hbredy Odesláno 28. Květen 2019 Sdílet Odesláno 28. Květen 2019 Zkusím se podívat ale obávám se že tam není, loď je prelakovana . Ale mrknu zítra až budu v garáži. Tak mě napadá jestli nebudu mít problém při technické kontrole.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 29. Květen 2019 Sdílet Odesláno 29. Květen 2019 (upraveno) Ok, díky. Můj štítek je každopádně nečitelný a technickejma loď prochází :)Jinak by mě ještě zajímalo, jak zjistím, jestli má motor alternátor (zkrátka jestli dává proud).Prodávající mi uvedl před prodejem, že daný motor dobíjí baterii, pohání rádio, echolot, světla, houkačku, čerpadlo a já nevím co ještě, ale nějak se mi to nezdá. Bez baterie při nastartovaném motoru jsou veškeré spotřebiče mrtvé.Díky Upraveno 29. Květen 2019 uživatelem marx2000 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 29. Květen 2019 Sdílet Odesláno 29. Květen 2019 Stitek vyrobi kde kdo za 300Kc. Koukni na web. U stary lode pri technicky brbrali, kdyz ho nemela. Navrhnul jsem si ho a nechal ho vyrobit. Pri dalsi tecnicky pak velka spokojenost SPS. Je lepsi ho tam mit. Predejde to mnoha dohadum.PS: napr. max. vykon motoru je stitkovy udaj a co je na stitku, to plati. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 29. Květen 2019 Sdílet Odesláno 29. Květen 2019 Stitek vyrobi kde kdo za 300Kc. Koukni na web. U stary lode pri technicky brbrali, kdyz ho nemela. Navrhnul jsem si ho a nechal ho vyrobit. Pri dalsi tecnicky pak velka spokojenost SPS. Je lepsi ho tam mit. Predejde to mnoha dohadum.PS: napr. max. vykon motoru je stitkovy udaj a co je na stitku, to plati. Ano, toto jsem měl v plánu, jakmile budu znát parametry lodě, nechám si jej vygravírovat :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hbredy Odesláno 29. Květen 2019 Sdílet Odesláno 29. Květen 2019 Tak jsem propatral všechny dutiny lodě a štítek jsem neobjevil... Tak bohužel.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 30. Květen 2019 Sdílet Odesláno 30. Květen 2019 Jasné, i tak díky.Nefrčíš náhodou po Slapské, Orlické vč. Kamické?Mi jde o spich.I když, nejprve musím dát do kupy motor :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hbredy Odesláno 30. Květen 2019 Sdílet Odesláno 30. Květen 2019 Domovské vody mám na Rozkoši mám to asi 30 km ale chystám se i na Slapy, zatím jsem tam projel jen gumák a pátral kde spustit Tullia... Jasná volba je Zrůbek... Můžem si pak napsat a třeba se sejít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 31. Květen 2019 Sdílet Odesláno 31. Květen 2019 Domovské vody mám na Rozkoši mám to asi 30 km ale chystám se i na Slapy, zatím jsem tam projel jen gumák a pátral kde spustit Tullia... Jasná volba je Zrůbek... Můžem si pak napsat a třeba se sejít. Jasný, super. Mám pocit, že dlužím setkání i dalším členům :) PS: Dnes jsem "rozchodil" motor, bylo to s největší pravděpodobností palivovou hadicí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hbredy Odesláno 1. Červen 2019 Sdílet Odesláno 1. Červen 2019 Gratuluji, většinou je to nějaká blbost ale přijít na ní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 2. Červen 2019 Sdílet Odesláno 2. Červen 2019 Gratuluji, většinou je to nějaká blbost ale přijít na ní... Díky BTW: Neví někdo, jak se trimuje takovýto motor?Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Červen 2019 Sdílet Odesláno 2. Červen 2019 Gratuluji, většinou je to nějaká blbost ale přijít na ní... Díky BTW: Neví někdo, jak se trimuje takovýto motor?Děkuji Blbě :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 2. Červen 2019 Sdílet Odesláno 2. Červen 2019 Co myslíš tím trimuje? Kde se mění trim motoru nebo jak má správně plout loď? Na zrcadle je vidět pět děr pro pět různých poloh motoru. Samozřejmě záleží i na neovlivnitelném úhlu sklonu zrcadla. Správně vytrimovaná loď by se měla chovat neutrálně viz další obrázek. PunBB bbcode testhttps://www.ohiogamefishing.com/photopost/data/500/motor_2.jpg[/img]PunBB bbcode testhttps://www.clubmarine.com.au/articleimages/19-2-Trim-your-boat/$FILE/Trim-your-boat-image7-other.jpg[/img] Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 2. Červen 2019 Sdílet Odesláno 2. Červen 2019 No to mi dobře ujel dotaz.Děkuji a omlouvám se. Já tam ty ďoury našel. Ta osa, která jde skrz ďoury, je rezavá a nejde s ní hnout.Mi šlo o to, sklonit motor na mělčině abych jej nemusel chcípat. Ale to asi chci moc :)Každopádně děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Červen 2019 Sdílet Odesláno 2. Červen 2019 Mohl by mít na aretací vyklopení polohu na mělkou vodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 2. Červen 2019 Sdílet Odesláno 2. Červen 2019 Mohl by mít na aretací vyklopení polohu na mělkou vodu. Se obávám že to v době vzniku motoru asi nikdo neřešil.On má prostý režim vyklopeno X sklopeno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Červen 2019 Sdílet Odesláno 2. Červen 2019 (upraveno) Řešil. Mám daleko staršího Evinruda a má to. Ale tvoje verze, údajně sail, to třeba nemá. Funguje to tak, že dáš páčku na vyklopení do funkce, ale motor jen povyklopíš. tak napůl. Cvakne to a v té poloze zůstane.Vyklop nohu a udělej fotky závěsu nad tou zarezlou tyčkou a já ti řeknu, má li to. Upraveno 2. Červen 2019 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 2. Červen 2019 Sdílet Odesláno 2. Červen 2019 Okej, dik, budu u lodě o víkoši. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 9. Červen 2019 Sdílet Odesláno 9. Červen 2019 (upraveno) No tak další na lejno víkend :)Mě snad jebne. Zase tahání za šňůru jak trotl, chudák žena s pádlem v ruce :) Přecházel tomu, navzdory okolnostem, relativně odvážný, několika kilometrový výlet po vodě. Motor v podstatě chcípne jakmile stáhnu plyn na nejnižší otáčky. A pak již ho nejsem schopný nastartovat i kdybych se podělal. Pak po několika desítkách minut intenzívního tahání za šňůru konečně chytl.To bylo radosti.Jako, je mi od začátku divné, proč je motor uvnitř pod krytem tak zamaštěný a celkově zaneřáděný. I ten vnitřní antihlukový molitan je totál nasáklý něčím mastným.Tady fotky. Foceno na vodě, takže nic moc jak se dostat z kloudného úhlu. Upraveno 9. Červen 2019 uživatelem marx2000 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 9. Červen 2019 Sdílet Odesláno 9. Červen 2019 Jinak mi furt vrtá hlavu to, že mi prodejce tvrdil, že motor dobíjí baterii a napájí spotřebiče. Jak je to možné, když z motoru nevede žádný drát?Objevil jsem tři zaslepené vodiče, ovšem netuším, jestli je to ono, nebo k čemu by mohli sloužit. Viz. fotky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 9. Červen 2019 Sdílet Odesláno 9. Červen 2019 prodejce byl ŠIKOVNÝ člověk :|vyhoď ten krám a sežeň si modernější JISTOTU Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 9. Červen 2019 Sdílet Odesláno 9. Červen 2019 Vyfotit tři dráty je na dvě věci. Vyfoť z čeho vedou. Jestli černá krabička, je to usměrňovač a regler. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 9. Červen 2019 Sdílet Odesláno 9. Červen 2019 prodejce byl ŠIKOVNÝ člověk :| vyhoď ten krám a sežeň si modernější JISTOTU Díky, nejspíš ano. Žena tvrdí totéž :DZase na druhou stranu, když jede, jede pěkně. I mechanik říkal, že komprese je cajk :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 9. Červen 2019 Sdílet Odesláno 9. Červen 2019 Tady ještě fotky stran sklopení v mělké vodě :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 9. Červen 2019 Sdílet Odesláno 9. Červen 2019 Jinak mi furt vrtá hlavu to, že mi prodejce tvrdil, že motor dobíjí baterii a napájí spotřebiče. Jak je to možné, když z motoru nevede žádný drát?Objevil jsem tři zaslepené vodiče, ovšem netuším, jestli je to ono, nebo k čemu by mohli sloužit. Viz. fotky. Poměrně jednoduchým úkonem jde zjistit, zda jsou ty dráty výstupem z alternátoru nebo usměrňovače: Stačí připojit univerzální měřící přístroj elektrického napětí a z displeje odečíst hodnoty. Určit, zda se jedná o napětí stejnosměrné nebo střídavé. Ani k tomu není třeba internet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 9. Červen 2019 Sdílet Odesláno 9. Červen 2019 No tak další na lejno víkend :)Mě snad jebne. Zase tahání za šňůru jak trotl, chudák žena s pádlem v ruce :) Přecházel tomu, navzdory okolnostem, relativně odvážný, několika kilometrový výlet po vodě. Motor v podstatě chcípne jakmile stáhnu plyn na nejnižší otáčky. A pak již ho nejsem schopný nastartovat i kdybych se podělal. Pak po několika desítkách minut intenzívního tahání za šňůru konečně chytl.To bylo radosti.Jako, je mi od začátku divné, proč je motor uvnitř pod krytem tak zamaštěný a celkově zaneřáděný. I ten vnitřní antihlukový molitan je totál nasáklý něčím mastným.Tady fotky. Foceno na vodě, takže nic moc jak se dostat z kloudného úhlu. To jsi celou tu dobu jen tahal za špagát? Nezkusil jsi třeba něčím ucpat přívod vzduchu před karburátorem? Podíval ses alespoň na svíčku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se