Snaake Zveřejněno 30. Březen 2015 Sdílet Zveřejněno 30. Březen 2015 Dobrý den,prosím o rady. Mám motor Yamaha 5B (5PK). Mám s ním problém, že nejde ve vodě do výkonu. Když je zařazen neutrál jde vytočit do vysokých otáček. Jakmile ale zařadím rychlost vytočím ho vždy řekl bych tak na půl. Motor používám na cca 4 metrové laminátové loďce. Prosím o rady čím to může být. Dal bych sem fotky motoru ale nevím jak. Jde to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 30. Březen 2015 Sdílet Odesláno 30. Březen 2015 (upraveno) fotky vložit jdou, ale je to na vysokou ajťáckou. až jsem to zas zapomněl.tem motor to dělá odjakživa, nebo najednou? ňák to víc popiš. felčaři tomu říkaj anamnéza Upraveno 30. Březen 2015 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 31. Březen 2015 Sdílet Odesláno 31. Březen 2015 Obrázek nejdřív nahraj například na server imageshack .Skopíruj adresu a vlož mezi tuto: Jsem%20vlo%C5%BE%20odkaz(aresu%20obr%C3%A1zku%20) Pak to jen dej ke svemu příspěvku a je to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 31. Březen 2015 Sdílet Odesláno 31. Březen 2015 Skontroluj funkci sytiče.Změř kompresi.Jak to startuje studené? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 31. Březen 2015 Sdílet Odesláno 31. Březen 2015 Nebude to nevhodnou vrtulí? Jestli to dělá od začátku, tak bych zkusil menší stoupání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 1. Duben 2015 Sdílet Odesláno 1. Duben 2015 Přesně tak, jestli to není náhlá změna, ale dělá to odzačátku co tam ten motor máš, bude to vrtulí. Stejně mi to dělal Parsun 5ka s originální vrtulí, když jsem tam dal s menším stoupáním, rázem to šlo vytočit až k maximálním otáčkám a i to líp jelo. Teď jsem měl opačný problém s Parsun 15kou. Vrtule se stoupáním 8" byla na můj lehký gumák moc "malá" takže už na třetinu plynu si motor brnkal o omezovač. Dal jsem tam 11" a je klid. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snaake Odesláno 2. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 2. Duben 2015 Zdravím, děkuji za reakce. Tlaky jsem měřil a jsou cca 8-9. Dělá to od začátku co motor mám tj. cca rok. Původ motoru je holandsko. Co se startu týče tak to není žádný zázrak trvá dost dlouho než ho nastartuju. Nejsem si ale jistý jestli při startu postupuji správně. Jak mám ověřit funkci sitiče? K vrtuli - pohledově se mi zdá že je dost plochá - lopatky nejsou dost otevřené jako by byla zmáčklá. Omlouvám se za výrazy, ale začínám :-) Kde bych mohl sehnat novou vrtuli? případně neexistuje něco jako si vrtuli někde půjčit abych to tedy ověřil a poté případně koupil takovou jakou skutečně potřebuji? Asi to nebude úplně levná záležitost. Také se zeptám zda někdo nevíte jestli je tento motor chlazen jen vzduchem. Nikde z toho nestříká voda. Zkusím se poprat s těmi fotkami. Díky moc za vaše reakce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 2. Duben 2015 Sdílet Odesláno 2. Duben 2015 no nebylo by rozumejsí se obratit na nekoho z tveho okolí kdo o tom neco ví? jinak k stoupaní vrtule-na pohled se vybodni-na vetsine to je vyrazene nebo nalite- da se to i zmerit a vypocitat a udaj 4m laminatka je taky zavadejíci-jaky ma tvar trupu,vaha,kolik na ní je lidí a pod.proste to není takova sranda jak si hodne rybařu myslí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 2. Duben 2015 Sdílet Odesláno 2. Duben 2015 Jak rika Packa, zkusil bych nejakeho automechanika, protoze ja bych to videl na zanesenej, nebo pricpanej karbec. Cemuz by nasvedcovaly i ty spatne starty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 2. Duben 2015 Sdílet Odesláno 2. Duben 2015 (upraveno) už jenom tva otazka-jestli je chlazen vodou nebo vzduchem svedčí o ........ na to ze ho mas rok-byt tebou už bych na nej radeji nesahal a udelal tak jak jsem ti napsal-pokud jsi z okolí KO nebo NB -klidne pískni-a neboj nikdo uceny z nebe nespad a každy nejak začínal Upraveno 2. Duben 2015 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Duben 2015 Sdílet Odesláno 2. Duben 2015 Pojud motor drzi volnobeh, nechcipa a nedusi se pri prudkem pridani plynu ani pri pozvolnem pridavani, tak se nevrtej v karburatoru, nic mu neni. Dej lehci vrtuli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snaake Odesláno 5. Duben 2015 Autor Sdílet Odesláno 5. Duben 2015 O čem svědčí že se ptám čím je chlazený? Tak čím je chlazený? Pro info: karbec bylo to první co jsem udělal, je komplet vyčištěný. Hůř startuje, ale po lehkém zahřátí krásně drží volnoběh a nedusí se při přidávání plynu. Pro jistotu jsem dal i novou svíčku. Už bych s tím za někým zajel, ale prostě nevím za kým - nikoho v okolí kdo by se v tom vyznal neznám proto se tady snažím někoho najít :-) Proto pro "packa" pokud je to možné naložím to a dojedu i do Oseku jsem z Pardubic tak to není problém budu rád se o tom s někým pobavit a získat trochu rozumu. Ještě k vrtuli, podle všeho to k té vrtuli směřuje a jsou na ní vylité údaje. Opíšu je a poprosím o radu jaku tedy koupit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 5. Duben 2015 Sdílet Odesláno 5. Duben 2015 (upraveno) OK-jak bude trochu slusne klidne prijed-abych ti usetril par km-muzem se klidne srazit v Tynci nebo ve Veletove-stejne se tam o víkendu casto motam-idealní by bylo aby byl doma i Viki-mohla by tam pasovat i jeho,,lehcí,, vrtule na vyzkousení Upraveno 5. Duben 2015 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 5. Duben 2015 Sdílet Odesláno 5. Duben 2015 No, to by slo... dneska nebo tak neco... Pristi vikend budu asi na cestách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 5. Duben 2015 Sdílet Odesláno 5. Duben 2015 O čem svědčí že se ptám čím je chlazený? Tak čím je chlazený? .chlazená je vodu, jako všechny Yamahy, a je to vidět na první pohled pod dekl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 5. Duben 2015 Sdílet Odesláno 5. Duben 2015 Yamaha je chlazená vodou a spíš bych měl strach, že "z toho voda nikde nestříká" (jak píšeš). Asi bude něco ucpanýho, buď kontrolní otvor, ze kterého by měla stříkat voda a nebo může být opotřebený impeler, tudíž to chladí málo, anebo někde ucpaný chladící kanály. To bych řešil nejdříve. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 5. Duben 2015 Sdílet Odesláno 5. Duben 2015 chlazená je vodu, jako všechny Yamahy, a je to vidět na první pohled pod dekl.Já měl Yamahu chlazenou vzduchem. Ale byla to pětikoňka dvoutakt, tak jestli jsi tim "všechny" nemyslel jen 4T. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 5. Duben 2015 Sdílet Odesláno 5. Duben 2015 To asi ne, dyt ma dvoutakt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 5. Duben 2015 Sdílet Odesláno 5. Duben 2015 chlazená je vodu, jako všechny Yamahy, a je to vidět na první pohled pod dekl.Já měl Yamahu chlazenou vzduchem. Ale byla to pětikoňka dvoutakt, tak jestli jsi tim "všechny" nemyslel jen 4T.tak to nevím, co jsi měla za exota, Yamaha je od roku 84 a od 2,0 koni chlazená vodou. nebyla to náááhodou Honda?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 5. Duben 2015 Sdílet Odesláno 5. Duben 2015 Yamaha je chlazená vodou a spíš bych měl strach, že "z toho voda nikde nestříká" (jak píšeš). Asi bude něco ucpanýho, buď kontrolní otvor, ze kterého by měla stříkat voda a nebo může být opotřebený impeler, tudíž to chladí málo, anebo někde ucpaný chladící kanály. To bych řešil nejdříve.a jestli to blbě chladí i to může být důvod menšího výkonu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 6. Duben 2015 Sdílet Odesláno 6. Duben 2015 (upraveno) chlazená je vodu, jako všechny Yamahy, a je to vidět na první pohled pod dekl.Já měl Yamahu chlazenou vzduchem. Ale byla to pětikoňka dvoutakt, tak jestli jsi tim "všechny" nemyslel jen 4T.tak to nevím, co jsi měla za exota, Yamaha je od roku 84 a od 2,0 koni chlazená vodou. nebyla to náááhodou Honda??No nevim, mělo to nápis Yamaha, mělo to tvary Yamaha, Bylo to v barvách Yamaha, na noze byl štítek Yamaha a bylo to chlazený vzduchem. Někam můžu dát fotku, ale ne sem. Tady je to moc komplikovaný. Jestli chceš, tak pošli link na vlákno v JI. Jinak ten motor byl zlatej. Chytal na škubnutí, údržba skoro žádná a lehoučkej. Kontroloval jsem jen olej v noze. Jinak nic. Upraveno 6. Duben 2015 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 6. Duben 2015 Sdílet Odesláno 6. Duben 2015 No nevim, mělo to nápis Yamaha, mělo to tvary Yamaha, Bylo to v barvách Yamaha, na noze byl štítek Yamaha a bylo to chlazený vzduchem. Někam můžu dát fotku, ale ne sem. Tady je to moc komplikovaný. Jestli chceš, tak pošli link na vlákno v JI. Jinak ten motor byl zlatej. Chytal na škubnutí, údržba skoro žádná a lehoučkej. Kontroloval jsem jen olej v noze. Jinak nic.Á, už jsem si vzpomněl!! Ale to je kategorie veteránů. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 6. Duben 2015 Sdílet Odesláno 6. Duben 2015 Na štítku vidim 661 a za tim je vyraženo S007710. Jinak je to Yamaha 5BS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 6. Duben 2015 Sdílet Odesláno 6. Duben 2015 Snaake nic ve zlým ale trochu mě udivuje, že když zvládáš vyčistit karbec, změřit kompresi, vyměnit svíčku,tak asi nejsi technický analfabet a nepoznáš vzducháč od vodníka? Tak už to prozraď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelgumak Odesláno 6. Duben 2015 Sdílet Odesláno 6. Duben 2015 Je to on? http://www.boote-forum.de/showthread.php?t=189380 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se