Přejít na obsah
Plavidla.cz

Suzuki DF60/70 chybové kody - snímač polohy vačkové hřídele

Mič

Doporučené příspěvky

Zřejmě nechápeš situaci servisáka. Běžně, když něco nejde, to je jedna chyba a on do motoru sáhne jako slepý hodinář do orloje. Teda pokud to je servisák s velkým S. Zatímco rozvrtanej motor, nevíš kde začít. To už jsou peníze až na druhém místě a nastupuje obyčejné nasrání. Že tomu nasrání pak odpovídá cena plně chápu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyřešeno. Díky všem, kteří se snažili za rady. Rozhodně pomohli a byla to cesta se hodně naučit. K těm servisákům asi tak: v mém okolí jsem našel jedoho, který mi řekl: ustrojit vše na loď pak to za měsíc přivez kouknu na to.. jinak to sem nevoz. No dobrý, ale já mám samotný motor bez lodi.. takže dál. Servisák v Praze: 2x cesta 120km problém s naložením atd. atd. (dva dny v háji a výsledek se už nedozvím) tak to jen proto proč servisáka možná někdo hned nepreferuje. Druhá věc znalosti které jsem se zas naučil se na moři hodí.. a je to koníček. Přesně jak psal Lubor :-) Nechci za každou cenu šetřit, kdo má loď a je škudlil tak se brzo potopí :)

Nakonec to skutečně bylo palivové čerpadlo! Před pár měsíci fungovalo a ted je zničeho nic po něm. Originál Suzuky díl je pouze kompletní čerpadlo s celým hliníkovým obalem za 10.000,-. Čerpadlo jsem rozebral, vyndal samotné čerpadélko poměřil a koupil stejných rozměrů v auto kelly do nějakého nisana za 320kč. Nesedělo ale po lehké úpravě sedí dobře. Na ebay objenáno za cca 1000kč "originál", ale na něj budu čekat dva měsíce a já chtěl vidět, že je to skutečně tím. Takže namontováno, odvzdušněno a motor chytl na otočení :-) Chybové tonové hlášky se vymazali sami. Už to zmíněný kod nevypípává a ve finále byla závada úplně jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky