petrr Zveřejněno 3. Říjen 2015 Sdílet Zveřejněno 3. Říjen 2015 Zdravím, rád bych informoval zdejší návštěvníky o tom, že jsem začal vytvářet neziskový web o problematice lodních šroubů, a to na http://wudp-lodnisrouby.webnode.cz/ Na webu se zabývám hydrodynamickou problematikou lodního šroubu (nikoli výrobními technologiemi, materiály apod.) a jejím vlivem na spotřebu paliva nebo jiné energie pro jeho pohon, vlivem na rychlost, akceleraci a tah (i zpětný) plavidla, na kavitaci, hlučnost pohonu a na životnost motoru. Upozorňuji však, že web je prozatím téméř prázdný, protože ho vytvářím postupně. Ono totiž i jen naučit se tvorbě webu je docela časově a mentálně náročné, natož pak vytvářet jeho obsah. Bude mi tedy ještě nějaký ten týden trvat, než naplním jeho obsah. Doporučuji proto, než dojde k naplnění obsahu webu, tak sledovat jen jeho novinky zde http://wudp-lodnisrouby.webnode.cz/novinky/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 3. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2015 Přiznám se, že nějaké revoluci v této oblasti nevěřím. Ale buď jak buď, stránky máš udělané docela pěkně. V předchozích dvou vláknech si nic konkrétního nezveřejnil, tak snad tady. Počkáme - uvidíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samoliter Odesláno 3. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2015 Petrre. Hodit sem odkaz na prázdnou bublinu? Prý aby jsme tam chodili a sledovali novinky. Myslíš, že jsme blbci Tvého formátu? Během několik let jsi založil už třetí vlákno o pohonech, šroubech, ale vůbec nic jsi neobjasnil, ani neprokázal žádné základné znalosti pohonů a propelerů. Proč???? Myslíš, že když někde z netu okopíruješ pár frází, obrázků, tak si sedneme na prdel před Tvou osvíceností? Proč jsi nic nerozvedl ve dvou předchozích vláknech?Zatím Tě řadím do kategorie přinejmenším mluvků a žvanilů.Udělej něco pro nás. Přestaň nás otravovat blbostma a vrať se do ........ Místo těch teček si doplň, odkud Tě pustili. Co chceš taky publikovat, když vědomostně jsi zatím prokázal, že jsi nahej, jako mimino. Studuj, uč se. Až za tebe budou mluvit nějaké výsledky, pak nás poučuj svým webem. Zatím jdi, však víš kam. Na Tvou nevyřčenou frázi odpovídám standartně: Ty mne taky.samoliter. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 4. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2015 Tak jsem zvědavý, co z toho nakonec vyleze????? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 4. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2015 nic, jak už historie napovídá. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 5. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 5. Říjen 2015 Pak nerozumím tomu, proč Petrr vynakládá tolik času a úsilí s výrobou webu? Že by jistá forma exibicionismu? Nejsem žádný odborník, ale taky nevěřím, že by se dalo na lodním šroubu vymyslet něco převratnýho. A jestli jo, tak se Petrrovi hluboce omluvím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samoliter Odesláno 5. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 5. Říjen 2015 (upraveno) Petrre. Když se prezentuješ tady jako odborník přes lodní pohony, prej ,,revoluční", a taky jsi prej odborník na problematiku lodních šroubů, tak nám něco vypočítej. Tak nás spíše přesvědčíš, jak jsi erudovaný odborník v této oblasti. Například: Máš Hausboat o váze 4700 kg. Rozměry na vodorysce 7,4 x 2,6 m. Jednopodhonový trup.Spočítej výtlakovou rychlost trupu a potřebný výkon motoru. Ty výpočty dodej v uzlech i metrech.Spočítej hydronamický odpor trupu. Chceš použít Reynoldsovo, nebo Froudeho číslo? Ať je sranda. Motor, dýzláček, bude točit 2600 ot/min. Lodní vratka stálou redukci 1: 0,64. Jako vrtuli použiješ? A zdůvodni proč. Dvoulistou, třílistou, průměr a stoupání? Napiš to sem i s výpočty. A to jsem tě ještě ušetřil počítání min. průměru lodní hřídele, v závislosti na typu ložísk a vzdálenosti.Jsem staromilec, takové věci počítám na papíře a následně třikrát po sobě kompletně zkontroluji. Je to tak 4 - 5 hod času.Ty nejspíš použiješ kalkulačku, ale i tak máš na to 48 hod. Tak se snaž, ať se tady prezentuješ lépe, než všeobecnými bláboly. Bohužel, zatím Tě řadím spíše do fronty neuznaných géniů a pošuků. Najednou, po čtyřech letech nicnedokázání, jsi založil dvě nové vlákna, témata, rádoby z oboru lodích vrtulí. Můj instinkt mi říká, že jsi byl někde zavřenej, u chocholouška? Bez přístupu k počítači a netu a po letech najednou zase zkoušíš nás ohromit čím? Prázdným webem? Snaž se, ať nám teda prokážeš alespoň základní znalosti v oboru. To určitě změní náš pohled na Tebe. samoliter. Upraveno 11. Říjen 2015 uživatelem samoliter Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se