Anachy Odesláno 11. Srpen 2019 Sdílet Odesláno 11. Srpen 2019 Jo jo, to jsem byl já. Už mě ta rovná jízda nebavila a tak jsem si udělal alespoň osmičku. Koukal jsem, jak sis na tu mojí vlnu pospíšil, abys taky zpestřil jízdu. :DMěl jsem na lodi návštěvu a nebylo vhodné zastavovat u Tebe. Kromě toho jsem měl pocit, že jsi nahatej. :DTak třeba příště, jo a když je potřeba tak se obléknu :) trenky mám vždy po ruce. No a když si vlny neužívám u moře tak se občas za někým sklouznu a párkrát si skočím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 20. Září 2019 Autor Sdílet Odesláno 20. Září 2019 Prave ted u Zdakovskeho mostu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 20. Září 2019 Sdílet Odesláno 20. Září 2019 Asi trochu zima :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 20. Září 2019 Autor Sdílet Odesláno 20. Září 2019 voda 20, vzduch v 8 rano 5. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Září 2019 Sdílet Odesláno 21. Září 2019 Na Slapech už voda jen od 12-15 st. už nic moc :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 21. Září 2019 Autor Sdílet Odesláno 21. Září 2019 Na Orliku azuro, voda 21.3, vzduh pocitove leto.Ryby ani tuk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 21. Srpen 2020 Autor Sdílet Odesláno 21. Srpen 2020 Konečně se mi podařilo uskutečnit delší plavbu na domácí vodě.Začínali jsme ve čtvrtek spuštěním u přívozu v Roztokách pod Prahou. První den jsme dojeli až pod hráz Slap. Vlek ve čtvrtek nejezdí. Noc na Štěchovické přehradě nádherná. Nikde nikdo, uvázání u mola pro linkovou loď, která jezdí jen o víkendu.V pátek jsme dojeli do cca 1/4 Orlíka, kde byla ještě čistá voda. Cestou jsme natankovali 2x20l kanystry u benzínky v Kamýku nad Vltavou. Večer ohýnek, buřty (bez hořčice, ta zůstala doma).... Krásné kotvení na písečné pláži u lesa mimo civilizaci.V sobotu trochu v dešti jsme dojeli na Hlubokou. Plno volných míst, přístavní karta fungovala, sprcha, WC, doplnění vody, nákup v supermarketu.V neděli v poklidu zpátky na Slapy. Cestou jsme natankovali 3x20l kanystry u benzínky v Kamýku nad Vltavou. Kotvení u lesa, ohýnek, buřty (už s hořčicí), pohoda. Ráno trochu nasedlí na mělčině, ale ve dvou jsme to v pohodě posunuli.V pondělí nejprve v klidu směrem na Prahu. Po 3 hodinovém zákysu na vleku Slapy pak trochu ve stresu na další komory, ale nakonec jsme poslední zdymadlo v Podbabě stihli v půl páté. Jezdí do 17 hodin. Obvyklý zákys na smíchovské komoře se nekonal, jezdí tam toho teď asi méně.Najeli jsme cca 400km, spotřebovali asi 200l benzínu.Coaster znovu potvrdil své kvality. Před měsícem namontované naftové topení jsem použil jen ráno na Štěchovicích, ale byla to paráda. Vlhké, mlhavé a chladné ráno proměnilo topení při snídani v lodi v pohodu a komfort. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 24. Srpen 2020 Sdílet Odesláno 24. Srpen 2020 :) - pěkné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ENNY Odesláno 25. Srpen 2020 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2020 Pěkně napsáno, stejnou trasu jsem spolu s manželkou uskutečnil na začátku července, jen jsme se zdrželi návštevou zámku na Hluboké. A čekání na výtah na Orlíku nám také zabralo asi 4 hodiny. Na Slapech nebyl nikdo. Potvrzuji krásné a hlavně klidné večery u ohníčku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cruiser23 Odesláno 6. Říjen 2021 Sdílet Odesláno 6. Říjen 2021 Zdar všem, prosim moc, nenašla by se tady dobra duše( nejlepe majitel Coasteru ), ktery by chtěl vyměnit vozík k teto lodi? Mam vozík Thule( Brenderup) 2000 kg dvounapravový a sháním nejlépe tu stejnou značku ale 1800 kg jednonápravový. Bohužel se mi ten můj 2000kg nevejde na delku do garaže ( potřebuji max delku do 7m) a papírově mi to neutáhne auto(mam max 1800). Moc diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 7. Říjen 2021 Autor Sdílet Odesláno 7. Říjen 2021 Znáš aktuální váhu? S těmi 2t v techničáku by problém za auto s 1,8t být neměl, pokud by to mělo váhu do 1,8t. Rozhodující pro zapojitelnost je okamžitá váha naloženého přívěsu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cruiser23 Odesláno 7. Říjen 2021 Sdílet Odesláno 7. Říjen 2021 Pořad ještě garaž a B96(souprava ma 4350kg):-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelH Odesláno 7. Říjen 2021 Sdílet Odesláno 7. Říjen 2021 Ještě můžeš požádat o snížení nosnosti přívěsu, výrobce ti napíše lejstro a s tím zajdeš na dopravní inspektorát a tam ti to zapíší do TP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cruiser23 Odesláno 8. Říjen 2021 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2021 Děkuji, ale to bohužel neřeši problem me garaže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 22. Prosinec 2021 Autor Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2021 Plánuju výměnu přívěsu pod Coastera. Potřeboval bych poradit od uživatelů 2 nápravových přívěsů ohledně některých detailů používání.Můj stávající jednonápravový přívěs s celkovou 1,8t je velmi dobře manipulovatelný, ale dostává hrozně zabrat. Náprava si výrazně sedla a už moc nepruží, rám je prohnutý. Chtěl bych pořídit dvounápravový, ale jsou některé okolnosti, které mne výrazně znejišťují.1/ Na stávajícím jednonápravovém mám loď vyváženou tak, že na kouli mám cca 80kg. To zlepšuje stabilitu. Přívěs s lodí strkám do dvora elektrickým samohybem protože s autem to tam kvůli úzké ulici nestrčím. I přes výše uvedené vyvážení musím při použití samohybu mít na oji zavěšené přídavné závaží 100kg, aby samohybu neklouzala kola.Jaká se nastavuje u dvounápravového přívěsu váha na kouli, aby to jelo stabilně? Jak moc dvě nápravy podélně stabilizují přívěs, když není připojený za autem? Jde mi o to, jestli s dvounápravovým docílím dostatečný přítlak na samohyb, aby mu neklouzala kola.2/ U dvounápravového přívěsu mi přijde divné, když např. při celkové hmotnosti 2t tam jsou nápravy s nosností 1000kg. Když se s plně zatíženým přívěsem pak jede na nějakou výraznou nerovnost, tak tam vznikají okamžiky, kdy je celá váha na jedné nápravě. Takže i když by mi 2t stačily, zvažuju přívěs 2,5t, který má 2 nápravy po 1350kg. Uvažuju správně, nebo se bojím zbytečně? Přívěsy 2,5t jsou všechny o cca metr delší, nežli ty 2t, což mi bude zase dělat problém při parkování. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 22. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2021 Psal jsem ti dopoledne, ale evidentně se to tu neuložilo.Dvouosu mám teprve krátce. Loď jsem umístil tak, aby na kouli bylo zase těch cca 80 kg. Oproti jednoose je ta stabilita neuvěřitelná.Krátkodobého přetížení jedné nápravy se nemusíš bát. Je to dimenzované na dynamické namáhání, které za jízdy vzniká, jak se vlek různě houpe. Představ si ten nápor na nápravy, kdy přejedeš hup, celý se to nadlehčí a pak to plnou váhou dosedne.Pro použití samohybu by bylo dobré víc to na kouli zvednout. Odlehčíš tím přední nápravu a získáš tím větší váhu na samohybu. Nezdá se to, ale umí to udělat hodně.Při manipulaci pozor na křížení kol. V ostrých zatáčkách to vyvrací jedno kolo dovnitř a druhý ven. U známého na starším vleku a na asfaltu to vůbec nebyl pěknej pohled. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 22. Prosinec 2021 Autor Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2021 Díky za poznatky. To s tím přizvednutím samohybu mne taky napadlo, že by to mohlo pomoci.Je nějaký rozdíl při ručním tlačení mezi jedno a dvounápravou stejné váhy? Utlačí se dvounáprava lépe, protože pneu jsou méně zatížené a méně se deformují, nebo naopak hůře, protože se překonává valivý odpor více kol? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 22. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2021 Hele, zkušenost s tím nemám, ale řekl bych, že na travnatém povrchu by to mohlo bejt lepší (minimálně o prsa korejské sprinterky) :)Přijde mi, že nebude tolik znát, když se jedno kolo "zasekne" za nějakým drnem, nebo vjede do dolíku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 22. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2021 Ahoj mam dvouosu 3500 kg 8 m . ted mam vlek bez lodě jestli si to chceš vyzkoušet na sucho ozvi se. aleš 602412116. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelH Odesláno 22. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2021 To prizvednuti bude určitě fungovat. Ale. Myslím, že větší problém bude s tím zatočit. Ty dvě nápravy nerady zataci a když, tak rádius jak krava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Millan Odesláno 23. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 23. Prosinec 2021 U dvouoseho vleku,když ho chceš prázdný tlačit ,zvladneš to i sám,rovně ho utlačíš po obou nápravách,zatočit s ním téměř nemožné,stačí ovšem přitlačit na oj směrem dolů,odlehčí se ti zadní náprava a už tojde lehce jako jednoosý vlek,jde to i opačně,že tu oj přizvedneš a odlehčíš přední nápravu,ale zvedáš celou váhu včetně př.nápravy,takže taky nesmysl.Dělám to tak s odtahovkou i s vlekem na loď(8m na 3,5T).Na trávě to utlačíš,ale stačí malá nerovnost a nehneš s tím.Ale nejlíp si to opravdu vyzkoušet na nečisto,jak už tady psal Aleš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 24. Prosinec 2021 Autor Sdílet Odesláno 24. Prosinec 2021 Díky všem za další informace i za nabídku zkusit si do dvounápravy strčit. Tu asi nevyužiju, manipulace s prázdným vlekem se zatím nebojím (možná z nezkušenosti :) ).Klíčové pro mne je, abych po přechodu na dvounápravu dostal loď do dvora.Taky jsem si uvědomil, že na dovolené musím zpravidla s lodí na vleku manévrovat ve stísněných podmínkách. Tam co jezdím si místní z přístavu dělají v létě parkoviště a dostat se na sjezd do vody a z něj často vyžaduje slalom a točení se na pětníku. Tak nevím ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 26. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2021 dvouosa je na uvážení všech pro a proti , i když na to plácneš svojí současnou kocábku , tak na manipulaci v místě určení vždy ztratíš na komfortu pohybu a mužeš ji mít vyštelovanou co to jde , kříží se ti náprava x druhá ,(prázdnej zaklopíš na oj a zvedneš druhou to je cajk) , je delší , těžší , neohrabanější ,,, když máš čas tak si s manévrama vyhraješ , ale když tě propichuje němec pohledem at už vypadneš tak chytáš nerv =D pokud seš ted na jedný ose a naučil ses s tim žít , tak bych se nepouštěl do žádnejch větších akcí :lol: max bych se poohlížel po robustní jednoose - trh je obrovskej ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 26. Prosinec 2021 Autor Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2021 No jo, jenže jednoosy končí na 1,8t a do toho se vejdu jen s prázdnou nádrží, bez vody a bez proviantu.Když budu couvat s dvounápravovým a potřebovat to ostře zlomit, pomůže proti tomu křížení když to nebudu rvát jedním tahem, ale popojedu dozadu, cuknu dopředu a zase dozadu atd.? Nebo je to zbytečný a ty nápravy to prostě vydrží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Odesláno 26. Prosinec 2021 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2021 zbytečný , to je v kříži hnedle i po 10cm at maš podklad jakej chceš , tak si nech postavit jednoosu s ,,těžší ,, nápravou :rolleyes: vážit tě nikde nebudou , a ty budeš vědět že maš rezervuvylomený sem to nikdy neviděl , ale kolikrát si řikaš , že to už dávno musí prdnout =D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky