Přejít na obsah
Plavidla.cz

Coaster 600 DC

Lubor

Doporučené příspěvky

Lubore a potřebuješ jezdit "sedmdesátkou"? Vím, výkonová rezerva je příjemná,stejně jak u auta. Jinak blahopřeji ke krásnému motoru. U Mercury se s designem docela odvázali, moc hezký. Napadá mě, jestli to není tak trochu odpověď na Evinrude G2. Ten když jsem poprvé viděl v Tullnu, tak jsem nevěděl, jestli se vůbec jedná o lodní motor. Dnes už se mi líbí, zvláště se dá barevně sladit s lodí. V HR je jich vidět stále víc. A pět let nebo 500motohodin bez servisu je taky zajímavých. Osobně tak velký motor nikdy mít nebudu, ale oku to lahodí. Tak hodně štěstí a spoustu najetých "majlí".
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak praví klasik, výkonu není nikdy dost.

Letos jsem v HR zažil docela vítr a vlny a byl jsem moc rád, že mám výkonovou rezervu a můžu loď držet proti vlnám, jak potřebuji.

Moje loď umí skoro 50 km/h na volném moři to zase žádná velká rychlost není a pro případné nepředvídané události (třeba rychlý útěk před bouřkou) se to moc hodí.

Odkaz ke komentáři

Sedivak:

samozřejmě, výkonu není nikdy dost a objem ničím nenahradíš. Zvuk mojí V8 5.7 350Mag je něco naprosto úžasného, postavit na něj minci tak nespadne. Tím myslím zvuk a projev jen na volnoběh. Když se rozburáncí na plný výkon tak to je fantazie. Cestování respektive cestovní rychlost kterou mám někde u 45-50 km/h je parádní. Každopádně lituju že jsem nevzal ten 8.1/8.2 tzn. 496 MAG HO se 425 osly. Ať to zní jakkoliv neuvěřitelně má téměř tu samou spotřebu jako moje 5.7 a výkon je zase někde jinde.

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Měl jsem možnost zažít u předchozí lodě 4,9m přechod z 50HP na 100HP. Snížení otáček při stejné cestovní rychlosti z 5 tis. na 3500 byl ohromný nárůst pohody při jízdě. A spotřeba se při stejné rychlosti prakticky nezměnil. Jenže kdo by vydržel jezdit stejně rychle, když to jede rychleji.....
Odkaz ke komentáři

Tak je fajn mít slušnou cestovní rychlost a aby se při tom motor jen převaloval. A na dotaz jestli máš potřebu jezdit 70tkou odpovídám já, ano někdy opravdu mám a i třeba víc, moc se mi to líbí a ano, jsem pirát, desperát, vyvrhel ... 😆😆😆😆

Lubore, asi tam nejde dát dvojice motorů že (nevím jak tvá loď vypadá). Poslední dobou se mi začínají závěšáky líbit, především kvůli snadnější údržbě a přístupu kolem motoru nicméně pokud by to šlo, volil bych raději dva slabší než jeden silný. U nás v přístavu kotví Quicksilver 805 Activ cruiser a ten se mi vcelku zamlouvá právě kvůli dvojici motorů akorát je to uvnitř vcelku mrňavé.

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Lubore, ten dotaz jestli potřebuješ jezdit sedmdesátkou neber vážně, sám bych to taky zkusil a určitě by se mi to líbilo. Mně ta lodička jede s bidou 35km/h a taky mám "vítr ve vlasech" a musím být spokojen s tím na co mám. Taková rychlost na otevřeném člunu bez větrného štítu by moc příjemná nebyla. Znám to z motocyklu.
Odkaz ke komentáři

Já to nevnímal jako rejpnutí. Taky jsem podobně přemýšlel. Nemám potřebu jezdit co nejrychleji. Preferuju hlavně klidnou jízdu s maximální efektivitou. Se stávající 100HP musím jezdit v režimu okolo 5 tis. ot., při kterém to jede někde okolo 40km/h. To je taky rychlost, při které mám s tímto motorem minimální spotřebu (56 až 60l/100km podle zatížení). Pomalejší jízda nižší spotřebu prakticky nepřinese, při rychlejší jde spotřeba výrazně nahoru. Dělá to na mne dojem, že s motorem 100HP jsem u Coastera jen na začátku oblasti rychlostí, při kterých stačí relativně málo výkonu navíc pro znatelně vyšší rychlost. Oblast, kdy loď ještě lépe klouže a aerodynamický odpor ještě tolik neroste.

Schválně, jestli se moje teorie potvrdí.

Teď je to takhle:

Honda 100HP rychlost v km/h otáčky spotřeba v l/100km

40 5.000 58

45 5.500 65

50 6.000 70

Předpokládám (přeju si) to asi takhle:

Mercury 175HP rychlost v km/h otáčky spotřeba v l/100km

40 3.500 do 55

50 4.200 do 65

60 5.000 do 75

Odkaz ke komentáři

LUBOR

to teda ale taky musíš brát v úvahu "stejnost" - "rozdílnost" vrtule která "je" - "bude" nasazená , minimalně určitě stoupavost XX"

výkon je jedna věc , přenos výkonu druhá .. a právě ve vrtulích je to "kouzlo alchymie" ot/m X km/h ,,

ja ted laboroval u svojich "necek" na DF 90A :D

jak píše SULLACO neznamená že čim větší "HOVADO" tim větší spotřeba , právě naopak si taky myslim , že budeš u XS mile překvapenej o co si do teď přicházel ;)

Odkaz ke komentáři

….Lubore, asi tam nejde dát dvojice motorů že (nevím jak tvá loď vypadá). Poslední dobou se mi začínají závěšáky líbit, především kvůli snadnější údržbě a přístupu kolem motoru nicméně pokud by to šlo, volil bych raději dva slabší než jeden silný. U nás v přístavu kotví Quicksilver 805 Activ cruiser a ten se mi vcelku zamlouvá právě kvůli dvojici motorů akorát je to uvnitř vcelku mrňavé.

To vůbec netuším, ale můžu se zeptat. Nenapadá mne ale výkon, který by se tam dával, když max. je 175.

Já se domníval, že více motorů se dává, když je někdo výkonově nenažraný. Nikdy jsem zatím neviděl loď s více motorama, jejichž součet by byl tak nějak v oblasti "běžného" výkonu pro danou loď. Vždy to bylo výrazně přemotorované.

Odkaz ke komentáři

Lubore ten odhad bude dobře ,

já když vyměnil 40 hp za 60 tak se taky spotřeba při stejný rychlosti snížila . Maximálka byla o něco vyšší ale eko plavbu mám okolo 35km/h umí to i 50 ale to už nesmím lod mít narvanou zásobama . Jinak jestli pluji 7 km/h nebo 35 km/ h je výsledek spotřeby na 100km úplně stejnej

Odkaz ke komentáři

Lubore, ten dotaz jestli potřebuješ jezdit sedmdesátkou neber vážně, sám bych to taky zkusil a určitě by se mi to líbilo. Mně ta lodička jede s bidou 35km/h a taky mám "vítr ve vlasech" a musím být spokojen s tím na co mám. Taková rychlost na otevřeném člunu bez větrného štítu by moc příjemná nebyla. Znám to z motocyklu.

To jsem rád Vláďo, už jsem si myslel, že jsi nějaký škarohlíd.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...