Jura 1956 Zveřejněno 14. Březen 2015 Sdílet Zveřejněno 14. Březen 2015 Vlastním člun SUZUMAR 310 RIB motor HONDA 20BF mohu vyměnit člun za laminát Scorpion Craft délka 3,7m. Chci vědět co získám a zda to pojede stejně.Dík Jura 1956 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 14. Březen 2015 Sdílet Odesláno 14. Březen 2015 Já měl asi 4 sezóny také RIB 310 s 15HP motorem a vyměnil jsem jej za laminát podobné kategorie jako je ten Scorpion (Hellwig Olymp 3,4m), ovšem s 30HP motorem. Ve srovnání s tím gumákem je to nebe a dudy. Celkové rozměry jsou jen o kousek větší, ale vnitřní prostor a hlavně komfort nesrovnatelný. Na tom gumáku s ručním ovládáním motoru se nedalo jet moc dlouho v kuse (sezení bokem na buřtu, ve vlnách aby měl člověk strach, že vypadne). Na laminátu pohodlí na normálním sedadle schovaný za čelním sklem... Jen se s ním hůře přistává na nepřístupých místech - z toho gumáku se líp lezlo na břeh. Těch tvých 20HP je asi na dolní hranici použitelného výkonu, ale se dvěma lidmi určitě pojede v pohodě, ve větším osazení je to otázka. Na mém člunu je těch 30HP naprosto dostatečných (se 2 dospělými a 2 dětmi z klidu do skluzu tak 3-4 sekundy, maximum kolem 45km/h, bezproblémové tahání nafukovadla), běžně jezdíme tak na 2/3 plynu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 14. Březen 2015 Sdílet Odesláno 14. Březen 2015 Raschi, krasna to zatoka u Žaboriče vid ? :)Ahoj Juro a vitej zde na foru.Ohledne clunu naprosto souhlasim s Raschim. Laminatak neslozis do auta, ale pohodli cestovani a prostor je trochu jinde. S tou 20HP to zadna raketa nebude, ale asi by si se s tim mohl dostat do skluzu. Muzes ten clun nekde vyzkouset s tou tvoji dvacitkou nez by si to koupil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jura 1956 Odesláno 14. Březen 2015 Autor Sdílet Odesláno 14. Březen 2015 Dík za názor po skušenostech / měl jsem tam dřív dvojtakt Tohatsu 9,9 a jelo to slušně/ u Hondy jsem při vlnkách tak 20 čísel a maléj protivitr ve čtyřech dospělích jel v pohodě ve skluzu ona ta Honda 4 tak má dost proti Tohatsu větší silu ale mam pořad obavy.Skusím se zeptat prodávajícíhozda to nepujčí na Dalešice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 14. Březen 2015 Sdílet Odesláno 14. Březen 2015 Raschi, krasna to zatoka u Žaboriče vid ? :)Přesně tak, letos tam máme zase namířeno. Loni jsme ze Žaboriče dojeli až na Prokljansko jazero, to by s tím gumákem předtím bylo nepředstavitelné. ...Laminatak neslozis do auta...Jura píše, že má teď RIB, takže s neskladností to změna nebude (i když já ten RIB vozil na střeše :)) čtyři dospělé na tom Scorpionu s 20HP určitě do skluzu nedostaneš, ale věřím tomu, že se dvěma lidmi ano. Na Youtube je dost videí od Němců se čluny této velikosti s 15HP motorem (nepotřebují na ně řidičák) a v 1-2 lidech jim to docela jezdí. https://www.youtube.com/watch?v=I9it_7LMLeg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 15. Březen 2015 Sdílet Odesláno 15. Březen 2015 Otazka je olik Scorpion Craft váží?Měl jsem 4m laminát 110kg s 15ctkou i s 2Ok motorem a s 20k to jelo v kluzu i v 5ti lidech.Viz video (ve 4) 37km/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jura 1956 Odesláno 9. Květen 2015 Autor Sdílet Odesláno 9. Květen 2015 Dobré ráno pánové tak jsem včera jel vyskoušet laminatak 4,3m váha asi 250kg motor 30koní.mám smíšený pocit možná že sedím víc v předunesliším tak motor zdá se mně že ten můj gumák 310Rib Honda 15 jede rychleji a má větší tah.Dík za názor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 9. Květen 2015 Sdílet Odesláno 9. Květen 2015 (upraveno) řvoucí motor většinou přidává iluzi větší rychlosti. Zapni si nějaký měřič rychlosti dle GPS třeba v telefonu a podle toho se orientuj. Upraveno 9. Květen 2015 uživatelem Sullaco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 9. Květen 2015 Sdílet Odesláno 9. Květen 2015 On 310Rib jede i s 15ctkou dost rychle.Já měl 300Rib a s 15ctkou jel 47km/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 9. Květen 2015 Sdílet Odesláno 9. Květen 2015 Rychlost asi bude podobná, ale na pevném člunu s čelním sklem bude ten dojem rychlosti slabší. Ten RIB 310 s 15HP nám v plném obsazení určitě nejel přes 35km/h, ale byl to mnohem větší adrenalin než teď na lamináťáku při 45km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jura 1956 Odesláno 9. Květen 2015 Autor Sdílet Odesláno 9. Květen 2015 Pánové hoďte oko na s.bazar lodě a lodní vybavení cena člunu 53.000,-kč / Kraj české Budějovice / a napište názor díky JURA 1956 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 9. Květen 2015 Sdílet Odesláno 9. Květen 2015 http://www.sbazar.cz/z.alda/detail/10797272-motorovy-clun-s-motorem-johnson-30-koni 30k ve dvoutaktu má celkem velkou spotřebu a ten člun se mě na ní zdá dost těžkej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anomaly Odesláno 16. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2017 Zdravím všechny, chtěl bych poprosit o názor na loď Gobbi 23 sport, 2x volvo penta 2,5l. Je z roku 1995 Mám možnost ji vyměnit za auto co prodávám, tak se chci ujistit co je to zač jestli to má smysl. vyšla by mě cca na 250tis. Díky za názory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan1570 Odesláno 17. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2017 Asi záleží na stavu lodě. Těžko ti někdo takto poradí.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 17. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2017 Opravdu takto nejde radit, to je jako říct, že chci kupovat Superba 2001 v tédéíčku za kilo a zda to má smysl. Omlouvám se za upřímnost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 18. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 18. Říjen 2017 Když trochu projdeš forum, tak zde najdeš celkem dost fundované rady na co si dát při koupi lodě pozor a kam se podívat, co vyzkoušet. Takto od monitoru se dá akorát sdělit zda se nám ta loď líbí na pohled, tvarově, uspořádáním atd., ale to Ti stejně moc nepomůže jelikož každý máme o své lodi jiné představy a jiné využití. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anomaly Odesláno 18. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 18. Říjen 2017 Jj je mi jasný že stav hodnotit nemůžete :) jde mi tak všeobecně o spolehlivost motoru, ovladatelnost, prostor atd.. Mám jen gumák, takže nemám rovnání. Jinak nějaká práce na ní je, ale nic hroznýho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 18. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 18. Říjen 2017 Jestli je uz takova kulata - coz by 95 mela bejt - tak je to bud neuveritelna cena nebo uplnej vrak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anomaly Odesláno 19. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2017 No interier je krásnej. Zvenku je taky ok. motory na oko top, čalounění na ty roky taky dobrý, ale je špatné sklo, skla na budíkách a kabeláž chce poladit. Je k tomu i vozík s tp. Stím bych si poradil. Pán říká že cenu to má komplet cca 450tis a podle mě min. 50tis je potřeba do toho vrazit. + ta dřina, tak ono to zas tak super cena neni.. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 19. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2017 No těch 450 už asi začíná odpovídat nějaké reálné ceně. Nech si to nastartovat - samozřejmě pokud to je na suchu tak přes "brejle" a to Ti také dost napoví. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 20. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2017 Nejedná se náhodou o lod,která je renovovaná - jak uvádí prodejce? A má nový lak,možná i čalounění a udajně i motory a již jí marně prodává několik let a to ještě po opravách nebyla na vodě?bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 20. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2017 Ale tohle neni Sea Ray nýbrž Gobbi 😂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 20. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2017 :D :D :D :D :D :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 20. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2017 Ale tohle neni Sea Ray nýbrž Gobbi 😂JISTěŽE GOBBI! BOOTCENTRUM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky