Přejít na obsah
Plavidla.cz

Převoz závěsného motoru na přívěsném vozíku

Doporučené příspěvky

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, třeba je to úplná kravina, co o tom míníte - nemůže se závěsnému motoru stát něco zásadního během převozu (naležato) na přívěsném vozíku za autem? Předpokládám že bych ho podložil polystyrenem aby se neodřel a trochu to tlumilo nárazy, ale víc pro to asi udělat nedokážu. Zajímá mě to především v souvislosti s těmi nárazy a vibracemi - v autě je to všechno odpruženo, ale ten vozík je přece jen takovej brutálnější..

Dík za odpovědi..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tohle bych neriskoval a 4t musí ležet jen na jednom boku viz návod . Zavěšenej na lodi není potíž

A teď mi Bohouši řekni na které straně mám vozit můj motor? Návod říká něco jiného než štítek na motoru... :)

IMG-20201211-183303-1.jpg

IMG-20210316-212552.jpg

Upraveno uživatelem Olin
Odkaz ke komentáři

Je to 4T, je mi jasný že jen na jednom boku, nakonec ho tak pravidelně v autě vozívám. Ale teď bude v autě asi něco jiného, na lodi ho mít upevněnej nechci, nechci riskovat utržení zrcadla..

Šlo mi především o to natřásání..

Odkaz ke komentáři

Je to HIDEA 15, jaký je mazání, nevím.. Říkal jsem si, že když bych to položil na desku polystyrenu a tu na desku nějaký minerální vlny, tak to musí aspoň trochu tlumit.. Upraveno uživatelem PetrK
Odkaz ke komentáři

No, pokud ten vlek bude jinak prazdnej a je to normalni vlek na gumovym perovani (kterej prakticky nepruzi), bude dost tezky udrzet motor na miste. Asi bych mu dost vyrazne podhustil gumy, aby neskakal, nebo pridat nejakou zatez napevno svazanou s vlekem. Motor kdyz bude odpruzenej na necem jako je molitan, tak skakani vleku nebude nijak snizovat.
Odkaz ke komentáři

Podložil bych ho měkkou vyšší gumou jako se dává třeba na dětská hřiště, polystyren se rozláme, a pořádně zakurtoval k vleku aby se nemohl hnout, trochu upustil pneu a nevidím v tom problém. Jasně že položit na správnou stranu. A pokud bude na vleku ještě nějaká zátěž, jedině dobře, neměl by potom tolik skákat.
Odkaz ke komentáři

tohle bych neriskoval a 4t musí ležet jen na jednom boku viz návod . Zavěšenej na lodi není potíž

A teď mi Bohouši řekni na které straně mám vozit můj motor? Návod říká něco jiného než štítek na motoru... :)

IMG-20201211-183303-1.jpg

IMG-20210316-212552.jpg

Co ti je na tom nejasnýho jasně ti říká jak nesmíš a musí vozit motor , tedy pákou nahoru na boku . To je tak srozumitelný že líp to nejde . Jen Viky to nedá , bo na vozíku za autem motor 2T můžeš tahat i na saních . Ale 4t hod do auta a pro jistotu ten 2T .

Upraveno uživatelem my65hp
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...