Přejít na obsah
Plavidla.cz

Coaster 600 DC

Lubor

Doporučené příspěvky

Na jaře plánujeme plavbu v oblasti Zadaru. Na spouštění jsem si vytipoval Novigrad, což je hned za Svatým rokem. Neznáte to tam někdo. Podle mapy to vypadá jako klidná malá vesnička se skluzem do vody, plno místem k parkování a pár restauracemi. Předpokládám, že k květnu by tam neměl být problém spustit loď odstavit auto s vlekem.

https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x=15.4606417&y=44.1887723&z=11&ut=Novigrad&uc=9jKtVwwTYb&ud=Novigrad

Příliš blízko Velebitu a ještě možné jarní nestálé počasí? Osobně bych to odtáhl alespoň do šibeniku, ceny budou všude předsezónní a výběr veliký.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš kvůli Boře? To mi nedošlo. Já tu oblast chtěl zkusit právě proto, že je tam hodně ostrovů a tak jsem myslel, že je to kryté. Na boru z hor jsem nějak zapomněl.

Chceme jet jen na týden a tak se mi to nechce tahat moc daleko. A taky jsem chtěl poznat novou oblast. Zatím to máme projeté od Splitu po Korčulu.

Odkaz ke komentáři

ZADAR , BIOGRAD , MURTER

je to od 50km až max 80km dál a OSTROVY všude kam se podíváš , co vejlet jakymkoliv směrem to novota na projížďku

NOVIGRAD se mi nelíbí už na mapě , nikde nic .. Je to tam zavřený jak jezero , každej den stejnejch 20km než se někam dostaneš a zase těch samejch 20km zpět . Dycky si to řikám při pohledu z dálnice ,,, měl bys to zvážit

jak bude zjistíš na netu na 3 tejdny dopředu kdykoliv a termín zvolíš , to bych jako problem vubec neřešil

Odkaz ke komentáři

Spotřebu nijak zásadně neřeším neb je to nejmenší náklad z provozu lodě (kompletní pojištění, poplatky za kotvení atd. moje všemožné vylepšování atp.), ale obecně je to kolem 1l na 1km, někdy 1,2. Kámoš s těžší lodí a 8,2 HO se 425HP to samé. Nepřijde mi to nijak hrozné na to co sebou vozíme (komplet kuchyně, lednice, záchod, 3 dřezy, 100litrů vody, 20 litrů pitné vody, bojler na 20l, záložní motor a milion dalších krámů jako hadry, boty, vodní lyže, nářadí, jídlo a já nevím co ještě + 4 lidi a pes) :) Letos přibude snad ještě centrála 2KW na DO a už snad bude všemu konec. Spotřebu zcela přesnou ale budu znát až letos namontím komplet palubku ze smartcraftů.

PS: nejsem onasis, ale nejezdím na dovolené, nemám moc volna, nekouřím, nepiju, já mám prostě LOÄŽ :D

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

..... NOVIGRAD se mi nelíbí už na mapě , nikde nic .. Je to tam zavřený jak jezero , každej den stejnejch 20km než se někam dostaneš a zase těch samejch 20km zpět . Dycky si to řikám při pohledu z dálnice ,,, měl bys to zvážit

Novigrad by byl jen pro spuštění lodě a zaparkování auta s přívěsem. Spali bychom na lodi. První noc bych to viděl na Nin a pak dál na Kornati.

Ano, z větru bych měl obavy a zrovna v tom termínu. V sezóně už to tak aktuální není, ovšem jaro bych viděl (tedy já) nepříliš vhodné pro rodinu.

Jezdím jen s manželkou a jsme vytrénovaný z oblasti Hvar Brač. Tam jsou vlny denně. Tak si říkám, že by nás to nemělo zaskočit.

Odkaz ke komentáři

Hele my jsme měli apartmán v takové zátoce, můžu dohledat, kde bylo super kotviště pro menší loď, měli tam ten val takže já prakticky znal jen vodu jak olej po celé tři neděle co jsem tam byl a to i když na moři foukalo jako kráva. Jo, vlny dokázali být z druhé strany ostrova podél těch vysokých skal, jak kdy. Celkově bych se tam rád vrátil, bylo to super, jezero uprostřed ostrova, miliony dalších ostrůvků atp, možnost super výletů i po souši. Jen už tehdy spousta odpadků atd. Moje meta je řecko. Když už budu jednou mít ten čas vyjet si k moři :)

Pokud chceš mohu ti naposílat nějaké fotky co a jak tam bylo

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

…...Letos přibude snad ještě centrála 2KW na DO a už snad bude všemu konec......

Taky jsem manželce po pořízení Coastera před dvěma rokama říkal, že nám to takhle stačí na 10 let .... :D

Nechci ti brát iluze ale nestačí. Já sice našel hranici čímž je tahatelnost za autem (podmínka přes kterou nejede vlak) ale jak jsem objevil jistou finskou loděnici a její lodě tak je to tu znovu a už bych i asi lajznul o něco větší šířku lodě, než je v čR na vleku povoleno. Ale jsem zatím při zemi. Je dobré mít sny :)

Odkaz ke komentáři

Ano, z větru bych měl obavy a zrovna v tom termínu. V sezóně už to tak aktuální není, ovšem jaro bych viděl (tedy já) nepříliš vhodné pro rodinu.

Jezdím jen s manželkou a jsme vytrénovaný z oblasti Hvar Brač. Tam jsou vlny denně. Tak si říkám, že by nás to nemělo zaskočit.

Jde o celkovou pohodu. Když jsou týden vlny, přestalo by mě bavit i jet ski. A naopak, stálý olej žádná zábava. Mělo by to být vyvážené. Taky si říkám, proč nejdeš rovnou někam do Zadar/Sukošan? Tam můžete nechat auto a jezdit kolem do bezvědomí.

Odkaz ke komentáři

Přišlo mi jistější domluvit se na parkování auta a přívěsu v nějakém malém městečku s někým místním, nežli hledat místo ve velkém městě.

Jenže včera mi došlo, že budu muset na kapitanát zaplatit poplatky, takže to vypadá spíš na ten Zadar. Chtělo by to nějaké hlídané parkoviště za rozumný peníz....

Odkaz ke komentáři

BIOGRAD =

Před sezonou prázdno , parkoviště u mariny několikrát , spousta místních s pozemkem , i kdyby ses dohod s tim poslednim v okolí je vše relativně blízko k vodě , do vody nemusíš s vozejkem = je tam jeřáb , kapitanát 200m od mariny , lodní benzinka u kapitanátu , potraviny hned u mariny , v marině pitná voda k doplnění

na vejlet ostrovy kam jen dohlídneš , je to uprostřed všeho : dolu MURTER - nahoru ZADAR , rovně za PAšMANEM KORNATI , lokalita 5x star :D

Odkaz ke komentáři

ten ti odemkne ten FERDA co obsluhuje jeřáb na 6T kterej je asi 20m doprava

ale koukam naka hystorická fotka , jak je ten "KLADKOSTROJ " tak tam už dva roky stojí jeřáb na 6T ! odemknutí řetězu bylo letos 80kn , jeřáb do i z vody 100kn , takže myslim jasná volba , nenamačet vozejk

jak je ten žlutej vozejk až v pravo u plotu vzadu , tam maj zazemí a tam sedí nebo se pořád hrabe v lodích , je tam i servis

doleva od sjezdu je ted parkoviště , cenu nevim , a kolmo proti sjezdu je ten market

Upraveno uživatelem HANZTD
Odkaz ke komentáři

Já teda tisíckrát raději samostatně, v klidu a na vlastní odpovědnost na skluzu, nežli na jeřáb a být odkázaný na schopnost či neschopnost kohokoli jiného. Už jsem zažil více problémů způsobených nezvanými pomocníky či místními profíky....

Dneska už se do ničeho nastrkat nenechám, všechny nabídky na pomoc při spouštění a nakládání odmítám a jedu si po svém. Lepší je si to posrat podle svýho, než podle toho, co Ti raděj ty druhý....(2 Bobule, Lubomír Lipský)

Díky za dobrý tip, vypadá to tam zajímavě. V květnu by tam nemusel být problém zaparkovat. Asi se tahle možnost pro mne nyní staví na první místo.

Odkaz ke komentáři

• 8 months later...

Loď k vleku dostávám různě. Když je poblíž molo, tak s ní od mola přijedu a ze špičky vystoupím přímo na lávku přívěsu. Když není vítr a proud, tak to zvládnu sám.

Když jí mám jen najetou kýlem u břehu vedle sjezdu, tak jí odstrčím a lanem uvázaným na špičce přitáhnu k přívěsu.

Natočené to je v Klučenické zátoce na Orlíku. Tam, co plánuje povodí udělat sjezd a parkoviště. Už tam jsou nějaké značky po okraji lesa.

Odkaz ke komentáři