coverline Zveřejněno 6. Leden 2015 Sdílet Zveřejněno 6. Leden 2015 Dobrý den mám dotaz jak dlouho ma trvanlivos 95 oktanů benzin.Bylo mi řečeno maximálně 3 měsíce.Děkuji za odpovědi. Zdraví karel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 6. Leden 2015 Sdílet Odesláno 6. Leden 2015 Nemyslim, ze je tak jednoduchy to rict presne. Je otazka, na co ho chces potom pouzit a kolik ho je.Benzin urcite degraduje, ale horet bude. Casto jsem slychaval o rozkladu bioslozky, ale nejaky kaly a podobny ptakovniky kdyz nic neucpou, tak motorem projdou, mozna tim bude trpet palivovej filtr, ale to je tak vsechno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 6. Leden 2015 Sdílet Odesláno 6. Leden 2015 klasická prašivka to sežere i rok starý - můj Evinrude. Pile Stihl to nechutná už po 2-3 měsících, nemá výkon, díru v plynu a blbej volnoběh. Tak si vyber. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 6. Leden 2015 Sdílet Odesláno 6. Leden 2015 Vcera jsem nastartoval karburatorovou motorku na ktery jsem vloni vubec nevyjel tak tam ten benal mohl byt klidne dva roky a bezi uplne normalne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 6. Leden 2015 Sdílet Odesláno 6. Leden 2015 Z Poseidona jsem vyndal nárž z cca 50ti litry benzinu ( Německýho) kterej musí být ještě s olovem, nikam jsem ho radši nelil, ale na mytí je výbornej! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 6. Leden 2015 Sdílet Odesláno 6. Leden 2015 Ten nemeckej je bez lihu. Ten vydrzi vecnost. ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 6. Leden 2015 Sdílet Odesláno 6. Leden 2015 Po zime pred sezonou naleju do nadrze Velfobin, nebo neco na teto bazi a nikdy jsem nemel problem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 6. Leden 2015 Sdílet Odesláno 6. Leden 2015 Po zime pred sezonou naleju do nadrze Velfobin, nebo neco na teto bazi a nikdy jsem nemel problem.http://www.velvana.cz/velfobin/produkt/ není to trochu pozdě?-ja bych to tam dal před zimou-ale protože jezdím až na doraz tak to nepoužívam :D ale samotnej benzin by par mesícu vydržet mel-mix určite ne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 7. Leden 2015 Sdílet Odesláno 7. Leden 2015 Do mercruisera 3,0 jsem lil nejdřív aditiv, potom velfobin, potom nic a staroval jsem vždy úplně v poho. Akorát bacha, palivový filtr pokud ho vyměníte, nechte napustit benzinem až při startu v sezoně. Jednou jsem ho napustil před zimním stáním a na jaře se loď na vodě dusila, nešla do otáček atp. Po hodinový laboraci čím to a následném sundání filtru, byl filtr samotný téměř nepropustný a při pořádném profouknutí a proplachu z něj vylítali takové maličké šlupky a cucky, asi ty usazené bio sračky.Add: velfobin je lepší nalít před zazimováním aby se dostal do karbecu/vstřikování a vůbec celém rozvodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 7. Leden 2015 Sdílet Odesláno 7. Leden 2015 Pro upresneni sem mel doted karbec, tak tam sem to uprimne moc neresil a vetsinou na podzim pri zazimovani na to zapomel, tak sem to lil vetsinou az na jare :).Nicmene tedko uz asi budu lejt na podzim, aby se dostal do motoru kvuli vstrikum :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Leden 2015 Sdílet Odesláno 7. Leden 2015 protože Velofibin obsahuje přes 90% lihu, tak bych ho ani náhodou nenechal natáhnot do vstřiků a pak nechat půl roku stát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coverline Odesláno 8. Leden 2015 Autor Sdílet Odesláno 8. Leden 2015 Dobré ráno .Děkuli za obsáhlou diskuzi ohledně kvality benzinu a jeho skladování.Zjistil jsem že benzin má jedno oktanové číslo a zvyšování se provádí různými aditivy.Záruku nebo trvanlivost mi nikdo neřekl.Zjištoval jsem z důvodu zaskladování na sezonu a více.Děkuji Karel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 8. Leden 2015 Sdílet Odesláno 8. Leden 2015 Jeste s tim skladovanim pockej,porad to pada dolu,na sezonu ten benzin bude snad zadarmo :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 8. Leden 2015 Sdílet Odesláno 8. Leden 2015 .Záruku nebo trvanlivost mi nikdo neřekl.Zjištoval jsem z důvodu zaskladování na sezonu a více.Děkuji Karel.ja se hlasím :D ale jak piše Robert-ja bych ještě počkal (u nas už za 28,30) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Leden 2015 Sdílet Odesláno 8. Leden 2015 Zjištoval jsem z důvodu zaskladování na sezonu a více.Děkuji Karel.Jsi někde objevil opuštěnou cisternu benzínu? :D Nebo plánuješ dovoz ze zahraničí? :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra Odesláno 1. Červen 2015 Sdílet Odesláno 1. Červen 2015 (upraveno) V čR platí čSN 65 6500 Motorová paliva - Podmínky skladování a doporučená doba použitelnosti, kterou jsou stanoveny speciální podmínky pro skladování a dobu upotřebitelnosti. Natural 95 3 měsíce.Nafta s biosložkou jen 2 měsíce. Upraveno 1. Červen 2015 uživatelem ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 1. Červen 2015 Sdílet Odesláno 1. Červen 2015 jsou motory co sežerou všechno :D mám je - DAF 615 DT a Evinrude 9,9. Pila Stihl je mrcha, tý starej benzín nechutná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se