kosak Odesláno 31. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2019 Upřímně jsem zvědavej, co ti na ty tvoje úpravy řekne SPS při technický. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 31. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2019 (upraveno) kosak - plnej souhlas (budou úžasem PAF poněvadž to bude další co ještě neviděli)JA už si to budu jen číst , že to je vše na H. ovadina už sem nastínil nikoho nechci schazovat od jeho myšlenek a choutek , ale upřimně ocamcat pocamcat Upraveno 31. Červenec 2019 uživatelem HANZTD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 31. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2019 (upraveno) Jako budu upřímnej. Když slyšim tvoje představy tak jako honem rychle se toho zbav, kup si gumák s 15 tkou motorem a budeš jezdit za levno. Ale ty jsis koupil polorozpadlý cruiser, kluzák, hodláš tam páchat zvěrstva s motorem a modlíš se aby to nestálo pár desítek tisíc. Už ti zde bylo nejen mnou řečeno, že ta loď bude neustále kličkovat, není stavěna na plavbu kolem 5 nebo 10 km/h. Na kochací jízdu to bude otravné, furt musíš hýbat volantem sem a tam, stejně tak jsem zvědav na SPS. Taky loď asi nemá plato, bude velmi zajímavé jak umístíš na záď větší závěšák a hlavně jak ho respektive kam ho budeš vyklápět. Neber to ode mne nějak zle ani jakože nafoukaně ale je to tak. Snažím se a nejen já ti ušetřit zmařený čas i peníze. Ale ty to evidentně slyšet nechceš a tak tedy hodně štěstí!!! Za mě už končím. Upraveno 31. Červenec 2019 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 31. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2019 Ten přívěs je bržděnej? Nevidím tam táhlo. ano je bržděný je to žešený hydraulicky trubičky jsou v rámu Tedy původní americký přívěs bez dokladů, tudíž bezcenný. Se divím, že se ti nechce dát 40 tisíc za funkční motor. Prozradím snad tajemství když napíšu, že roční náklady na loď podobné velikosti v perfektním stavu jsou ještě vyšší? Tady se fakt poradit dá snad jen člověku, co chce naslouchat a nechce jen slyšet, jak skvěle a levně nakoupil. Tedy za mě přívěs bezcenný, vhodný jen na nákladnou přestavbu a loď zadarmo drahá, jak jsi již asi pochopil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 1. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 1. Srpen 2019 Třeba je ten vlek i přihlášený. Nebyl by to v ČR první US vlek s hydraulikou s papírama, jezdí jich celkem dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 1. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 1. Srpen 2019 Kluci, to není pro www.tomaz tak jednoduchý. Něco si vysnil, začal si to plnit a nemůže to během pár dní vzdát. Zatím se snaží najít nějaké jemu dostupné řešení. Ke zbavení se Černého Petra musí dozrát a já si taky myslím, že postupně dozraje. Potřebuje ale čas a ujistit se, že je to opravdu neřešitelné. Zajímalo by mne, kterej "dobrák" mu tu loď prodal a co všechno k tomu nalhal. Jako bych to slyšel: "...dáte si tam přívěsák a budete si krásně jezdit s plným komfortem jako ty lodě z půjčoven …… přívěs trochu opravíte a přihlásíte ho jako stavbu ….. zastřešení Vám ušije a polstrování opraví nějaká šikovná švadlena....".Všichni jsme si prošli procesem poznávání od počátečního naivního nadšení a laborování až po realitu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 1. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 1. Srpen 2019 Třeba je ten vlek i přihlášený. Nebyl by to v ČR první US vlek s hydraulikou s papírama, jezdí jich celkem dost.Ten průser při nedejbože bouračce si neumim ani představit a technik co by tomu eventuelně dal technickou dneska když musej všechno fotit bude platit jak mourovatej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 2. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2019 Ahoj,za mě:buď tam dej origo motor,bootcentrum by ho možná i měl, a nebo se toho zbav.Předělávat to není prdel a na pomalou jízdu to není.Tyto lodě jsou stavěný na klouzání,to sis měl předem zjistit.A žrát bude každá loď,pokud to není gumák.Nevymýšlej blbosti,osaď origo motor a časem uvidíš,že to byla dobrá cesta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 2. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2019 Žádnej průser tam není, pokud to má normálně zapsaný v dokladech. Dřív se s hydraulikou na vleku jezdilo normálně. Dneska už není problém provozovat i přívěs s elektrickejma brzdama - taky US. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 3. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2019 Žádnej průser tam není, pokud to má normálně zapsaný v dokladech. Dřív se s hydraulikou na vleku jezdilo normálně. Dneska už není problém provozovat i přívěs s elektrickejma brzdama - taky US. Jelikož jsem podstoupil "přestavbu" poměrně nedávno, mohu podat přesné informace. Tedy, přestavba US přívěsu na provoz u nás možná není. Lze to obejít pouze jako "vlastní výrobu" či jak to stojí na štítku (nechce se mi hledat doklady) a v tom případě lze použít pouze NOVÉ nápravy a součásti brzdového systému. Ze všeho nejdůležitější jsou papíry (certifikáty výrobce) bez nichž to prostě nejde. Elektrické brzdy použít jde (tedy vím o dvou případech a v obou se jedná ale o přívěsy nad 3.5t) ovšem mohou se používat pouze v kombinaci s jedním pevně daným tažným vozidlem. Pokud cena nehraje roli, jde to. Charlie, ty máš nějaké jiné informace? Rád bych, kdyby ses s námi o ně podělil, potřebuji na doklady dostat ještě jeden dvounápravový přívěs z US, co se mi bezcenný válí na zahradě a tvoje podklady by pro mě byly velmi cenné a ušetřiy by mi spoustu starostí a peněz. Děkuji předem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 4. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 4. Srpen 2019 S přihlášením takového vleku by ti mohl pomoci pan Kordula,firma Medd Kladno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 4. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 4. Srpen 2019 (upraveno) Třeba je ten vlek i přihlášený. Nebyl by to v ČR první US vlek s hydraulikou s papírama, jezdí jich celkem dost.Ten průser při nedejbože bouračce si neumim ani představit a technik co by tomu eventuelně dal technickou dneska když musej všechno fotit bude platit jak mourovatej Já mám US vlek i s hydraulikou, vše legální a poctivě zapsané v TP, neměnil bych, ty evropské jsou proti tomu mému takové sranda vleky. Upraveno 4. Srpen 2019 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 5. Srpen 2019 Autor Sdílet Odesláno 5. Srpen 2019 Co se týče vleku tak z toho strach nemám to je to nejmenší.Opravdu je pán na Kladně co se zabývá výrobou a přestavbani a už tam dělal ne jeden vlek z mého okolí. Takže vlek je určitě cenný a at je s doklady nebo ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 5. Srpen 2019 Autor Sdílet Odesláno 5. Srpen 2019 Pokavad by měl nekdo stejný zaměr nebo by ho to zajímalo tak mi přišla ospověd z SPSDobrý den.Plavidlo na základě Vámi předložených dokladů lze považovat za plavidlo, které bylo provozováno v rámci zemí EU.Pro žádost o zápis plavidla do plavebního rejstříku malých plavidel je nutné dále doložit nabývací titul, tedy kupní smlouvu nebo fakturu, příp. obdobný doklad.Základním předpokladem je, že výrobní čísla se shodují na předložených dokladech a v reále na plavidle.S motory je to složitější.Repase motoru je jednoduší, v plavidle zůstává motor, se kterým bylo plavidlo provozováno v EU.Pokud budete chtít do plavidla instalovat jiný zabudovaný motor, lze zabudovat motor, který již byl na plavidle zabudován a plavidlo bylo evidováno a to jak v rámci ČR tak i EU, EHP nebo Švýcarské konfederace.. Platí, že výrobní čísla motoru je dohledatelné a shodné v původním zápisem v evidenci a reálem.Nebo musí být motor nový, který splňuje podmínil stanovené pro dobu jeho zápisu na plavidlo. K takovému motoru je nutné doložit prohlášení o shodě, a samozřejmě to musí být lodní motor.V případě přívěsného motoru platí totéž co u zabudovaného, buď již motor byl evidován nebo je zcela nový.Opět k motoru je nutné doložit nabývací titul, doložit jeho dřívější provoz na plavidle, v případě nového prohlášení o shodě.Pokud nebude nově instalovaný motor shodný s již instalovaným, musí být také zpracována technická dokumentace zabudování nového lože, provázání lože s rámem apod.V případě instalace přívěsného motoru je nutné zpracovat technickou dokumentaci pro instalaci lože pro přívěsný motor je její provedení.Technickou dokumentaci je vhodné zaslat před vlastní realizací na naši e-mailovou adresu, kdy zaslaný materiál zkontrolujeme a případně navrhneme jeho doplnění. Je možné tak předejít pozdějším nedorozuměním.S pozdravem. Bc. Michal Kudláčekvedoucí oddělení plavebních dokladů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 6. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2019 S nějakým pánem z Kladna jsem před lety jednal o legalizaci mého vleku. Nejdřív vše no problem, ať přijedu a pak se uvidí. Pak jsem někde dostal pár zajímavých a ne dobrých informací na něj. Tak jsem volal ještě jednou a opravdu. Ta legalizace by vyšla pomalu na stejné peníze jako nový vlek.Nápravu by dal novou, i když ta moje má homologaci. Totéž nájezdovka atd. Světla komplet nový, i když ty moje byly v pořádku.Prý to tak většinou dělaj.Takže z těch původně slibovaných cca 10 tis. by to vylezlo cca na 25 tis. Nechci ho nijak hanit. V zásadě jde hlavně o to jaký máte lidi u vás na úřadě. Jestli si nevymýšlí chujoviny, tak je lepší legalizovat to jako vlastní stavbu.Podívej se, jestli je tvoje náprava a čuba homologovaná pro provoz v ČR a případně si od výrobce vyžádej typovej list.Jo a co se týká motoru do lodě, tak si zjisti jak je to s evidencí v zemích, kde maji nějakou tradici a rozum v hlavě. Třeba Holandsko.Tady ouřadové za chvilku budou chtít výkresovou dokumentaci i na to jak si na záchodě utíráme prdel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 6. Srpen 2019 Autor Sdílet Odesláno 6. Srpen 2019 S nějakým pánem z Kladna jsem před lety jednal o legalizaci mého vleku. Nejdřív vše no problem, ať přijedu a pak se uvidí. Pak jsem někde dostal pár zajímavých a ne dobrých informací na něj. Tak jsem volal ještě jednou a opravdu. Ta legalizace by vyšla pomalu na stejné peníze jako nový vlek.Nápravu by dal novou, i když ta moje má homologaci. Totéž nájezdovka atd. Světla komplet nový, i když ty moje byly v pořádku.Prý to tak většinou dělaj.Takže z těch původně slibovaných cca 10 tis. by to vylezlo cca na 25 tis. Nechci ho nijak hanit. V zásadě jde hlavně o to jaký máte lidi u vás na úřadě. Jestli si nevymýšlí chujoviny, tak je lepší legalizovat to jako vlastní stavbu.Podívej se, jestli je tvoje náprava a čuba homologovaná pro provoz v ČR a případně si od výrobce vyžádej typovej list. Jo a co se týká motoru do lodě, tak si zjisti jak je to s evidencí v zemích, kde maji nějakou tradici a rozum v hlavě. Třeba Holandsko.Tady ouřadové za chvilku budou chtít výkresovou dokumentaci i na to jak si na záchodě utíráme prdel. Ano to máš pravdu že pan chtěl aby vlek vypadal jako nový vecinou chtěl nové světla El. Instalaci nové gumy a tak ale vždy to bylo za cca 10 až 15 tis. Přihlášení lodě jsem také zjišťoval jinde třeba Německo to má jednoduche malá výletní nebo rekreační loď lze přihlásit za poplatek 18-30 euro nepodléhá STK kontrolam nechtěj ji ani vydet vše se dá vyřídit emailem ale jediný co musí bejt je korespondenční adresa německá není podmínkou být Němec a vlastník může být jiný a vlastník adresy taky. Dřív nebyla potřeba ani ta adresa ale od roku 2015 to změnily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 6. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2019 (upraveno) V Německu se nejedná o korespondenční adresu, nýbrž o adresu pobytu majitele plavidla. Je to kontrolováno během procesu přihlašování. Upraveno 6. Srpen 2019 uživatelem jirkas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 6. Srpen 2019 Autor Sdílet Odesláno 6. Srpen 2019 V Německu se nejedná o korespondenční adresu, nýbrž o adresu pobytu majitele plavidla. Je to kontrolováno během procesu přihlašování. aha tak mě bylo toto řečeno od jednoho známého co tam pracuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 15. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 15. Srpen 2019 Jak jsi pokročil s bádáním? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 15. Srpen 2019 Autor Sdílet Odesláno 15. Srpen 2019 Jak jsi pokročil s bádáním? No praktycky zatím nijak,není na to ted nák moc času takže po chvilkách.ted řeším asi tri morory OMC 5,7,OMC 4,3 a volvo penta AQ 115 ale u té penty se bojím že bude menší díra na Z náhon a chtěj technickou dokumentaci k tomu. samozřejmě spotřebou by byla asi nejlepší. Nejmenší cesta odporu je 5,7 tam by se vyklepli čísla podle papírů a byloby hotovo.takžě zatím delam jen blbosti ohledně přetěsnování oken a tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 15. Srpen 2019 Autor Sdílet Odesláno 15. Srpen 2019 Chci se zeptat oni dělaly motory OMC 5L 4V ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 16. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2019 Jak jsi pokročil s bádáním? No praktycky zatím nijak,není na to ted nák moc času takže po chvilkách.ted řeším asi tri morory OMC 5,7,OMC 4,3 a volvo penta AQ 115 ale u té penty se bojím že bude menší díra na Z náhon a chtěj technickou dokumentaci k tomu. samozřejmě spotřebou by byla asi nejlepší. Nejmenší cesta odporu je 5,7 tam by se vyklepli čísla podle papírů a byloby hotovo.takžě zatím delam jen blbosti ohledně přetěsnování oken a tak.Pust z hlavy starou vykopávku VP 115 - slabý výkon,/a zároveň i starý náhon OMC- jsou velice problematické-nemysli si,že když ho koupíš napul zadarmo,že bude dobrý a budeš jen jezdit/ lod ti nepujde do skluzu.Použij bud 8Válec 5 nebo 5,7l ,ale stačil by ti i V6 -4,3L/205HP, lod ti pojede v kluzu? bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 7. Září 2019 Autor Sdílet Odesláno 7. Září 2019 Jak jsi pokročil s bádáním? No praktycky zatím nijak,není na to ted nák moc času takže po chvilkách.ted řeším asi tri morory OMC 5,7,OMC 4,3 a volvo penta AQ 115 ale u té penty se bojím že bude menší díra na Z náhon a chtěj technickou dokumentaci k tomu. samozřejmě spotřebou by byla asi nejlepší. Nejmenší cesta odporu je 5,7 tam by se vyklepli čísla podle papírů a byloby hotovo.takžě zatím delam jen blbosti ohledně přetěsnování oken a tak.Pust z hlavy starou vykopávku VP 115 - slabý výkon,/a zároveň i starý náhon OMC- jsou velice problematické-nemysli si,že když ho koupíš napul zadarmo,že bude dobrý a budeš jen jezdit/ lod ti nepujde do skluzu.Použij bud 8Válec 5 nebo 5,7l ,ale stačil by ti i V6 -4,3L/205HP, lod ti pojede v kluzu? bootcentrum Dekuji za radu samozřejme bych se 6V nebránil ale jak to rešíte s papírama,mě bylo řečeno že potřebuju technickou dokumentaci o zabudování motoru to se asi nakreslit dá to by nebylo tak nejhorší ale pak chtějí protokol o schodě motoru. Nakonec sem zjistil že poslední motor tam byla 5,0 a né 5,7 co jsem si myslel celou dobu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 8. Září 2019 Sdílet Odesláno 8. Září 2019 Máš k lodi české LO? Tam je napsán typ a výkon motoru.Tak když tam dáš původní motor-tak nic neřeš - jen číslo musí souhlasit-a to snad není žádný problém.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 20. Říjen 2019 Autor Sdílet Odesláno 20. Říjen 2019 Zdravím všechny ,chtěl sem poprosit o radu.Mám motor OMC 4,3L 6V a potřeboval bych náke nahradni díly (sada těsnění a tak dál co člověk potřebuje kyž ho rozkuchá) nevíte kde nejlepe a za rozumnou cenu tohle sehnat a aby to netrvalo půl roku? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se