Přejít na obsah
Plavidla.cz

Projížďka Prahou po Vltavě

gepr

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

již delší dobu, jako Jihočech zvažuji, že bych dojel s vlekem někam do Prahy, nebo k ní.

Tam bych na nějakém sjezdu dal člun na Vltavu a projel se Prahou.

Můžete mi někdo doporučit vhodný sjezd do vody, popř. trasu kudy stojí za to se projet?

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj sjezd je nejlepší nad modřanskou komorou je to i na google map. Já to jel asi před třemi týdny dojel jsem až za trojský most a zpět. Nezapomeň odbočit na čertovku . je to slepé ale krásná projížďka. Projeď si smíchovský přístav, přístav Holešovice atd.

Pozor mezi Veslákem a Barrandovským mostem je zákaz jízdy ve skluzu. Platil jsem tam pokutu.

Odkaz ke komentáři

Ahoj sjezd je nejlepší nad modřanskou komorou je to i na google map. Já to jel asi před třemi týdny dojel jsem až za trojský most a zpět. Nezapomeň odbočit na čertovku . je to slepé ale krásná projížďka. Projeď si smíchovský přístav, přístav Holešovice atd.

Pozor mezi Veslákem a Barrandovským mostem je zákaz jízdy ve skluzu. Platil jsem tam pokutu.

U modřanské komory jsem dříve spouštěl, ale loni to bylo za plotem. Ono to už zase jde?

Do Čertovky je nejlepší jet za výletní lodí, Jsou tam mělká místa a oni to znají a prokličkují. Ale bacha na ně. Jezdí jak dobytkové, při míjení neuhnou a klidně Tě natlačí někam na mělké místo, aniž by Tě upozornili (vlastní zkušenost). Myslím, že to tenkrát bylo naschvál.

Spouštět se dá v Holešovicích na levém břehu:

https://mapy.cz/zakladni?x=14.4502220&y=50.1119453&z=18&source=base&id=2127713

Nebo v Roztokách na levém břehu:

https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x=14.4026182&y=50.1660849&z=19&ut=Sjezd%20Roztoky&uc=9gyvYxY8z1&ud=50%C2%B09'58.524%22N%2C%2014%C2%B024'9.358%22E

Je tam i malé molo pro dobré nastoupení.

Ale pozor při cestě zpět na provozní dobu komor. Snadno se to propásne.

Odkaz ke komentáři

POZOR, komory mívají na podzim odstávky. Koukni na stránky SPS.

Např.:

opatření obecné povahy 15/2019

kterým se zastavuje plavební provoz

Článek 1

Předmět úpravy

Státní plavební správa tímto opatřením obecné povahy, vydaným pod čj. 2810/PH/19 (dále jen opatření obecné povahy), z důvodu údržby, v zájmu zajištění bezpečnosti provozu na vodní cestě zastavuje plavební provoz

na vodní cestě Vltavě,

přes plavební komoru Praha-Smíchov, ř. km 53,80,

ve dnech od 07.10.2019 do 24.11.2019.

Odkaz ke komentáři

V Modřanech jsem už pár let nebyl. Odradil mě nános bahna kvůli kterému jsem nemohl s vlekem dostatečně hluboko.

Vloni jsem spouštěl na levém břehu mezi Lahovickým a Radotínským mostem Těsně před soutokem s Berounkou.

Je tam pěknej příjezd a bývalý brod je široké, kryté a pozvolné místo na spuštění lodě i slabším autem. Taky je tam hromada místa na parkování.

https://mapy.cz/zakladni?x=14.4001307&y=49.9918298&z=19&base=ophoto

Snad ten odkaz takto bude fungovat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...