elvikol Zveřejněno 13. Červenec 2018 Sdílet Zveřejněno 13. Červenec 2018 Tak jsem se byl podívat na sjezdy kolem Brandýsa nad Labem. Líbí se mi to v Toušni, nad Brandýským jezem a komorou.Mám laminátovou motorovou loď 5,2 m a potřebuji poradit. Sjezd je docela dobrý, když je dost vody ale chybí tam malý můstek pro nasednutí.Může mi někdo poradit jak to děláte ? Je tam sice povoleno kotvení, ale břeh neumožňuje nasednutí k vzhledem k mělčině u břehu.Příští rok by se mělo v Brandýse budovat nové kotviště (dlouho to slibují), to ale neřeší problém nasednutí na loď po sjezdu.Dalo by se to nějak řešit, aby se na takových místech (u sjezdů) postavili malé veřejné nástupní můstky ? Vždyť to není velká investice. S kým by se to dalo řešit ?Díky za radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 13. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2018 zuješ se nebo si vemeš pantofle , vytáhneš nohavice nebo maš trencle a dojdeš si k žebříčku vodou ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 14. Červenec 2018 Na mam na vleku tesne pod urovni rolen podlahu (někdo miva jenom dlouhy prkno), kterou pouzivam jako molo, to ale jde jenom když mam druhyho ridice nebo tam auto nechavam stat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 14. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 14. Červenec 2018 Pokud je u nějakého sjezdu lávka, nebo molo, tak je to spíše výjimka. Všude se to řeší kraťasama a pantoflema. Přeci nejsi z cukru! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 15. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2018 Já si přitáhnu loď přídí ke sjezdu a všichni se nalodíme suchou nohou i bez mola. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 15. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2018 ja si klidně namočim nohy a a vždy to přežiju :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvikol Odesláno 16. Červenec 2018 Autor Sdílet Odesláno 16. Červenec 2018 Jasně já s tím nemám problém, rodinu to musím naučit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elvikol Odesláno 16. Červenec 2018 Autor Sdílet Odesláno 16. Červenec 2018 Ještě mám dotaz na Zdendu. V Lysé n. Labem je sjezd u mostu ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 17. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 17. Červenec 2018 jj, asi 200 m po proudu. Sjezd je zapsanej tady v itineráři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaŠ Odesláno 15. Červen 2019 Sdílet Odesláno 15. Červen 2019 Jen pro info dnes jsem byl na zarybech a jsou do vody pomalu chce to asi prodloužený vlek. Ale křenek je úplně v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
easi Odesláno 15. Červen 2019 Sdílet Odesláno 15. Červen 2019 (upraveno) Na Labi je to tezky, bud je to byvalej privoz a musis koupat auto, nebo je to novej sjezd, kdy jsou jenom polozeny panely a je to prudky jako krava... Kvuli sjezdum v okoli jsem si musel koupit auto s redukci, abych to byl schopnej vytahnout... Ja prodlouzenej vlek nemuzu mit, pac bych se nevesel do garaze. Uz jsem spekuloval i nad elektrickym navijakem, kterym vytahnu lod s vlekem k autu, ale nejakv to nemam duveru... Upraveno 15. Červen 2019 uživatelem easi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 15. Červen 2019 Sdílet Odesláno 15. Červen 2019 (upraveno) Ale můžeš si to prodloužit trubkou s žehličkou a koulí. Jen to chce dobré kolečko a umět couvat. Upraveno 15. Červen 2019 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaŠ Odesláno 20. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2019 Initineriar nefunguje můžete mi někdo upřesnit kde je v lysé sjezd ? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 20. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2019 (upraveno) Kousek od mostu po vode, na fotomape je to videt Upraveno 20. Červenec 2019 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaŠ Odesláno 20. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2019 Kousek od mostu po vode, na fotomape je to videtA dostanu tam.lod do vody bez prodlouženého vleku? Třeba křenek mám v pohodě ale záryby jsou mělké . A je od mostupo nebo proti proudu?díky za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 20. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2019 (upraveno) Po proudu a loď nevím jakou máš ale 5-6m tam v pohodě dáš.zkus kontaktovat zdenda1234 tady na fóru je mistni Upraveno 20. Červenec 2019 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaŠ Odesláno 20. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2019 Po proudu a loď nevím jakou máš ale 5-6m tam v pohodě dáš.zkus kontaktovat zdenda1234 tady na fóru je mistniMá 4.5 m mne šlo spíše zda to klesá do hloubky dost. Dík za radu Nebo sjezd u nymburka případně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 20. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2019 (upraveno) Fakt nemám sílu ti vypisovat všechny sjezdy a měřit hloubku natankuj pár litrů benzínu, někde to hod do vody a projed si kus Labe... Jinak sjezd je v K ovanicich. Nebo přijeď ke mě tam to vytáhne i trabant. Upraveno 20. Červenec 2019 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaŠ Odesláno 20. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2019 Fakt nemám sílu ti vypisovat všechny sjezdy a měřit hloubku natankuj pár litrů benzínu, někde to hod do vody a projed si kus Labe... Jinak sjezd je v K ovanicich. Nebo přijeď ke mě tam to vytáhne i trabant.Ok děkuji nechtelnjsme obtěžovat. Tak začínám s motorakem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaŠ Odesláno 20. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2019 Fakt nemám sílu ti vypisovat všechny sjezdy a měřit hloubku natankuj pár litrů benzínu, někde to hod do vody a projed si kus Labe... Jinak sjezd je v K ovanicich. Nebo přijeď ke mě tam to vytáhne i trabant.Ok děkuji nechtelnjsme obtěžovat. Tak začínám s motorakem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 20. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2019 Křenek klesá víc do hloubky, než Lysá. Záleží jaký máš vlek. Jestli to máš na rolnách, tak to spustíš bez problému. Jestli ti to pomůže pro lepší představu, tak když couvnu zadníma kola až k vodě, tak mám pod vodou i blatníky vleku.Dej si pozor na větve pod vodou na levé straně skluzu. Drž se od prostředka víc v pravo (po proudu). Je to dobře vidět na povrchu skluzu, kudy lidi spouští.Prudší skluz je u chaloupek (ještě kousek po proudu těsně před komorou). Tam jsem to spouštěl před lety. Místní ale říkali, že to tam poškodila velká voda a že jsem měl kliku, že jsem to vytáhl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaŠ Odesláno 20. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2019 Křenek klesá víc do hloubky, než Lysá. Záleží jaký máš vlek. Jestli to máš na rolnách, tak to spustíš bez problému. Jestli ti to pomůže pro lepší představu, tak když couvnu zadníma kola až k vodě, tak mám pod vodou i blatníky vleku.Dej si pozor na větve pod vodou na levé straně skluzu. Drž se od prostředka víc v pravo (po proudu). Je to dobře vidět na povrchu skluzu, kudy lidi spouští. Prudší skluz je u chaloupek (ještě kousek po proudu těsně před komorou). Tam jsem to spouštěl před lety. Místní ale říkali, že to tam poškodila velká voda a že jsem měl kliku, že jsem to vytáhl.Silný nemám . To je asi mělké. Ale zkusím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se