Přejít na obsah
Plavidla.cz

Lodní výtah Orlík


Doporučené příspěvky

Aktuální informace z PVL.

 

Od května zahájí Povodí Vltavy převážení plavidel přes vodní díla Slapy a Orlík

 

Od 1. května 2021 bude zahájen provoz zařízení pro přepravu plavidel přes hráze vodních děl Slapy a Orlík. Pro lepší komfort uživatelů těchto přepravních zařízení byl zaveden on-line rezervační systém pro objednávání přepravy, který je spolu s podrobnějšími informacemi, včetně těch provozních, dostupný na adrese http://rezervace.pvl.cz/

Rezervační systém je k dispozici od soboty 24. 4. 2021.

Objednat se je možné 7 dní před plánovaným převážením plavidla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 2 months later...

Máte už někdo konkrétní zkušenosti, jak ta el. rezervace funguje? Nemyslím jak se zarezervovat, to je jasné. Ale zda berou jen lodě co mají rezervaci, nebo i další. Jestli jsou rezervované termíny skutečně využívány? Jaká je reálná průjezdnost přes Orlík a Slapy.

Připadá mi to zcela úchylné. Včera si říkáme s manželkou, že bychom o víkendu zajeli ze Slap na Orlík. Ouha, termíny na výtah Orlík na příští víkend už nejsou volné. Co se dá dělat, pojedeme další týden. Kurváááá, tam ještě termíny rezervovat nelze....

Co to má znamenat? Jak mám naplánovat výlet, když nemám jistotu, zda se přes Orlík a Slapy dostanu? To mám jako sledovat rezervační stránky a abych měl jistotu, že mě převezou plus mínus jak potřebuju, tak to budu čekovat někdy o půlnoci až se otevře možnost rezervací na další víkend?

Jak to budou řešit Ti, co jedou z větší dálky a trefit se do rezervace pro ně znamená jet třeba s půldenní rezervou a pak čekat u výtahu několik hodin až bude jejich čas, nebo to o půl hodiny nestihnou a pak budou muset u obsluhy škemrat o převezení, nebo výlet zruší a pojedou zpátky?

Já nechápu to vyjádření povodí, že je to vylepšení služeb pro plavidla. Já to vnímám jako zásadní zábranu lodní turistice na nejatraktivnějších částech Vltavy.

Jak to vnímáte Vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

protože obsluze je to uplně fuk CO KDO KDE ZA CO A JAK ,on přijde do práce XY projede tam a zpět a tim to pro něj končí , a i kdyby to byl člověk s mozkem tak neudělá nic , páč mu to kamery nedovolej .... jak je napsáno KROKEM VPŘED se ZACOUVALO AŽ DO SKLEPA :-(


JAKÝKOLIV POKUS O VYLEPŠENÍ JE KROKEM ZPĚT , konkrétně zde v praxi :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas. Ti ridici se vzdy snazili vyjit vstric a urcite meli i prusery, ze nas v minulosti vozili i v lodi.....

Ted uz jsou moc hlidany a nic co nesmi si netroufnou. Ale to povodi tu svou povinnost prevazet lode pekne flaka dlouhodobe nedostatecnou kapacitou, kratkou provozni dobou a ted ta obstrukce s el. rezervaci.

Upraveno uživatelem Lubor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Orlíku údajně berou i bez rezervace a na Slapech mi říkal traktorista že neexistuje. Na obojí jsem připlul dřív než jsem měl rezervaci a převezli bez problémů. Nicméně nejsnažší bude zavolat a zeptat se. Do traktoru nebere díky nařízení povodí. To tak učinilo díky Covidu. Traktorista nevezme ani za úplatu, protože je hlídanej a nechce přijít o práci.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Načetl jsem podmínky přepravy a nestačím se divit

Např.:

1.6 Závaznost Podmínek

Momentem provedení Řádné rezervace termínu se Zájemce zavazuje k povinnostem uvedeným

v těchto Podmínkách.

1.4 Odpovědnost

Zájemce je srozuměn, že s ohledem na přepravu plavidla může dojít ke škodám na majetku. Zájemce se

tímto vzdává nároku na náhradu škody a jakékoliv jiné ztráty způsobené v důsledku přepravy plavidla

lodním výtahem nebo zařízením pro převoz lodí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

teď v týdnu jsem absolvoval v pondělí cestu dolu a v pátek cestu nahoru. Měl jsem rezervace na oba termíny, v pondělí jsem přijel asi o hodinu dřív a rovnou mě vzali, v pátek jsem přijel 15 min před rezervací a jel jsem taky po chvilce, co vyložil jinou loď.

Rezervace jsem dělal týden dopředu, když se otevírají termíny... bacha na to, v pátek v 10 hod se otevře termín na příští pátek v 10 hod, ve 12 na příští týden ve 12 apod..., takže pokud chcete termín v 15, musíte fakt počkat než odklepne patnáctá hodina a pak jde udělat teprve rezervace. Termíny bývají občas hned vybookovaný.

Na výtahu se střídaj asi 2 převozníci... je tam nějakej starší chlap a ten prej bez rezervace nebere skoro vůbec, nicméně se s kecama nechal za 200 kila ukecat a přijel pro nějakou loď bez rezervace...

pak je tam takovej hubenej týpek ve středním věku, je hrozně fajn, dbá i hodně na bezpečnost a stabilitu lodě a řikal, že když má čas, vezme klidně i loď bez rezervace... Rezervovat jdou jen 2 termíny v celou a půl, ale když to prý odsejpá, tak do toho nacpe ještě 1-2 lodě.

Takže asi tak...


ještě teda, za mě jsou ty rezervace OK, minulý rok jsem tam totiž čekal 5-6 hodin na převoz, ale změnil bych ten rezervační systém. Rezervace bych otevřel na celou sezonu, abych si mohl bez stresů objednat převoz lodě a tím mít v klidu naplánovanou celou dovolenou.

Upraveno uživatelem kosak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rezervovat se dá jedna přeprava jedním směrem každou půlhodinu. Skutečná kapacita je podle mne dvojnásobná. Pokud převezou ve volných chvílích i bez objednání, tak alespoň že tak. Ale jak dlouho to tak bude fungovat? V našem absurdistánu si snadno dovedu představit situaci, kdy výtah bude stát, protože loď s rezervací nepřijela a ty bez rezervace nebude smět převézt.

Přijde mi nedůstojné a velmi neobvyklé plánovat dvoudenní výlet tak, že budu sedět na webu v pátek dopoledne, abych si na příští pátek zajistil termín na převoz nahoru. Pak budu sedět na webu v sobotu odpoledne, abych si zajistil cestu zpět.....

To snad není nikde v Evropě?

Zkoušeli jste někdo objednat přepravu méně jak 24 hodin předem, nebo těsně před na tom jejich telefonu, co uvádějí? Zajímalo by mne, zda jsou nějak v kontaktu s obsluhou a dokážou loď do přepravy na poslední chvíli podle vytíženosti zařadit, nebo jestli prostě kouknou do rezervací bez ohledu na aktuální situaci, zjistí, že tam není volné okénko a řeknou Ti sorry, obsazeno?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je jen takove prechodne období-za chvilku to fest zpoplatní a bude se převažet 24hodin non-stop.to by tak hralo aby kdejaky hejhula si jezdil vytahem tam a zpatky jenom aby si dal na Orliku nebo na Slapech pivko a pak hned zadarmo zase zpatky :D na komory dojde taky Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono s tím časem převozu to není tak jednoznačný. Malá loďka je naložena a převezena prakticky hned, já s větší lodi už si musel pokazdy otvírat ty dvě podpěry a usazení lodě pár minut trvá. Pokud jede kylova plachetnice, která se zavesuje na kurty, tak to tu půlhodinu i s cestou trvá.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 5 months later...

Technicky to zní nadějně, ale jestli bude i příští rok převoz přes Slapy a Orlík nutné rezervovat na webu, tak už ten rekord nikdy nepadne.

Loni jsem kvůli tomu vzdal výlet z Prahy do Budějovic a zpátky. Tolik let jsme čekali až to bude splavné a teď to těma rezervacema úplně pohřbili. Opravdu neumím naplánovat a hlavně pak dodržet přesné časy příjezdů na hráze Slap a Orlíka. Abych týden předem seděl u počítače a čekal, až se zpřístupní rezervace na hodinu, která se mi hodí, to dvakrát pro plavbu nahoru a dvakrát dolu. To je nedůstojné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 5 months later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...