Přejít na obsah
Plavidla.cz

Sjezdy na Středním Polabí

elvikol

Doporučené příspěvky

Tak jsem se byl podívat na sjezdy kolem Brandýsa nad Labem. Líbí se mi to v Toušni, nad Brandýským jezem a komorou.

Mám laminátovou motorovou loď 5,2 m a potřebuji poradit. Sjezd je docela dobrý, když je dost vody ale chybí tam malý můstek pro nasednutí.

Může mi někdo poradit jak to děláte ? Je tam sice povoleno kotvení, ale břeh neumožňuje nasednutí k vzhledem k mělčině u břehu.

Příští rok by se mělo v Brandýse budovat nové kotviště (dlouho to slibují), to ale neřeší problém nasednutí na loď po sjezdu.

Dalo by se to nějak řešit, aby se na takových místech (u sjezdů) postavili malé veřejné nástupní můstky ? Vždyť to není velká investice. S kým by se to dalo řešit ?

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 10 months later...
Na Labi je to tezky, bud je to byvalej privoz a musis koupat auto, nebo je to novej sjezd, kdy jsou jenom polozeny panely a je to prudky jako krava... Kvuli sjezdum v okoli jsem si musel koupit auto s redukci, abych to byl schopnej vytahnout... Ja prodlouzenej vlek nemuzu mit, pac bych se nevesel do garaze. Uz jsem spekuloval i nad elektrickym navijakem, kterym vytahnu lod s vlekem k autu, ale nejakv to nemam duveru... Upraveno uživatelem easi
Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
Fakt nemám sílu ti vypisovat všechny sjezdy a měřit hloubku natankuj pár litrů benzínu, někde to hod do vody a projed si kus Labe... Jinak sjezd je v K ovanicich. Nebo přijeď ke mě tam to vytáhne i trabant. Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

Fakt nemám sílu ti vypisovat všechny sjezdy a měřit hloubku natankuj pár litrů benzínu, někde to hod do vody a projed si kus Labe... Jinak sjezd je v K ovanicich. Nebo přijeď ke mě tam to vytáhne i trabant.

Ok děkuji nechtelnjsme obtěžovat.

Tak začínám s motorakem.

Odkaz ke komentáři

Fakt nemám sílu ti vypisovat všechny sjezdy a měřit hloubku natankuj pár litrů benzínu, někde to hod do vody a projed si kus Labe... Jinak sjezd je v K ovanicich. Nebo přijeď ke mě tam to vytáhne i trabant.

Ok děkuji nechtelnjsme obtěžovat.

Tak začínám s motorakem.

Odkaz ke komentáři

Křenek klesá víc do hloubky, než Lysá. Záleží jaký máš vlek. Jestli to máš na rolnách, tak to spustíš bez problému.

Jestli ti to pomůže pro lepší představu, tak když couvnu zadníma kola až k vodě, tak mám pod vodou i blatníky vleku.

Dej si pozor na větve pod vodou na levé straně skluzu. Drž se od prostředka víc v pravo (po proudu). Je to dobře vidět na povrchu skluzu, kudy lidi spouští.

Prudší skluz je u chaloupek (ještě kousek po proudu těsně před komorou). Tam jsem to spouštěl před lety. Místní ale říkali, že to tam poškodila velká voda a že jsem měl kliku, že jsem to vytáhl.

Odkaz ke komentáři

Křenek klesá víc do hloubky, než Lysá. Záleží jaký máš vlek. Jestli to máš na rolnách, tak to spustíš bez problému.

Jestli ti to pomůže pro lepší představu, tak když couvnu zadníma kola až k vodě, tak mám pod vodou i blatníky vleku.

Dej si pozor na větve pod vodou na levé straně skluzu. Drž se od prostředka víc v pravo (po proudu). Je to dobře vidět na povrchu skluzu, kudy lidi spouští.

Prudší skluz je u chaloupek (ještě kousek po proudu těsně před komorou). Tam jsem to spouštěl před lety. Místní ale říkali, že to tam poškodila velká voda a že jsem měl kliku, že jsem to vytáhl.

Silný nemám . To je asi mělké. Ale zkusím

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...