Přejít na obsah
Plavidla.cz

Labe-na gumovým člunu

Doporučené příspěvky

Rád bych tu rozjel téma "Na člunu po Labi". Na člunu teprve začínám. Mám Tauber boat AM-320 ,motor Johnson 5hp. Mám i el.motor Haswings 55lb na přehrady.

Uz jsem se byl podívat v Kuněticích. Tam je parádní sjezd s člunem do vody.Problém jsou plavební komory,provozní doba -Pardubice a Srnojedy,obě fungují pouze pracovní dny 6:30-14:30. Tak pište jestli se dá třeba člun přenést. O velikonocich 17.4.2022 když bude počasí bych chtěl zkusit z Přelouče do Pardubic

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rád bych tu rozjel téma "Na člunu po Labi". Na člunu teprve začínám. Mám Tauber boat AM-320 ,motor Johnson 5hp. Mám i el.motor Haswings 55lb na přehrady.

Uz jsem se byl podívat v Kuněticích. Tam je parádní sjezd s člunem do vody.Problém jsou plavební komory,provozní doba -Pardubice a Srnojedy,obě fungují pouze pracovní dny 6:30-14:30. Tak pište jestli se dá třeba člun přenést. O velikonocich 17.4.2022 když bude počasí bych chtěl zkusit z Přelouče do Pardubic a zpět.

Odkaz ke komentáři

A proč s timhle řešíš sjezdy a zdymadla ? ma to s motorem cca 50kg - dobře s nadrží 60kg , to si daš na vodu (ve dvou lidech) kdy a kde budeš chtít a to stejný řešení použiješ i u zdymadel .... jen možná dej majzla , aby sis v tý ledárně neukous VELKÝ sousto jakož to začátečník :lol:
Odkaz ke komentáři

hele nevim jakej maj kde teren okolo komor , ale na komorach v mojim okolí 3metrovej gumak s 5kou motorem opravdu z vody vyndaš obejdeš pod komoru a zase pohodlně položiš na hladinu

promin , ale píše 3m gumák (včetně dna) + 5hp , NE loď , tak jsem mu poradil , že se nemusí provozní dobou komor vubec zabejvat a to co vlastní OPRAVDU přenese (ptá se na to) .... ale asi toho nechame že , takže odstupuju od konverzace :cool:

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...

Tedka koukam, ze jsi z Jilemnice .... Tynec nad Labem mas stejne daleko jako Pardubice a provozni doba komor je tu o mnoho lepsi.

Tak jsem byl v Týnci na odemykání Labe. Místní kluci nás vzali na spanilou jízdu. Sice jsme byli nejpomalejší, ale to nevadilo. Úžasně vyprávěli z cest a pomalou jízdou jsme se kochali.

Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...
Minulý víkend jsme dali gumáka na vodu na Probošťském jezeru (je zde kemp), projeli na Labe a jeli přes zdymadla Kostelec n.L, Lobkovice a Obříství do Mělníka, hezký výlet pod zámek a na soutok Labe s Vltavou. Druhý den už jen přes zdymadlo Brandýs n.L. k soutoku Labe s Jizerou. Na břehu je slušné občerstvení. Molo mají nevyhovující, ale o cca 150 m dále po proudu je molo pro větší lodě, kde jsme zakotvili. Oba výlety vřele doporučuji. Na jezeru je dost rybářů, je třeba jet kolem nich pomalu. Na Labi je jich také dost, ale ty již ignoruji, jedu středem řeky, tak by jim to až tak vadit nemělo.
Odkaz ke komentáři

Mělník je pro nás malinko z ruky,ale čte se to pěkně. Ja už to psal na fcb "mokrý banditi",byli jsme teď o víkendu (mám gumák s 5hp) u Přelouče směr Srnojedy na Labi a byl tam hned vedle mola rybář, agresivní a sprostý na pána, co vzal ženu a děti na gumák. On měl naloženo hned u mola,tak mu při odjezdu nafotil na šroub vlasec. Omlouval se mu,ale prd platný, čůr.ci z jeho huby lítali. Jinak s rybářema nebyl problém. Stačí být ohleduplný.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...