Přejít na obsah
Plavidla.cz

Vodní lyže na dolním Labi

kosak

Doporučené příspěvky

Zdravim pánové, mam pár dotazů k vodnímu lyžování v okolí Ústí n/L.

Dráha pro lyžování u Brné patří KVM Brná? Nikde nemůžu najít správce.

Co hrozí za postihy v případě, že nemám zapsané oko na vlečení lyžaře v LO?? Kontroluje kvůli tomu vůbec PČR nebo SPS na vodě??

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když dodržuješ slušnost chování na dráze a co je napsáno na cedulích , nejsi terčem sledování , kluci na to koukaj z okna :-D

tažný - (snad ho zapsaný už mít v ČR nemusíš , ale mužeš tahat jen na místě k tomu určenym AVŠAK některý státy to zapsání vyžadujou), dál u tažnýho musíš mít součástí VYPÍNACÍ PRVEK pro uchycení tažnýho lana (TAKOVÁ SPEŠL KARABINA) , já si nechal tažák pro klid na vodě dopsat na SPS a KARABINU vozim fyzicky sebou ....

komu dráha patří nevim (snad ten usek zřídila SPS) , a nikdy sme nikomu nepřekáželi , vždy se vše dohodlo se všema přítomnejma kaskadérama na vodě :-D

je to přesně 1 KM pro amaterskou zábavu :cool:

>>> Způsobilost plavidel k vlečení lyžařů

Vodní lyžař může být na vodních cestách České republiky vlečen pouze za plavidlem, které je k vlečení vodního lyžaře způsobilé ve smyslu ustanovení 7.01.2 přílohy č. 2 vyhlášky č. 334/2015 Sb., o vedení rejstříku malých plavidel a technické způsobilosti malých plavidel, převozních lodí a plovoucích zařízení k provozu na vodních cestách. Tuto způsobilost doporučujeme nechat zapsat do lodního osvědčení plavidla.

Podle výše uvedeného ustanovení plavidlo, které je určené a používané k vlečení osob při vodním lyžování a obdobných činnostech, je vybaveno vhodným vlečným zařízením s dobře ovladatelným vypínacím prvkem pro uchycení vlečného lana. Toto vlečné zařízení je součástí plavidla a ovládáno z něho.

Upraveno uživatelem HANZTD
Odkaz ke komentáři

Vždycky mě fascinuje jak lidi jsou skálopevně přesvědčeni aniž by si 1) oveřili aktuální znění zákona 2) kupříkladu si zavolali o vyjádření na SPS. Samozřejmě má HANZ pravdu, žádné tažné už povinně býti nemusí, musí být pouze vypínací karabina která se dá obsluhovat na dálku další osobou. Další diskuse na toto téma tak postrádá smysl. Internet má každý a číslo na SPS je také k mání. Lyžování zdar! Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Sullaco: já se na to ptal přímo chlapa z SPS co dělá technický... mmj. to bylo tento týden a řekl mi, že: musí být na lodi certifikované oko, zapsané v LO a pokud ho chci zapsat, musí být 1/3 délky od zádě. Když jsem na něj udiveně koukal, tak mi ještě začal vysvětlovat blbosti, proč to tak má být a když jsem mu odvětil, že tuhle kravinu máme zase jenom mi v ČR, tak byl oheň na světě a furt něco brblal :-)

Takže,asi proto tahle diskuze vznikla ;-)

Odkaz ke komentáři