Přejít na obsah
Plavidla.cz

porostlé dno - KÝL

HANZTD

Doporučené příspěvky

jak moc vám ovliňuje kluznost lodě porostlej kýl všelijakym bordelem ?

myslim si správně , že když je porostlí dno - KÝL , lod se nerozjede do obvyklejch rychlostí , průběhú při jízdě dostání se třeba do skluzu a tim i motor nedosahuje obvyklejch otáček z důvodu přibrždění vodou ?

Upraveno uživatelem HANZTD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě to dokáže udělat klidně rozdíl 5-10 km/h , občas jsem to i čistil záchodovou štětkou, letos na to "prdím" Budu dávat novej "antifoul" ale až na příští sezonu. Když stoji loď na vodě celou sezonu tak to dost pomůže.
Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...

kdeže moře , ještě před dovčou sem to drhnul 4h wapkou na 380V u kámoše + 1h dolaďovačka doma wapkou

co používáte na dno KÝL pod čarou ponoru ?

ja používal dřív STAR BRITE (Boat bottom cleaner) ale 3,9L = cca 2000,- , pak sem přešel na Kyselinu Solnou 1L = 29,- u Solný je problem že žere pozink na vleku , takže ho obaluju černou strečovkou a cajk , jesli si dobře pamatuju tak STAR BRIT pozink nežral ,..

oboje bych zařadil do kategorie FUNGUJE TO, o dalších osvědčenejch sajrajtech se klidně necham informovat a poučit i s odkazem :cool:

jinak na moři co zustal na kýlu bordel pod jednou patkou z vleku to nijak extra dolu nešlo , škrabal sem nehtem dycky dyš sem plaval okolo a vzpoměl , takže bez chemie v ČR bych si nijak nepomoh .....

ještě pro upřesnění co bylo po dně KÝLU cca 3mm vodní kámen + řasa = prostě HNUS , když vemu v potaz cca 10m2 toho tak to je slušnej plát šmirglu :D

Upraveno uživatelem HANZTD
Odkaz ke komentáři

1l kyseliny 31% + 0,5l vody ............. 0,31l 100%-ní kyseliny v 1,5l roztoku ..........0,31:1,5x100=20,7%

1l kyseliny 31% + 1l vody ............. 0,31l 100%-ní kyseliny v 2l roztoku ..........0,31:2x100=15,5%

1l kyseliny 31% + 2l vody ............. 0,31l 100%-ní kyseliny v 3l roztoku ..........0,31:3x100=10,3%

Odkaz ke komentáři

Kyselinu solnou používám už leta a žádnej problém, jen člověk musí opravdu vše důkladně propláchnout. Popravdě si nedovedu představit, čím jiným bych odstranil ty masivní nánosy vodního kamene, porostu atp. ze Z náhonu po půlročním stání na vodě. Kyselina šťavelová - mravenčí je ok, ale to je tak náhražka za antigilb, tedy proti žlutým flekům na trupu či antifoulingu. Tu mojí zarostlou nohu bych s tím čistil asi tak rok. Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Proč? Kyselina na tu gumu nijak nereaguje. Samozřejmě že se to dostane i na ně. Mám manžety po 5 letech co je vždy měním jako nové. Větší starost mám o kovové součástky a proto jak píšu, důkladně ale opravdu důkladně oplachuji pak Zetko vodou. Za 15 let jsem nezaznamenal jedinej problém, snad krom toho že jsem v nádobce s kyselinou nechal na podzim zapomenutou štětku a na jaře mi tam zbyla pouze rukojeť a ty štětiny :D Občas odšroubuju i ze vodovodů taková ta sítka co jsou na konci ajsou zanešená vodním kamenem, a natřu to i s O kroužky. A co? Jsou jako nové. Prostě jen propláchnot důkladně a fertig. Moc to řešíte hoši. To je jako minule mě jeden přesvědčoval čim leštit laminát s gelcoatem a jakože na to prej jsou special marine produkty a já mu povídám že to odjakživa leštím klasikou na auta tak to se málem skácel. No kdo zná moje lodě tak ví, takže jsem v klidu. Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Moje Zetko je po půl roce na vodě totál pod vrstvou vodního kamene, škeblí, řas, hub a já nevim jakýho hnusu, ani neni vidět, že to je Zetko, po dvou hodinách práce vypadá viz. foto a tak to už dělám asi 15 let (Alfa II., Bravo III.) Chtěl bych vidět, kdo to v takovymhle stavu pak má. Šťavelovka je ok, ale tu nohu bych dělal asi tak tejden, bohužel. Mějte se fajn, tady nemá asi smysl psát víc, každej ať si čistí jak chce.

Whats-App-Image-2020-09-23-at-19-47-20.jpg

Whats-App-Image-2020-09-23-at-19-47-47.jpg

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...