yannick Odesláno 10. Březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 10. Březen 2018 (upraveno) Ahoj lidi tak plavba byla úspěšná!!! Přidávám fotky a odkaz na videa 2. Jinak videích je asi 6 ale musím je stáhnout od kluků co mě pomáhali s kkuzákem na vodu jinak motor ještě není pořádně vytrimován a karburátor je seštelován všelijak. videa: Upraveno 10. Březen 2018 uživatelem yannick Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 10. Březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 10. Březen 2018 Co bych napsal dál asi to že stavba kluzáku je po 4 měsících hotova sice budou probíhat ještě malé úpravy ale myslím že to už zveřejňovat tady na fóru nemá cenu. Je potřeba se teď pustit do opravy laku na druhém člunu protože sezona klepe pomalu na dveře. Jinak jsem ještě přidám časem zbytek videi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 10. Březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 10. Březen 2018 http://img22.rajce.idnes.cz/d2202/14/14643/14643686_dbb96982172cf2089e37c0ac05846419/images/26771778_1774856159203885_1397305248_o.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 11. Březen 2018 Sdílet Odesláno 11. Březen 2018 A jak to vidíš s tím Orlíkem? Je šance, že se tam ukážeš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 11. Březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 11. Březen 2018 Když budu doma a ne v práci tak by nebyl problém zajet. Kde to přesně máte na tom Orlíku a to je sraz po domácku vyrobených lodí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 11. Březen 2018 Sdílet Odesláno 11. Březen 2018 4.-6.5. Loužek (viz. vlákno 8. jarní sraz). Pokud se tam neobjevíš, tak jsi normálně mrtvej Homolka :). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 11. Březen 2018 Sdílet Odesláno 11. Březen 2018 Budou tam lodě jak tovární, tak domácí. Viky určitě vezme taky minimálně jednoho prcka. Jednoho DIY prcka vezmu i já, ale bohužel ne motorovýho (krabicoidní plachetničku PDR). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 11. Březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 11. Březen 2018 Tak já to mám na Orlík 50 km což je v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 11. Březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 11. Březen 2018 Vzal bych i druhý člun děláte nějakou spanilou plavbu třeba na zámek Orlík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 11. Březen 2018 Sdílet Odesláno 11. Březen 2018 Jo, vylet delavame pokazdy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 11. Březen 2018 Sdílet Odesláno 11. Březen 2018 S touhle debatou se můžem přesunout do výše uvedeného vlákna, ale je to jak píše viky. Vzhledem k velikosti Orlíku, "jeho zajímavostem" a reálným možnostem různých plavidel to vidím právě na ten Orlík, max. Zvíkov. To se dořeší na místě činu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 11. Březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 11. Březen 2018 OkS touhle debatou se můžem přesunout do výše uvedeného vlákna, ale je to jak píše viky. Vzhledem k velikosti Orlíku, "jeho zajímavostem" a reálným možnostem různých plavidel to vidím právě na ten Orlík, max. Zvíkov. To se dořeší na místě činu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 13. Březen 2018 Sdílet Odesláno 13. Březen 2018 yannick - poctivě se celou zimu prokousávám pěti stovkami příspěvků a když je finále, tak to zakončíš dvěma nic moc videjkama. Poděl se alespoň o chování kluzáku na vodě, co řízení, jestli je motor akorát, jaká je ovladatelnost a tak vůbec. Myslím, že takhle rozsáhlé vlákno si nějaké poznatky o plavebních vlastnostech zaslouží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 13. Březen 2018 Sdílet Odesláno 13. Březen 2018 Noo.... za tohle bych se taky primlouval, dokumentace z první plavby je poněkud nedostatecna. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 13. Březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 13. Březen 2018 Tak přidám ještě pár řádků. Kluzák plave dobře na hladině dobře se do něj nalézá je to i stabilní nemá to tendenci se převrhnout. Jinak motor 5 koní je málo je to možná taky tím že můj druhý člun má 60 Hp. Rychlost bude kolem 20 km/h sice už to klouže po hladině ale myslím že by byla optimální tak 15 hp. A nebo místo 90 kg vážit tak 75 kg :-). Jinak možná se o nějaký ten kylometřík rychlosti ještě zvýší jelikož motor nebyl dobře vytrimován a karburátor dobře sladěn to se uvidí ale až tak za měsíc jelikož mě teď čeká oprava druhého člunu. Je škoda že u nás není povoleno bez registrace provozovat člun s 10 HP jako je to v Německu ale třeba jednou ten zákon u nás někdo upraví a bude to možné. Tady je kvalitnějši video: https://www.youtube.com/watch?v=nliOUu09wGY/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 14. Březen 2018 Sdílet Odesláno 14. Březen 2018 Yannick , mohu se zeptat co to máš za křídla u motoru na tom druhém modrém člunu ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 14. Březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 14. Březen 2018 Za křídla? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 14. Březen 2018 Sdílet Odesláno 14. Březen 2018 No jak máš ten modrej člun s tou Yamahou tak to co máš vzádu něco jako trim klapky ale obrovský ,, má to nějaký význam ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 14. Březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 14. Březen 2018 Jo je to originál něco jako trim klapky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 17. Březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 17. Březen 2018 Video Stavby: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 18. Březen 2018 Sdílet Odesláno 18. Březen 2018 (upraveno) Video Stavby: Moc pěkné video. Jediné, co by se dalo vytknout, jsou názvy: kýl/dno, zrcadlo/zadní čelo, přední kryt/ přední paluba.Dle počtu hodin jsi ale na tom musel makat hodně poctivě. Tolik hodin jsem zdaleka totiž nevěnoval ani svýmu předloňskému projektu, který byl mnohem větší a náročnější: Na PDRaceru, který je náročností tak nastejno jsem loni strávil necelých 50 hod, ale to jsem dělal narychlo a docela odflák. Takže optický výsledek je nevalný. No obě plavidla budu brát na Orlík, tak uvidíš sám. Upraveno 19. Březen 2018 uživatelem Olin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 18. Březen 2018 Sdílet Odesláno 18. Březen 2018 Je to bomba , od nápadu k funkčnímu výsledku ,, jednoznačně palec hore !! ps: fešácký "státní" tepláky :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 18. Březen 2018 Sdílet Odesláno 18. Březen 2018 Olin moc pěkná a smyslu plná loď , gratulace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 18. Březen 2018 Sdílet Odesláno 18. Březen 2018 Překvapilo mě těch skoro 400 hodin. Pro mě to potom vychází jako příliš drahé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 18. Březen 2018 Sdílet Odesláno 18. Březen 2018 (upraveno) Olin moc pěkná a smyslu plná loď , gratulacePrávě že ne! Je to moje první a vybíral jsem plány, aby to šlo na vesla, motor i plachty. Jenže během první sezóny na vodě jsem zjistil, že mi nevyhovuje a koupil jsem plány na jednoduchou pěti a půl metrovou polokajutovku, kterou chci stavět letos. http://img23.rajce.idnes.cz/d2303/13/13443/13443366_46733af1aab4f322b4be8c48182c6fda/images/stankawolski1.jpg?ver=0Holt úplně bez lodi člověk nepozná, co mu bude vyhovovat. Já měl za to, že mojí loďku už znáš.... Upraveno 18. Březen 2018 uživatelem Olin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se