Rimmerak Zveřejněno 14. Duben 2015 Sdílet Zveřejněno 14. Duben 2015 Ahoj, narazil jsem na problém, který nevím, jestli je úplně problémem. Když připojím konektor od externí nádrže k motoru (Parsun, shodné připojení s Yamaha) a pumpnu balónkem, okolo konektoru mi teče benzín. Motor normálně jde natočit, funguje a při provozu nic neteče. Ale jakmile zmáčknu balónek, zase to kolem konektory vyteče. Je to "schválně" aby tam tudy mohl utéct například vzduch, když by bylo vedení od balónku zavzdušněný, nebo mám problém v konektoru? Už jsem zkoušel druhý a dělá to u obou, tak nevím. Oba jsou ale použitý, takže nemůžu soudit, co by to dělalo s fungl novým. Třeba ty Viky, ty máš u Parsuna externí nádržku že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 14. Duben 2015 Sdílet Odesláno 14. Duben 2015 Určitě to není schválně.Při běhu je tam podtlak a tak nic neteče,ale motor si přisává tou netěsností i vzduch.Vyměn ty rychlospoje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 14. Duben 2015 Sdílet Odesláno 14. Duben 2015 Jasně, určitě tam nesmí benzín unikat, ani to přisávat vzduch! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 14. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 14. Duben 2015 Teoreticky stačí vyměnit rychlospojku na hadici žejo? Na motoru je mosazný protikus, tomu nic být nemůže, navíc je to nehorázně drahý. To bych radši místo tý rychlospojky namontoval "stromeček" a hadici tam nastrkával na eskapásku. Já těm rychlospojkám nevěřím. Když jsem měl ještě 5ku parsuna, tak mi to několikrát při drknutí do hadice zády vyskočilo a já se divil, že motor zdechnul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Duben 2015 Sdílet Odesláno 14. Duben 2015 prakticky jsem se na rychlospojku po druhé výměně za dva roky taky vybod a natáhl hadici až do čerpadla. mám výhodu, motor nesundavám, s nádrží nechodím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Duben 2015 Sdílet Odesláno 15. Duben 2015 Ja jsem mel fungl novou spojku z Avaryachtu (http://www.avaryacht.cz/palivove-konektory.k.aspx). Zadny protejkani jsem nezaznamenal az do doby, kdy se mi gumička ve spojce vytrhla a uz nesla dat zpatky. Vykaslal jsem se na to a jezdim na interni nadrz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 15. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 15. Duben 2015 Já už mám právě taky druhou a s mými pár výlety nemůžu říct, že bych jí nějak moc používal... ještě vyndám tu gumičku, pokusím se jí přesně oměřit a koupím si tady v prodejně O-kroužků nějakou fakt peckovou. Když bude pasovat a těsnit, tak jich budu mít pytlík na výměny při poškození. Radši dám 100kč za pytlík o-kroužků než kupovat zase za 170 + 100 pošta zase ten samej šmejd, kterej po 10 rozpojeních začne téct. A jestli to nezabere, tak si vytáhnu na místo konektoru mosaznou trubičku se "stromečkem". To je ověřená tutovka :-) PS jsem rád, že nejsem sám, kdo měl stejný problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 15. Duben 2015 Sdílet Odesláno 15. Duben 2015 vyvaklalo se mi to taky tak na motoru to mam ,,natvrdo,, a nadrž se snažim odpojovat co nejmene-ono tahat 25l nadrž je na h...-lepsí do kazde ruky 10l kanystr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 15. Duben 2015 Sdílet Odesláno 15. Duben 2015 Mám podobný problém, pohyby při zatáčení a otřesy na vlnách se mi spojka uvolňuje a motor pak přisává vzduch. Nechal jsem si teď vyrobit nerezovou nádrž do přídě, takže hadici taky připojím napevno až do čerpadla na motoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 15. Duben 2015 Sdílet Odesláno 15. Duben 2015 Pokud vám propouští konektor,e není nijak poškozen či zdeformován příslušný kolik-čep, stačí vyměnit těsnící O-kroužek a bude to v poho!!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 15. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 15. Duben 2015 Já mám ale gumák, takže nádrž napevno k motoru je pro mě problém :-) Už jsem vyšťoural ten o-kroužek, je to 2,5x7,5, tak ho zítra koupím a uvidím, jestli to pomůže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Duben 2015 Sdílet Odesláno 15. Duben 2015 Mne by zajímalo, jak se tam ten krouzek meni, protože mne se to nepovedlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 15. Duben 2015 Sdílet Odesláno 15. Duben 2015 Tak to doufam ze ty atomovy elektrarny jak jsi tady psal skutecne neopravujes jinak potes panbuh :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Duben 2015 Sdílet Odesláno 15. Duben 2015 Neboj, opravuju uhelny elektrarny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 15. Duben 2015 Sdílet Odesláno 15. Duben 2015 Ufff :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 15. Duben 2015 Sdílet Odesláno 15. Duben 2015 no u motoru je ten konektor asi víc namahan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 16. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 16. Duben 2015 Kroužek jsem vyndal v pohodě. Stačí hřebíkem s ubroušenou špičkou do plocha zatlačit kuličku, vzal drát cca 1mm v průměru, nakonci jsem ho splácnul kladivem, trošičku zahnul... Potom jsem zamáčknul kuličku, podebral kroužek a vyndal ho. Oměřil a zkusil ho tam vrátit, to šlo stejně dobře. Zatlačit kuličku, kroužek jsem tam, abych ho nepoškodil, zatlačil kusem dřívka. Dneska si jedu pro kroužky, tak dám vědět, jestli to pomohlo. Jestli jo, určitě je lepší si to vyměnit za 1kč za kroužek, než kupovat další konektor, který za rok zase začne téct. A navíc v nejnevhodnější okamžik :) Třeba před odjezdem na dovolenou nebo podobně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 16. Duben 2015 Sdílet Odesláno 16. Duben 2015 Kroužek jsem vyndal v pohodě. Stačí hřebíkem s ubroušenou špičkou do plocha zatlačit kuličku, vzal drát cca 1mm v průměru, nakonci jsem ho splácnul kladivem, trošičku zahnul... Potom jsem zamáčknul kuličku, podebral kroužek a vyndal ho. Oměřil a zkusil ho tam vrátit, to šlo stejně dobře. Zatlačit kuličku, kroužek jsem tam, abych ho nepoškodil, zatlačil kusem dřívka. Dneska si jedu pro kroužky, tak dám vědět, jestli to pomohlo. Jestli jo, určitě je lepší si to vyměnit za 1kč za kroužek, než kupovat další konektor, který za rok zase začne téct. A navíc v nejnevhodnější okamžik :) Třeba před odjezdem na dovolenou nebo podobně.Chválím-šikovnej! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 17. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 17. Duben 2015 (upraveno) Tak O-kroužky v obou konektorech vyměněné. šlo to docela snadno. Původní byly měkké, zdálo se že nabobtnané benzínem. Dal jsem tam z materiálu NBR70 (benzínoodolný pro pohyblivé i nepohyblivé spoje)... Tak doufám, že to bude těsnit, to už jsem neměl čas zkoušet. Jeden kroužek stál 1,20kč :-) EDIT: Tak vyzkoušeno, i po pořádným natlakování balónkem a vrklání nasazeným konektorem na motor ani kapička ! Po odjištění konektoru to pořádně vystříklo, jak byl okruh pod tlakem. Takže pro všechny, oprava stála 1,2 kč za o-kroužek (rozměr 2,5x7,5, materiál NBR70, nebo ještě lépe FPM, FKM (viton) pokud ho seženete. Takhle vypadá šťourátko, kterým jsem původní kroužek vyndal. http://rimmerak-freewind.rajce.idnes.cz/Clun_technika#IMG_20150419_181515.jpg Upraveno 19. Duben 2015 uživatelem Rimmerak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se