www.tomaz Zveřejněno 28. Červenec 2019 Sdílet Zveřejněno 28. Červenec 2019 Dobrý den ahoj,Jsem začínající se amater a potreboval bych radu. Koupil jsem lod Bayliner Ciera 2155 bez motoru nohu mám a řeším zda schanět original motor a nebo tam dát závěsný.Původně tam byla kobra 5,7/8 200 hp ale z hlediska spotřeby a udržby se mi moc do něj nechce.Pak sem měl vidinu tam dát naky automobylový motor napr. Fabie 1,9 SDI nebo Felicii 1,9 D je mi jasné že se to výkonově nedá srovnat ale nechci stim závodit jen se přemístovat z bodu A na bod B s rodinou. Jenže pak sem se dočet že to vubec nebude jednoduché jak sem si myslel :-( Tak přemýslím co dál a na konec sem zase dospěl k tomu původnímu plánu dát tam zavěsny motor cca 40-60 hp třeba i vic záleží co bude v nabídce a za jakou cenu.Předem děkuji za každou radu co si o tom myslíte popřípadě jestli nekdo má zkušenosti s přestavbou a tak. Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 29. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 29. Červenec 2019 Ahoj, nevím sice jak tam chceš ten závěšák zavěsit, ano všechno se dá ale bude to dosti hrůza nicméně 40-60HP bude na váhu týhle lodě naprosto o ničem. Tohle je z výroby kluzák a pokud s ním chceš jenom courat ve výtlaku, tak jízda bude otravná, neb loď bude kličkovat. Dal bych tam motor co tam patří, klidně nějaký 5.0 MPI s Bravo nohou nebo bych to prodal a koupil kanálovku, tzn. loď určenou primárně na jízdu ve výtlaku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 29. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 29. Červenec 2019 Lodě stavěné pro závěsný motor mají vyztužené zrcadlo, protože musí vydržet dost velké namáhání, tak bys asi musel zrcadlo nějak zpevnit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 29. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 29. Červenec 2019 Lodě se zetkem taky.... Až na tu díru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 29. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 29. Červenec 2019 (upraveno) Každopádně jak píšeš jako ZAČÁTEČNÍK , jsi to podělalproti týhle HOVADINĚ do který ses zřejmě nechal uvrtat (to SÁM nevymyslíš :|) , by byla koupě něčeho PLNĚ funkčního asi NUDA :cool:UŠETŘIT POKAŽDÝ NEZNAMENÁ UŠETŘIT ...... Upraveno 29. Červenec 2019 uživatelem HANZTD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 29. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 29. Červenec 2019 Tak ještě záleží kolik za to dal :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 29. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 29. Červenec 2019 no myslel sem že bych bud vindal uplně ten Z nahon a diru bych zadělal voděodolnou deskou a prelaminoval to nebo tam nechat držák nohy s hydraulikou a udělal bych držák na puvodní štefty a zaroven zrcadlo,jsou to jen spekulace nevím jestli by to fungovalo v realu.Vím že to nebude jen tak a že to bude stát jeste dost peněz ale myslím si že to byla fér cena za dvouosý vlek, lod kde chybí motor :-) ale Omc Z nahon tam je tak sem dal 50 tis.Nebo to bylo hodně ? dnes sem obvolal pár lidi a byl mi nabinut origo motor co tam byl plne osazenej za 40 tisíc co si o tom myslíte? Za kolik se může prodávat ten Omc Z náhon??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 29. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 29. Červenec 2019 jinak original motor tam byl OMC 5,7 /8 200koní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 29. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 29. Červenec 2019 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 29. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 29. Červenec 2019 (upraveno) Rozhodně bych tam dal vestavěný motor ale když vidím ty vraždy co kolem mne mají ti, jejichž motor nese nápis OMC, jak se to furt sere a hlavně problém s náhradníma dílama tak bych si to hodně rozmyslel. Pokud teda nejsi šikula co si doma sám rozhodí motor a nohu a sám si to kvalitně a poctivě udělá. Nicméně v současném stavu je koupě toho OMC asi nejlogičtější volba akorát počítej a sežeň si někoho kdo ho dá pořádně do pucu, rozhodí to, podívá se do něj atp. Víc ti asi neporadím.PS: a na rovinu si myslím, že i za 50.000,- je to kup na hovno, protože tam nasypeš s motorem kilo, kilo pade a furt s nejistým výsledkem. A za 200.000,- už koupíš vcelku solidní menší kanálovku. Promiň za upřímnost. Tak či onak držím palce. Upraveno 29. Červenec 2019 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 30. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 30. Červenec 2019 Jo tak o té poruchovost sem už slyšel taky bohužel. Já z toho na začátku videl6vidinu pěkné lodi a relativně levné ale nebude to tak. Zase na druhou stránku když bude pěkná s origo motorem tak se tady pohybují okolo 300tis a kdyby měla vijit na 150 tak je to furt dobré. Ale prace na ni bude víc než dost. Neříkám že už sem nepřemýšlel nad tím se se na to vy a prodám ji ale zase za těch 50 je to prodejné vždy a nechci házet flintu do žita bez boje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 30. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2019 PS: a na rovinu si myslím, že i za 50.000,- je to kup na hovno Ja myslim, ze kup to neni spatnej. Za pade nekoupis ani ten vlek, co k tomu ma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 30. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2019 (upraveno) vlek má STK ?vlek budeš TY přihlašovat ? lod je v NL odhlášená ?lod je v ČR přihlášená ? lod budeš TY přihlašovat ?lod je s biminama - plachtama ? lod má vše potřebné jen vložit motor a připojit ? lod má dokumentaci ? lod má CE štítky ? spousta ? co stojej BALÍKPO SEČTENÍ STÁLE NEJISTEJ VÝSLEDEK - KČ , ČAS , STAROSTI ..... NEBEZPEČÍ NEPŘIHLÁŠENÍ přiklánim se ke zbavení se toho a pořídit si funkční , přihlášenou , kompletní LOD K PŘEMISTOVÁNÍ Z BODU A do bodu B Upraveno 30. Červenec 2019 uživatelem HANZTD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 30. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2019 Normálně dozadu hoď pantograf na záložní motor a sám si vyzkoušej jak to bude plout výtlakem. Nechytej mě za slovo, ale podle mě bude stačit nějaká desítka. Tu si jistě od někoho půjčíš, nebo si jí i pořiď. Tu využiješ vždycky. Zetko tam zatím nech ať nemáš díru v trupu. Letošní sezónu tak odjezdi a během klidných zimních večerů se rozhodni co dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 30. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2019 Je mi nějaká povědomá. Nebyla v inzerátech na fotkách položená na diskách? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 30. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 30. Červenec 2019 Normálně dozadu hoď pantograf na záložní motor a sám si vyzkoušej jak to bude plout výtlakem. Nechytej mě za slovo, ale podle mě bude stačit nějaká desítka. Tu si jistě od někoho půjčíš, nebo si jí i pořiď. Tu využiješ vždycky. Zetko tam zatím nech ať nemáš díru v trupu. Letošní sezónu tak odjezdi a během klidných zimních večerů se rozhodni co dál. O tom sem přemýšlel taky mám motor 15 hp ale lod je docela vysoká bych musel sedět na noze :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 30. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 30. Červenec 2019 Je mi nějaká povědomá. Nebyla v inzerátech na fotkách položená na diskách? ne ne to není ona ta tam ještě je mám takový pocit a je to jiný typ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 30. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 30. Červenec 2019 Dnes proběhli další telefonáty,bylo mi řečeno že bud originální motor a přihlásit se to dá nebo závěsnej do 40 hp kuli zrcadlu kdybych tam ctěl třeba 60 hp tak už mi to nepřihlásí protože nebudu mít certifikaci na zrcadlo. a nebo jakejkoliv vestavěnej ale přihlasit to v holansku. a bylo mi rečeno at pocitám za motor 60 až 100 tisic až sem se z toho osypal a v jednu chvili sem si řikal že mi vesla postačí :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 31. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2019 Normálně dozadu hoď pantograf na záložní motor a sám si vyzkoušej jak to bude plout výtlakem. Nechytej mě za slovo, ale podle mě bude stačit nějaká desítka. Tu si jistě od někoho půjčíš, nebo si jí i pořiď. Tu využiješ vždycky. Zetko tam zatím nech ať nemáš díru v trupu. Letošní sezónu tak odjezdi a během klidných zimních večerů se rozhodni co dál. O tom sem přemýšlel taky mám motor 15 hp ale lod je docela vysoká bych musel sedět na noze :-) Dálkové ovládání? :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 31. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2019 Doporučuju dříve než budeš investovat do slabšího motoru, případně dálkového ovládání vyzkoušet plavbu ve výtlaku na delší vzdálenost.Klouzavá loď jako, je tato není na výtlak konstruovaná a plavba nebude nijak příjemná. Slabší motor než nejméně 100 hp nemá na loď této velikosti cenu dávat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 31. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2019 Ten přívěs je bržděnej? Nevidím tam táhlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 31. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2019 Dnes proběhli další telefonáty,bylo mi řečeno že bud originální motor a přihlásit se to dá nebo závěsnej do 40 hp kuli zrcadlu kdybych tam ctěl třeba 60 hp tak už mi to nepřihlásí protože nebudu mít certifikaci na zrcadlo. a nebo jakejkoliv vestavěnej ale přihlasit to v holansku. a bylo mi rečeno at pocitám za motor 60 až 100 tisic až sem se z toho osypal a v jednu chvili sem si řikal že mi vesla postačí :-) O pár dnů výš píšeš, že můžeš koupit "origo plně osazenej za 40". Proč vymýšlet jiné nesmysly a podivnosti. Je celkem jedno, jestli tam naroubuješ 15 či 60 HP, pojede to zhruba stejně blbě. V podobných nesmyslech si libují Němci, snad každá třetí kajutovka se "honosí" záložním motorem s nesmyslně malým výkonem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 31. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 31. Červenec 2019 Normálně dozadu hoď pantograf na záložní motor a sám si vyzkoušej jak to bude plout výtlakem. Nechytej mě za slovo, ale podle mě bude stačit nějaká desítka. Tu si jistě od někoho půjčíš, nebo si jí i pořiď. Tu využiješ vždycky. Zetko tam zatím nech ať nemáš díru v trupu. Letošní sezónu tak odjezdi a během klidných zimních večerů se rozhodni co dál. O tom sem přemýšlel taky mám motor 15 hp ale lod je docela vysoká bych musel sedět na noze :-) Dálkové ovládání? :) už to zkoumám jak to na nečisto vyrobit na drzák z nahonu origo tahla vyjdou :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 31. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 31. Červenec 2019 Ten přívěs je bržděnej? Nevidím tam táhlo. ano je bržděný je to žešený hydraulicky trubičky jsou v rámu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 31. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 31. Červenec 2019 Dnes proběhli další telefonáty,bylo mi řečeno že bud originální motor a přihlásit se to dá nebo závěsnej do 40 hp kuli zrcadlu kdybych tam ctěl třeba 60 hp tak už mi to nepřihlásí protože nebudu mít certifikaci na zrcadlo. a nebo jakejkoliv vestavěnej ale přihlasit to v holansku. a bylo mi rečeno at pocitám za motor 60 až 100 tisic až sem se z toho osypal a v jednu chvili sem si řikal že mi vesla postačí :-) O pár dnů výš píšeš, že můžeš koupit "origo plně osazenej za 40". Proč vymýšlet jiné nesmysly a podivnosti. Je celkem jedno, jestli tam naroubuješ 15 či 60 HP, pojede to zhruba stejně blbě. V podobných nesmyslech si libují Němci, snad každá třetí kajutovka se "honosí" záložním motorem s nesmyslně malým výkonem. je to jednoduché nechce se mi dávat 40 za motor schanět věci co hybí po případě nahradni dily co se poserou a řešit mega spotřebua když prodám nohu tak mi to zaplatí čast motoru. Neřikám že by se mi to nelíbylo s origo motorem ale na moje ježdění měsíc v roce je to podle mě zbytečnej přepich a opravy a udřžba se bude muset dělat tak i tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se