Přejít na obsah
Plavidla.cz

Výběr motoru

livot

Doporučené příspěvky

Na 5,5m byvale plachetnici mam motor 10hp ( Honda B100S, 4t ) a premyslim o koupi silnejsiho - ne ani tak kvuli rychlosti, jako spis kvuli snazsim prujezdum zarostlymi jezery, kanaly apod. A take kvuli moznosti el. starteru ( pouzivame lod ke specifickym ucelum ). Nechci ale ten novy motor nejak zasadne tezsi a hlavne ne s velkou spotrebou. Neresil jste nekdo neco podobneho nebo nemate takovou zkusenost ? Prip. i zkusenost s tzv. pracovnimi motory ? Dekuji za prip. pomoc a radu ! Upraveno uživatelem livot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Použiju tohle téma , a ted sem ve sporu s dotyčnou osobou kde se měří dýlka nohy ... od středu (osa) vrtule - po hranu vnitřního vršku tý podkovy závěsu tvrdim já ,,,, starý pán nevim co a kam měří , ale místo 50,8cm na dlouhou nohu mu jednou vyšlo 60 podruhý 54 :-D ,, poslal sem mu i foto s kótama a prostě jede pecky podle sebe :-)

IMG_20210725_142932.thumb.jpg.a56890eec3c5962b6731280196929259.jpg

Upraveno uživatelem HANZTD
Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
Uvažuji o koupi nového motoru. Jaké by bylo hodnocení HIDEA F5 HS? Že je to čistokrevná Čína vím. Je to kopie nebo licence Yamaha? Plusem je, že pasují ND Yamahy. Vyhovuje mi cena a váha. Dalších informací je na webu posrovnu. Dík za radu.
Odkaz ke komentáři

nene, tim se mysli klasicke motory s jinym prevodem ( i vrtuli ) - prave pro sviznejsi vytlacnou plavbu a lepsi manevrovatelnost i co se prave mene "ciste" vody tyka ( neco jako ve svete pouzivaji "vodni stavari", zachranari, tady myslim hasici apod. )
Odkaz ke komentáři

• 3 months later...

pro

mmbnp

Nováček

Ahoj! vlastnil jsem Hidea 5 HP , 9.9 HP a teď mám 15 HP. s 5 HP najeto 180 mth pravidelná údržba, makala nikdy nezklamala, 9,9 HP najeto kolem 450 mth. opět pravidelná udržba spokojenost (jedna mlá závada, ulomený zámek víka motoru). Teď 15 HP najeto 90 mth. zatím bez problému. Jezdním s nimi i na moře, tak i slaná voda, jsou i dobře antikorozně ošetřeny. Neboj se toho a kup to. Podotýkám že se o ně starám jak se má!!! každou sezonu nový mot. olej kompelt kontrola dle servisních intervalů. :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...