kosak Zveřejněno 15. Březen 2019 Sdílet Zveřejněno 15. Březen 2019 Zdravim pánové, mam pár dotazů k vodnímu lyžování v okolí Ústí n/L.Dráha pro lyžování u Brné patří KVM Brná? Nikde nemůžu najít správce.Co hrozí za postihy v případě, že nemám zapsané oko na vlečení lyžaře v LO?? Kontroluje kvůli tomu vůbec PČR nebo SPS na vodě?? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 15. Březen 2019 Sdílet Odesláno 15. Březen 2019 (upraveno) Když dodržuješ slušnost chování na dráze a co je napsáno na cedulích , nejsi terčem sledování , kluci na to koukaj z okna :-D tažný - (snad ho zapsaný už mít v ČR nemusíš , ale mužeš tahat jen na místě k tomu určenym AVŠAK některý státy to zapsání vyžadujou), dál u tažnýho musíš mít součástí VYPÍNACÍ PRVEK pro uchycení tažnýho lana (TAKOVÁ SPEŠL KARABINA) , já si nechal tažák pro klid na vodě dopsat na SPS a KARABINU vozim fyzicky sebou .... komu dráha patří nevim (snad ten usek zřídila SPS) , a nikdy sme nikomu nepřekáželi , vždy se vše dohodlo se všema přítomnejma kaskadérama na vodě :-D je to přesně 1 KM pro amaterskou zábavu :cool:>>> Způsobilost plavidel k vlečení lyžařůVodní lyžař může být na vodních cestách České republiky vlečen pouze za plavidlem, které je k vlečení vodního lyžaře způsobilé ve smyslu ustanovení 7.01.2 přílohy č. 2 vyhlášky č. 334/2015 Sb., o vedení rejstříku malých plavidel a technické způsobilosti malých plavidel, převozních lodí a plovoucích zařízení k provozu na vodních cestách. Tuto způsobilost doporučujeme nechat zapsat do lodního osvědčení plavidla.Podle výše uvedeného ustanovení plavidlo, které je určené a používané k vlečení osob při vodním lyžování a obdobných činnostech, je vybaveno vhodným vlečným zařízením s dobře ovladatelným vypínacím prvkem pro uchycení vlečného lana. Toto vlečné zařízení je součástí plavidla a ovládáno z něho. Upraveno 16. Březen 2019 uživatelem HANZTD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 17. Březen 2019 Autor Sdílet Odesláno 17. Březen 2019 Tažný tam právě zapsaný být musí a pro zapsání ho musíš umístit 1/3 délky od zrcadla. Na to abychom se párkrát za rok projeli na waku mi to teda přijde jako těžká kravina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 17. Březen 2019 Sdílet Odesláno 17. Březen 2019 Ano musí. Musíš mít rampu a nebo vodní skútr ten má většinou hák z výroby. Jen těch oficiálních míst na lyžování je hodně málo. Já musím projet skoro celé Slapy přes dvě omezení v kluzu abych se tam dostal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 17. Březen 2019 Sdílet Odesláno 17. Březen 2019 Mám na lodi od výrobce originální tažné zařízení, ale není to rampa. Je to tyč s okem na zádi. Může být? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 17. Březen 2019 Sdílet Odesláno 17. Březen 2019 (upraveno) Toto je odpověd přímo z SPS , takže každej se s tim poperte a naložte sam za sebe ;)já čestně mužu prohlasit , že sem se tomuto tematu loni pověnoval dosti a nejen ja ale i TRENER VODNÍ LYŽAŘSKÉ REPRE ČR on ví :lol: upload image Upraveno 17. Březen 2019 uživatelem HANZTD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 17. Březen 2019 Sdílet Odesláno 17. Březen 2019 (upraveno) Vždycky mě fascinuje jak lidi jsou skálopevně přesvědčeni aniž by si 1) oveřili aktuální znění zákona 2) kupříkladu si zavolali o vyjádření na SPS. Samozřejmě má HANZ pravdu, žádné tažné už povinně býti nemusí, musí být pouze vypínací karabina která se dá obsluhovat na dálku další osobou. Další diskuse na toto téma tak postrádá smysl. Internet má každý a číslo na SPS je také k mání. Lyžování zdar! Upraveno 17. Březen 2019 uživatelem Sullaco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 17. Březen 2019 Sdílet Odesláno 17. Březen 2019 (upraveno) Nejdřív sem jim dal šanci , teď SPS vyjádření (2 dny sem to hledal) a víc k tomu už TRENÉRE ani taky nemam ;) Upraveno 17. Březen 2019 uživatelem HANZTD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 17. Březen 2019 Autor Sdílet Odesláno 17. Březen 2019 Sullaco: já se na to ptal přímo chlapa z SPS co dělá technický... mmj. to bylo tento týden a řekl mi, že: musí být na lodi certifikované oko, zapsané v LO a pokud ho chci zapsat, musí být 1/3 délky od zádě. Když jsem na něj udiveně koukal, tak mi ještě začal vysvětlovat blbosti, proč to tak má být a když jsem mu odvětil, že tuhle kravinu máme zase jenom mi v ČR, tak byl oheň na světě a furt něco brblal :-)Takže,asi proto tahle diskuze vznikla ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 18. Březen 2019 Sdílet Odesláno 18. Březen 2019 Je to o tom že se u nás zákony tak rychle mění že je člověk nestačí ani vstřebávat. Před pár lety jsem přihlašoval loď (již evidovanou v ČR)Kde bylo tažné na lyžování zapsáno a oni mi ho vymázli s tím že bez rampy to nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky