SHREK Zveřejněno 3. Srpen 2021 Sdílet Zveřejněno 3. Srpen 2021 (upraveno) Ahoj dle mého výběru jsem si vybral motorový člun galia 570 sundeck se 110kw motorem,délka 5.70 m. nikde jsem nenašel spotřebu paliva na hodinu provozu abych věděl s čim mám počítat, A další dotaz je jakou rychlosti můžu jet s vozíkem pro lod po dálnici? Kolik stojí poplatky v Chorvatsku za tuto loď. Jak to chodí při vložení lodi do moře, je lepší kotvit v Marine nebo na bojce? Díky za rady. Upraveno 3. Srpen 2021 uživatelem SHREK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2021 Běžná spotřeba je 320-340g/kWh.Tedy na plné kule to veme tak 35-38 litrů/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SHREK Odesláno 3. Srpen 2021 Autor Sdílet Odesláno 3. Srpen 2021 (upraveno) Tak to je super čekal jsem daleko víc každý mi říkal 60l a víc a ta galia 570 sundeck je dobrá? Vůbec o lodích nic nevím ale dle toho jak vypadá měla by mít malý odpor teda aspoň mi to tak přijde. Upraveno 3. Srpen 2021 uživatelem SHREK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 3. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2021 (upraveno) U nás můžeš po dálnici podle toho na kolik máš otypovaný vlek, pokud budeš mít na 130, tak tou 130tkou můžeš. V zahraničí je to většinou 80. Toť legislativa, pak záleží na soupravě jak si s tím troufneš a jak bude stabilní. Upraveno 3. Srpen 2021 uživatelem Charlie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SHREK Odesláno 3. Srpen 2021 Autor Sdílet Odesláno 3. Srpen 2021 Do Chorvatska jet 80tkou to bude dobrej voser. To mají fakt tak málo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2021 Ono staci mit spatny rozlozeni vahy a vlek se ti muze uz pri 90ti rozhoupat a sundat te ze silnice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2021 Tak to je super čekal jsem daleko víc každý mi říkal 60l a víc a ta galia 570 sundeck je dobrá? Vůbec o lodích nic nevím ale dle toho jak vypadá měla by mít malý odpor teda aspoň mi to tak přijde.Já teda raději měřím spotřebu lodě v litrech na 100km. Lépe se podle toho odhaduje kam dojedeš a jestli se taky dokážeš vrátit. Pro rozumnou cestovní rychlost okolo 50km/h s takovou lodí počítej tak 50 až 55 litrů na 100km. Pokud tomu naložíš, asi to pojede přes 70km/h, ale taky si to na 100km vezme 70 a více litrů.S tou rychlostí s přívěsem je to jak píšou jiní. V každé zemi je to jiné. Něco se dá najít na ÚAMK, nebo obecně na webu. Vše jsou ale informace bez záruky.Poplatek na moře v HR se platí na kterémkoli kapitanátu. Vypočítají ho podle délky lodě a výkonu motoru. Požadují doklady od lodě a pojištění lodě na nějakou minimální částku (modrá karta). Platí se na kalendářní rok. V tomhle případě to bude asi 300 až 400 kun. A zase se to dá dohledat, hledej "lučki kapetania třeba na https://mmpi.gov.hr/.Marínám, zejména ACI se v HR vyhni, ty jsou specializované na plachetnice a když tam vjedeš s motorákem 5,7m, tak si s Tebou nebudou vědět rady a pak Tě zkasírujou že se Ti o tom bude dlouho zdát. Soustřeď se na výchozí zakotvení v nějakém místním malém přístavu u nějakého menšího letoviska. Tam lze dohledat nějakého správce (kapitána přístavu) a zaplatit si místo v ceně třeba 10 kun za 1m lodě a den + spuštění (vytažení) lodě za třeba 150kun. Při výletech pak parkovat u městských mol. Přes den, když řekneš že jedeš na oběd to bude zadara, nebo třeba za 40 kun do kapsy klukovi na kole co přijede v tričku "Lučki uprava". Na přespání pak podle města a dohody 50 až 100kun. Vždy to chce aktivně se zajímat a ptát se kde se můžeš uvázat, abys nikoho nenaštval. Pak se dá často dohodnout na přenocování zadara....Hele, fakt jsi tak nepolíbenej a kupuješ loď, nebo tady propaguješ Galie? :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SHREK Odesláno 3. Srpen 2021 Autor Sdílet Odesláno 3. Srpen 2021 Děkuji za informace koukám že je to složitější než jsem čekal.. Jinak tu vážně nic nepropaguju jen jsem narazil na galii a zalíbila se mi proto zrovna tu ale do té doby než se v tom začnu orientovat do příští sezóny koupím třeba úplně jinou. Zatím vybírám co by asi tak bylo možné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2021 Galie jsou kvalitní lodě.Složité to je všechno jen napoprvé a tohle fórum Ti pomůže, zejména když budeš informace aktivně vyhledávat všude možně a tady se ptát na to, čemu nerozumíš. Jen to chce hodně hledat a až pak se ptát. Nemůžeš čekat, že to základní vyhledávání informací někdo udělá tady za Tebe. Na to jsou tady lidi dost háklivý. :-)Jestli máš touhu vyrazit s vlastní lodí na moře a máš pocit, že by to mohlo být skvělý, tak si za tím jdi. Bude to 10x lepší, nežli si dovedeš teď představit. Určitě i proto, že budeš muset vyřešit nespočet problémů a to Ti dodá pocit uspokojení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SHREK Odesláno 3. Srpen 2021 Autor Sdílet Odesláno 3. Srpen 2021 Pro mne je tohle úplně nový tak ani nevím kde pořádně ale hlavně správne informace hledat. Každopádně už dlouho po lodích koukám po dálnici jaky lodě lidi táhnou. Včera jsem se vrátil z Chorvatska a příští týden jdu na schůzku ohledně kapitqnskych zkoušek tak snad instruktor mi taky nejsky informace dá ať aspoň vím do začátku nějaký základy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2021 Musíš každou informaci co získáš brát jen jako další indicii do mozaiky, kterou si sám postupně vytvoříš, aby Ti vyhovovala a mohl ses na ní spolehnout. Každý má jiné potřeby, možnosti, schopnosti... Najít si svou ideální cestu....Já začínal před 15 lety úplně stejně neurčitými sny po návratu z dovolené v HR. Rád se podělím o vše, co jsem za ta léta zjistil. Pokud je Tvojí ambicí loď dimenze Galia 570 a výlety po ČR a do HR, tak v tom mohu poskytnout právě těch 15 let zkušeností od lodě 4,5m ročníku 78 s motorem 50HP 2T z téhož roku až po aktuální Coaster 600 a 15 sezón na řekách ČR a příbřežní plavbě v HR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SHREK Odesláno 3. Srpen 2021 Autor Sdílet Odesláno 3. Srpen 2021 Právě o tu priberzni plavbu mi jde. 5.70 m by nám s přítelkyní mělo stačit na takovou kochačku a výlety na ostrov a zase zpět na kotviste. Žádný výkony stroj na moje použití ani nepotřebuji i když by mne lákalo za to občas vzít. Jinak vlek budu kupovat takovou tu kinstrukci pro lod tak by mělo to být stabilní. Jinak jak se řeší parkování prázdného vleku? Byl jsem teď v biogradu na Moru a tam to měli všichni zaparkované všude možně kolem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobor Odesláno 4. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 4. Srpen 2021 (upraveno) Aktuálne som v Chorvatsku, Pakoštane - Drage s mojím Bobrom Sea ray 175 5,8m, 100kW. Poplatok na kapitanáte 370 kn, zloženie na vodu autožeriavom 40 eur. Myslím, že pod 40 sa nedostaneš. Na kapitanate chceli predložit osvedčenie o lodi TP, poistenie modrú kartu, osvsdčenie na vedenie lode, pas, alebo OP. Musíš byť majitelom lode. Dostanes papier tzv. vinietu, ktorou sa preukažeš pri kontrole na mori. Pozor na rýchlost do 300m od brehu. Povolena rýchlosť 8 uzlov. Poplatky za kotvenie sa pohybujú tak 10-15 kn na meter lode. Kratkodobo na mestkych molach a pri reštichách zadarmo.Parkovanie vozíkov kde sa dá, oficialne od 20kn na deň. Ja mám boju 20m od brehu, vozík v záhrade, všetko v cene ubytovania, ktoré je v prvom rade od mora. Ešte som zabudol na nepovinné poistenie SEA HELP 95 eur. Je to služba, ktorá ti príde na pomoc kdekolvek v Chorvátskych vodách, donesú palivo, v pripade poruchy odtiahnu donajblišieho pristavu, pomóžu opraviť, kak isto poskytnú zravotnú prvú pomoc. Cez aplikaciu v mobile Ťa nájdu podĺa gps. Upraveno 4. Srpen 2021 uživatelem Bobor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SHREK Odesláno 4. Srpen 2021 Autor Sdílet Odesláno 4. Srpen 2021 Aktuálne som v Chorvatsku, Pakoštane - Drage s mojím Bobrom Sea ray 175 5,8m, 100kW. Poplatok na kapitanáte 370 kn, zloženie na vodu autožeriavom 40 eur. Myslím, že pod 40 sa nedostaneš. Na kapitanate chceli predložit osvedčenie o lodi TP, poistenie modrú kartu, osvsdčenie na vedenie lode, pas, alebo OP. Musíš byť majitelom lode. Dostanes papier tzv. vinietu, ktorou sa preukažeš pri kontrole na mori. Pozor na rýchlost do 300m od brehu. Povolena rýchlosť 8 uzlov. Poplatky za kotvenie sa pohybujú tak 10-15 kn na meter lode. Kratkodobo na mestkych molach a pri reštichách zadarmo.Parkovanie vozíkov kde sa dá, oficialne od 20kn na deň. Ja mám boju 20m od brehu, vozík v záhrade, všetko v cene ubytovania, ktoré je v prvom rade od mora. Ešte som zabudol na nepovinné poistenie SEA HELP 95 eur. Je to služba, ktorá ti príde na pomoc kdekolvek v Chorvátskych vodách, donesú palivo, v pripade poruchy odtiahnu donajblišieho pristavu, pomóžu opraviť, kak isto poskytnú zravotnú prvú pomoc. Cez aplikaciu v mobile Ťa nájdu podĺa gps. já byl v biogradu na Moru a tam u pláže byli zakotveny čluny a skútry na bojce i přes noc. To je jak píšeš těch 10-15kun? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobor Odesláno 4. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 4. Srpen 2021 10 - 15 kn za meter lodi. Za skúter neviem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 5. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2021 SHREKpokud jdeš teprva na schůzku ohledně VŮDCE , tak se stejně už letos do CHr s lodí nepodíváš , to jednak , a druhak nemáš ani tu loď stli dobře chápu ..... osobně sem jezdil Biograd do camp SOLINE , nechaval sem necky na bojce před pláží a nikomu sem nepřekážel , nic nedával a ani nikdo nic nechtěl .. je tam spousta betonů jen se chytit ...ted už jezdim vedle Pakoštane , a jak je psáno , do vody z vody jeřábem za poplatek a PLZNIČKU a stojim v přístavu u mola v rámci apartmánu a cesta s taženim necek je v poho jedeš 80 - 90 - 100 počítáš s tim a HLAVNĚ za tu srandu na moři to ROZHODNĚ stojí .. Kapitanát je v Biogradu a když maš vše potřebný tak seš za 5min o poplatek lehčí a nazdar Poplouvání na pohodu mezi ostrovama a zastavení se kde chceš je právě to super , ňaký vyjetí na otevřený moře je uplně o ničem a stejně ti to VŮDCE neumožnuje ... PS : mam necky velikosti po který koukáš (viz podpis) : na vozejku v plný polní směr CHr 1260kg naposled - váha v kamenolomu :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SHREK Odesláno 5. Srpen 2021 Autor Sdílet Odesláno 5. Srpen 2021 HanzTD...Presne jak píšeš loď ještě nemám a vím že se do HR už tento rok nedostanu proto se o to vše zajímám jestli má pro mne cenu koupit loď hlavně jakou a jaký vlek. Co jsem se dozvěděl je taky důležité vyvážení lodi na převoz. No budu muset sehnat někoho k sobě kdo tomu rozumí ať nekoupím něco co by bylo nad moje síly ať co se týče síly motoru a velikosti lodi. Jinak camp soline je super procházeli jsme to tam a jeden tipek tam byl zapsrkovany i s autobusem který měl predelany na obytný :)) někdo z Hradce co jezdí motokáry Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 5. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2021 Ono je to všechno o NABRÁNÍ OSOBNÍCH ZKUŠENOSTÍ časem jako chůze po schodech , stoupáš hore "ZMOUDŘUJEŠ" a posouváš se k VLASTNÍMU pro sebe samotnýho NEJLEPŠÍMU ... zjistíš jakou lod (druh) je pro tebe nej s ohledem na KOMPLEKSNÍ využití , ,,,, vozejk jinej než podle váhy svojí lodě nepořídíš tam je to jasný , vyvážení si max skoriguješ posunutím osy kol , čim si ho navěsíč - rolny , plochy je zase o preferencích ... spotřeba motoru lodi je o použití a využití , STEJNEJ motor muže žrát uplne jinak podle toho na jaky je lodi , váha - tvar kýlu - rychlosti , vrtule ....JE TOHO STRAŠNĚ MOC , A DEFAKTO VŠE ZJISTÍŠ AŽ OPRAVDU SÁM SE SEBOU ,,, vše co ti kdo poradí - doporučí jsou MAX 2% uspěchu .. pokud teda nepočítám rady co NEBRAT A NEDĚLAT , ty naopak z 98% fungujou VE PROSPĚCH ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 5. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2021 HanzTD...Presne jak píšeš loď ještě nemám a vím že se do HR už tento rok nedostanu proto se o to vše zajímám jestli má pro mne cenu koupit loď hlavně jakou a jaký vlek. Co jsem se dozvěděl je taky důležité vyvážení lodi na převoz. No budu muset sehnat někoho k sobě kdo tomu rozumí ať nekoupím něco co by bylo nad moje síly ať co se týče síly motoru a velikosti lodi. Jinak camp soline je super procházeli jsme to tam a jeden tipek tam byl zapsrkovany i s autobusem který měl predelany na obytný :)) někdo z Hradce co jezdí motokáryKdybys měl zájem, rád Tě přivítám na pokec u sebe (Praha 6). Za 2 hoďky Ti ukážu jak to mám nastavené já a jakou cestou jsem k tomu došel. Vezmeš si z toho co se Ti bude hodit.Vlákno o mojí lodi je tady:https://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=1456 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SHREK Odesláno 5. Srpen 2021 Autor Sdílet Odesláno 5. Srpen 2021 Ty jo super to ses hodnej. To budu moc rád. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobor Odesláno 5. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2021 (upraveno) Dnes nove zistenia ohĺadom kotvenia v Chorvatsku. Väčšina pristavov od Biogradu po Šibenik a Skradin je cena 20 kuna/ m lodi do 10metrov. Nad 10 metrov sa to zvyšuje. V Pakoštane na sukromnom bójovom poli 9 eur za bóju. V cene je aj doprava na čln a z člna počas celeho dňa.Nezúfaj. V Chorvátsku sa dá požičat čln od 110 eur na deň, ale musíš mať lodičák. Upraveno 5. Srpen 2021 uživatelem Bobor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 5. Srpen 2021 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2021 (upraveno) Ty jo super to ses hodnej. To budu moc rád. DíkyTak napis na email. Domluvime se. Upraveno 5. Srpen 2021 uživatelem Lubor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SHREK Odesláno 5. Srpen 2021 Autor Sdílet Odesláno 5. Srpen 2021 (upraveno) Na pár dní by to šlo na celou dovolenou by to vyšlo na 50tis Kč :)) Upraveno 5. Srpen 2021 uživatelem SHREK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 22. Září 2021 Sdílet Odesláno 22. Září 2021 Tak co Shreku? Jak se vyvíjí Tvůj záměr pořídit loď? Už víš co to bude? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SHREK Odesláno 25. Září 2021 Autor Sdílet Odesláno 25. Září 2021 Ahoj Lubo, zatím jsem ve fázi kapitqnskych zkoušek po úspěšném složení se bude řešit loď 😉ale vyhraje to jedna z těch co jsi mi doporučil ty se mi velice líbí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky