david Odesláno 13. Duben 2018 Sdílet Odesláno 13. Duben 2018 Už sem psal, tohle neřeš. I na barvě táhel bys poznal, jestli to někdo přešteloval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 13. Duben 2018 Sdílet Odesláno 13. Duben 2018 to jsem se ti snažil naznacit-jestli to hazí jiskru stejne u obou valcich ve stejne poloze pístu-jsou na to takove hodinky co se nasroubují misto svíčky ale treba to pujde změřit i šuplerouCDI by se mohlo dat otestovat nekde v servisu na motorky nebo u f. www.vape.czPacka, pročti prosím pár zpráv nazpět. Už se mnoho věcí testovalo a další test byl doporučený, vracíš úvahy spirálou zpět. gepr, udělej ten test s pootočením setrvačníku a nespekuluj o tom, jestli jsou táhla správně či co znamená že musíš dát předstih na max. Běží to na jeden válec a tak je všechno jinak. Při takových úvahách snadno zaměníš následek za příčinu a vyvodíš nesmysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Duben 2018 Sdílet Odesláno 14. Duben 2018 ..... musím zatáhnout zatáhlo co mění předstih, v podstatě musím zatáhnout za táhlo předstihu, aby to hned nastartovalo... za toto táhlo zatáhne i otočení knoflíkem sytiče... ale pouhé otočení nestačí... musím ho vytáhnout... tím se táhlo předstihu posune ještě více..koukal jsem na táhla a jsou seštelovaná na maximální hodnotu posunu předstihu( nejde už to posunout dál), při vytaženém sytiči jde předstih dále posunout , jen když pohnu přímo packou předstihu prstem.¨Dalo by se říct, že motor startuje i běží pouze v maximálních hodnotách táhla předstihu.... Nebylo by tedy možné, že je předstih o něco posunutý a u druhého válce se to projevuje tak, že pálí až někde za horní úvratí? Nebo je fakt v čudu ten switch (cdi)...To táhlo co vede k čidlu zapalování jsi měl odpojené jak jsem psal?šlo mi o to, abychom měli možnost přestavit předstih nezávisle na poloze knoflíku obohacovače a vyzkoušet různé kombinace plynu a předstihu.Píšeš, že jsi docílil mnohem lepšího chodu i když na jeden válec.Jestli to dobře chápu, tak ale pořád při běžícím motoru máš knoflík obohacovače v nějaké jiné, nežli nulové poloze?Pokud je už motor teplý, tak by měl i když jen na jeden válec chytat jen pod přidaným plynem. Knoflík tohle sice supluje, ale kdoví co současně ještě v karburátoru provede. Docílíš stavu, aby se to rozeběhlo bez použití knoflíku? Nemyslím na volnoběh, ale s trochou plynu. Co to udělá, když dáš knoflík do polohy nula a přidáš plyn? Co je to za hadičku, ze které valí na videu voda? To má takový proud z kontrolní hadičky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gepr Odesláno 14. Duben 2018 Autor Sdílet Odesláno 14. Duben 2018 (upraveno) Po otočení setrvačníku o 180 stupňů a prohození kabelů na válcích se motor rozběhl, běžel poněkud pravidelněji a po testu s vydaváním fajfek jsem zjistil, že běží na oba válce... Po následném otočení setrvačníku zpět a opětném prohození kabelů motor znovu naběhl na oba válce... ale musím při startu a i při chodu držet táhlo předstihu téměř v maximální poloze... jinak nechytne. Startuje i bez otočeného či vytaženého sytiče, jen ten předstih musí být téměř na max... Podle mne motor stále dost vibruje, ale teď běží na oba válce... To táhlo co vede k čidlu zapalování jsi měl odpojené jak jsem psal?šlo mi o to, abychom měli možnost přestavit předstih nezávisle na poloze knoflíku obohacovače a vyzkoušet různé kombinace plynu a předstihu.Píšeš, že jsi docílil mnohem lepšího chodu i když na jeden válec.Jestli to dobře chápu, tak ale pořád při běžícím motoru máš knoflík obohacovače v nějaké jiné, nežli nulové poloze?Pokud je už motor teplý, tak by měl i když jen na jeden válec chytat jen pod přidaným plynem. Knoflík tohle sice supluje, ale kdoví co současně ještě v karburátoru provede. Docílíš stavu, aby se to rozeběhlo bez použití knoflíku? Nemyslím na volnoběh, ale s trochou plynu. Co to udělá, když dáš knoflík do polohy nula a přidáš plyn? Co je to za hadičku, ze které valí na videu voda? To má takový proud z kontrolní hadičky?Táhlo jsem odpojené neměl, v případě, že na páčku předstihu tlačím prstem tak táhlo volně prokluzuje a nemá na nic vliv...Předstih je takto nastavován nezávisle na kolečku.. je nastavován samostatně... Ta hadička je vývod od chladícího okruhu, jen není ukotvena vve vaně tou plastovou zátkou... vytřásla se těmi původními vibracemi a je momentálně někde na dně sudu, nemám šanci ji teď vylovit.. tak je ta hadice jen tak vytažená přes okraj vany.... Upraveno 14. Duben 2018 uživatelem gepr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 14. Duben 2018 Sdílet Odesláno 14. Duben 2018 tohle už hraničí s doktorem ,, z Jáchyme hod ho do stroje ,, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 (upraveno) Ta hadička podle mne vede do nohy, aby chladila výfuk. Měla by být na svém místě!Podle mne jsme posledním pokusem vyloučili zásadní závady na mechanice druhého válce.Teď to vypadá, že problém by mohl být v elektrice.Vzhledem k tomu, že se předstih mění čistě mechanicky, si myslím, že switch box v sobě nemá žádné složité funkce a je to opravdu jen spínací krabička, která v kombinaci s čidlem jen nahrazuje starší mechanické kladívko. Chci tím říci, že buď funguje, nebo ne a nedovedu si představit, proč by měla nějak posunovat předstih a ještě u obou válců.Z toho usuzuju, že vada by mohla být v čidle. Doporučuju demontovat, prohlédnout, jestli není někde prasklé jeho tělo, zkontrolovat dráty, jestli nejsou poškozené, vyčistit konektory.Těžko ale na něm bude nějaká opravitelná závada. Já bych v tuhle chvíli pořídil nové.škoda, že nebyl k dispozici ten stroboskop. Ten by takovýto problém odhalil hned na začátku. Upraveno 15. Duben 2018 uživatelem Lubor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 tohle už hraničí s doktorem ,, z Jáchyme hod ho do stroje ,,Nemyslíš spíš Vesničku střediskovou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 ne , má na mysli CHOCHOLOUšKA a jeho ústav ;-) HRUšINSKÝ z vesničky na tohle nemá atestaci :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 Aha, tak to jo. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 Ještě mi došla jedna možnost. Jestli se to potvrdí, tak mne asi šlehne. Nikde se nezmiňuješ jak se motor chová při přidání plynu. To taky chcípne když nemá maximální předstih? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gepr Odesláno 15. Duben 2018 Autor Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 Ještě mi došla jedna možnost. Jestli se to potvrdí, tak mne asi šlehne. Nikde se nezmiňuješ jak se motor chová při přidání plynu. To taky chcípne když nemá maximální předstih?Přesně tak. Tak co to bude? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 jestli chcipne i pod plynem, tak by to mohlo byt to cidlo. Jen mne napadlo, jestli nesuplujes predstihem rozstelovany volnobeh a moc bohatou (pomalu horici) smes.Stejne mam ale porad podezreni ze motoru nic neni a neco delas blbe viz napr zbytecne rozebirani karburatoru kvuli neznalosti jak zachazet s injektorem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 Ja bych navrhoval jednoduchej test karburatoru, když uz to jde nastartovat.Mozna je to blbost (kdyztak mne opravte), ale co takhle to nastartovat, odpojit palivo od karburatoru a počkat az se vyjede cela plovakova komora?Jestli to dela moc bohata smes, tak to tesne před koncem pujde do otáček, pokud je moc chuda, tak to zdechne bez toho a jestli to zdechne skoro hned, tak byla plovakovka prakticky prazdna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 to je podle mne dobrej napad. Doporucuju zkusit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 dalsi by chtelo ten manual a zkontrolovat veskera nastaveni a pak ta lampa. ta jedina potvrdi jak je to s tim predstihem skutecne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gepr Odesláno 15. Duben 2018 Autor Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 (upraveno) Ta hadička nechladí výfuk, je opravdu jen zastrčená ve spodním krytu a voda vytéká ven,jen ji tam teď nedrží ta plastová zátka, voda by cákala volně uvnitř krytu, je lepší, když vede rovnou ven... do doby, nežpůjde opět zajistit zátkou. Včera poprvé, po tom posunu předstihu motor běžel delší dobu a šel tou páčkou předstihupoprvé dostat do větších otáček... Jelikož jsem řešil jenom posouvání předstihu a to zda běžíten, či druhý válec, nezajímal jsem se během testu o spodek nohy zahalený v dýmu... No děje se tam tohle: (za menších otáček se to neprojevuje).. od teď už startovat nebudu, nebojte... voda se hrne celým spodkem nohy a i výfukem Jaká je prosím diagnóza teď? (Prosím mimo my65hp:-) Ale třeba na to také nakonec dojde a jestli to půjde, vybral bych si raději toho Hrušínského :-) Děkuju.. Upraveno 15. Duben 2018 uživatelem gepr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 Je to uchlastaný.Btw. Bez zařazené rychlosti nejde nějak zásadně přidat plyn!!!!!!!Je to omezení kvůli řazení. musel bys odpojit táhlo na karbecu a klapku honit rukou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 gepr: jestli to celou dobu zkousis jen na volnobeh rozstelovaneho karburatoru a misto pridani plynu tahas za knoflik injektoru ci tahlo predstihu, tak to je to z ceho by mi mohl po te peripetii nabehnout ten infarkt.voda samozrejme vyteka nohou az dolu. To tak u privesaku byva....jak je to s plynem. Pridaval jsi? Jak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gepr Odesláno 15. Duben 2018 Autor Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 Když motor startuji na neutral, tak nechytne dokud neposunu táhlo předstihu.Jakmile toto táhlo pustím tak ihned chcípne.Když během chodu motoru s prstem na táhlu předstihu v poloze, kde běží přidám plyn do polohy, že je přidání plynem v poloze,že je tálo předstihu v místě kde ho držím prstem. Tak mohu táhlo pustit. Motor běží dále se zařazenou rychlostí a ještě mohu trochuplyn přidávat až na maximum.Když potom plyn ubírám tak motor chcípne v poloze, kde se táhlo předstihu dostane do polohy, kde jsem ho držel prstem, aby motornastartoval.... je to hodně brzo před dotočením do polohy neutrálu.....Neměl jsem dosud možnost vidět 2t lodní motor v chodu, ani ho blíže při chodu zkoumat , tak jsem nevěděl, že ta voda má běžně téct odevšad,Měl jsem za to, že voda je nasávána impelerem trubkou nahoru do okruhu v motoru a pak veškerá odtéká horní výpustía dírkou dole v noze, netušil jsem že to chlístá všemi škvírami v noze... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 Ještě otázka, pridavas při startu nejak plyn? Nektery motory mají polohu "START" nekde na 25% pridani plynu.Jinak souhlas Davidem, vypada to podle videa uchlastany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gepr Odesláno 15. Duben 2018 Autor Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 Ještě otázka, pridavas při startu nejak plyn? Nektery motory mají polohu "START" nekde na 25% pridani plynu. Jinak souhlas Davidem, vypada to podle videa uchlastany.Když přidávám plyn, tak se dříve z neutrálu zařadí rychlost, až po té se začne pohybovat táhlo předstihu.... při tomjak se nyní motor chová už bych musel startovat se zařazenou rychlostí, aby to chytlo.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gepr Odesláno 15. Duben 2018 Autor Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 (upraveno) Ja bych navrhoval jednoduchej test karburatoru, když uz to jde nastartovat. Mozna je to blbost (kdyztak mne opravte), ale co takhle to nastartovat, odpojit palivo od karburatoru a počkat az se vyjede cela plovakova komora? Jestli to dela moc bohata smes, tak to tesne před koncem pujde do otáček, pokud je moc chuda, tak to zdechne bez toho a jestli to zdechne skoro hned, tak byla plovakovka prakticky prazdna.Zkusil jsem. Po nastartování ( s posunutým táhlem PřEDSTIHU, jak jinak), jednou rukou jsem stále držel táhlo ve stejné poloze... motor běžel pořád na stejné otáčky...druhou rukou jsem odpojil přívod paliva. Motor něco přes deset vteřin ještě běžel, po té mírně škytavě zdechl... Upraveno 15. Duben 2018 uživatelem gepr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gepr Odesláno 15. Duben 2018 Autor Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 gepr: jestli to celou dobu zkousis jen na volnobeh rozstelovaneho karburatoru a misto pridani plynu tahas za knoflik injektoru ci tahlo predstihu, tak to je to z ceho by mi mohl po te peripetii nabehnout ten infarkt.voda samozrejme vyteka nohou az dolu. To tak u privesaku byva....jak je to s plynem. Pridaval jsi? Jak?přidávám s plynem, jak jsem popsal....za knoflík injektoru netahám... bez posunutého táhla předstihu mi to nechytne, jak ho posunu tak na první drc... Ten infarkt bych Ti dost nerad způsobil, i když bych se vůbec nedivil, kdybys ho ze mě už dostal. :-) Zkouknu, ještě to čidlo a popř. ho objednám.... mě prostě připadá, že kdyby ten předstih byl prostě hozenej o kousek dál, tak by to snad i běželo... Už dlouho jsem neplatil přes paypal. V pátek jsem si tam dobíjel kredit... Až to doběhne, tak koupím ten manuál z odkazu, jak jsem psal.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 Každý den čtu, co je nového, jaký je posun, připomíná mi to vlákno jako TV seriály, např. Ulice (který nedej bože nesleduji) a netrplivě čekám na rozuzlení, kdy oba válce vylétnou do 6000 ot. Držím palce, když už jste se do toho tak zakousli.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 16. Duben 2018 Sdílet Odesláno 16. Duben 2018 Není to tak, ze tahanim za to tahlo predstihu se zaroven otvira karburator?Protoze at o tom premejslim jak chci, tak mi vychazi jedna jedina věc - chova se to jako by vůbec nefungoval volnobeznej systém a jinak tomu nic nebylo. Mozna prisavani falesnyho vzduchu za karbem nebo něco podobne pitomyho.Loni se mi nejak ucpal karburator u Parsuna a chovalo se to prakticky stejne. Docasne jsem to zprovoznil dotazenim dorazu klapky na vetsi zakladni otevreni a ono se to po case samo zase srovnalo, tak jsem ten doraz zase zpatky stahl. Ale to byl 4-takt s celkem normalnim difuzorovym karburátorem a klapkou, u soupatkovyho nevim co bych kde ladil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se