Michael brtko Zveřejněno 9. Duben 2022 Sdílet Zveřejněno 9. Duben 2022 Rád bych tu rozjel téma "Na člunu po Labi". Na člunu teprve začínám. Mám Tauber boat AM-320 ,motor Johnson 5hp. Mám i el.motor Haswings 55lb na přehrady. Uz jsem se byl podívat v Kuněticích. Tam je parádní sjezd s člunem do vody.Problém jsou plavební komory,provozní doba -Pardubice a Srnojedy,obě fungují pouze pracovní dny 6:30-14:30. Tak pište jestli se dá třeba člun přenést. O velikonocich 17.4.2022 když bude počasí bych chtěl zkusit z Přelouče do Pardubic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael brtko Odesláno 9. Duben 2022 Autor Sdílet Odesláno 9. Duben 2022 Rád bych tu rozjel téma "Na člunu po Labi". Na člunu teprve začínám. Mám Tauber boat AM-320 ,motor Johnson 5hp. Mám i el.motor Haswings 55lb na přehrady. Uz jsem se byl podívat v Kuněticích. Tam je parádní sjezd s člunem do vody.Problém jsou plavební komory,provozní doba -Pardubice a Srnojedy,obě fungují pouze pracovní dny 6:30-14:30. Tak pište jestli se dá třeba člun přenést. O velikonocich 17.4.2022 když bude počasí bych chtěl zkusit z Přelouče do Pardubic a zpět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 9. Duben 2022 Sdílet Odesláno 9. Duben 2022 A proč s timhle řešíš sjezdy a zdymadla ? ma to s motorem cca 50kg - dobře s nadrží 60kg , to si daš na vodu (ve dvou lidech) kdy a kde budeš chtít a to stejný řešení použiješ i u zdymadel .... jen možná dej majzla , aby sis v tý ledárně neukous VELKÝ sousto jakož to začátečník :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dědek1684956734 Odesláno 9. Duben 2022 Sdílet Odesláno 9. Duben 2022 Hanztd, předpokládám, že s přenášením lodě kolem komor a zdymadel si jen děláš srandu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 9. Duben 2022 Sdílet Odesláno 9. Duben 2022 hele nevim jakej maj kde teren okolo komor , ale na komorach v mojim okolí 3metrovej gumak s 5kou motorem opravdu z vody vyndaš obejdeš pod komoru a zase pohodlně položiš na hladinu promin , ale píše 3m gumák (včetně dna) + 5hp , NE loď , tak jsem mu poradil , že se nemusí provozní dobou komor vubec zabejvat a to co vlastní OPRAVDU přenese (ptá se na to) .... ale asi toho nechame že , takže odstupuju od konverzace :cool: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 9. Duben 2022 Sdílet Odesláno 9. Duben 2022 Problemy s obejitim komory byvaji dva:1) v okoli Pardubic jsou dost vysoky brehy2) pod jezem a nad jezem byva spousta prostoru, kam nesmis ani plout ani vstoupit po sousi, to obchazeni se muze dost protahnout Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dědek1684956734 Odesláno 10. Duben 2022 Sdílet Odesláno 10. Duben 2022 To obcházení, než obejdeš všechny ploty ke schůdnému místu, koštuje v průměru 300m jedním směrem. Tenhle gumák s motorem má 67kg. Plus nějaké krámy s sebou. To už tak daleko neuneseš ani ve dvou chlapech, natož s manželkou. Tedy musíš min dvakrát. Ani bych se na to nevy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael brtko Odesláno 10. Duben 2022 Autor Sdílet Odesláno 10. Duben 2022 Přátelé, všem děkuji za reakci. Přijímám jakýkoliv názor. Člun mám I s kolečkama. Inu uvidíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 10. Duben 2022 Sdílet Odesláno 10. Duben 2022 Tedka koukam, ze jsi z Jilemnice .... Tynec nad Labem mas stejne daleko jako Pardubice a provozni doba komor je tu o mnoho lepsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael brtko Odesláno 11. Duben 2022 Autor Sdílet Odesláno 11. Duben 2022 Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael brtko Odesláno 26. Duben 2022 Autor Sdílet Odesláno 26. Duben 2022 Tedka koukam, ze jsi z Jilemnice .... Tynec nad Labem mas stejne daleko jako Pardubice a provozni doba komor je tu o mnoho lepsi. Tak jsem byl v Týnci na odemykání Labe. Místní kluci nás vzali na spanilou jízdu. Sice jsme byli nejpomalejší, ale to nevadilo. Úžasně vyprávěli z cest a pomalou jízdou jsme se kochali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rendylbc Odesláno 24. Květen 2022 Sdílet Odesláno 24. Květen 2022 Minulý víkend jsme dali gumáka na vodu na Probošťském jezeru (je zde kemp), projeli na Labe a jeli přes zdymadla Kostelec n.L, Lobkovice a Obříství do Mělníka, hezký výlet pod zámek a na soutok Labe s Vltavou. Druhý den už jen přes zdymadlo Brandýs n.L. k soutoku Labe s Jizerou. Na břehu je slušné občerstvení. Molo mají nevyhovující, ale o cca 150 m dále po proudu je molo pro větší lodě, kde jsme zakotvili. Oba výlety vřele doporučuji. Na jezeru je dost rybářů, je třeba jet kolem nich pomalu. Na Labi je jich také dost, ale ty již ignoruji, jedu středem řeky, tak by jim to až tak vadit nemělo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael brtko Odesláno 24. Květen 2022 Autor Sdílet Odesláno 24. Květen 2022 Mělník je pro nás malinko z ruky,ale čte se to pěkně. Ja už to psal na fcb "mokrý banditi",byli jsme teď o víkendu (mám gumák s 5hp) u Přelouče směr Srnojedy na Labi a byl tam hned vedle mola rybář, agresivní a sprostý na pána, co vzal ženu a děti na gumák. On měl naloženo hned u mola,tak mu při odjezdu nafotil na šroub vlasec. Omlouval se mu,ale prd platný, čůr.ci z jeho huby lítali. Jinak s rybářema nebyl problém. Stačí být ohleduplný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se