Přejít na obsah
Plavidla.cz

Rada nováčkovi.

Jendaaa

Doporučené příspěvky

Ahoj. Rád bych si pořídil kajutový člun pro rybaření, občasný výlet s rodinou, ale to opravdu málo. Budu tedy na lodi po většinu času sám a chytat ryby. Můžete mi, prosím říct, co si myslíte o člunu z odkazu? Mám v plánu ho osadit slabým motorem, nemám průkaz VMP. Moc díky za rady, zkušenosti, názory..

https://sport.bazos.cz/inzerat/123613922/kajutovy-clun-lod-430-cm-trailer-prives-vse-nove.php

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Ja mam to samy ve starsi verzi (jina kajuta) a je to vyborne prakticka lodka. Akorat je trochu neprijemny, ze kdyz neni dost nalozena, tak ma tendenci se naklanet kdyz po ni couras sem a tam.

Super. Akorát si říkám, jestli není malá? Ty ji máš k jakým účelům?

Odkaz ke komentáři

Na ryby s ni nejezdim, vozim s ni rodinu. Pro jednoho rybare je tak akorat velka, 2 rybare snese taky. Obcas na ni svezu i vic lidi, ale nekde kolem sesti lidi uz zacina byt neohrabana (je to na hranici max dovolenyho vytlaku).

5HP motor na ni staci celkem v pohode, ale je dobry mit nejakej s mensim stoupanim vrtule, aby se netrapil. Mel jsem na tom Parsun F5 a osvedcilo se mi koupit vrtuli na F2.6 a puvodni jsem nechal jako zalozni. Zkousel jsem i nejaky starsi dvoutakty a taky OK.

Odkaz ke komentáři

Na ryby s ni nejezdim, vozim s ni rodinu. Pro jednoho rybare je tak akorat velka, 2 rybare snese taky. Obcas na ni svezu i vic lidi, ale nekde kolem sesti lidi uz zacina byt neohrabana (je to na hranici max dovolenyho vytlaku).

5HP motor na ni staci celkem v pohode, ale je dobry mit nejakej s mensim stoupanim vrtule, aby se netrapil. Mel jsem na tom Parsun F5 a osvedcilo se mi koupit vrtuli na F2.6 a puvodni jsem nechal jako zalozni. Zkousel jsem i nejaky starsi dvoutakty a taky OK.

Já ji budu mít jen pro sebe právě na ty ryby, občas jen výlet s rodinou..takže asi by neměl být problém. Díky

Odkaz ke komentáři

Ahoj,ten nesmysl na bazoši si nekupuj!!Přemýšlej:loď s kajutou musí mít kormidlo a páku,jak by jsi chtěl toto řídit?v sedě?ve stoje a držet pinu?Dojeď se na nějakou loď podívat v provozu,případně si něco půjč,abys vůbec poznal,co by ti vlastně sedlo k tvým účelům.Hlavně pamatuj:každé dodělávání něčěho stojí spoustu peněz a přemýšlení
Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...
Jestliže pořád nemáš VMP a budeš jezdit s pětkou tak se hlavně snaž tu loďku co nejmíň zatížit,na kotvení bude stačit nějaká malá danfortka s kouskem řetězu aby si lehla a k tomu nějaké lano co tu muší váhu udrží,na vyvázání zase kousek lana,pár vest,pádlo...hlavně to moc neprožívej nejedeš na moře :)
Odkaz ke komentáři