Přejít na obsah
Plavidla.cz

Tanker

Zdemad

Doporučené příspěvky

Zdravím. Prosím vás zajímalo by mě jak dlouho trvá takové naplnění tankeru ropou. Samozřejmě že asi jen nějaky průměr. Každý přístav to má asi jinak . Samozřejmě roli hraje i velikost tankeru. Předem díky za odpověď.

To se dá spočítat úplně přesně. Pokud si označím objem jedné nádrže tankeru jako VJN s jednotkou metr krychlový a počet nádrží jako NN, pak mi vyjde celkový objem tankeru VTC jako součin VJN a NN, tedy VTC=VJNxNN. Výsledek bude v metrech krychlových.

Průtok jedné plnící přípojky si pro výpočet označím třeba jako QP s jednotkou metr krychlový za hodinu. Pokud bych měl k dispozici údaj o průtoku v litrech za sekundu, musel bych ho na metry krychlové za hodinu přepočítat vynásobením 3,6x.

Počet aktivních přípojek si označím jako NP a pak celkový plnící průtok bude zase součin průtoku jednou přípojkou a počtu přípojek. Tedy QC=QPxNP.

Od začátku výpočtu jsem použil stejné jednotky (metr krychlový, hodina) a tak už stačí jen vydělit celkový objem VTC celkovým průtokem QC.

Takže doba plnění T mi vychází:

T=VJNxNN/(QPxNP)

Po odstranění trochu matoucí závorky ve jmenovateli by to bylo

T=VJNxNN/QP/NP

Výsledek bude v hodinách.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vidiš , ( jedná se jen o AUTO CISTERNU 31600L ) ja třeba v NDR plnim spodem tlakově 2100L/min a naopak v čepru ČR vrchem víkem samospadem 900L/min 1 KOMORA 5300L , 2 KOMORA 5300L , 3 KOMORA 7500L , 4 KOMORA 7000L , 5 KOMORA 6500L ....

A ted babo počítej kde co a jak =D

Odkaz ke komentáři

Kdysi na škole jsem v rámci povinné letní brigády dostal přidělené za traktor připojené RTV, neboli rozmetadlo tekutých výkalů. Plnilo se to vrchem pumpou z jímky u kravína s výstupem světlosti cca 100mm. Ta pumpa to valila slušně. Mělo to 4 kubíky a ty se naplnily za pár minut. Pak se s tím vyrazilo na pole, hydraulikou se otevřela dálkově taková klapka ve spodní části nádrže a pustil se náhon, který lopatkovým kolem rozmetával to, co klapkou vytékalo z nádrže ven.

Pro plnění se muselo jít za roh k vypínači čerpadla. Při tankování byl přívěs za zídkou a vidět byla jen horní část, kde byl „sračkoznak“.

Při asi padesátém plnění, kdy už to byla naprostá rutina, čekám až „sračkoznak“ ukáže že je to zase plné. Jak si tak přemýšlím, co budu dělat večer až ze sebe smyju ten zápach, tak mi dojde, že tentokrát to plnění trvá nějak dlouho. Že by přicpaná pumpa? Jdu blíž. Proud z plnící hadice jako vždy. To je divný….

Pak mi to došlo. Vypnul jsem pumpu a v tom nastalém tichu slyším z pozazídky zlověstné bublání, jak z otevřené klapky rozmetadla vytéká kašovitá hmota na dvůr JZD. Bylo to jako láva, nebo jako beztvarý zlověstný, vše pohlcující organismus. V tu chvíli to už mělo plochu mnoho metrů čtverečních, výšku díky své hustotě asi 20 cm a zvolna, ale nezadržitelně se to posouvalo dvorem JZD mírným svahem ke správní budově.

Odklízení trvalo několika lidem celé odpoledne. Nebyl jsem sice první, komu se to podařilo, ale tu sezónu jsem byl nejpopulárnějším brigádníkem.

Odkaz ke komentáři

HOVNOMET je náhodou zábava , ovšem jak píšeš pokud se u toho NEZPOPULARIZUJEŠ =D =D

V dnešní době to tahaj ty nejsilnější traktory v podniku (takže povozeníčko) , protože bandaska na kolech je i třínáprava v tandemu na XY kubíků matroše - třeba 20kb a to už nemá obyč stroj šanci odtáhnout - musí mít váhu a koně :cool:

Odkaz ke komentáři