Lubor Odesláno 12. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 12. Červen 2017 Asar0077:gratuluju, podle mne je Coaster skvělá volba. Pro moje potřeby jsem nic lepšího nenašel, ani jinde neviděl. Kam do HR jezdíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Červen 2017 Sdílet Odesláno 12. Červen 2017 No taky jsem byl párkrát u moře a co bylo na vlnách vždy v pohodě byli gumáky s pevným kýlem délky tak od 6ti metrů a samozřejmě celkem přemotorované :) . Ale tohle je debata na dlouhé zimní večery pojďte si raději užívat sluníčka a vody :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Asar0077 Odesláno 13. Červen 2017 Sdílet Odesláno 13. Červen 2017 Lubor - Biograd, Pakoštane, jezdíme karavanem do kampu, k vodě to je 50 m a k lodi z mola pak dalších 30, ale to není suchou nohou :-). Kam jezdíte Vy ? Pochopil jsem, že asi i dost v čR. Kde se tady dá jezdit, případně i Slovensko, Polsko ? Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 13. Červen 2017 Sdílet Odesláno 13. Červen 2017 Tak třeba proto,že Taurus chtěl konkrétní příklad a taky proto,aby ostatní věděli,že existují lodě,které při rychlé plevbě nemlátí o vlny a zablokování páteře jak uvádíš ti právě způsobí ostatní "skořápky",mezi které bohužel musím zahrnout i tu tvojí po shlédnutí tebou uveřejněné jediné fotky,která mně stačí pro posouzení,ale nečerti se,i ostatních 99% vyráběných lodí je na tom stejně.Jinak ti přeji mnoho štastných uplutých námořních mil v klidných vodách bez zablokování páteře a vždy štastný návrat z plavby.bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 13. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 13. Červen 2017 Asar0077:jezdíme do Podgory (Dalmácie). Bydlíme v apartmánu, kotvíme v přístavu.V čR nejraději Slapy. Projetou máme celou Vltavu a Labe. Byli jsme párkrát na Dalešicích. Kromě HR nemám jiné zahraniční zkušenosti s lodí.Kdy si ho přivezeš? Pojedete hned na dovolenou? Za čím budeš tahat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Asar0077 Odesláno 13. Červen 2017 Sdílet Odesláno 13. Červen 2017 Lubor - jedu si pro něj v úterý a čtvrtek odjezd, je to dost natěsno, ale jsem rád že to vůbec vyšlo. Potáhnu to Jeepem. Karavan tahám už 8 let, tak to bude podobné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 13. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 13. Červen 2017 Tak to je odvaz! Snad Ti jí pan Winn připraví dobře! :-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 13. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 13. Červen 2017 Bacha na hmotnost. Myslím, že výrobce v souvislosti s možností osazení větším motorem zesiloval konstrukci. Já musím jet bez benzínu a bez vody, abych se nemusel v Rakousku bát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 13. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 13. Červen 2017 Dej sem pak foto, založíme tu rodinné album Coasterů v čR. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Asar0077 Odesláno 13. Červen 2017 Sdílet Odesláno 13. Červen 2017 Lubor - pokud jde o pana Winna, nebo firmy..., tak přístup je moc fajn a to není jen o penězích... Dělal jsem v obchodě hodně let a to nasimulovat nejde. Na hmotnost dám bacha, díky, a jak bude nějaká pěkná fotka, pošlu do alba, myslím že nás bude dost :-) Vy jezdíte do HR v jakém termínu ? Já se snažím vždycky aspoň týden v červnu ať není tak narváno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Asar0077 Odesláno 13. Červen 2017 Sdílet Odesláno 13. Červen 2017 Lubor - v Rakousku máš obavy kvůli hmotnosti, aby jsi se vešel do 3,5 tuny ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 14. Červen 2017 mam Coastera na privesu 1.8t a je to na hrane. S plnou nadrzi a vodou jsem hodne pres. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Asar0077 Odesláno 14. Červen 2017 Sdílet Odesláno 14. Červen 2017 Lubor - tak tomu rozumím. Já si kvůli karavanu dělal C + E, takže aspoň pokud jde o tohle, tak problém nemám. Je vhodné to natankovat u nás ? Co používáš, normální BA95 ? Ještě jsem se nestihnul zeptat u prodejce :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 14. Červen 2017 nemam problem s ridicakem, ale s pretizenim privesu. Tankuju podle nalady. Nekdy mu koupim lepsi, jindy musi vystacit z beznym benzinem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 15. Červen 2017 ...Je vhodné to natankovat u nás ? Co používáš, normální BA95 ?.....Natankovat u nás nemůžu, protože viz přetížení přívěsu. Nemá to ale smysl, v HR vychází cena benzínu podobně, proč to vozit 1000km. Co se týče kvality, u vodních benzinek jsem viděl vždy jen benzin a diesel bez dalších možností. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Srpen 2017 Autor Sdílet Odesláno 2. Srpen 2017 Mám za sebou 14 dní u moře s Coasterem, cestu tam a zpět cca 2300km.Zkráceně vyjádřeno, paráda! Coaster ve všech ohledech skvělý.Na silnici za Sportáží 2,0 diesel AT v pohodě. Po posunu těžiště a zatížení koule cca 100kg se s tím dá jet s naloženým autem dlouhodobě 120km/h, aniž by to dělalo něco špatného.Spuštění na vodu a vytažení na příkrém sjezdu bez problémů, elektrický naviják v kombinaci se stranovými rolnami odvedli svou práci. Jen jsem se díval a mačkal tlačítko dálkového ovladače. Sedlo si to dokonale jako při všech předchozích nakládačkách v čR.Na moři naprostá spokojenost, ale nemít klapky, bylo by to nesrovnatelně horší až problematické. Při větších vlnách jsem často používal režim výrazně vysunutých klapek a kluz na minimální rychlosti okolo 25km/h. Díky vysoké lodi to necákalo přes špičku, nakloněním proti šikmým vlnám se výrazně zvyšoval komfort jízdy a posádka si sedla kam se jim chtělo.100HP pro jízdu ve čtyřech dostatečný, ale motor se dost točí. Proti hluku významně pomáhá vložka, kterou mám vlepenou v deklu a nafukovací matračka, kterou vozím před motorem. Silnější motor by umožnil těžší vrtuli, vyšší maximálku a běžné cestování při nižších otáčkách, tedy menší hluk. Vyšší maximálka je k ničemu, na moři nepoužitelné, na řece občas možná, ale nevidím důvod. Jízda při nižších otáčkách by byla fajn, vyzkoušel jsem si to u staré lodi která se 100HP byla hodně přemotorovaná, ale nárůst hmotnosti by byl problém pro přepravu a ani lodi by větší váha vzadu neprospěla. Já se spokojím se svými 100HP. 130, které se na tuto loď nejčastěji dávají podle mne jsou ideální, možná ještě 2T stříkačka 150HP, která je lehká.... S tou by to bylo dělo.Prostor v kokpitu na šestimetrovou loď velkolepý, pořád jsem ještě neviděl loď srovnatelné velikosti, která by měla na palubě prostoru více. Kabina nízká, ale pro přespání, uložení věcí a orientaci v nich naprosto vyhovující. Na základě zkušeností z letoška, kdy jsme bydleli v apartmánu plánujeme na příští rok okružní plavbu s bydlením na lodi. Tedy ve 2 lidech, víc by byl s věcmi na týden problém.Spotřeba se pohybuje lehce nad 60l na 100km. Nejčastěji jezdíme rychlostí okolo 35 až 40km/h, takže hodinová spotřeba vychází okolo 24l.Už více roků se vztekám nad různými výrobky, co jsem si koupil. Většina věcí nemá očekávané vlastnosti, výkon, trvanlivost....Co se týče Coastera, ten předčil všechna očekávání a znovu a znovu mě naplňuje uspokojením. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 2. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2017 Krásné čtení, myslím, že základ byl nepodcenit přípravu a to se ti povedlo na 100 procent. Kolik jsi toho naplul? Kolik baští ta Kia s přívěsem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 2. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2017 "Proti hluku významně pomáhá vložka, kterou mám vlepenou v deklu" - z výroby tam žádná výplň nebyla? U mého Mercuráče je dekl podlepen izolací tlouštka cca 2cm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 2. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2017 Klobouk dolu,120 s vlekem to jsem vzdycky obdivoval 👠Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 2. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2017 Ono se to dá, ale musí být - jak píše Lubor na kouli posunuto co největší zatížení. Sice pak jde trošku víc ztuha nájezdová brzda, ale přívěs sedí parádně.Při takové rychlosti, ale tomu pak odpovídá i větší spotřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Srpen 2017 Autor Sdílet Odesláno 3. Srpen 2017 Původní dekl motoru byl pouze laminát, koupil jsem u Conrada:https://www.conrad.cz/protihlukove-oblozeni-1000-x-500-mm.k841129Drží to perfektně. Dával jsem to už do předchozího motoru a rozdíl hluku je výrazný.Sportáž vykázala spotřebu 11.5l/100kmTěch 120 samozřejmě musí člověk dát s velkým respektem, po perfektním poznání vlastností soupravy a za vhodných podmínek a okolností. Když jsem Coastera prvně zapřáhnul, nebyl vyvážený a auto bylo prázdně, tak 100km/h bylo maximum nad které se to začínalo různě kývat a nepříjemně reagovat na poryvy větru.Na přívěsu mám tlumiče, loď je uložená na mnoha rolnách a mimo jiné uvázaná čtyřma kurtama tak, že s přívěsem tvoří kompaktní celek a zpěvňuje ho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 3. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2017 Aha,tak to jo. Byl jsem se podivat na skoro novej drahej vlek kterej prej nejel ani 90 kdyz se to rozvlnilo a uz to bylo. A netahli to korejcem ale 3t Range Roverem se zkusenym ridicem. Nekoupil jsem protoze z nej skoro nic nezbylo a velka klika ze to nikoho nezabilo. Lod dali pres zimu dohromady. Takze bych to zavodeni s vlekama nechal spis Polakum 😕 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Srpen 2017 Autor Sdílet Odesláno 3. Srpen 2017 Předělával jsem komplet orolnování přívěsu a loď dostal o 6 cm níž oproti původní poloze. To určitě taky stabilitě přispělo.Vzadu mám nastavitelné podélné podpěry, které se na jízdu dotáhnou a loď je s přívěsem jako jeden pevný celek. 4 kurty znemožní kroucení rámu..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Srpen 2017 Autor Sdílet Odesláno 3. Srpen 2017 .... Kolik jsi toho naplul? ...Nakonec jsme tam byli jen 12 dní, museli jsme se předčasně vrátit z rodinných důvodů. Najeli jsme jen 650km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 3. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2017 Aha,tak to jo. Byl jsem se podivat na skoro novej drahej vlek kterej prej nejel ani 90 kdyz se to rozvlnilo a uz to bylo. A netahli to korejcem ale 3t Range Roverem se zkusenym ridicem. Nekoupil jsem protoze z nej skoro nic nezbylo a velka klika ze to nikoho nezabilo. Lod dali pres zimu dohromady. Takze bych to zavodeni s vlekama nechal spis Polakum 😕Opravdu strasne zalezi na rozlozeni vahy. Jednou jsem vezl sluzebni Mitsubishi L 200 velky vozik(byl nalozen tak z poloviny), na kterem byl naklad nalozen vzadu, protoze hochum se to nechtelo pod plachtou tahat na predek. Vdevadesati se mi to rozhoupalo tak, ze jsem mel co delat to srovnat. Az po prerovnani nakladu to bylo v poho. Jinak taham VLEK 1300 Kg octavkou a neni problem i tech 120, jen se musi hlidatTo rozlozeni vahy- na kouli klidne 80 kg. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky