Robert Zveřejněno 26. Leden 2015 Sdílet Zveřejněno 26. Leden 2015 Ahoj,vedle uz se to nakouslo ale ted ctu zakon o vnitrozemske plavbe a tam se pise §15a REJSTRIK MALYCH PLAVIDEL : plavidla zapsana v plavebnim rejstriku maji-li posadku nesou na zadi statni vlajku Ceske republiky...atd. Chapu spravne ze driv tahle povinnost u malych plavidel nebyla ? Protoze az na par vyjimek ani nepamatuju kdy jsem na maly lodi vlajku videl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Leden 2015 Sdílet Odesláno 26. Leden 2015 Podle toho jak to chápu, driv to bylo tak, ze ji muzes mit, ale není to povinny. Pokud ovšem lod nesla jakoukoliv další vlajku, ceska pak uz povinna byla.A protože plavidla přes 7m mají povinnou vlajku, která to oznacuje, bylo prakticky mozny, aby vlajku nenesly jenom plavidla pod 7m.Pokud ovšem i mensi lod nesla vlajku třeba klubovou, tak ceskou musela mit taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 26. Leden 2015 Autor Sdílet Odesláno 26. Leden 2015 Nam teda synek stejne vzdycky vyvesi jenom piratskou a zatim to prochazelo pri kontrole tak uvidime jestli to ted budou resit. Hlavne gumaky s 10tkou a vlajkou budou vypadat vyborne :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 26. Leden 2015 Sdílet Odesláno 26. Leden 2015 (upraveno) jest třeba rozlišovati "rejstřík plavidel" a "rejstřík malých plavidel" :Da je to paragraf 16, nikoli 15a Upraveno 26. Leden 2015 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 26. Leden 2015 Autor Sdílet Odesláno 26. Leden 2015 Pardooon,mam to v PDF a blbe mi tam skocila dalsi stranka. Nechame teda piratskou forever :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 26. Leden 2015 Sdílet Odesláno 26. Leden 2015 rejstřík je jen jeden--PLAVEBNí REJSTříK-(http://plavebniurad.cz/doklady-plavidel/plavebni-rejstrik/ )od ledna je to pro všechny registrované lodě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 26. Leden 2015 Sdílet Odesláno 26. Leden 2015 info:Plavidla zapsaná v plavebním rejstříku,mají-li posádku a nejde-li o plovoucí zařízení, nesoupři plavbě na vodní cestě státní vlajku české republiky.(2) Plavidla nesou státní vlajku české republikyna zádi. Na místě určeném pro státní vlajku českérepubliky nesmí být vztyčena jiná vlajka nebo znak.Při použití jiných vlajek nesmí mít tyto vlajky většírozměry než státní vlajka české republiky, která jes nimi současně vztyčena.“. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 26. Leden 2015 Autor Sdílet Odesláno 26. Leden 2015 No oni v tom zakone c.187/2014 skutecne rozlisujou plavebni rejstrik a rejstrik malych plavidel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 27. Leden 2015 Sdílet Odesláno 27. Leden 2015 to ano,píšou o tom,protože v jiných státech to rozlišujou.V čRje jen jeden.Je třeba si uvědomit,že to tu čtou i začátečníci a je třeba jim neplést hlavu,pak budou na stránkách SPS tento hledat.viz:v plavebním rejstříku české republiky (dále jen „plavební rejstřík“), rejstříku malých plavidel nebo v obdobné evidenci jiného členského státu Evropské unieale v pohodě,hlavně že se dohodnem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 27. Leden 2015 Autor Sdílet Odesláno 27. Leden 2015 Jake je teda resume-na malem plavidle zapsanem v rejstriku vozit ci nevozit ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 27. Leden 2015 Sdílet Odesláno 27. Leden 2015 Vlajku čR 40x60 cm vozím vždy a všude, v zahraničí ještě zdvořilostní vlajku 20x30 cm státu ve kterém se plavím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 27. Leden 2015 Sdílet Odesláno 27. Leden 2015 zapsané plavidlo VOZIT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 27. Leden 2015 Autor Sdílet Odesláno 27. Leden 2015 Budiz tedy hrde vztycena ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 27. Leden 2015 Sdílet Odesláno 27. Leden 2015 a nepřijde vám to náhodou nějaký divný?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Leden 2015 Sdílet Odesláno 27. Leden 2015 Ja se za svoji zemi nestydim. Moje zem se stydi za mne. :D http://viky-tw.rajce.idnes.cz/The_Great_Journey_June_2014/#DSCN4562.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 27. Leden 2015 Sdílet Odesláno 27. Leden 2015 Ani mi nejde o to, kdo se za koho stydí, ale, že by nastala tak zásadní změna:Původní řPB:čl. 2.01Poznávací znaky plavidel s výjimkou malých plavidel8. Plavidlo, které má posádku, musí při plavbě na vodní cestě kategorie I nést nazádi vlajku státu, v němž je evidováno.Dneska by, podle výkladu zde některých, měl mít vlajku i skůtr, trenérská loďka veslařů, nebo rybář s registrovanou pramicí nejen na splavné řece, ale i na rybníku??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelgumak Odesláno 28. Leden 2015 Sdílet Odesláno 28. Leden 2015 Mě z toho teda vychází, že povinnost nést státní vlajku mají pouze plavidla zapsaná v plavebním rejstříku, mají-li posádku.Takže, pokud nemám posádku, nemusím mít vlajku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 28. Leden 2015 Sdílet Odesláno 28. Leden 2015 jo, když je gumák v garáži, tak je bez posádkyjinak i ty, jako VMP, jsi posádka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 28. Leden 2015 Sdílet Odesláno 28. Leden 2015 K tomu si dovolim jeste jednu poznamku - vlajky na plavidle maji mit rozmer alespon 1x1m, na malem plavidle alespon 60x60cm(by mi zajimalo, kdo to dodrzuje). A statni vlajka nesmi byt mensi nez jina vlajka na plavidle. Takze na malym plavidle >7m je minimalni rozmer statni vlajky 60x90cm - coz neni uplne malo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 28. Leden 2015 Autor Sdílet Odesláno 28. Leden 2015 Jezismarja to uz budem jak hadrari :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 28. Leden 2015 Sdílet Odesláno 28. Leden 2015 označení malého plavidla >7 m je "optická signalizace plavidla" , může to být i tabule, a z toho pohledu bych ji za konkurenci státní vlajky nepovažoval.spíš se asi jedná o vlajky osobní, provozovatele a pod. - můj názor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 28. Leden 2015 Autor Sdílet Odesláno 28. Leden 2015 Panove nedalo mi to,rychlej telefon kamaradovi na SPS a i na malem plavidle povinnost vozit i kdyz muze byt primerene zmensena ! A je to :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 28. Leden 2015 Sdílet Odesláno 28. Leden 2015 pořád jsem si říkal, kdo ten telefon zvedne, zavolá na SPS a ukončí tu diskuzi. palec nahoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se