zdenek2013 Odesláno 19. Březen 2017 Sdílet Odesláno 19. Březen 2017 ať ti dělá jen a jen radost,folie kolem lodě je super,vypovídá to cosi o odpovědnosti výrobce či obchodníka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 20. Březen 2017 Autor Sdílet Odesláno 20. Březen 2017 Kvalita je překvapivá. Prolezl a oblezl jsem to a nenašel jedinou vadu. Žádný ani malinký škrábanec zvenku ani zevnitř. Výbava jak bylo navoleno, vše uvnitř ještě zabalené v bublinkách a igelitech, perseniky ve vacích, vše funkční, nikde žádné nedodělky či prasárny. Nečekal jsem takovou kvalitu. Laminát bytelný, nic se neprohýbá. Jsem nadšený! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelgumak Odesláno 20. Březen 2017 Sdílet Odesláno 20. Březen 2017 Je třeba si občas v životě udělat „malou“ radost. Tak ať slouží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 21. Březen 2017 Sdílet Odesláno 21. Březen 2017 Gratulace velika a hlavne hodne spokojenych zazitku na palube a na cestach :). Vypada, ze jsi natrefil na slusneho vyrobce a prodejce.Apropo, jeste jsem narazil na fotku co sem mel kotevni lavku na Baylosovi. Jestli pak nekdo uhodne z ceho to je :lol:Tady sem s lavkou az na brehu, ale takto by to samozrejme nefungovalo, ten fendr na konci to nadnasel, konec plaval na vode, takze pak to uchyceni na badeplatu bylo vyhovujici s naklapenim jenom v jednom smeru.http://www.fotoalbum.cz/g/alba/2017/0321/rf204550vA5FOoLm0IbgF2NOvn8AnI7YzbhDoC_m.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 21. Březen 2017 Sdílet Odesláno 21. Březen 2017 Tvl to je hodne vousata fotka :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zapotak Odesláno 22. Březen 2017 Sdílet Odesláno 22. Březen 2017 Takové rošty mám jsou s prasečáku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 22. Březen 2017 Autor Sdílet Odesláno 22. Březen 2017 tomas80, díky za inspiraci! Kloním se taky k řešení s volností v jedné ose s tím, že se to bude muset používat s rozumem, aby nedošlo k přetížení spoje, který ale bude mnohem jednodušší a lehčí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 25. Březen 2017 Autor Sdílet Odesláno 25. Březen 2017 Pořídil jsem navigaci se sonarem, ale sonda má napevno konektor, takže někde budu muset udělat díru cca 25mm. Máte nějaký tip jakou použít průchodku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 26. Březen 2017 Sdílet Odesláno 26. Březen 2017 Ahoj mně funguje čidlo sonaru ve dně přes laminát, zevnitř lodě žádnou díru jsem nedělal, jenom jsem to čidlo zatlačil do silikonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 26. Březen 2017 Sdílet Odesláno 26. Březen 2017 Pokud nemas extras ilnej laminat, tak to delaj tzv opravnou sadou. Coz je jednoduse receno kus novodurove trubky nalepene shora na laminatu, kde neni voda, zaleje se hydraulickym olejem a do toho se ponori cidlo. Diky oleji mas jistotu, ze mezi laminatem a cidlem neni zadnej vzduch a pritom olej se neodpari. Jelikoz sem mel v haji hloubkomer na lodi kdyz sem kupoval, vymena prisla na finacni nesmysl a cestu z Holandu sem si bez hloubkomeru nelajsknul, tak sem udelal toto provizorne v zadi lode a funguje naprosto spolehlive. Kupoval sem sice sadu z SVB, ale uprime kdyz sem to nakonec videl, tak bych resil samodomo, protoze to jejich extra lepidlo stejne nejak nafungovalo, takze sem se druhej den nasral, omatlal lepsim silikonem a je klid. Libi se mi, ze to funguje a nic nikde nemusis vrtat, vse je v suchu trupu lode.https://www.svb.de/de/inneneinbausatz-fuer-schwinger.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 27. Březen 2017 Autor Sdílet Odesláno 27. Březen 2017 Jenže ta moje sonda je asi 20cm dlouhá a nějaká moc šikovná. Pochybuju, že by to přes laminát spolehlivě fungovalo. V návodu o takové možnosti není zmínka. A laminát je hodně silný... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 27. Březen 2017 Sdílet Odesláno 27. Březen 2017 Lubore, loni jsem řešil stejný problém a nakonec jsem šmiknul kabel. Podle mě je to nejmenší zlo a když jsi šikovný s pájkou nebo si seženeš slušné konektory, nemusíš kvůli kabelu o průměru asi šest milimetrů vrtat palcovou díru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 27. Březen 2017 Autor Sdílet Odesláno 27. Březen 2017 To je zajímavé řešení! O takhle razantním zásahu jsem nepřemýšlel. Není ten kabel stíněný? To bych se bál. Sonda má i nějaký Total scan, tak netuším, jaké mohou být nároky na kvalitu kabelu, respektive co může dodatečný spoj způsobit. Pokud není kabel stíněný, tak bych do toho asi šel. Ale jak to zjistit?.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 27. Březen 2017 Autor Sdílet Odesláno 27. Březen 2017 Dostal jsem důrazné varování od dodavatele navigace nestříhat kabel. Prý je už ověřené, že to pak nebude fungovat. Tudy cesta nevede. Nezbývá, nežli udělat na vhodném místě dost velkou díru a zakrýt jí průchodkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 27. Březen 2017 Sdílet Odesláno 27. Březen 2017 Ano, také jsem byl důrazně varován prodejcem, abych to nedělal. Poté jsem si dohledal informace tuším na thehulltruth od lidí, kteří to také udělali a dlohodobě jim to funguje. Já jsem si dal při rozhodování na jednu stranu vah nevratné poškození trupu vyvrtáním relativně veliké díry a její následné maskování či zakrytí, na druhou stranu jsem si dal cenu nového senzoru a rozhodl jsem se to risknout. A ano, kabel je tuším stíněný, i ten lze samozřejmě opětovně napojit pájením (v mém případě) nebo napojit jiným vhodným způsobem (byly použity i nepájivé mačkané spoje či konektory). Co je nutné dodržet je délka kabelu, tedy nezkracovat. Osobně netuším důvody, které vedou výrobce sonarů k tomu, aby dodávali na konci napevno přidělanou bambuli. Mě osobně se tedy povedlo kabel opětovně napojit, funkčnost zjevně neutrpěla a já jsem rád, že jsem nemusel do trupu lodi vrtat nadměrně velký otvor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 28. Březen 2017 Sdílet Odesláno 28. Březen 2017 Uprimne se divim, ze si někdo koupi sonar a nemá tohle vyreseny předem. Zas tak mala investice to není, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 28. Březen 2017 Sdílet Odesláno 28. Březen 2017 Zdravím tak za mně jsem kabel sonaru zkracoval několikrát a to dokonce 2 typy od Eagle . ,Dráty jsem zase spájel odizoloval a na funkci to nemělo žádný vliv . Zejména na funkci živočicháře :D Ne opravdu bylo to úplně jedno , jen barvu na barvu . Dále jak popisuje Tomas 80 je realný funkční řešení co se dělá obvykle a druhá verze lepí se to na silikon , vše uvnitř trupu . Na hloubku to nemá žádný vliv , pouze na moři a při silnějším laminátu to přes 30 metru hloubky už trochu zkresluje ,Pozor ,, logicky sonda nesmí být na nosníku nebo kýlu a pod , Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 28. Březen 2017 Sdílet Odesláno 28. Březen 2017 Jako zaprve nez vrat do lodi, tak bych vyzkousel to poslat pres laminat. Jelikoz to delaji i oficialni vyrobci lodi, tak bych se divil, ze by to nefungovalo. Ja sem zadne problemy nezaregistroval a ted bez urazky si myslim, ze vzhledem k velikosti lode mam dole mnohem vic laminatu nez ty a jeste z dob kdy se delal kvalitni a ne ty novodobe sendvice a hloubkomer funguje jiz rok bez problemu zcela spolehlive.Zadruhe zkracovani kabelu. Podle me je to klasickej koax, stinenej. Na lodi mam origo jednu sondu, od ktere jde jeden kabel a ten se nekde rozdvojuje do dvou pristroju, jeden dole v kormidelne a druhej nahore na FB. Tudiz si myslim, ze tvrzeni, ktere sem mimochodem take slysel v servisu, ze ten kabel se nesmi strihat a napojovat je blbost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 28. Březen 2017 Sdílet Odesláno 28. Březen 2017 Tomas 80 souhlas , to bys nesměl zkrátit ani kabel od televize . Jinak to zalepení sondy do dna bez vrtání jsem taky viděl u výrobce . Jen to s tím tvojím olejem považuji za lepší . Kapalina přeci jen přenáší zvuk lépe . Mám i zkušenost že první sonarovou sondu jsem měl položenou jen tak v lodi a když už neukazoval polil jsem jí vodou a šlo to , Ale to je pravěk a na pramici Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 28. Březen 2017 Sdílet Odesláno 28. Březen 2017 (upraveno) akorat ze staci v laminatu bublina a nehraje to. Proto pred fest montazi hledat funkcni misto pomoci sondy treba pres vazelinu nebo fomelu. Upraveno 28. Březen 2017 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 28. Březen 2017 Sdílet Odesláno 28. Březen 2017 máte 100%-ní pravdu,dělat díru do trupu pod čarou ponoru kvůli sondě sonaru je volovinadíval jsem se u Humminbirdu na přepínač čidel, pokud by se signál střihem vedení ztratil,nefungovalo by to https://www.parys.cz/akcni-kategorie-humminbird-prepinac-cidel-ts2-w.php?_ShopSearch%5BSearchType%5D=0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 30. Březen 2017 Autor Sdílet Odesláno 30. Březen 2017 Už jsem si to ujasnil.Díru pod čarou ponoru (zdenek2013) teda rozhodně vrtat nebudu! :-)Laborovat s umístěním čidla uvnitř trupu (aleš, my65hp, tomas80, david) se mi nechce. V manuálu píšou jak je poloha čidla vůči hladině citlivá, nedovedu si představit, že bych polohu v trupu strefil správně napoprvé a nechce se mi pak celou sezónu laborovat s čidlem a koukat na nějaké interferenční čáry na obrazovce. Od toho má sonda origo nastavitelný držák, aby se to udělalo snadno. Laminát taky vůbec nemusí být homogenní. Neznám konstrukci lodě, ale jsou tam různé výztuhy a nosníky a kdoví, jestli i ve dně není nějaká měkčí mezivrstva, která by asi funkci omezila.Při nákupu navigace jsem vycházel z toho, že jich musí na světě fungovat stotisíce a neřešil, jak jí na loď namontuju (viki_cz), když už to muselo být stotisíckrát vyřešeno.Jak jsem psal, sonda je dlouhá 20cm, široká 6. Není to žádný drobek a je pěkně drahá. Takže i dělení kabelu (jirkas, my65hp) jsem vyloučil. šel bych do toho jedině pokud by to bylo vícekrát vyzkoušené u této konkrétní sondy a přístroje.Vyvedu drát podle rady prodejce po zrcadle nahoru, odvodňovací dírou v zrcadle do motorového prostoru a tam vedle průchodek pro řízení přibude další průchodka pro čidlo.Díky všem za názory a zkušenosti, pomohlo mi to zorientovat se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 30. Březen 2017 Sdílet Odesláno 30. Březen 2017 tak se taky pochlub, co máš za aparát. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 30. Březen 2017 Sdílet Odesláno 30. Březen 2017 Já bych k tomu ještě dodal, že loď nestárne tak rychle jako elektronika, překoná několik generací podobných echolotů. Za dva tři roky dnešní top model bude obstarožní kousek a za pět let bude čas na to obstarat si zařízení nové. Já bych dnes volil samozřejmě také jinak, oželel bych reálnou rychlost vůči vodě i teplotu vody a sondu namontoval do dna bez vrtání jakéhokoliv otvoru. Brousím si chrup na dopředný sonar, ale to až mi doslouží současné zařízení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 30. Březen 2017 Autor Sdílet Odesláno 30. Březen 2017 (upraveno) tak se taky pochlub, co máš za aparát. :)Elite-7 Ti + TotalScanâ„¢http://bohemia-marine.cz/index.php/lowrance/elite-ti/elite-7ti/elite-7-ti-mid-high-totalscan-1-detailPotřeboval jsem, aby to mělo NMEA 2000 a mohl jsem to propojit s motorem.Má to tady někdo? Upraveno 30. Březen 2017 uživatelem Lubor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se