Přejít na obsah
Plavidla.cz

Rada nováčkovi

RóJa

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 194
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Zveřejněné obrázky

Panove, s temahle pitomejma nazorama, ze zadny kurz nepotrebujete, se prosim drzte dal ode me i me lode. V opacnem pripade doufam, ze mate aspon pojisteni.

Nebuď takovej pesimista. Taky jsem žádný kurz nikdy neabsolvoval, ale je fakt že na vodě jsem od malička a začínal jsem od canoe přes plachetnice až k motoru. A žádný kurz té nenaučí to co praxe. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda že spousty z nás je na vodě od malička a měli jsme tu čest naslouchat někoho zkušenějšího kdo nám řekl jak se na vodě chovat. Však dle chování některých vůdcu malých plavidel dnes ani nevědí co je to přechodový režim. Nemluvě o ježdění kolem zakotvených plavidel, noční jízdě s muzikou naplno atd. Vždy jsem byl pro povolení jízdy v kluzu na českých přehradách avšak dnes přitom co vidím co se na vodě děje bych souhlasil i se zavedením provozu pouze ve výtlačném režimu .Povinný kurz slušného chování a pravidel na vodě.
Odkaz ke komentáři

Nebuď takovej pesimista.

Budu pesimista. Vidim na Žernosekách, co lidi vyváděj, protože jim chybí základní znalosti ovládání lodě. A to nemá nic společnýho se zásadami slušnýho chování, ale že jim nikdo kompetentní neřekl a neukázal, co dělá loď například v silnějším větru ;)

A od toho ty kurzy jsou :)

Odkaz ke komentáři

Nebuď takovej pesimista.

Budu pesimista. Vidim na Žernosekách, co lidi vyváděj, protože jim chybí základní znalosti ovládání lodě. A to nemá nic společnýho se zásadami slušnýho chování, ale že jim nikdo kompetentní neřekl a neukázal, co dělá loď například v silnějším větru ;)

A od toho ty kurzy jsou :)

Já jezdil na plachetnici 6 let a až pak dělal zkoušky.

a ani kurz slušnému chování nenaučí.

Odkaz ke komentáři

Moc děkuji všem za rady a příspěvky. Na kurz jsem již přihlášen a už se těším. Jsem úplný začátečník a tak si myslím, že kurz pro získání nějakých základů bude fajn. Zbytek už bude muset vyjít z praxe jak říkáte. Nejsem rozhodně nějaký střelec, který vše hned zná a dokonale ovládá. Proto jsem rád, že můžu být tady mezi vámi. Zkušenými matadory. Ať se vám všem daří.
Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...

Zdravim,

zítra jdu kupovat další krám (čti starší motor), tak mi prosím držte palce ať nehamtnu znovu do lejna :)

Nejhorší je, že jsem objednaný na technickou prohlídku (kvůli novému motoru) až na konec léta, takže mě čeká plutí bez registrace :(

Upraveno uživatelem marx2000
Odkaz ke komentáři

proč technická na konec léta ??? přijedu na SPS v uřední den a hodinu přednesu požadavek o provedení TK předložim vyplněnou žádost , zaplatim na pokladně danou sumu a je mi vyhověno

kontrolovaný PŘEDMĚT mám samo sebou

Nikam loď tahat nebudu, natož do díry, kde sídlí SPS v Práglu :D

Tam se nevymanévruju ani s autem, natož s vlekem a lodí!

Jsem holt nešika :)

Upraveno uživatelem marx2000
Odkaz ke komentáři

Zdar a sílu, lidé dobří :)

Koupil jsem, koupil v Podolí od pana Pokorného.

Je to Yamaha 30 hp tříhrnec dvoutakt.

Elektrostart, dobíjení, prostě pohoda :)

Nyní je loď i s motorem u servismena, na konci týdne budu moudřejší.

Můžete klidně odkazovat na můj případ, jako na odstrašující :D

Tak tenhle motor mám i na svém křižníku Tullio Abbate a myslím že jim to spolu hezký šlape. Zatím bez jediného problému... Tak přeji i Tobě aby sis už konečně začal tu vodu užívat;-)

Odkaz ke komentáři

Zdar a sílu, lidé dobří :)

Koupil jsem, koupil v Podolí od pana Pokorného.

Je to Yamaha 30 hp tříhrnec dvoutakt.

Elektrostart, dobíjení, prostě pohoda :)

Nyní je loď i s motorem u servismena, na konci týdne budu moudřejší.

Můžete klidně odkazovat na můj případ, jako na odstrašující :D

Tak tenhle motor mám i na svém křižníku Tullio Abbate a myslím že jim to spolu hezký šlape. Zatím bez jediného problému... Tak přeji i Tobě aby sis už konečně začal tu vodu užívat;-)

Nojo vlastně!

Tak fajn. Díky, taky doufám, motůrek je to moc fajnovej.

Akorát to nějak nejde, a jelikož jsem loď dával na vodu včera večír, zatím ani nevím proč.

Startuje krásně, tichý, neklepe se jak mlátička a design mi k mé bárce rovněž sedí lépe.

Akorát vůbec nejde do skluzu, a jede tak poloviční rychlostí co ta předchozí 25 Evinrude.

Mám podezření, že to bude tím dlouhým bowdenem a nějakým nastavením plynu na straně motoru.

Jak to mechanik ve spěchu montoval, asi moc spěchal :)

Prosím tě, jak máš vyřešený zatáčení/otáčení motoru při řízení?

Jako já? Přes takovej jakoby kloub z boku toho výžlabu pro motor?

Díky

Odkaz ke komentáři