Přejít na obsah
Plavidla.cz

Plavba v Itálii - poplatky

Kamil12

Doporučené příspěvky

Chystám se na dovolenou do Itálie s vlastním nafukovacím člunem, který má motor o výkonu 10hp. Nikde se mi však nepodařilo vyčíst jaké jsou v Itálii poplatky za vinětu. Všude se píše jen o Chorvatsku. Prosím o radu či zkušenosti. ...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 2 weeks later...
Podle toho, co jsem našel, v Itálii přihlašování a poplatky jako v HR nejsou, lodě se používají volně, jen je nutné pojištění na škody způsobené třetím osobám na limit 5mil euro. To by mělo jít pořídít i na místě v přístavních městech (podobně jako v HR). Jestli je tato povinnost omezena nějakým minimálním výkonem motoru, se mi nepodařilo zjistit. Stejně tak nevím, od jakého výkonu je potřeba kapitánský průkaz, ale předpokládám, že když máš člun s 10hp, tak máš alespoň VMP.
Odkaz ke komentáři

Procházel jsem ještě nějaká italská fóra a vypadá to, že pojištění odpovědnosti (La Responsabilita Civile) je povinné pro každý člun s motorem. Nějaký přispívající tam uváděl, že jej platí i na elektromotor. Kromě toho tam mají děsně složité daně z vlastnictví lodí a motorů, které se ale naštěstí cizích lodí netýkají.
Odkaz ke komentáři

Mnohokrát děkuji za info. VMP samozřejmě mám. Z toho co jsem vyčetl, si myslím, že je na přimořskou plavbu potřeba všude. Vyjímka je unás do 5kW a např. v HR, tolerují že ho nemáš, pokud nezpůsobíš problém. Ale to je vedlejší, hlavní jsou informace o Itálii :-)
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...