oshurty Zveřejněno 6. Srpen 2018 Sdílet Zveřejněno 6. Srpen 2018 (upraveno) poradí někdo ze zkušených, jaký optimální tvar kýlu na gumák 3,3 m délky?když jsem se dotázal u jedné firmy zabývající se servisem a prodejem člunů na možnost dovybavení mého člunu (Aquapqrx 330 MKII s dřevěnou podlahou)nafukovacím kýlem, řekli mi, že je to nerentabilní, že by to stálo 15k Kč. To se mi zdá přehnané, ale budiž. Laminovací rohože, silikon nebo epoxyd a extr. polystyren mě přijde na nějakých 5k Kč a vlastní práci )zimní večery jsou dlouhé, teplou garáž mám) způsob upevnění na člun bych buď vymyslel, nebo zkusil něco vygooglit...jenom ten tvar...poradíte ??? pls...děkujiedit: zapomněl jsem napsat, že uvítám podnětné rady a ne : vykašli se nato...řídím se heslem: všechno jde, jenom malé děti se musí nosit Upraveno 6. Srpen 2018 uživatelem oshurty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 6. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2018 Jsem zvědav jak chceš spojit nafukovací buřty s tím novým laminátovým kýlem.Je to trochu bláznivý nápad.člun raději prodej a já ti mohu nabídnout stejně velký od nejlepšího výrobce,kde je použitoa ještě k napojení podlahy s buřty AL profily.Nový stojí cca 55000,-Nechám ti tento za 27000,- Stojí mi nafouknutý již 2 roky v garáži a to bez jakéhokoliv dofukování!bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 6. Srpen 2018 Autor Sdílet Odesláno 6. Srpen 2018 děkuji za nabídku, ale nemám zájem... a to spojení? něco vymyslím, pár nápadů v hlavě mám....viděl jsem už i kýl z nerezu tl 10 mm ve tvaru T a světě div se -klouže se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 6. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2018 Já měl RIB 3m originál. Ten laminát se dělá komorový spojený se zrcadlem s výztuhami do zrcadla. Materiál nafukovacích buřtů je mnohem silnější než u běžných skládací člunů. No nebudu říkat že je to nesmysl když si to slyšet nechtěl. 😠Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 6. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2018 Pochopil jsem správně, že chceš udělat jakousi laminátovou vložku místo původní podlahy a středního nafukovacího válce a dát jí mezi buřty a gumu dna? To by asi šlo, ale tvarem budeš omezen vůlí gumy dna. Jiného s tím asi nevymyslíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 7. Srpen 2018 Autor Sdílet Odesláno 7. Srpen 2018 taurus: ano, pochopil dobře, ale nemám ani nafukovací kýl, takže ten laminát bude takový "vyndací a zas tam dací", vzadu chycený k zrcátku, vepředuješt+ě nevím, ale jak jsem viděl tan nerezový kýl, tak ho vepředu držela taková ta napínací kurta s ráčnou..., věřím, že vymyslím něco elegantnějšího, Ten kýl bude domontovatelný, ale skládat se bude předpokládám pouze na zimu.....jinak jsem našel kýl a mám jakýsi vzor: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 7. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2018 Pokud to vložíš dovnitř, tak nic přidělávat nemusíš. Po nafouknutí to válce udrží. Co jsem ale nepochopil, to je ten nerezový kýl. V úvodu píšeš že nechceš, aby ti to někdo rozmlouval. Já jsem ten poslední, kdo by ti chtěl rozkopávat bábovčičky, ale ta myšlenka se mi moc nezdá. I když se ti to vydaří, tak přinejmenším se bude v meziprostoru držet voda kterou bez rozebírání nijak ven nedostaneš. Fakt je asi lepší vzít zamýšlené vložené peníze a přidat to, za co bys prodal to co máš (o času stráveném experimentem s nejasným výsledkem ani nemluvím) a koupit RIBa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 7. Srpen 2018 Autor Sdílet Odesláno 7. Srpen 2018 (upraveno) ten nerezový kýl: představte "T" profil 20 cm 200 cm dlouhý, vzadu uchycený za zrcátko, vepředu upevňovací kurtou s ráčnou tady zjednodušené schema toho nerezu: co se té mé představy týče: měl by to být v podstatě uzavřený plovák, připevněný (ne natvrdo) zespodu vně ke člunu, přemýšlím, jestli udělat kopyto z polystyrenu a celé zalaminovat, nebo udělat ten plovák z překližky a to celé zalaminovat, včetně nějakých upevňovacích prvků. Teď bych prosil rady, jak na to... použít sklotextil, nebo skelné rohože, kolik vrstev, lepidlo- epoxyd nebo polyuretan.... Upraveno 7. Srpen 2018 uživatelem oshurty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 7. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2018 taurus: ano, pochopil dobře, ale nemám ani nafukovací kýl, takže ten laminát bude takový "vyndací a zas tam dací", vzadu chycený k zrcátku, vepředuješt+ě nevím, ale jak jsem viděl tan nerezový kýl, tak ho vepředu držela taková ta napínací kurta s ráčnou..., věřím, že vymyslím něco elegantnějšího, Ten kýl bude domontovatelný, ale skládat se bude předpokládám pouze na zimu.....jinak jsem našel kýl a mám jakýsi vzor:https://s15.postimg.cc/719o9669z/K_l0011.jpgPokud člun nemá ani nafukovací kýl, potom nejsou k podobnému počinu přizpůsobeny boční válce: Ty jsou u člunů s kýlem v přední třetině zvednuty. No a podobných né nepodstatných věcí během přestavby najdeš povícero. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 7. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2018 (upraveno) Myslel jsem, že jsem už viděl vše :) Není lepší koupit už hotový RIB? Nevím nevím no... Upraveno 7. Srpen 2018 uživatelem Sullaco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 7. Srpen 2018 Autor Sdílet Odesláno 7. Srpen 2018 Mám tento model, příď zvednutou má , jinak bych do toho experimentu nešel...https://www.thenauticstore.com/en/inflatable-boats/200-pneumatics-aquaparx-grey-rib-330-mkii-pro-with-slatted-floor.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 7. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2018 Tak teď moje zmatení dosáhlo vrcholu. Co si vlastně od té úpravy slibuješ? To už můžeš ten gumák rovnou přikurtovat k laminátové loďce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 7. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2018 Mám tento model, příď zvednutou má , jinak bych do toho experimentu nešel...https://www.thenauticstore.com/en/inflatable-boats/200-pneumatics-aquaparx-grey-rib-330-mkii-pro-with-slatted-floor.htmlTož hodně štěstí při přestavbě. Podle názvu je to RIB, zvedlá příď, ovšem bez kýlu. Materiál je tedy kvalitní 1,2mm silné PVC. Motor do 15PS, to musí být divoká jízda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 7. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2018 Jirkas - co bys taky chtěl za ty peníze. Ostatně to profi video (byť nerozumím textu) mnohé napovídá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2018 Mám tento model, příď zvednutou má , jinak bych do toho experimentu nešel...https://www.thenauticstore.com/en/inflatable-boats/200-pneumatics-aquaparx-grey-rib-330-mkii-pro-with-slatted-floor.htmlTož hodně štěstí při přestavbě. Podle názvu je to RIB, zvedlá příď, ovšem bez kýlu. Materiál je tedy kvalitní 1,2mm silné PVC. Motor do 15PS, to musí být divoká jízda.Jak to může být RIB, když nemá pevné dno??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 8. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2018 Jak to může být RIB, když nemá pevné dno???Jmenuje se to RIB 330 MKII PRO. Na internetu a v televizi se nelže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 8. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2018 (upraveno) Není rychlejší ke zničení gumáku použít nějaký velký nůž? Stačí dvě máchnutí a už je to neopravitelně rozřezané.Proč složitě vyrábět kopyto, laminátový díl, spasovávat to tam a čekat až na první či třetí projížďku, kdy dojde k jeho destrukci? :rolleyes:Ty síly z nového dílu se nikdy nepřenesou do gumového člunu tak, aniž by ho dříve či později nepoškodily. Prostě ta nafouklina na to není konstruovaná! Upraveno 8. Srpen 2018 uživatelem Lubor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2018 Oprav mě, jestli to vidim špatně. Když vyrobíš ten trup, tak už máš podle mě prakticky vyrobenou téměř celou loď. Minimálně to nejnáročnější z ní. Co získáš tím, že na ten trup přilepíš ještě gumový buřty? Sezení? Děláš to kvůli technický? Abys mohl používat víc, než pětikoňku?Jestli chceš lepší loď, tak přemýšlej o lepší lodi a ne o vylepšování něčeho, co se k tomu moc nehodí.P.S. Zajeď si do Chorvatska na výlet, obejdi skládky za marinama. Tam se tohohle válí hromady. Sám jsem viděl 3 vyhozený ve skradinu, 2 v rogoznici a 2 v trogiru.Jeden gumák jsem si sám vzal. Kupodivu nikde neuchází. Zažraný fleky jsem umyl tetrahydrosráčem a lamely do podlahy jsem si uřízl sám.Ty s laminátovym trupem jsem bohužel neměl jak odvézt. :D Jinak bych si taky určitě jeden vzal. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 8. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2018 Oshurty - i když jsi v prvním příspěvku psal, že nechceš rady typu "nedělej to", ničeho jiného ses v podstatně nedočkal. Moc se tomu nediv. Co mě ale nejvíc překvapilo, to jsou stránky z tvého odkazu. To je typická lumpárna. Hezké, nic neříkající obrázky, v názvu RIB, cena z říše snů... Nedivím se, že někdo bez hlubších znalostí skočí na špek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 8. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2018 Oshurty - i když jsi v prvním příspěvku psal, že nechceš rady typu "nedělej to", ničeho jiného ses v podstatně nedočkal. Moc se tomu nediv. Co mě ale nejvíc překvapilo, to jsou stránky z tvého odkazu. To je typická lumpárna. Hezké, nic neříkající obrázky, v názvu RIB, cena z říše snů... Nedivím se, že někdo bez hlubších znalostí skočí na špek.Zase pro někoho, kdo to má na občasný svezení někde po rybníku, nebo český řece, to je lepšejší než to nejlepší od Intexu. Přitom to je jen o trochu dražší.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 8. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2018 je chválihodný že to "šamanství" s laminovanim a pokusnym spojovánim nespojitelnýho nemyslíš vážně , ale naopak vážně uvažuješ o koupi origo RIB gumáku ;) ,, jinak si radši zajeď do Pelhřimova ať víš do čeho jdeš :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 8. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2018 Oline, ten člun za ty peníze vůbec nevypadá špatně. Jde ale o to, že někomu někdo řekne "kup si RIBa" a on v dobré víře koupí tohle. Kdybych ten inzerát viděl bez téhle debaty, tak jediný varovný signál by byla cena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 8. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2018 (upraveno) To souhlasím. Pokud ale někdo neznalej chce nakupovat RIB, tak se snad poradí s někým aspoň trochu znalým. Když bude mít takový ego, že bude pod jeho úroveň se s někým poradit, tak dobře mu tak.... :-)Třeba já bych do něj klidně šel. Teď jedu na víkend na Hracholusky a bylo by mi milejší hodit tohle do kufru, než sebou tahat ty mý necky na vozejku. Upraveno 8. Srpen 2018 uživatelem Olin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 8. Srpen 2018 Autor Sdílet Odesláno 8. Srpen 2018 AbYch uvedl pár věcí na pravou míru:ten člun jsem koupil jako rok starý, od důchodců z DE, byl pouze jednou na vodě- to aby si vyzkoušeli jak se zprovozňuje. Prodávali ho ze zdravotních důvodů. za celkovou cenu 550 € ke člunu bylo: nový, suchý motor 1kW benzín 4takt, 450W elektromotor MinnKota Endura s baterií 105 Ah (stáří asi 3 roky, používali na plachetnici k manévrování), 3 záchranné vesty(nové, zabalené) kotva 6 kg s lanem 20 m, manipulační kolečka.Pro mě dobrý kauf, když to chci na rybaření, a občasné svezení někde na řece nebo kanále..... Myšlenka o laminátovém kýlu mě napadla, až při pročítání fora tady. nečekám od toho nic, jenom třeba trochu lepší jízdní vlastnosti se slabým motorem a taky tak trochu ověření svych schopností. ( jsem penzista, peníze na rozhazování nemám ale času dost) takže ještě jednou prosím, komentáře typu nech toho, zbytečná práce a pod si nechte. ještě jednou prosím o rady typu jak laminovat, ..ten Kýl nebude napevno se člunem, bude nasazovací. původní "RIB" podlahu (těch několik prkýnek) jsem vyměnil za vodovzdornou překližkuHOWGH Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 8. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2018 To opravdu byl dost dobrý kup. Co se laminování týká, ne že by to byl tak komplikovaný proces, ale konkrétní postup se všemi možnými zádrheli je asi nad rámec toho, co jsem ochoten vyťapkávat na telefonu. Pokud na tohle téma chceš pokecat, udělej si výlet na Orlík a můžem pokecat. Mail je v profilu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky