kosak Odesláno 30. Červen 2019 Sdílet Odesláno 30. Červen 2019 Panove, s temahle pitomejma nazorama, ze zadny kurz nepotrebujete, se prosim drzte dal ode me i me lode. V opacnem pripade doufam, ze mate aspon pojisteni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Červen 2019 Sdílet Odesláno 30. Červen 2019 Panove, s temahle pitomejma nazorama, ze zadny kurz nepotrebujete, se prosim drzte dal ode me i me lode. V opacnem pripade doufam, ze mate aspon pojisteni.Nebuď takovej pesimista. Taky jsem žádný kurz nikdy neabsolvoval, ale je fakt že na vodě jsem od malička a začínal jsem od canoe přes plachetnice až k motoru. A žádný kurz té nenaučí to co praxe. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 30. Červen 2019 Sdílet Odesláno 30. Červen 2019 Je pravda že spousty z nás je na vodě od malička a měli jsme tu čest naslouchat někoho zkušenějšího kdo nám řekl jak se na vodě chovat. Však dle chování některých vůdcu malých plavidel dnes ani nevědí co je to přechodový režim. Nemluvě o ježdění kolem zakotvených plavidel, noční jízdě s muzikou naplno atd. Vždy jsem byl pro povolení jízdy v kluzu na českých přehradách avšak dnes přitom co vidím co se na vodě děje bych souhlasil i se zavedením provozu pouze ve výtlačném režimu .Povinný kurz slušného chování a pravidel na vodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 30. Červen 2019 Sdílet Odesláno 30. Červen 2019 Nebuď takovej pesimista. Budu pesimista. Vidim na Žernosekách, co lidi vyváděj, protože jim chybí základní znalosti ovládání lodě. A to nemá nic společnýho se zásadami slušnýho chování, ale že jim nikdo kompetentní neřekl a neukázal, co dělá loď například v silnějším větru ;) A od toho ty kurzy jsou :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaŠ Odesláno 30. Červen 2019 Sdílet Odesláno 30. Červen 2019 Nebuď takovej pesimista. Budu pesimista. Vidim na Žernosekách, co lidi vyváděj, protože jim chybí základní znalosti ovládání lodě. A to nemá nic společnýho se zásadami slušnýho chování, ale že jim nikdo kompetentní neřekl a neukázal, co dělá loď například v silnějším větru ;) A od toho ty kurzy jsou :) Já jezdil na plachetnici 6 let a až pak dělal zkoušky.a ani kurz slušnému chování nenaučí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 30. Červen 2019 Sdílet Odesláno 30. Červen 2019 To bude proto, že mnoho ze školitelů jsem na vodě za 54 let nikdy nepotkal.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 1. Červenec 2019 To bude proto, že mnoho ze školitelů jsem na vodě za 54 let nikdy nepotkal.. :) :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gustynos Odesláno 4. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 4. Červenec 2019 Moc děkuji všem za rady a příspěvky. Na kurz jsem již přihlášen a už se těším. Jsem úplný začátečník a tak si myslím, že kurz pro získání nějakých základů bude fajn. Zbytek už bude muset vyjít z praxe jak říkáte. Nejsem rozhodně nějaký střelec, který vše hned zná a dokonale ovládá. Proto jsem rád, že můžu být tady mezi vámi. Zkušenými matadory. Ať se vám všem daří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 15. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2019 (upraveno) Zdravim,zítra jdu kupovat další krám (čti starší motor), tak mi prosím držte palce ať nehamtnu znovu do lejna :)Nejhorší je, že jsem objednaný na technickou prohlídku (kvůli novému motoru) až na konec léta, takže mě čeká plutí bez registrace :( Upraveno 15. Červenec 2019 uživatelem marx2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 15. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2019 Zdravim,tak mi prosím držte palce ať nehamtnu znovu do lejna :):( Co si vzít někoho, kdo tomu rozumí? :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 15. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2019 Nikoho takovýho neznam, zkusím do druhice zariskovat.Stejně se, dokud to nedám na loď a neprojedu, nic moc nepozná.Loď je na Slapech, motor v Praze. Podám report :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 15. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2019 Nech si ho hlavně nastartovat :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 15. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2019 Jo jo.Kdyby jste se někdo znalej poflakoval kolem poledne v Praze Podolí, tak se klidně přidejte.Třeba mi pomůžete ušetřit několik desítek tisíc a nervy :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 15. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2019 Z Prahy třeba někoho najdeš. A když sem dáš fotky, tak ti třeba někdo rovnou řekne, že to neni dobrý :) Rozumim vcelku motorkám a přesto jsem si na každou koupi bral kámoše motorkáře, přece jenom ten druhej neni poblázněnej jako já a vidí věci co já nevidim :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 15. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2019 Je tajemstvím co a koho kupuješ? Třeba bych věděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 15. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2019 (upraveno) proč technická na konec léta ??? přijedu na SPS v uřední den a hodinu přednesu požadavek o provedení TK předložim vyplněnou žádost , zaplatim na pokladně danou sumu a je mi vyhověnokontrolovaný PŘEDMĚT mám samo sebou Upraveno 15. Červenec 2019 uživatelem HANZTD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 16. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 16. Červenec 2019 Zdar a sílu, lidé dobří :)Koupil jsem, koupil v Podolí od pana Pokorného.Je to Yamaha 30 hp tříhrnec dvoutakt.Elektrostart, dobíjení, prostě pohoda :)Nyní je loď i s motorem u servismena, na konci týdne budu moudřejší.Můžete klidně odkazovat na můj případ, jako na odstrašující :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 16. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 16. Červenec 2019 (upraveno) proč technická na konec léta ??? přijedu na SPS v uřední den a hodinu přednesu požadavek o provedení TK předložim vyplněnou žádost , zaplatim na pokladně danou sumu a je mi vyhověnokontrolovaný PŘEDMĚT mám samo sebou Nikam loď tahat nebudu, natož do díry, kde sídlí SPS v Práglu :DTam se nevymanévruju ani s autem, natož s vlekem a lodí!Jsem holt nešika :) Upraveno 17. Červenec 2019 uživatelem marx2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 17. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 17. Červenec 2019 Jinak, potřeboval bych poradit, jak zkrátit lanka s bowdenama od ovládacího panelu k motoru.Jsou asi tak třikrát delší než potřebuji. Díky za tip. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 17. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 17. Červenec 2019 Zkrátíš je jen tak, že si koupíš nové. Sám to pořádně neuděláš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 17. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 17. Červenec 2019 Zkrátíš je jen tak, že si koupíš nové. Sám to pořádně neuděláš. Ok, zkusím se poohlédnout. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 17. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 17. Červenec 2019 Od Pokorného co měl servis na Veslaku? Já měl zato že skončil. Jinak na zápis jiného motoru stačí přivézt jen motor pokud loď má technickou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 17. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 17. Červenec 2019 Od Pokorného co měl servis na Veslaku? Já měl zato že skončil. Ano, sympaťák jeden ušatej :)Takovýhle solitéry mám nejraději. Prostě osobnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hbredy Odesláno 19. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2019 Zdar a sílu, lidé dobří :)Koupil jsem, koupil v Podolí od pana Pokorného.Je to Yamaha 30 hp tříhrnec dvoutakt.Elektrostart, dobíjení, prostě pohoda :)Nyní je loď i s motorem u servismena, na konci týdne budu moudřejší.Můžete klidně odkazovat na můj případ, jako na odstrašující :D Tak tenhle motor mám i na svém křižníku Tullio Abbate a myslím že jim to spolu hezký šlape. Zatím bez jediného problému... Tak přeji i Tobě aby sis už konečně začal tu vodu užívat;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 19. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2019 Zdar a sílu, lidé dobří :)Koupil jsem, koupil v Podolí od pana Pokorného.Je to Yamaha 30 hp tříhrnec dvoutakt.Elektrostart, dobíjení, prostě pohoda :)Nyní je loď i s motorem u servismena, na konci týdne budu moudřejší.Můžete klidně odkazovat na můj případ, jako na odstrašující :D Tak tenhle motor mám i na svém křižníku Tullio Abbate a myslím že jim to spolu hezký šlape. Zatím bez jediného problému... Tak přeji i Tobě aby sis už konečně začal tu vodu užívat;-) Nojo vlastně!Tak fajn. Díky, taky doufám, motůrek je to moc fajnovej.Akorát to nějak nejde, a jelikož jsem loď dával na vodu včera večír, zatím ani nevím proč.Startuje krásně, tichý, neklepe se jak mlátička a design mi k mé bárce rovněž sedí lépe.Akorát vůbec nejde do skluzu, a jede tak poloviční rychlostí co ta předchozí 25 Evinrude. Mám podezření, že to bude tím dlouhým bowdenem a nějakým nastavením plynu na straně motoru.Jak to mechanik ve spěchu montoval, asi moc spěchal :) Prosím tě, jak máš vyřešený zatáčení/otáčení motoru při řízení?Jako já? Přes takovej jakoby kloub z boku toho výžlabu pro motor? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky