Přejít na obsah
Plavidla.cz

Prosím o názor

Jura 1956

Doporučené příspěvky

Já měl asi 4 sezóny také RIB 310 s 15HP motorem a vyměnil jsem jej za laminát podobné kategorie jako je ten Scorpion (Hellwig Olymp 3,4m), ovšem s 30HP motorem. Ve srovnání s tím gumákem je to nebe a dudy. Celkové rozměry jsou jen o kousek větší, ale vnitřní prostor a hlavně komfort nesrovnatelný. Na tom gumáku s ručním ovládáním motoru se nedalo jet moc dlouho v kuse (sezení bokem na buřtu, ve vlnách aby měl člověk strach, že vypadne). Na laminátu pohodlí na normálním sedadle schovaný za čelním sklem... Jen se s ním hůře přistává na nepřístupých místech - z toho gumáku se líp lezlo na břeh.

Těch tvých 20HP je asi na dolní hranici použitelného výkonu, ale se dvěma lidmi určitě pojede v pohodě, ve větším osazení je to otázka. Na mém člunu je těch 30HP naprosto dostatečných (se 2 dospělými a 2 dětmi z klidu do skluzu tak 3-4 sekundy, maximum kolem 45km/h, bezproblémové tahání nafukovadla), běžně jezdíme tak na 2/3 plynu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Raschi, krasna to zatoka u Žaboriče vid ? :)

Ahoj Juro a vitej zde na foru.

Ohledne clunu naprosto souhlasim s Raschim. Laminatak neslozis do auta, ale pohodli cestovani a prostor je trochu jinde. S tou 20HP to zadna raketa nebude, ale asi by si se s tim mohl dostat do skluzu. Muzes ten clun nekde vyzkouset s tou tvoji dvacitkou nez by si to koupil?

Odkaz ke komentáři

Dík za názor po skušenostech / měl jsem tam dřív dvojtakt Tohatsu 9,9 a jelo to slušně/ u Hondy jsem při vlnkách tak 20 čísel a maléj protivitr ve čtyřech dospělích jel v pohodě ve skluzu ona ta Honda 4 tak má dost proti Tohatsu větší silu ale mam pořad obavy.Skusím se zeptat prodávajícího

zda to nepujčí na Dalešice.

Odkaz ke komentáři

Raschi, krasna to zatoka u Žaboriče vid ? :)

Přesně tak, letos tam máme zase namířeno. Loni jsme ze Žaboriče dojeli až na Prokljansko jazero, to by s tím gumákem předtím bylo nepředstavitelné.

...Laminatak neslozis do auta...

Jura píše, že má teď RIB, takže s neskladností to změna nebude (i když já ten RIB vozil na střeše :))

čtyři dospělé na tom Scorpionu s 20HP určitě do skluzu nedostaneš, ale věřím tomu, že se dvěma lidmi ano. Na Youtube je dost videí od Němců se čluny této velikosti s 15HP motorem (nepotřebují na ně řidičák) a v 1-2 lidech jim to docela jezdí.

https://www.youtube.com/watch?v=I9it_7LMLeg

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
  • 2 years later...
Když trochu projdeš forum, tak zde najdeš celkem dost fundované rady na co si dát při koupi lodě pozor a kam se podívat, co vyzkoušet. Takto od monitoru se dá akorát sdělit zda se nám ta loď líbí na pohled, tvarově, uspořádáním atd., ale to Ti stejně moc nepomůže jelikož každý máme o své lodi jiné představy a jiné využití.
Odkaz ke komentáři

No interier je krásnej. Zvenku je taky ok. motory na oko top, čalounění na ty roky taky dobrý, ale je špatné sklo, skla na budíkách a kabeláž chce poladit. Je k tomu i vozík s tp. Stím bych si poradil. Pán říká že cenu to má komplet cca 450tis a podle mě min. 50tis je potřeba do toho vrazit. + ta dřina, tak ono to zas tak super cena neni.. :D
Odkaz ke komentáři