Přejít na obsah
Plavidla.cz

Coaster 600 DC

Lubor

Doporučené příspěvky

Snad to není neetické, když se zeptám na cenu. Srovnatelné motory atakují půl Mega. Míň to asi nebude.

Základní cena je přes. Je to novinka z jara 2018. Nová řada paralelně k řadě přeplňovaných motorů malého obsahu.

Takový návrat ke klasice - velký obsah, ale malá hmotnost. Jako by to zrovna vyvinuli pro mýho Coastera!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doufam a samozřejmě se určo nepletu , když napíšu , že "JISTOJISTě" dotahuješ poslední šroub a zejtra rozrážíš hladinu novou technikou !! ?? !! :lol:

ještě si to mohl testnout na tom čele toho ŽIGULíKA :cool:

Upraveno uživatelem HANZTD
Odkaz ke komentáři

Teď ale vážně. Potřebuju radu ohledně NMEA sítě v kombinaci s Mercury.

Z dosavadního studia jsem nabyl dojmu že:

řídící jednotka motoru umí zpracovávat hodnoty z analogových čidel jako je rychloměr, hloubkoměr, hladinoměr paliva, teploměr. Jsou na to na samostatném kabelu konektory. říkají mu 14pin.

Ten kabel lze zapojit do Junction boxu, což je takový všesměrový rozbočovač. Do Junction boxu lze zapojit jak digitální kabel pro napojení těch jejich Smart sdružených ukazatelů či jednotlivých digitálních ukazatelů (trim, teplota ….), nebo analogový kabel pro napojení klasických analogových budíků. Takže v tom kabelu jsou k dispozici údaje z těch analogových čidel jak v analogové, tak digitální podobě. Dále do něj lze zapojit dalším spec. kabelem krabičku Vessel wiev, ve které je slot pro SD kartu a konektor pro napojení na klasickou NMEA síť. Předpokládám, že tahle krabička zprostředkuje komunikaci mezi systémem Mercury s NMEA sítí ve které pak budou k dispozici i údaje z analogových čidel napojených k motoru.

Je to tak?????

Odkaz ke komentáři

Věnoval jsem tomu celý prodloužený víkend. Původně jsem měl ambice stihnout dneska první jízdu, ale už nezbyl čas ani síly.

Ale mám to komplet namontované včetně veškeré instalace a už to i vrčelo.

Poslední fotka s původní skvělou Hondou

20180929_113030.jpg?ver=0

Porovnání velikosti

20180929_114641.jpg?ver=0

20180929_114705.jpg?ver=0

220kg

20180929_132105.jpg?ver=0

První fotka na lodi

20180929_182232.jpg?ver=0

První nastartování

20180930_141309.jpg?ver=0

Odkaz ke komentáři

Lubore jsi dobrej, odvedl jsi kus práce a že bylo hezky a mohl jsi jet na vodu?

Zase jsi měl pěkné počasí na práci. :-)

Ten zvuk pod plynem je úžasnej, úplně při tom člověka mrazí...…

Tak ti jen přeju, ať vydrží počasí a co nejdřív provedeš testovací jízdu....

Odkaz ke komentáři

Gratuluju ke krásné lodi. Měl jsem loňského roku taky sen a ten jsem si letos splnil. Je to nádherné. Měl jsem problém s manželkou , která se bála na vodu. Dnes už mě přemlouvá, zda pojedeme v sobotu na vodu - zatím Labe. Bála se i do komory a dnes už souhlasí. Hodně mi pomáhají videa z YOU TUBE. To manželku vždy uklidní. Horší to je s nastupováním. Na Labi to zatím řeším na skluzech bývalých převozů. Kolem Brandýsa se snažím prosadit nová veřejná kotviště, úvaziště a skluzy s lávkou pro řešení nástupu a výstupu při spuštění lodi.

P.S. Poradí mi někdo nějakou hospůdku, kde se dá na středním Labi zakotvit - někde mezi čelákovicemi a Nymburkem ? ÄŽ

Odkaz ke komentáři

Ahoj, pohybuji se také v těchto končinách, hospůdka je celkem s dobrým kotvením pod Mělníkem, Dolní Beřkovice je to u cyklostezky. Okolo čelákovic nemám hospůdky vyzkoušené, pak jedině až za Nymburkem jsou tuším 2, ale to je pro mě daleko pokud jedu na jeden den a musím stihnout komory.
Odkaz ke komentáři

Lubore, hezký motor, ať slouží. Zajímá mě až to trochu zajedeš jak se bude chovat na Tvé lodi. Podle těch vík co máš vedle sebe na zahradě tak ta honda vypadá jako záložák :-)

Určitě pošlu zprávu. Jsem zvědavý na spotřebu. S navigací se to spárovalo, takže uvidím veškeré hodnoty. Na volnoběh to ukazovalo spotřebu 2,0l/h.

Odkaz ke komentáři