david Odesláno 9. Únor 2017 Sdílet Odesláno 9. Únor 2017 . Ta lavka co chci zkusit by se prikolikovala do brehu a nepustila by lod bliz. Lano na kazde strane by to stabilizovalo.to určitě ne. první loď se "vztyčenou špičkou" ti to vyrve buď ze břehu nebo v horším případě z lodi. Na lodi to musí být otočné v obou rovinách - do stran a nahoru/dolů, na břehu jen položený a dobrou kotvu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 9. Únor 2017 Sdílet Odesláno 9. Únor 2017 (upraveno) otevřeli jste tu zajímavé téma,nebylo by dobré založit samostatné vlákno o způsobech bezpečného kotvení? v marině u mol je to jasné,zbývá klidná zátoka,frekventovaná vodní cesta a řeka s proudem,vždy pomocí lan,kotevních kolíků a kotvy či kotev (Maďarsko) Upraveno 9. Únor 2017 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 15. Únor 2017 Sdílet Odesláno 15. Únor 2017 Jak pise Sullaco, mam udelanou lavku z vysuvneho zebriku. Funguje to docela dobre, akorat je to prototyp a ten budu tedko muset predelavat, priste bych asi resil ze dvou profi samostatnejch zebriku nez z jednoho vysuvneho. Ten sem musel totiz hodne vyztuzit a tak tedko moc nefunguje system vysouvani, kterej sem si myslel, ze udelam z lodi, ale bohuzel musim sklopit zasunutej a pak ho vysunout ve vode. Nicmene potom je to uz v pohode. Kotvim zadkem ke brehu a jelikoz mam velkej ponor, cca 1.1 metru, tak docela daleko od brehu. Potreboval sem teda dlouhou lavku a po dlouhem rozmejsleni pouziti najezdovych ramp, jsem se stejne na vetsi delku nedostal, takze sem zvolil toto a delka vysunute lavky je cca 5.5 metru. Kdyz je zasunuta, tak je postavena a oprena o zad lode, samozrejme privazana, aby se nesklopila kdy nema :). Mam ji pridelanou na badeplatu na kloubu a na konci vytazene lavky je plovak, aby mohla vandrovat po hladine kdyz se houpe lod na lane. Jinak jak je videt na jednom obrazku, tak kdyz prijede Sullaco a jeste jeden kamarad, tak mam lod dostatecne ofendrovanou, to je pravda :lol: http://www.fotoalbum.cz/g/alba/2017/0215/rf195202n3qqSPEiz1PcUtk6D5oTCdQkZDRXW3_m.jpghttp://www.fotoalbum.cz/g/alba/2017/0215/rf195207nwQVCUSe8TQ1fQgYbeLFUsKuPvJYBv_m.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 19. Únor 2017 Autor Sdílet Odesláno 19. Únor 2017 Koukám, že to máš na dvou čepech. David tady psal, že to musí být otočné ve dvou osách, aby se to neurvalo když se loď mrská na vlnách a lávka by byla ukotvená na břehu.Taky jsem zvažoval žebřík, ale ten nemá tu pevnost když leží. Proto jsem nakonec volil nájezdovou rampu na motorky, která unese 250kg. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 19. Únor 2017 Autor Sdílet Odesláno 19. Únor 2017 Loď ani přívěs zatím nemám, ale rolny jsou už připravené. :DTrochu se mi nesešly barvy, ale to je daň za vývoj prototypu. Původní záměr se postupně rozvíjel a něco už bylo koupeno.http://img25.rajce.idnes.cz/d2502/13/13727/13727969_3af64a4f0e4a0720db436b452d06279d/images/Rolny.jpg?ver=0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 22. Únor 2017 Sdílet Odesláno 22. Únor 2017 Koukám, že to máš na dvou čepech. .Je to na dvou cepech, ale jak sem psal vzadu je plovak a tam je to navolno, plave na hladine, takze to nic nedela. Podobnej system sem mel na predchozi lodi 5 let a nebyl s tim zadnej problem. Samozrejme pouzivam jenom pri kotveni u ostrova, kde se leze do vody. Pri kotveni u mola zadi to nepouzivam, tam by to prave nefungovalo diky tomu sklapeni jenom v jednom smeru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 22. Únor 2017 Sdílet Odesláno 22. Únor 2017 (upraveno) Tomáši a to ten plovák udrží váhu lidí ? Já jen že z praxe má problém váhu lidí udržet sud.(60l).Odhadují ten tvůj na 40l? I když ve velikosti Princess se zdá vše malé 😀 Upraveno 22. Únor 2017 uživatelem Jbenda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 23. Únor 2017 Sdílet Odesláno 23. Únor 2017 Nene samozrejme, ze plovak vahu lidi neudrzi, kdyz po tom nekdo jde, tak si sedne konec na dno a jakmile prejde tak zase vyplave. Ta chvilka s tim nic neudela, to uz je vyzkouseny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 23. Únor 2017 Sdílet Odesláno 23. Únor 2017 Jojo, nejlepší vodní atrakce pro děti široko daleko :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 23. Únor 2017 Sdílet Odesláno 23. Únor 2017 Ano, to je dalsi funkce :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 23. Únor 2017 Autor Sdílet Odesláno 23. Únor 2017 .... a dobrou kotvu.Co je dobrá kotva na Slapy pro loď 6m? Může to být Danforth 6kg?Zatím jsem měl jen skládací, ta fungovala skvěle v HR, ale na řece byla k ničemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misson10 Odesláno 23. Únor 2017 Sdílet Odesláno 23. Únor 2017 Na Slapy by dobře fungovala takzvaná Orlická kotva.... foto dodám o víkendu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 23. Únor 2017 Sdílet Odesláno 23. Únor 2017 .... a dobrou kotvu.Co je dobrá kotva na Slapy pro loď 6m? Může to být Danforth 6kg?Zatím jsem měl jen skládací, ta fungovala skvěle v HR, ale na řece byla k ničemu.Na Slapy a Orlík nejlépe závaží. Kotvy se chytí pod pařezy a je hotovo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 23. Únor 2017 Autor Sdílet Odesláno 23. Únor 2017 Potřebuju šetřit každým kilem. Budu to mít na hraně jak na přívěsu, tak výkonem motoru na lodi. Kolik by to závaží mělo mít, aby to fungovalo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Únor 2017 Sdílet Odesláno 23. Únor 2017 Mne fungoval moc pekne brzdovej buben z 1203ky (12kg). Cim vetsi ma materiál mernou hmotnost, tim lip funguje (jeho vytlak ve vode tolik nesnizuje jeho efektivni vahu), doporučuju ochuzenej uran. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 24. Únor 2017 Autor Sdílet Odesláno 24. Únor 2017 Výborný tip s tím uranem. Jdu do toho! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 24. Únor 2017 Sdílet Odesláno 24. Únor 2017 Ahoj, na Slapech i Orlíku používám tyto kotvy : na předku http://img24.rajce.idnes.cz/d2402/13/13779/13779628_1aeeeeb00dbb0e7a808ce408f0de8d3e/images/kotva1.jpg?ver=0kotvení např. při opalovačce nebo případně i noční pokud nejsem vyvázán ke břehua na zadek dávám tuto , pokud jsem na noc vyvázán provazem ke břehu tak se touto vytahuji od břehu na vodu - holt molo je molo ale když není :)http://img24.rajce.idnes.cz/d2402/13/13779/13779628_1aeeeeb00dbb0e7a808ce408f0de8d3e/images/kotva2.jpg?ver=0Jak psal výše David je tu nebezpečí kořenů a kamenů (jednu kotvu už mám schovanou u Cholína) ale jde to vyvléknout - používám to takto již několik sezon za sebou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 24. Únor 2017 Sdílet Odesláno 24. Únor 2017 Používám stejné kotvy jako ty, Bruce s řetězem na přídi (skvělá do bláta) a skládací na zádi,ale na Slapy i Orlík se údajně má použít na kotvení tzv.buchta,tedy závaží jak psal Viki, v Lídlu jsem minulý týden objevil jakousi pogumovanou činku,má tvar míče s uchem a váží od 4 do 14kg,což by klidně mohla být "ta buchta" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelgumak Odesláno 24. Únor 2017 Sdílet Odesláno 24. Únor 2017 Bruce jsem nechal kdesi v Chorvatsku (povolil šroubek v šeklu), teď mám tuhle http://karlos68.rajce.idnes.cz/Dragous/#20161226_114051.jpg O pařezech mi nemluvte, už se mi na kotvě podařilo 2 vytáhnout a jeden byl sakra velkej. Jednou mě zachránil ten dvojitý dřík, když jsem visel pod šutrem. Používáte někdo něco takového? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 24. Únor 2017 Sdílet Odesláno 24. Únor 2017 Tvá kotva na přídi je snad Manta,ta by měla být nejlepší,drží dokonce spolehlivě i v dunajském štěrku, pokud je to Manta,poprosím tě o odkaz...na spodním úchytu kotvy mám lano s bojkou,principielně to bude fungovat podobně,když se někde sekne,mám druhý konec na případné uvolnění a ostatním lodím je jasné,kde kotva je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelgumak Odesláno 24. Únor 2017 Sdílet Odesláno 24. Únor 2017 Já si ji nechal vyříznout na laseru. Mám 6kg a drží opravdu dobře. Jestli chceš, můžu poslat výkresy v dxf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 24. Únor 2017 Autor Sdílet Odesláno 24. Únor 2017 (upraveno) Je moc pěkná, ale na mne je to robustní. Myslíš, že účinnost Danforth bude podobná? Ja potřebuju něco skládacího, nechci jí vozit vystavenou na špičce, tamtudy se bude často chodit. Kotevna je u Coastera mělká. Upraveno 24. Únor 2017 uživatelem Lubor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 24. Únor 2017 Sdílet Odesláno 24. Únor 2017 (upraveno) Já si ji nechal vyříznout na laseru. Mám 6kg a drží opravdu dobře. Jestli chceš, můžu poslat výkresy v dxfděkuji předem,jen nevím, kde si ji nechat vyrobit,netuším jestli kamarád má v práci laser...ty plány jsou podle kotvy Mantus? Upraveno 24. Únor 2017 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 24. Únor 2017 Sdílet Odesláno 24. Únor 2017 Pouzivam stejne dve kotvy, prvni jsem kupoval pod nazvem bruce. Drzi vyborne v bahne, pisku, hure v travnatem porostu - spatne se tam zasekava. Samozrejme to chce min. 6 - 7 nasobek lana versus hloubka a davam i 3 m retezu - tahne uhel dolu a hlavne se nepredre. Kotva ma ocko na vyprostovaci lanko. Ta druha je lepsi na skalnate dno, ale na chorvatskych kamech nejlepe drzi ty jejich svarene draty... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 24. Únor 2017 Sdílet Odesláno 24. Únor 2017 Lubore Danforth jsem take kdysi zvazoval, ale je dost neskladna (pokud resis velikost kotevny) a spatne drzi na skalach a v mekkem bahne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky