedal takovou palbu za něco co nefunguje a budu v tom X měsíců ležet ! funkční budiž .. ne servis nemam , pouze sem absolvoval 1x vlastnictví se 7měsíčnim kutěnim svépomocí na rv 85a 1x GO duopropeleru od výstupní hřídele včetně - dál na kamarádove Crownlinea 1 x polo GO na Peninsular 8.0 beast diesel jen sem napsal svuj názor , upozorněno poslední červenou větou =| tak snad tě to nijak nerozohnilo =( případně se ti omlouvam .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 30. Červenec 2022 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2022 Mič.....v dobrym případě , seš tam za mičudu a to to maš jen doma na dvorku na hromadě nepojízdný , a mužeš začít hrát člověče nezlob se :cool:za mičudu pojedu ať nepřehanim 13x k moři (13 dovolenejch 3tejdny v roce) na dovču i s pučenim lodě a nemam žadný starosti =D NA PÁNA........ Můžu jen potvrdit, že přepočteno na kilometry či hodiny na moři vyjde vlastní loď mnohem dráž. Taky jsem si to už počítal a vyšlo mi to podobně. Ale třeba já jsem tak spokojený. Loď máme snadno přepravitelnou a spustíme jí prakticky kdekoli. 6 metrů je pro mne a manželku naprosto dostačujících a vejde se tam i případná návštěva. Lednička, sprcha, pomocná kajuta, přenosný vařič, nezávislé topení a zastřešení nám umožní přečkat nepřízeň počasí, nebo si neplánovaně prodloužit výlet i na více dní. Na skromnější intenzivní rekreaci a zábavu super. Díky silnému motoru, klapkám a křídlu na motoru se na moři nemusíme bát náhlého zhoršení podmínek.Loď využíváme i na řekách v česku. Máme s ní za 5 let naježděno skoro 6 tis. km na vodě a odhadem tak 15 tis. na přívěsu. Tahám to Kia Sportage, dynamika dostačující, spotřeba 11,2l/100km. Spotřeba lodě do 60l/100km.Přívěsný motor není tak náročný na údržbu jako vestavný.Co se mne týče, našel jsem svůj ideál. =D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se